Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 14, 2024, 23:48:19
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очакваме нашите съкровища Януари-Февруари-Март 2
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очакваме нашите съкровища Януари-Февруари-Март 2 (Прочетена 117519 пъти)
Вероника
Заслужил майстор на спорта
Отг: Очакваме нашите съкровища Януари-Февруари-Март 2
«
Отговор #270 -:
октомври 15, 2009, 18:06:19 »
Maмета, я ми , кажете какви мултивитамини взимате, че незнам кво да си взема - док не ми изписа нещо, а по телефона и то с смс ни каза, че резултатие от изследванията са ок и ако искам да пия витамини
- е ок ама какви, аз не знам за какво става въпрос въобще - не съм пила преди някви витамини за бременни
. Не се и разбрахме кога да е следващия преглед - пфуу аман значи
Активен
Gergancheto
«
Отговор #271 -:
октомври 15, 2009, 18:19:18 »
Ами
Верче
аз мислех да карам без витамини, нещо съм против всичко НЕествествено, ама като видях с тия лекции и това ежедневие виедях че няма да стане, колкото и да ми се иска самов ечерята ми е в къщи, не мога с едната вечеря да приема всичко необходимо за дребчо..Та днес си купих Матерна на Центрум, аз не разбрах ти като марка ли искаш или какви витамини съдържат витамините за бременни
Значи аз взех тия - 20лв 30 таблетки:
А другите много хвалени по разни форуми са тези тука са по около 30лв 90 таблетки, по изгодни са като цена, ама аз не знам защо имам много положително мнение за Центрум-а
Снате
а ти защо без медицински причини се спираш на секциото, ей сега ще те разубедя ейй
Не сериозно питам, просто ми е интересно какво те кара да избереш секциото? Само да не ми се разсъдиш нещо, не се заяждам или нещо такова просто наистина ми е интересно
Аз да ви кажа как се изложихме днеска пред началин отделение ... мале като се сетя ми иде да пропадна в дъннн земя
С една колежка бяхме в предродилна зала и викам айде да си слушам тоновете да бебо, ама съм застанала правя, вдигнала съм униформата и тя с един трансдюсер търси тонове, в тоя момент влиза началика на родилно, една акушерка и една жена пациентка
И аз както си бях с гела по корема бързо си дръпнах униформата и той "какво правите бе момичета" и ние "ами слушаме си тоновете", прозвуча точно като "ми играем си с куклите"
Малеее ама толкова тъпо ми стана, ама и на него му стана смешно и вика "ми поне легни на леглото да свикваш с него"
И почна там да ме разпитва в коя седмица съм, как се чувствам.... ама много идиотски се почувствах
Активен
sl1ncata
Гост
«
Отговор #272 -:
октомври 15, 2009, 18:26:03 »
аз днес бях на лекция от сп."9 месеца" на тема безпроблемно раждане,дишане и обезболяване.беше и мн интересно обясниха също и за кърменето дадоха ни е подаръци.и след лекцията бях мн развълнувана и мн доволна
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #273 -:
октомври 15, 2009, 18:28:01 »
Верче
, защо така не са ти казали какви витамини да пиеш?
Аз взимам Prenate DHA. Малко се съмнявам да ги има при вас но ето им състава:
Vitamin C (ascorbic acid) 85 mg
Vitamin D3 (cholecalciferol) 200 IU
Vitamin E (dl-alpha tocopheryl acetate) 10 IU
Vitamin B6 (pyridoxine HCl) 25 mg
Folate
(L-methylfolate as Metafolin® 600 mcg)
(folic acid, USP 400 mcg) 1 mg
Vitamin B12 (cyanocobalamin) 12 mcg
Calcium (calcium carbonate, USP) 150 mg
Iron (ferrous fumarate) 27 mg
Magnesium (magnesium oxide, USP) 50 mg
Docosahexaenoic Acid (DHA)
(from 330 mg omega-3 fatty acids) 300 mg
Допълнително си взимам и калций, защото този ми се вижда малко. Чела съм, че е добре поне 1500 мг калции да се взима през бременноста. И понеже аз мразя да пия хапчета, си намерих едни дъвчащи бонбони с вкус на шоколад и в тях има 500мг калции и аз взимам по 2 всеки ден. И също пия мляко и ям сирене.
Gergancheto
, много се смях с тебе
«
Последна редакция: октомври 15, 2009, 18:30:04 от ellie_bellie
»
Активен
Gergancheto
«
Отговор #274 -:
октомври 15, 2009, 18:32:54 »
Цитат на: ellie_bellie в октомври 15, 2009, 18:28:01
Gergancheto
, много се смях с тебе
Хахах а ако ни беше видяла представяш ли си
Ама тя клекнала пред мене и ...мали мали като се сетя и се разхилвам като идиот
Активен
Вероника
«
Отговор #275 -:
октомври 15, 2009, 18:38:52 »
Като марки ме интересуват витамините, ми сег за да ми изпише или каже някви пак трябва смс-и работи и т.н. -тъй като той е много зает - през деня е на работа като директор на една държавна болница и често е в операции ни каза да му пращаме смс-и и той като може ще се обади та така, вечер е в частната си клиника където преглежда до 22-23 часа - кога спи тоя човек незнам
Герии
и мен ме разсмя ама ти винаги ми действаш много весело - гуш.
Аз ще взема утре да проверя тук с кви витамини разполагат, после ще питам чичо Гугъл и ще си взема някви
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #276 -:
октомври 15, 2009, 20:53:30 »
Верче
, аз затова ти писах за състава, мила, защото може да попаднеш и на някаква друга марка, които да са сходни по състав и пак да ти свършат работа. Тези, които предписаха на мен, може и да не ги продават в Европа, но в крайна сметка името няма голямо значение, а какво има в хапчето.
Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #277 -:
октомври 16, 2009, 08:48:57 »
аз съм си взела на hipp сокчетата за бременни и на джеймисън Пренатал и ги редувам
Активен
sl1ncata
Гост
«
Отговор #278 -:
октомври 16, 2009, 09:10:24 »
аз да се похваля мойта кума ми даде бебешорски дрешки дето са вече малки на Марти и някои са пък чисто новички.само да знаете колко са мънички.вчера гледах за количка и кошара харесах си ама само толкова трябва да заведа и таткото за да хареса и той.
Активен
sante
Ентусиаст
Публикации: 59
«
Отговор #279 -:
октомври 16, 2009, 11:11:47 »
Гери, не се притеснявай мила, не си мисля, че се заяждаш.... значи решила съм да раждам секцио, защото от нормалното раждане изпитвам панически страх, някакъв ужас и просто няма как да се справя. Гледах няколко нормални раждания и просро няма как да стане след всичко, което видях. Другото нещо, което ме подтикна към това решение е, че точно преди да забременея имах раничка на шийката на матката и я лекувах 6-7 месеца, като забременях отих на преглед при доктора, който ме лекуваше и той каза, че за момента всичко енормално, но не се знае дали от бременността и хормоните раничката няма да се прояви наново, а при едно нормално раждане всяка инфекция може да се предаде на бебето, щом зависи от мен няма да позволя това да стане, още повече, че ще имаме една малка принцеса. Може би много от вас ще кажат "ти си луда, от нормалното раждане по-хубаво няма", да може и така да е, но всеки взима решенията сам за себе си, все пак аз нося детенце 9 месеца и аз ще го раждам, затова решенията взимам аз. Та така с моето решение засега...
Вери, какво стана взе ли някакви витамини? Аз пиех едни, американски на фирмата Nature Made- Multi Prenatal се казват, тук в Бг ги няма, но виж при теб може и да ги има. лекарката ми каза, че са мн добри, а и то като гледам всички мулти витамини за бременни съдържат едно и също, така че важното е да са за бременни.
И аз като sl1ncata да се похваля
, вчера купихме първите неща за бебка- спални комплекти, силиконова завивка и възглавничка на Tac с мечо пух
, стаята на беба я правим с героите от тази приказка, поръчахме и детското обзавеждане и като дойде и наредя всичко ще ви я покажа, вече нямам търпение
Прегръдки и целувки за всички мамчета и тумбачета
Активен
Вероника
«
Отговор #280 -:
октомври 16, 2009, 11:25:55 »
sante
Не съм си взела още, днес се каня да изляза и ще ида тук до гръцката аптека, че там има всичко и ме разбират без да ме гледат така
Аз мило няма да ти кажа " ти си луда" защото нито знам какво е нормалното, нито знам какво е секциото, а и гаранция-франция няма кое при коя мама как ще протече, при някой нормалното е леко, рпи други следва яко кърпене така, чее... да сме живи и здрави да стигнем до там, пък като дойде момента вече все някак бебчо трябва да излезе - нямаме избор нали - хихихи
Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #281 -:
октомври 16, 2009, 11:51:39 »
sl1ncata ами хайде води и татко и да се почват покупките за бебо или поне а се ориентирате колко кеде и колко парички е, защото на някой места нещата са по скупи от на други , затова трябва да направите една обиколко за ориентиране с цените.
Активен
Gergancheto
«
Отговор #282 -:
октомври 16, 2009, 13:29:23 »
Слънцата
честити ви първи придобивки, тръпката е уникална, аз нали писах че и нас ни дадоха вече разни неща и ....стоя и ги гледам и не вярвам че е истина просто, толкова мънички че чак ..ох не знам не мога да обясня какво е чувството
Санте
не те упреквам, просто понеже бях на тоя акъл и аз страх та страх, но след като видях една жена след секцио, до сега да уточня не бях виждала веднага след операцията жените, казвам ти някой да ме накара да си го причиня няма да мога, тая жена не знаеше нито как се казва, нито колко е часа, нито какво става с бебето й, няколко часа беше полужива, не знам....аз ти казвам като човек дето беше ама точно като тебе с паническия страх от раждането, но когато видиш жена след секцио и след нормално ще разбереш че паническия страх трябва да е от секциото. Болките след операция нямат нищо общо с родилните болки, първите са просто агонизиращи, вторите са за по кратко и завършват със сълзи от щастие
Не се опитвам да те разубедя (е може би малко
) опитвам се да те накарам хубаво да си помислиш, просто да промениш отношението си към нормалното раждане
На мен все пак найййй после се съгласих да ми вземат кръв за изследване и се оказа че малко ми е нисък хемоглобина (109), та доктора ми изписа ампули Тотема, не че знам как ще го пия това, егаси гигантските ампули по две на ден трябва да пия за десет дни
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
Отг: Очакваме нашите съкровища Януари-Фев
«
Отговор #283 -:
октомври 16, 2009, 13:36:18 »
Герганчик
, трай си моме, решението е строго индивидуално, а и мисля, че са малко прекалени думите ти. В смисъл ти си видяла жената, но не знаеш как се чувства тя реално.
Единият вид раждане боли по време, а другият вид - след ражането, така че болката не се избягва в нито един от случаите. А и Вер много правилно леше писала по-нагоре мисля, че е до организъм и тяло. След нормално раждане и шев и кройка отдору има жени, дето един месец не могат да си седнат на д-то, също така след секцио има жени, които се възстановяват за седмица....
Не ме разбирайте погрешно, аз преживях секцио по спешност, с изтекли води, и много съжалявам за което.
Но вземане на решения от типа - нормално раждане / секцио, кърмене/АМ и прочие неща свързани с бебето , са само и единствено право на майката.
Активен
kali_gali
«
Отговор #284 -:
октомври 16, 2009, 13:55:15 »
Е,аз пък мисля,че това решение секциа/вагинално би следвало да се вземе от доктора,защото природата е определила как да се раждат децата.Преживяла съм секцио и моето усещане се доближава до това което е описала Герката.Но пък,щом здраваната ни система дава възможност родилката да избира-да в този случай би могло да се приеме че майката може да избира.То в крайна сметка една жена с първо раждане не знае нито едното нито другото как е.Аз след 3 дневни мъки за нормално раждане-доста продължителни и болезнени и в крайна сметка секцио по спешност сега пожелах да раждам нормално,но уви докторката не се съгласи.
Активен
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...