Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 25, 2024, 08:38:35

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 7  (Прочетена 158452 пъти)
 
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #105 -: декември 14, 2009, 11:00:53 »

Ели ето ти едни Канелени сладки !!!

2 яйца, 1 ч. ч. захар, 3 с.л. мед, 125 гр. масло, 1ч.ч. кис. мляко, 1ч.л. сода, 500гр, брашно, 1с.л. канела !!

Добавяш яйцата заедно с разбити със захарта, разтопеното масло, кис. мляко, содата и канелата  към пресятото брашно !! като се умеси тестото се късат в каквито си искаш форми и се пекат в 150-200 радуса фурна докато се зачервят !!  good много е лесно
Активен
maslinka
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 3663



Моят сватбен албум

« Отговор #106 -: декември 14, 2009, 11:41:20 »

Момичета искам да нправя някакви коледни сладки. Разни елхички, звездички и т.н. Дайте някоя хубава рецепта. А също и идея от къде да купя боя за оцветяването им. Мерсииииии  give_rose
и аз се интересувам къде продават сладкарски бои
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1009



Моят сватбен албум

« Отговор #107 -: декември 14, 2009, 11:48:54 »

сладкарски бои имаше в Метро миналата година, една съфорумка беше купувала от там и показваше после много готино украсени сладки-елхички.
Активен
Денито
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 319



« Отговор #108 -: декември 14, 2009, 18:03:33 »

Ели, а аз може ли да помоля за рецептата за карамелизираното пиленце с лук? Много го обичам, но нещо не мога да го докарам съвсем....
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #109 -: декември 14, 2009, 19:07:55 »

Ели, а аз може ли да помоля за рецептата за карамелизираното пиленце с лук? Много го обичам, но нещо не мога да го докарам съвсем....

ами аз не съм я готвила по рецепта , така че се надявам да допадне на твоя вкус !!!

Пил. филе слагам в марина от сос'Маги', мед, захар и вино. След като престои час го пека, или на тигана без мазнина , после запържвам лука на рингове нарязан и му слагам малко от марината на пилето и малко преди да е готов поръсвам със захар, за да не загори карамела, че горчи. Сосчето ми е готово от фиксовете на Пикантина 'гъбен сос' смесих с вода колкото го дават 400 мл. и после в миккровълновата по бързата процедура , пръжнах картофки и сервирам. Слагам пържолките, после лука и картофките и заливам със сосчето !!!!!
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #110 -: декември 15, 2009, 21:42:40 »

Мацки имам нов сайт smile
Все още е в процес на обработка,но ще допълвам  blum
http://yordankapetrova.multiply.com/photos
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #111 -: декември 15, 2009, 21:51:25 »

Ммм, Дани, време беше! Дебна го рулото от три дни.  tease Хайде, обновявай!  Bravo
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #112 -: декември 15, 2009, 22:45:21 »

Аз днеска се спретнах и направих туршия  Girl_hide Така ми седяха сума ти зеленчуци (нали сме абонирани) и ми беше дошло едно вдъхновение... След два дни (толкова трябва да престои) ще ви кажа дали е хубава (по всичко личи да е така). А рецептата ви я давам още сега (пробвана рецепта на баба):

Туршия

Зеленчуците (10кг):

Карфиол
Зеле
Моркови
Целина (корен и листа)
1 връзка магданоз

Марината

300г сол
600г захар
600г олио
1л оцет
бахар
черен пипер на зърна
20 аспирина

Зеленчуците се почистват и нарязват. Продуктите за маринатата се смесват (аспирините счукани). И всичко се обърква хубаво. Престоява 48 часа, като отвреме-навреме се разбърква. Слага се в буркани без да се изварява.

Bon appétit !   Cerry
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #113 -: декември 16, 2009, 09:54:31 »

Ели ето ти едни Канелени сладки !!!

2 яйца, 1 ч. ч. захар, 3 с.л. мед, 125 гр. масло, 1ч.ч. кис. мляко, 1ч.л. сода, 500гр, брашно, 1с.л. канела !!

Добавяш яйцата заедно с разбити със захарта, разтопеното масло, кис. мляко, содата и канелата  към пресятото брашно !! като се умеси тестото се късат в каквито си искаш форми и се пекат в 150-200 радуса фурна докато се зачервят !!  good много е лесно

Ели, много мерси за рецептата. Ще я пробвам уикенда и ще покажа после какво съм сътворила smile
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #114 -: декември 18, 2009, 10:10:36 »

Вчера така се бях развихрила... Забелязах, че готвенето ме успокоява. Като съм изнервена и топна ръце в материята, сякаш тя поема всичко. Ето и резултата:



* DSC00187.JPG (46.8 KB, 500x375 - видяно 225 пъти.)
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #115 -: декември 18, 2009, 10:13:29 »

Във Франция, бъдникът е не просто дръвце в камината, а по френскому - сладкарски специалитет, традиционен за Коледната трапеза. Истина е, че е малко рано, но това беше генералната репетиция:


* DSC00185.JPG (39.94 KB, 375x500 - видяно 248 пъти.)
Активен
savka
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 270



Моят сватбен албум

« Отговор #116 -: декември 18, 2009, 10:14:54 »

[b]inaxastra [/b]  сладките изглеждат чудесно  Bravo   Чак ми се искаше да протегна ръка и да си взема  smile 
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #117 -: декември 18, 2009, 10:22:40 »

Да си призная искрено и лично, станаха по-красиви, отколкото вкусни   sarcastic

ПП. Както се казва в златарството, не е важно да е качествено, важното е да се излъска добре  Wink
ППП. Разбира се в кухнята е желателно да са и двете  good
Активен
Мименце
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 455


Искам всичко!!!


« Отговор #118 -: декември 18, 2009, 10:23:22 »

inaxastra Леле какви неща си сътворила, големи красоти, а със сигурност са и много вкусни. Възхищавам ти се, и аз се успокоявам като готвя , но тези неща са много професионлно направени  Bravo
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #119 -: декември 18, 2009, 21:40:10 »

Ето ви рецептата коледните борчета:

Продукти:

150 гр. суров марципан
100 гр. пудра захар
60 гр. течна глюкоза
2-3 капки бадемова есенция
зелена сладкарска боя
допълнително пудра захар за поръсване

Марципана се накъсва на парчета. Добавя се половината пудра захар и сместа се разтрива между пръстите докато стане на трохи. Добавя се останалата захар и сместа отново се разрохква. Изсипва се глюкозата и бадемовата есенция. Омесва се меко и гладко тесто. Ако е необходимо се добавя още малко пудра захар. Тестото се боядисва в зелено със сладкарска боя.

От него се правят топчета, колкото орех. Топчетата се оформят на конуси. С помощта на малка ножичка върху повърхността на конусите от всички страни и по цялата дължина се правят разрези, които да оприличат стърчащите клонки на борче. Готовите борчета се поръсват с пудра захар.


* DSC00173-1.JPG (36.46 KB, 500x375 - видяно 232 пъти.)
Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines