Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 14, 2024, 23:38:23
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Интернет пазаруване II част
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...
26
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Интернет пазаруване II част (Прочетена 189164 пъти)
♥_Veni_♥
Сватбен ГУРУ
Г-жа Ангелова
Отг: Интернет пазаруване II част
«
Отговор #255 -:
януари 16, 2011, 15:23:47 »
Момичета днес гледах този сайт
http://direct.asda.com/
и цените ми харесаха, та в-са ми е с какви данни трябва да се рег. в сайта им. Или само си харесвам неща пълня кошницата и копирам нещата на посредника и той вече ръководи покупките ми...
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #256 -:
януари 16, 2011, 16:08:29 »
♥_Veni_♥, сега като го спомена и поразгледах веднага понапълних кошницата
и аз не съм много опитна с поръчките, но бих се комбинирала с някой!
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #257 -:
януари 16, 2011, 17:08:10 »
Аз си поръчвам от едно момиче. На всеки 10 лири взима 1 ,което поне за мен е изгодно
Тя пуска поръчки от
SportsDirect
http://www.sportsdirect.com/
MandM Direct
http://www.mandmdirect.com/
ADIDAS
http://www.shop.adidas.co.uk/
Fragrance Direct
http://www.fragrancedirect.co.uk/
TESCO
https://www.clothingattesco.com/
ASDA
https://direct.asda.com/
Disney
http://www.disneystore.co.uk/
Amazon UK
http://www.amazon.co.uk/
ebay.co.uk
http://www.ebay.co.uk/
ако някой се интересува ще му изпратя скайпа й
Активен
Вили
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #258 -:
януари 16, 2011, 17:15:13 »
Вени
, от Асда можеш и сама да си поръчаш и да ползваш само услугите на транспортна фирма за доставката до България. А така съм си поръчвала, регистрираш се с твоите данни, плащаш с твоя карта и за адрес на доставка посочваш този на избраната от теб фирма. А пък, ако не ти се занимава, можеш да си ползваш и посредническите им услуги направо, почти всичките такива фирми на сайта си имат формуляр за поръчки, попълваш си го, пращаш им го и си чакаш после да те уведомят колко трбява да им платиш
. За мен по-удобния вариант е сама да си направя поръчката, ама ти си знаеш най-добре. И аз го разглеждах тези дни, че имаме нужда от нови бодита, да видим кога ще се наканя.
Аз пък докато се наканя да публикувам поста си и
mis
s ме е изпреварила
.
Активен
Gergancheto
«
Отговор #259 -:
януари 17, 2011, 08:31:27 »
Aз само да попитам
Защо при такова разнообразие на магазини (особенно в големите градове) и такова разнообразие на български онлайн магаззини, поръчвате от чужди сайтове? По качествено ли е? По евтино ли е? На мен примерно никак не ми се вижда евтино....гледам, гледам малки са цифрите, ама като ги обърнеш в лева не са чак толкова малки, като им платиш и доставка..?
Активен
♥_Veni_♥
Сватбен ГУРУ
Г-жа Ангелова
«
Отговор #260 -:
януари 17, 2011, 14:46:29 »
Момичета тай като съм се навила да купя шезлонг на бебо, си харесах в един сайт доста хубави модела проблема е,че сайта го виждам за 1-ви път и е в долари
http://www.walmart.com
Някои пазарил ли е от там, защото нещата, които намери ги няма никъде др нито в Амзон нито в Е-бей
Активен
Mrs.™
«
Отговор #261 -:
януари 17, 2011, 15:24:53 »
Цитат на: Gergancheto в януари 17, 2011, 08:31:27
Aз само да попитам
Защо при такова разнообразие на магазини (особенно в големите градове) и такова разнообразие на български онлайн магаззини, поръчвате от чужди сайтове? По качествено ли е? По евтино ли е? На мен примерно никак не ми се вижда евтино....гледам, гледам малки са цифрите, ама като ги обърнеш в лева не са чак толкова малки, като им платиш и доставка..?
Причини много,най-често :
*тук даденото нещо не се предлага.
*ако го има цената му е по висока и дори с доставката това от нет-а често излиза няколко пъти по евтино.
*т.н.
Ако един артикул го има тук и цената е еднаква никой няма да го чака от чужбина.
Цитат на: ♥_Veni_♥ в януари 17, 2011, 14:46:29
Момичета тай като съм се навила да купя шезлонг на бебо, си харесах в един сайт доста хубави модела проблема е,че сайта го виждам за 1-ви път и е в долари
http://www.walmart.com
Някои пазарил ли е от там, защото нещата, които намери ги няма никъде др нито в Амзон нито в Е-бей
Ако е американски имам впредвид ,че ще платиш ддс ако е над 30$ и мито ако е над 150 евро(а може и $ да беше)
Иначе,ако го доставят до тук няма проблем това,че е в $ и разбира се най-добре е ако се заплаща чрез PayPal.
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #262 -:
януари 17, 2011, 15:32:42 »
Gergancheto
,
miss™
вече е отговорила на въпроса ти, но да добавя и аз. Чужденстранните сайтове имат големи намаления до 90% на стоките. Така до 10-15 лв/бр. можеш да се сдобиеш с невероятни като качество, материя и непредлагани в България обувки, якета, сака, панталони, шлифери и каквото се сетиш. Лично аз не обичам да пазарува, да се преобличам и да обикалям магазините. Така в рамките на 10 минути мога да напазарувам.
А българските сайтове са ужасно скъпи. Или поне тези, които аз съм разглеждала.
Активен
Gergancheto
«
Отговор #263 -:
януари 17, 2011, 17:05:37 »
Разбрах ви доводите за интернет пазаруването ...и то имам предвид от чуждестранните сайтове
Аз конкретно питам защото напоследък попаднах на страхотни бебешки и детски дрехи (много сайта, не един имам предвид) и все на прилични цени....
Наде брат ми иска някакви бели маратонки на му поръчам, та ако реши ще ти пиша за скайпа на момичето, че аз съм гола вода в този вид пазаруване
Между другото явно аз нещо не попадам на добри промоции, който да ме грабнат, което е евтино не ми харесва, което ми харесва не е никак евтино...
И само информативно колко пари е доствката примерно от Ларедут, горе доло за ориентир
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
«
Отговор #264 -:
януари 17, 2011, 17:14:26 »
Аз съм малко по средата между вашите мнения за интернет-пазаруването. Преди две години си поръчах цял кашон от свръхпопулярния La redoute. Чаках два месеца да ми доставят дрехите, защото хванах намаленията, без които иначе дрехите излизаха на неизгодни цени. Ходих три пъти до централното отделение на пощите и платих пари за транспорт. В резултат - хубавите неща бяха едва два шлифера, които излизаха на почти български цени, а от другите неща, при един и същи номер половината ми бяха големи, другите почти точно, макар че съм си взимала точни мерки по техните класификатори. Почти 2/3 от дрехите бяха с лошо качество, макар че по картинките от сайта изглеждаха приказно. От 3 suisses също пробвах, не ми хареса качеството. От американските сайтове доставката в повечето пъти е скъпа и трябва да се комбинираш с други хора, да събирате пари и т.н. Струва ми се неудобно. Ако поръчваш чрез посредник пък, плащаш комисионна и тогава освен ако не правиш поръчка на нещо наистина скъпо и изгодно, нямаш полза, защото накрая си е същите пари + нерви около поръчките. Никой не каза и за това, че ако ти се падне нещо, дето не става, не можеш да го върнеш, тъй като е голямо занимание да си търсиш гаранция, а има и допълнителни разходи.
В обобщение: според мен хубавото на интернет покупките (говоря за облекло предимно) е, че има малко по-голямо разнообразие на модели, за разлика от клонираните бг магазини. Също така, не мериш, както каза и Нинка, но пък рискуваш, ако имаш по-нестандартна фигура. Оттам насетне идват притесненията с това дали ще получиш пратката, разкарването до пощите, таксите за мита, ако поръчваш от Щатите, и последно - проблемът с красивите по каталог дрехи, които далеч не изглеждат феноменално наживо. Мисля, че ако сте от хората, които боравят с по-голям бюджет за дрехи, има смисъл, защото си купувате по-хубави и изпробвани марки на по-ниски цени. Но ако сте от хората, които искат наистина да купят нещо изгодно и масово, рядко ще намерят нещо страхотно за без пари. Това си е принцип, който важи и в обикновените магазини. За съжаление, в БГ масовите дрехи са от лоши материи, вносно китайско, с малки размери. Никой не гарантира, че по нет-а няма да си купите същото, което просто на картинка ще ви изглежда по-добре.
Аз съм пробвала и двата варианта и считам, че ако човек пазарува стандартни дрехи, по нет-а няма да направи сделката на живота си, освен в много крайни случаи. Мен не ме топли поръчката по нет-а, при положение, че ми доставят с обикновена поща и трябва да се разкарам поне два пъти, за да си взема нещата. България все още си е страна, в която най-големите сайтове и вериги не доставят директно и оттам се влачи цяла серия проблеми.
Гери, Ла редут е 6 евро доставката, но ако хванеш намаленията, ще си отвисиш да чакаш.
«
Последна редакция: януари 17, 2011, 17:16:50 от Деничка Звездичка
»
Активен
Mrs.™
«
Отговор #265 -:
януари 17, 2011, 17:43:49 »
Цитат на: Деничка Звездичка в януари 17, 2011, 17:14:26
Гери, Ла редут е 6 евро доставката, но ако хванеш намаленията, ще си отвисиш да чакаш.
Но пък вече пращат с куриер и се следи поръчката,което е голямо удобство
Аз лично смятам,че за бебешки дрехи и играчки по-голям избор има в и-нет магазините,и цените са по нормални. За спално белъо също,особено във френския сайт има страхотни неща за без пари,а ако хване човек и бъг може за 10лв. да получи нещо което струва поне 100лв.
За дрехи съм съгласна,че и-нет е само за нещо по различно от стандартните модели и разбира се за неща на изгодни цени. Спортните дрехи и стоки като цяло забелязвам,че излизат по евтино ако си ги поръчаш от чужбина.
За големи неща не мога да говоря кoлко излиза,но от както сме в ЕС е изгодно да се поръчва от ebay(англ. и германско) и нещата освен,че пристигат бързо,е и по евтино като доставка.
Също така има китайски сайтове с интересни джаджи за жълти стотинки. Вкл.телефони,мп3/4 и т.н.
Активен
Violet
Професор
ръчно изработени сватбени покани www.violet-bg.com
«
Отговор #266 -:
януари 17, 2011, 18:11:16 »
Моето пазаруване на дрехи от интернет магазини приключи безславно с две неуспешни поръчки преди около 3 години от Ларедут. Добре че после продадох веднага всичко в Продавалник за моя радост, защото не бях улучила правилните размери или пък не харесвах материята наживо. Даже останах леко набутана, защото нямаше как да препродам всичко на същата цена, не поръчвах от най-евтините неща, защото не съм "за спорта"- да пазарувам само защото ми е евтино и не е нищо особено.
Неудобство е, че не мога да заменя или върна нещо, защото в повечето случаи се чака доста дълго за всичко- не само за доставка, а и за обработка, комуникация ако има проблем.
Наскоро имах големи перипетии с една английска доставката, 2 месеца не пристига пратката в пощата, реших, че са ми я откраднали. От сайта ми изпратиха второ, по тяхна инициатива, което пристигна успешно за 2 седмици, това много ме очарова. Имала съм супер успешни поръчки от БГ сайтове, но съм се сблъсквала и с липса на култура във взаимоотношенията продавач-клиент във виртуалното пазаруване , а бих казала, че и това си е вид изкуство. (не че и във физически съществуващите магазини не липсва култура
)
Макар и да хвърлям око на ebay и аmazon за обикновените неща никога не ми се струва чак пък толкова по-евтино, като си пресметна и транспортните разходи. Винаги ме е учудвало, когато чета и чувам толкова много мнения "колко е изгодно". Изгодно е наистина, когато е нещо, което тук не можеш да намериш.
Активен
Mrs.™
«
Отговор #267 -:
януари 17, 2011, 18:43:27 »
Последните ми изгодни покупки:
*часовници-2 бр.-7лв с доставката. Тук ми искаха 40лв. за 1бр.
*oбувки 2бр.-12лв. с доставката от посредника за който говорех по-горе,в ebay щяха да ми излезнат около 40лв./1бр.без доставка,тук дори не знам къде ги има и едва ли ще струват 6лв./бр.
За аксесоари главно предпочитам да пазарувам от и-нет. Има много изгодни неща и по-голям избор.
«
Последна редакция: януари 17, 2011, 18:52:32 от miss™
»
Активен
Gergancheto
«
Отговор #268 -:
януари 17, 2011, 18:53:23 »
Eee часовниците са супер
Ето за това говоря...явно има някаква далавера само дето аз като че ли не мога да се науча да разглежда тези сайтове.... Тъй че не е лошо тук от време на време да се пускат такива добри оферти, на който попадате
Активен
♥_Veni_♥
Сватбен ГУРУ
Г-жа Ангелова
«
Отговор #269 -:
януари 17, 2011, 20:05:41 »
miss™, ако е удобно цъкни и на мен на лични скайпа на момичето, че май няма да се справя с това интернет пазаруване сама
Активен
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...