Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 12, 2024, 18:01:17

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Клуб на БЕБЕправещите - 13 част  (Прочетена 164658 пъти)

gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #105 -: октомври 20, 2009, 16:07:09 »

ааа, за снимката да и кажа аз, моите тръби са си проходими и въпреки това ме боля, много; само докато ме пълнеха с контраста де; честно казано болката е като при М. и вероятно зависи от това дали е болезнен цикъла по принцип (това си е мое расъждение де);
Активен
vanessssa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 548

Когато сме двамата всичко е по- хубаво!

Моят сватбен албум

« Отговор #106 -: октомври 20, 2009, 16:17:09 »

Gostenka, може и да си права. За протокола, аз съм с безболезнен цикъл и нямах запушване. Може за това да не ме е боляло.
Активен
a_iordanova
Професор
Публикации: 320

Моят сватбен албум

« Отговор #107 -: октомври 20, 2009, 16:25:42 »

За протокола, да се впиша и аз по въпроса за цветните снимки и хидротубацията.

На мен са ми ги правили и двете процедури и при двете процедури ме болеше така сякаш ще ми идва. И двете дадаха еднакъв резултат - двустранно проходими тръби. В интерес на истината болката за мен беше след процедурите и беше около 1 час, след това отминава.

Съгласна съм с гостенка и според мен е от цикъла. Ако цикъла ти е безболезнен най-много да усетиш дискомфорт, ако е болезнен тогава вече е възможно да е болезнена процедурата. nea
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1454

Мечтите се сбъдват!

Моят сватбен албум

« Отговор #108 -: октомври 20, 2009, 17:00:13 »

Момичета  give_rose  искам да ви благодаря за сдветлината която давате на непросветените като мен...
чувствам се малко виновно понеже покрай поста ми започна лек спор...нещо което не съм искала да предизвиквам...
beb4eto_na_me4o благодаря ти за бързата реакция след поста ми...

gostenka_82 благодаря ти за проблясака спрямо обгарянето на раничката...
имам пълно доверие на гинеколога си още повече че се познаваме и на дали ще ми спести някои неща които са необходими да се направят...но в един момент въпреки всичко след толкова много мнения е нормално да се изгубиш някъде по пътя на истината и на това кое е най добре да направиш ,но е много вярно това което много пъти сте казвали тук че за всеки е индивидуално...въпрос на организъм ...
затова смятам да му се доверя на пълно и след като ми каза че не е нужно да я бараме явно има за какво да го казва...направи ми основни изследвания...гледа ме и вътреш но с един ехограф и каза че имам страхотни яйчници и матка и само трябва да задействаме въпроса по бебеправенето...  Bravo yahoo

това и правим...само дето този месец си останахме с една проба само...вчера покрай тези ужасни болки в яйчниците най малко за бебеправене мислех... надявам се да сме уцелили момента с първата проба и да изгоним лелката за няколко месца  tease

на всички бебеправещи успехи и
armani_code на теб ти пожелавам безболезнено и успешно продухване на тръбите...ще чакаме да сподели6 как е минало
Активен
gostenka_82

Моят сватбен албум

« Отговор #109 -: октомври 20, 2009, 17:58:54 »

ааа, за снимката да и кажа аз, моите тръби са си проходими и въпреки това ме боля, много; само докато ме пълнеха с контраста де; честно казано болката е като при М. и вероятно зависи от това дали е болезнен цикъла по принцип (това си е мое расъждение де);

аз съм с доста болезнен цикъл, а болката при снимката беше същата, но просто понеже течността явно е повече като количество, затова ме заболя зверски, даже срам ме хвана, но в момента, в който спряха да ме пълнят, болката изчезна; аз 10-на минути преди снимката пих 1 аулин и чак вечерта усещах слаба болка...
Армани, миличка, аз пропуснах, че точно ти питаш, извинявай миличка, днес ми бе малко тежък ден и четох отгоре-отгоре. Не се притеснявай, няма нищо страшно. Важното е да си спокойна, болката трае някъде около 3 минути. Само да те предупредя, изпишкай се, че това допълнително ти увеличава неприятното усещане (от личен опит казвам) и си вземи една дамска превръзка, контрастът е черевникавокафяв и доста цапа. Дават лигнин, но и превръзката няма да ти е излишна, аз освен лигнина си сложих една....пък на всичко отгоре бях с чисто бели бикини...пълно куку  crazy

BeRa, мила, в спора се ражда истината, не си виновна, а и това не бе спор, а леко изясняване.
« Последна редакция: октомври 20, 2009, 18:01:45 от gostenka_82 » Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
Публикации: 719

Моят сватбен албум

« Отговор #110 -: октомври 20, 2009, 18:06:28 »

Фиама, успех мила
милички, аз днес бях на преглед при мойта си гинеколожка, при която ходя с години и съм много доволна. Та след като и показах всички резултати от изследванията ми в Медикус Алфа, тя каза, че когато си + за хламидии трябва да пише към кое точно, а на моите изследвания не е писано такова нещо. Казах и че съм правила и кръвен в Писанец, който е отрицателен, и тя каза че в Писанец много претупват работата и не вярва на резултата. Изобщо всички частни клиники- Медикус Алфа, Селена, Писанец,Торакс- гледали само да ти вземат парите. Изпрати ме да си направя тест за хламидии в ВМИ Пловдив, защото в Пловдив само там можело да се вярва на лаборантите, в смисъл само там наистина си вършат работата както трябва, та така утре сутринта ще ходя там да дам кръв за теста и да ми кажат резултата до края на деня. Погледна и спермограмата, но още като и казах че е изследвана със занесен материал, в смисъл не е правена на място и тя каза че може лошия резултат да се дължи на това, защото спермограмата трябвало да се изследва на 1 мин, 20 мин и  1 час и след това да се даде резултат. А като разбра че е изследвана от Даскалова направо нямаше думи повече. Скара ми се че не съм отишла първо при нея, а съм дала сума си излишни пари, но каквото е такова. Каза да пуснем нова спермограма, но задължително във ВМИ и задължително с материал събран на място, а не донесен от вкъщи, но няма да имаме време да я направим, така че явно в Канада ще си я правим. Прегледа ме и каза че според нея нямам хламидии, още повече че ако има хламидии в спермограмата на мъжа ми щяло да има повишен брой левкоцити, а такива според резултата няма, погледна ме с ехограф и аз я питах дали може да види дали овулацията ми е минала, погледна ме, попита ме в кой ден от цикъла съм и  аз казах около 30 ден, а цикъла ми е около 35-40 и тя каза че имам фоликул 11 мм, което ако цикъла ми е около 35-40 дни, означава че се е спукал, защото иначе е щял да бъде над 22 мм. Попита ме как си засичам овуто- казах с тестове, попита имала ли съм + резултат и когато има по колко дни е, казах 1, максимум 2, тя каза че е  много добре. Общо взето това беше, но съм доволна че отидох.
Активен
gostenka_82

Моят сватбен албум

« Отговор #111 -: октомври 20, 2009, 19:40:29 »

Анита, мила, ще проверя за хламидиите дали изобщо може да се засече по спермограмата на един мъж, по спомен - не; винаги за мъжете искат микробиология; мисля, също така, че левкоцитите свидетелстват за цистит и т.н. такъв тип инфекции;

За материалът обаче не съм съгласна, ако навън е минус 10 градуса, трябва да я занесете до 30-40 минути, макс. 1 час, но такова нещо, като изследват спермата още на първата минута за първи път го чувам...значи, ембриологът дава контейнерче, мъжът отива, прави каквото прави, после дава контейнера, попълват му разни там данни, лепят лепенки и прибират контейнера, общо взето поне 5-10 минутки преди да си тръгне човекът, а после кога точно го почват....???

Аз гледах на диск как се прави СГ и оценка на еякулат...но ще проверя и ще ти кажа...ако не съм ти писала до два-три дни-подсети ме.

От личен опит мога само да кажа, че в три от водещите клиники те питат дали на място ще дадете материал или ще го донесете от вкъщи.

Има и мъже, които просто не могат в онези стаички и ...въобще обстановка, те също си носят от вкъщи.
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Публикации: 972

Обичам те повече от всичко!!

Моят сватбен албум

« Отговор #112 -: октомври 20, 2009, 19:57:16 »

момичета...аз за пореден път Ви апелирам когато нещо не ви е ясно да питате лекарите си по няколко пъти ако е нужно тук като ви чета и по някога ми настръхват косите как сте склоннни да се доверите на хора които нямат нужното медицинско образование.Медицината е цялостна наука за да се стигне до гинекологията  се минава през анатомия на детето до тази на големият организъм има физиология , имунология , патоанатомия тн.За да се направи стновище за дадена диагноза или лечение лекарят включва в действие всички 52 науки които е учил за 10 години най малко, съгласете се , че  колкото и да се чете не може да сте по прави от колкото е лекарят.Не се сърдете , но това наистина е така затова сме на това положение , защото всеки малко като прочете в нета по дадена тема и вече си мисли , че и той може да върши работата на специалиста, а това не може да е така нали...аз колкото и да чета законите не мога да водя дело и колкото и да мога да смятам не мога да водя счетоводни баланси нали така...Дано правилно ме разберете!!! Повишеният  брой левкоцити зависимост от това колко са повишени означава налична инфекция като цяло в организма а не точно в  пикочни пътища.Левкоцитите са показател за инфекция те са една от защитните бариери на организма.Спермата наистина се изследва така както е казала лекарката поради наличните нетрайни белтъци в състава и които след денатурация могат да доведт до фалшив резултат.Освен това се променя и състава и ето защо за да е точен резултата всичко се прави на мястро.
« Последна редакция: октомври 20, 2009, 20:03:00 от liva82 » Активен
gostenka_82

Моят сватбен албум

« Отговор #113 -: октомври 20, 2009, 20:28:16 »

Лива, ако визираш мен, аз питам доктор, а в горния случай - ембриолог. Няма нужда да обяснявам кои са. Всичко, за което аз говоря ми е известно от доктори, които освен 10 год. си образование имат още доста повече години практика.

И за да поясня намесата си ще кажа само, че не знам докторката на Анита каква е, втората, но смятам, че един ембриолог, който, за да стане ясно - прави спермограми, подбира най-добрите сперматозоиди при АРТ процедури, яйцеклетките също, знае повече за спермата и спремограмата от акушер-генеколог.

И още нещо, поставена от ембриолог диагноза, потвърдена в 2 др. клиники, не бе разчетена от една доста известна акушер-гнеколожка, която израждала децата на не знам си кой посланни и пр. Но това, което каза тя го отхвърлиха всички ембриолози, андролози и дори докторите във водещите в София клиники.

Същите тези методи, предлагани от същата тази докторка бяха отхвърлени и от един от най-добрите андролози в света, името му е д-р Петер Шлегел, можеш да провериш дали има достатъчно години опит, за да се убедиш.

А да, дискът, за който говоря всъщност е към една книга, издадена от един от най-добрите доктори в България и там ембриолог (ако за теб той не е достатъчно квалифициран) обяснява тези неща.

Всъщност, къв ли е пък този доктор и къв ли е пък този ембриолог да обяснява, пък и на диск...

А предложих на момичето да проверя, защото да се луташ измежду мненията на двама доктори, които очевидно са в някаква кавга помежду си, да не знаеш кой е прав и дали има нещо или не е доста неприятно усещане, ако ти не си го изживяла, не можеш да го разбереш. А и тук не говорим за гъбички или настинка, а за доста сериозна инфекция с доста сериозни последствия.

Просто щях да попитам като отида на доктор, като тук разбирай, че говоря за клиниката на един от най-добрите доктори, да потърся напълно независимо мнение, без да се знае кой какво казал и какво направил.

Ами интересно тогава, аз да взема да отида и да вдигна едно скандалче на 3 клиники в София, че не са изследвали спермата още на първата минута...

Лива, извинявай, но тези хора имат повече стаж и опит от теб, не се засягай, но те поне са завършили образованието си вече и парктикуват от доста години. По-добре знаят как и кога се прави спермограма. Надявам се да не ме разбереш погрешно, но виж сега, вярвам на ЕМБРИОЛОЗИ, а не на АГ и ЛАБОРАНТИ. Като ме боли зъб, не ходя на АГ, нали.

И предлагам да покажеш един мой пост, в който казвам нещо, което не е вярно, ще ти кажа при кой доктор да отидеш и да го обориш!

А да, само пак ще кажа нещо, което ембриолог ми е казвал: при нормална сперматогенеза и нормална сперма (без отклонения) дори при - 10 градуса, може да се носи от вкъщи, но да се държи близо до дреха и няма да се отрази на резултата.  Но ходи обори тези момичета, на които съпрузите им не могат да отидат в деня на ИНСЕ-то, защото са на работа и си носят материала..., че видиш ли, не става така.

« Последна редакция: октомври 20, 2009, 20:36:39 от gostenka_82 » Активен
mi6kata_85
Сватбен ГУРУ
Публикации: 527

Моят сватбен албум

« Отговор #114 -: октомври 20, 2009, 20:47:17 »

Момичета, извинявайте, но от няколко дни имам чувството,
че обстановката тук е доста обтегната. Ясно е, че всички сме напрегнати и всяка чака да види двете черти, но си мисля, че трябва да смекчите тона. Мен вече ме е страх ако ми се наложи да питам нещо как ще го възприемете!!!
Съжалявам за поста, но не се сдържах.....!!!!
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Публикации: 972

Обичам те повече от всичко!!

Моят сватбен албум

« Отговор #115 -: октомври 20, 2009, 20:54:01 »

гостенка, ти винаги приемаш нещата много лично аз визирах това, че хората трябва да ходят на лекар и да питат когато нещо не им е ясно и това нещо да им бъде обяснявано от професионалист...ти не си ме разбрала правилно просто ми прави впечатление, че се заформя лекарски спор ...и съвети се дават при това доста смело от не лекар...не се сърди не съм искала да те обидя просто като имаш проблем здравен ходиш на лекар не на електротехник /питаш лекарят не техника нали  от първият търсиш съвет/ нали така питаш лично ти лекарят си а не 3 ти лица питали своя лекар който бил незнам си какъв..ама два организма еднакви няма  при теб едно при друг друго... и най вече какато казваш ти самата "А и тук не говорим за гъбички или настинка, а за доста сериозна инфекция с доста сериозни последствия.'' ЗАТОВА ХОРА ПИТАЙТЕ ЛЕКАРЯТ СИ ХОДЕТЕ И ИСКАЙТЕ ДА ВИ ОБЯСНЯТ Така изказан постата ти излиза , че си говорителка на голям лекарски състав така ли е..Извинявай ако съм нарушила добрия тон но се дразня много когато някой се бърка в работата на дръгите и още повече дава съвети и упреци затова не се стърпях след като прочетох всичко покрай раничките и тн просто не издържах..знаеш че нямам нищо против теб дано не съм те обидила и си ме разбрала правилно...и нека всичко да приключи и да не се дълбае вече всеки има мнение и може да го изкаже никой не иска друг да го слуша но поне нека си увайаваме мненията нали затова си пишем и затова се четем ..нормално е да има различни мнени8я по даден въпрос.Дано съм била ясна и ме разбереш правилно
« Последна редакция: октомври 20, 2009, 21:06:08 от liva82 » Активен
mi6kata_85
Сватбен ГУРУ
Публикации: 527

Моят сватбен албум

« Отговор #116 -: октомври 20, 2009, 20:56:06 »

Лива, аз напълно съм съгласна с теб smile
Активен
kali_gali
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #117 -: октомври 20, 2009, 21:05:12 »

Извинете,че се намесвам в спора,но
Гостенка,ти винаги имаш много компетентна информация,по което личи,че се информираш и четеш,за което приеми моите поздравления,но е вярно и тава което лива казва-когато човек има пробрем най-добре да отиде налекар,ти самата си го казвала тук,да не чака човек и да се чуди има ли нещо или не,а да потърси лекар.Лива е права и за това,че всеки случай е индивидуален и за това си трябва лекал.Аз самата преди да забременея,след като си направих първите изследвания с лоши резултати,от много четене в интернет бях психясала и бях сигурна,че нещата при мен са непоправими.Бях напълно отчаяна все от четене в нета.Но когато отидох на лекар се оказа,че все пак не било така.Всичко,което бях прочела беше вярно,но след консултация с лекар и съответната терапия имах успех.Същата терапия при друг може и да не даде такъв резултат защото някой фактор присъства или друг отсъства.Да човек трябва точно като теб да се информира,но и да отиде на лекар за мнение.
Момичета,не се карайте,до момента винаги сме си били полезни и в случая и гостенка и лива са прави.
Активен
gostenka_82

Моят сватбен албум

« Отговор #118 -: октомври 20, 2009, 22:47:39 »

Вижте сега, аз не съм казала на момичето, да не ходи на доктор, ако съм го казала, хайде цитирйте ме.

Не съм я карала да идва аз да я лекувам и не виждам смисъл в поста на Лива, който е насочен към мен, аз не се карам с никого, казвам това, което знам.

Ами ако един ембриолог не може да прецени по-добре за сперматозоидите, които е изследвал лично от един друг доктор, който не е ембриолог и не е изследвал сперматозоидите на съпруга й, това е същото като аз да взема да кажа, че еди кой си д-р нищо не разбира и да го оплюя, само защото имам лична кавга с него - това мен първо би ме възмутило, все едно зъболекарката да говори за апандисита ми.

Един ембриолог по-добре от всеки друг доктор може да каже защо левкоцитите са в норма, а хламмидията е +, ако хламидия се хваща със спермограма, веднага ще каже, нещо не е както трябва.

Тук ще кажа нещо, 3 направени СГ с отрицателни левкоцити, впреки това - мъжът трябва да се тества за хламидия, както й жената, независимо дали единият е -, другият също се тества. Това 3-ма независими един от друг доктори в различни клиники.

Кали, аз не виждам да съм казала на момичето да не ходи на лекар, хайде ми кажете като един ви казва едно, а друг - друго, като не знаете, как ще прецените на кого да вярвате?

Не искам да заставам зад даден доктор, тъй като имам лични впечатления от сем. Даскалови, а другата докторка не я и знам изобщо.

За мен спорът се състои в това, че мед. лице, в случая Лива спори с един електоретхник, в случая - аз. На нея не й харесва това, че някой, който не е учил поне 10 години си позволява да дава съвети, но пък и тя не аз, кое, кого и по какъв повод знам.

Момичета, във всички клиники по стерилитет приемат материал донесен от вкъщи, тези доктори, ембриолози, специалисти по стерилитет, най-добрите в България, е нормално да знаят по-добре от един АГ. Само това ще ви кажа. Щом те приемат за достоверен резултат от материал, донесен от вкъщи, значи останалото е чешане на езиците в тази тема.

Момичето се чуди кой от двамата доктори е прав (поне аз лично така я разбрах), а вие ми говорите, че съм й казала да не ходи на доктор. Ами прочетете пак, тя е отишла при още един лекар и сега не знае кой прав кой - крив.

Освен това основната гадост при хламидията е, че протича БЕЗ СИМПТОМНО, в много напреднал стадий има симптоми, но не винаги, и тук да ви попитам, как тази докторка прегледа момичето и му каза ти нямаш хламидия, а доста други светила твърдят, че хламидията се открива с тестове. То по тая логика защо ни правят МБ, а не ни казват само с един преглед.

Дам, млъквам, че съм един най-обикновен "електротехник".

СГ се правят от ембриолози, другото е пари на вятъра.
Поинтересувайте се при МБ на еякулат какво се тества.
Активен
kali_gali
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #119 -: октомври 20, 2009, 23:02:43 »

Не,не казвам,че си казала на момичето да не ходи на доктор.Просто се опитах да спра спора защото е безмислен.Имах предвид,че и двете сте прави  и няма смисъл от спорове.Ама,ако вие си искате да си спорите-спорете си де,яз няма да ви преча. smile
Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: