Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 17:42:45

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очакваме нашите съкровища Януари-Февруари-Март 2  (Прочетена 117480 пъти)

kali_gali
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #255 -: октомври 14, 2009, 13:29:02 »

teo99999 ,ми измисли си нещо за да ти дадат болничен.Кажи,че нещо много се уморваш и имаш нужда от почива или кажи,че имате колежка,която е болна но ходи на работа или че те приболва корема и имаш нужда от почивка.Нещо измисли,а като ти даде и дай 2лв или 5 в зависимост от това колко болничен ще ти даде и вероятно следващия път няма да се налага много да настояваш.
Активен
sl1ncata
Гост
« Отговор #256 -: октомври 14, 2009, 14:05:41 »

е как и аз съм си вкъщи от средата на 5-тия месец.кажи и че те е боляло или дедазнам ама не може само при оплакване.
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #257 -: октомври 14, 2009, 14:24:52 »

Тео и аз бих ти казала да пробваш с причина някаква измислена, ако не стане пробвай с едно десет лева и това е  girl_wink
Благодаря ви за съветите.... при първа възможност ще поговоря с доктора  good
Веси отначало вървеше с по седмица напред, даже и на 4Д като ходихме бяхме към седмица и половина напред, ама сега на последната ехография направо се шашнах  Oh my ... 

Днес курсовата ми проведе една лекция в защита на нормалното раждане, вие мислили ли сте вече как искате да родите, страхувате ли се...../
Активен
sl1ncata
Гост
« Отговор #258 -: октомври 14, 2009, 14:50:11 »

аз не се страхувам от естествено раждане повече ме е страх от секцио.но ако се наложи няма как ще се съглася.
Активен
Таня
Професор
Публикации: 434

http://www.album.bg/maca18f/

Моят сватбен албум

« Отговор #259 -: октомври 14, 2009, 16:30:45 »

и аз съм като sl1ncata   Wink пък и ми се иска повече по естествен път да родя, като мога и няма проблем предпочитам така, а и доразбрах, че секциото в Добрич струвало скъпо (около 500 лева без престоя  pardon angry а нашата болница е ужасна  nea )
Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1186

Моят сватбен албум

« Отговор #260 -: октомври 14, 2009, 16:32:35 »

аз мисля че всички читави гинеколози препоръчват естественото раждане ако няма медицински причини, които да налагат секциото. Даже скоро четах една статия по този повод Wink
Активен
Дидка
Професор
Публикации: 450

Моят сватбен албум

« Отговор #261 -: октомври 14, 2009, 16:50:39 »

Иве честити ти сини гащи  stork-boy
Аз също съм за естественото раждане, макар че бебо е седалищно застанал но имаме още много време да се обарне
Активен
Вероника
Публикации: 3502

Моят сватбен албум

« Отговор #262 -: октомври 14, 2009, 17:36:23 »

Мамчета как сте?
И аз съм ЗА естественото раждане и като sl1ncata ме е страх и от двете ама повече от секциото  Girl_hide сега не ме е страх - щото ми е далече  blum дотам да я докарам пък квото такова само живи и здрави да сме всички  - и майки и бебчовци, нали така  smile
Ааа щях да пиша, че изследванията ми са били наред и док е казал на Дими ако искам да пия мултивитамини  crazy е кви да пия - незнам, не ми каза да спра ли фолиевата, нито кога ще е следващия преглед, еее много гадно с тия езици и телефони и смс-и  tease
« Последна редакция: октомври 14, 2009, 17:38:56 от Вероника » Активен
ivaiva
Баш Майстор
**
Публикации: 1750

Моят сватбен албум

« Отговор #263 -: октомври 14, 2009, 17:42:26 »

тео, защо искаш да взимаш болничен? Аз до момента и 2та пъти като ми се наложи болничен, взимах отпуск да не ми се намалява осигурителния доход, че знам, че за майчинството взимат последните 12 месеца и ако имаш много болничен ти се намалят паричките, пък те и без друго не са много...

ако държиш на болничен, по-добре и кажи, че не се чувстваш добре, дори с обикновен грип и кажи...

разбрах за линеята - нямам smile
а за раждането и аз съм в подкрепа на естественото, но каквото стане това, иначе ме е страх и от 2те  blush
а за цените на раждането, то и естественото се плаща, ама каквото е такова, само да сме живи и здрави. give_rose

Вер, спокойно, фолиевата не вреди, а за мулти витамините наистина е ако искаш, но си има специализирани за мами smile. Не се тревожи и прегледа ще го уточните, нали обикновено веднъж в месеца.
Активен
Таня
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #264 -: октомври 14, 2009, 17:51:24 »

Хмм, че не се ли плаща само когато не са ти платени здравните осигуровките  crazy или аз до сега не съм чула и незнам естествено раждане да се плаща  crazy незнам още не съм много информирана, не споря  smile
Активен
Вероника
Публикации: 3502

Моят сватбен албум

« Отговор #265 -: октомври 14, 2009, 17:56:41 »

Момичета забравих да кажа - не че тук е мястото ама незнам къде, а за мен е важно-  че нашата бъдеща кака знае вече , че съм бременна  smile.
Тя нали не е при нас, а при свекърва ми, исках да разбере след 3тия месец, чудих се как да и кажем и реших че по скайпа не върви, а и свекито има подход и знае как да съобщава тия неща.
Та вчера и е казала и детето било много щастливо  yahoo, което много ме радвам и започанала да разпитва баба си "Ама тя сега повръща ли много? Гади ли и се? Почива ли си? Пази ли се?" - много хубаво ми стана, като я знам колко е  емоционална, сега ще очаквам включване по скайпа  girl_wink
Сори за  Offtopic
Активен
ivaiva
Баш Майстор
**
Публикации: 1750

Моят сватбен албум

« Отговор #266 -: октомври 14, 2009, 17:57:41 »

ами танче то се плаща уж за избор на екип... иначе си права, че не се плаща. Ама ако искаш да си родиш при твоя си доктор се плаща в Тина Киркова е станало 900 лв. Но има здравни фондове, които поемат, аз имам допълнителна здравна осигуровка във фонд и се надявам да го поемат. Но в различните болници може да е различно...

Вер, много се радвам за прекрасните емоции give_rose
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #267 -: октомври 14, 2009, 19:51:26 »

Верче много се зарадвах като прочетох положителния ти пост  Wink
Танче Ивето ти е казала - плаща се само за избор на лекар или екип, във Враца е 400лв за лекар, 500лв за екип за естественото раждане  good
Иначе и аз като една бъдеща акушерка съм с две ръце за нормалния ход на нещата, просто си ме е шубе  blum

Аз да ви се похваля вече имаме първите неща за бебчо. Ходихме до една приятелка на сестра му на мъжа ми да си вземем столчето за кола (то е на Явор на сестра му и тая мацка се е обадила че вече не й трябва и няма къде да го прибере та да си го вземем, те са две де, че те имат близначета, ама другото е пък на други хора...абе както и да е), та отидохме за столче тя като ми наслага две одеалца, бодита, чорапки и повивалник  blum Ей от един час не мога да отлепя поглед от дребосъчните дрешки  danceg Ще ги снимам да ги покажа в съответната тема  good
Активен
Таня
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #268 -: октомври 14, 2009, 20:00:00 »

Да, да разбрах как е  good ама нямам намерение сякаш за сега да си избирам лекар, ами който се падне на смяна  smile
Много се радвам за придобивките ти  Bravo със здраве да си ги ползвате
Активен
sante
Ентусиаст
**
Публикации: 59

« Отговор #269 -: октомври 14, 2009, 20:03:44 »

Здравейте, мами, не съм писала отдавна, но с тия нашите ремонти нямам време да се обърна.... виждам,  че дискутирате коя как ще ражда и дали се плаща или не нормалното раждане. Аз доколкото знам в държавните болници нормалното раждане не се плаща, освен ако не си с неплатени здравни осигуровки (макар, че като слушам мои познати, които раждат там, докторите вче са толкова нагли, че сами си искат пари вече и то кво излиза, че и то си е платено, само дето не е официално). Във всички други клиники се заплаща и нормалното и секциото. Аз например ще раждам в АГ клиника "Селена" Пловдив и нормалното раждане е 860 лв, а иначе аз най-вероятно ще раждам секцио, не защото имам някакви медицински причини,а защото аз искам така  и то е 1100 лв.
Иначе преди два дни бях на преглед- моята принцеса расте и всичко ми е като по учебник yahoo, дано до края да нямаме проблеми. Утре ще ходя на изследвания- кръв и урина и се моля хемоглобина да ми се е покачил от хапчетата, че последния път ми беше малко нисък.
Иве, на теб честити сини гащи и от мен give_rose
Гери, и аз като другите момичета смятам, че  датата на последната ти менструация е 1 април, вземи и поговори с доки за това.
Дидка, на теб миличка добре дошла при нас, много е хубаво така като се увеличава нашия отбор Bravo
Активен
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: