Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 14, 2024, 17:42:45
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очакваме нашите съкровища Януари-Февруари-Март 2
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очакваме нашите съкровища Януари-Февруари-Март 2 (Прочетена 117481 пъти)
ina_lemon
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Отг: Очакваме нашите съкровища Януари-Февруари-Март 2
«
Отговор #120 -:
октомври 01, 2009, 15:20:25 »
Ха ха ха, стига де, то не става въпрос за хубост или не, а за здравословно наддаване. И многото качени килограми не винаги зависят от нас, но и невинаги са индикатор за проблеми. Просто трябва да се следи теглото. Но ти си ужасно права, че е въпрос на организъм и хормони.
Аз качих 18кг, които според мен са ужасно много. Не съм увеличила драстично храненето, нямала съм проблеми от какъвто и да е род, височината ми ги понесе добре, аз съм с широк кокал и като цяло - ми качих си ги. Сега какво, да се гръмна ли.
Излязох извън " книжовните" 12-14кг, но нямах проблем нито с износването, един път дори не ми се подуха краката, а последните ми месеци бяха в разгара на лятото, нито разширени вени, нито болки където и да е.....
Активен
Вероника
«
Отговор #121 -:
октомври 01, 2009, 15:27:03 »
Не бе, не за хубост- ми да зависи много, някой пият хапове през цялата бременност, др внимават кво ядат и пак трупат. Навсякъде си пише че се трупа запас и в организма на майката и аз все се чудя аз като си имам запаз за кво ми е още -ама на биология, кво да правиш.
Но съм съгласна за следенето на килограмите, обаче по някога се получва (виждала съм го с очите си) цяла бременност следиш как качваш , какво ядеш и последните месец и половина -стой та гледай,в смисъл ядеш пак така ама не качваш като преди. Така че е относително според мен.
Болна тема са ми кг. от сега -защото се чувствам като бухтичка от сега а и изглеждам ... леле мале, ама кво да направя, естесвено че за да се успокоя ще кажа -важното е бебето да е добре и гледам да внимавам кво качвам, всеки ден се катеря на кантара и това е -плодове и зленчуци маам и така.
Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #122 -:
октомври 01, 2009, 15:43:15 »
Да, според мен качването на кг също е въпрос на информираност. Аз до сега съм качила 1,5-2 кг. Просто бременната трябва да се движи, да се храни правилно и т.н. Абсолютно е погрешно схващането да ядеш за двама и да не помръдваш. Е има си и хора на които хормоните бошуват и си хапват повечко, ама в такъв случай трябва пък повечко движение и всичко ще е наред
Мамчетата качили по-малко кг се чувстват много по-добре, но пък някой качват повечко.... Аз съм изключително за спортуването по време на бременност, но само спортове предназначени за бременни изрично
Активен
ivaiva
Баш Майстор
«
Отговор #123 -:
октомври 01, 2009, 15:50:26 »
искам само едно последно нещо да кажа по темата с килограмите:
аз казах, че съм против безразборното тъпчене, а не против качването на килограми, което очевидно е нещо извън възможностите на жената да контролира. Освен това е твърде индивидуално колко се качва и кога, важното е да се яде пълноценна и здравословна храна и да не се прекалява с количеството.
аз съм много за движението по време на бременността, но както знаете аз прекалих с натоварващите разходки, така че май трябва да се оставят за след края на 4тия месец.
има и нещо друго, което си говорихме с една приятелка. преди бременността някои от нас са имали и дебели периоди:), но сме възстановили или не форма, въпросът е най-общо, че външния вид не е приоритет по време на бременността, не че трябва да се пренебрегва, но трябва да върви на второ място след здравето на бебо и мама. В този смисъл прекомерното наддаване на майката трябва да се провери дали не е в следствие на здравословен проблем, но считам, че това е причината да ни мерят на ЖК.
спирам с разсъжденият и изпращам една голяма порция здраве на всички:)
Внимание - нов отговор бе публикуван докато ти пишеше. охх ама сме много активни:)
tasty, само да кажа да се движим здравесъобразно
Активен
Gergancheto
«
Отговор #124 -:
октомври 01, 2009, 15:55:39 »
"Книжовно" това колко е добре да качиш зависи от ИТМ (или BMI) преди бременността, при жена с тегло под нормата е нормално и дори препоръчително да качи 16-20кг, при жена с тегло преди бременността над нормата - 8-10кг, а при жена с нормаледн индекс телесна маса - 12-14кг
Това и темата за кърменето са ми едни от любимите теми, та много ми е приятно да си говорим по тях
Само дано няма засегнати....
Цитат на: ina_lemon в октомври 01, 2009, 15:52:14
Айде и аз подкрепям дума по дума казанато от теб, и спирам и аз с разсъжденията. Че дори и място нямам в тази тема ама на, бутам се навсякъде !!!!!
Абе я си стой тука, гледай как раздвижи темата
Активен
Вероника
«
Отговор #125 -:
октомври 01, 2009, 15:59:28 »
И аз със Ива съм съгласна, общо взето със всичко, но както писах много е индивидуално каква бременност караш, в какви усмловия си, какво можеш да си позволиш и т.н. За книжовните кила -ОК, и с това съм съгласна. Като цяло -се внимава със всичко през бременността не само с килограмите, така че -спор няма. За движението съм много за - улеснява и раждането и е добре майката и бебето, когато обаче са ти казали да се пазиш и лежиш - тогава нещата стават други...
Ама не разбрах ова за нашите мами, които и аз смятам за стройни и добре изглеждащи.
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #126 -:
октомври 01, 2009, 16:03:13 »
Цитат на: Gergancheto в октомври 01, 2009, 15:55:39
а при жена с нормаледн индекс телесна маса - 12-14кг
Ахъм, нали и аз това казах.
Раздвижих аз, най-много да вземе някой да се засегне сега , дето пиша каквото си мисля, ама хайде!
Активен
ivaiva
Баш Майстор
«
Отговор #127 -:
октомври 01, 2009, 16:07:34 »
Инче, ще ни навестяваш да ни даваш съвети по важни въпроси
Гери и аз чета много за тези неща, вече нямам търпение да накърмя бебока...
Вер, мамите от форума са красиви, в крайна сметка нашите гарджета са най-прекрасни... хихи
поне за мен диалогът ни е обучителен, няма засегнати, нали?
Активен
Вероника
«
Отговор #128 -:
октомври 01, 2009, 16:13:17 »
Е що пък да има засегнати
- всеки си изказа гледната точка, големи хора сме. Който се е засегнал не е намерил отговора за себеси, защото тук никой конкретно не е цитиран.
Както и да е интересно е наистина
Ина да стои и да наблюдава и да намества нещата, че общо взето не са много хората в тоя форум, които са "право куме в очи" а си има нужда от такива неща
Аз отивам в темата с покупките да ви покажа ква количка сега харесах ама с една цена -Дими вече каза че отива в Афганистан направо от тука
Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #129 -:
октомври 01, 2009, 16:16:41 »
е разбира се когато има медицински причини трябва да пази леглото
аз говорех за случая какъвто е с моя приятелка тя като разбра, че е бременна и вече чудо нищо не пипва, прахусмукачка даже не пускаше и като не виждала ядене през живота си в следствие на което качи 40 кг по време на бременноста остави че супер много се обездвижи и куп проблеми от толкова много килограми, сега тя самата казва внимавайте
Активен
Вероника
«
Отговор #130 -:
октомври 01, 2009, 16:23:57 »
Еее
tasty
да, това вече е прекалено, наистина има жени вече които като са бременни и се глезят само -направи това, искам онова и така -но това вече е др тема.
Мен ме помързяваповечеко ама вече усещам че съм се активизирала - хиххихи и не спя много
Активен
veselyshko
Сватбен ШАМАН
красота :)
«
Отговор #131 -:
октомври 01, 2009, 17:02:36 »
Мацки не мога да ви изчета направо- писали сте толкова много
Вероника
и на мен тия мами в БГ мамата ми бяха любимите- имаше една, която от 8г.с. твърдеше, "че усеща" бебето
Да не говорим за една друга с едно детенце на 1г. и 8м., която в 10г.с. казваше, че с мъжа и "виждат как бебето се движи и и мести корема" - за което нямам думи
Престанах да коментирам темата, защото тези твърдения са просто безумни, но никой не успя да ги убеди в противното
За килограмите
- определено не подкрепям и аз тъпченето само заради оправданието " сега сме двама и трябва да ям за двама", но наистина има жени, които заради някакъв здравословен проблем качват килограми и такива, които наистина изпитват голям глад и няма как да го контролират според мен
Аз дотук съм +7кг., но знам, че последните месеци се качва най- много
Аз също имам позната, която качи 40-45кг. и хич не и беше леко, а ги качи точно защото ядеше като за двама!
По въпроса с количките ще пиша в другата тема, че да не спамя тука
Активен
sl1ncata
Гост
«
Отговор #132 -:
октомври 01, 2009, 17:39:51 »
относно кг съм качила само 7-8 макар че не звучи малко ама и не се и ограничавам каквото ми се прияде ям.а за усещането в 8г.с. и 10г.с. е абсурдно
според мен аз усетих нашето бебоче в 18г.с.ако не и в 19г.с.
Активен
teo99999
Ентусиаст
«
Отговор #133 -:
октомври 01, 2009, 19:02:15 »
как сте,мами?аз само да се вмъкна,за да споделя мнението си за кг-качила съм 10-11 кг за тези седмици;ям нормално,въпреки че от време на време се разглезвам и хапвам бая сладичко-тортички,рулца,тулумбички...а и от както съм бременна почнах да ям хляб-по 2 филийки сутрин;а и да не забравяме,че бях активен пушач и все трябва да имам нещо в устата-пуканки,чипс,зрънчо...абе общо взето малко или много ми е променен режима ,откакто забременях и мисля,че всички тези обстоятелства определено окозват влияние на теглото ми,колкото и да не ми се иска!реших за 1 сед да спра хляба и сладкото-без шоколада,и да видя има ли резултат-дали ще остана на тези кг!иначе като се гледам,качвам предимно и само на коремче-там винаги ми е било слабо място
та така-но да не забравяме,че по възможност ДВИЖЕНИЕ ТРЯБВА ДА ИМА
Активен
Вероника
«
Отговор #134 -:
октомври 01, 2009, 19:12:38 »
Teoo и аз съм страстна пушачка и си мисля че за това се обзаведох рано рано с 3.5 кг
но сега въобще не ям никви глупости пред ТВто или компа ако не време за обяд или вечеря, ако много заритам награбвам някоя ябълка или др плод, не винаги ми се яде точно това но... тва е положението. сладко и на мен ми се яде - интересно ама това са излишните калории в смисъл ни за бебето ни за мен са необходими ама на... Та мисълта ми беше, че Да -като откажеш цигарите изведнъж и търсиш да ги заместиш, но всичко е психика и нагласа,аз не съм вярвала, че ще съм такъв герой по отнощението на цигарите - дори сега ако се сетя за цигари и ми се допуши, мисълта ме блазни, но като се сетя от кога не съм пушила и не ща да си развалям рекорда.
Същата работа е с яденето - ми не може всичко в един ден, трябва самоконтрол и движение -, което тук за мен липсва -никакъв кеф нямам да изляза тук на разходка щото ще ме удушат от изгорели газове или разни други миризми но... кво да се прави, гледам взеки ден до някъде да ходя, че иначе ...
Офф отплеснах се
Активен
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11