Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 18:51:03
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
СВАТБА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО - 3 част
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: СВАТБА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО - 3 част (Прочетена 208343 пъти)
Amar
Любопитен
Отг: Сватба във Велико Търново - 3 част
«
Отговор #195 -:
август 22, 2010, 11:14:34 »
Да, не оспорвам, че се търси основно ниска цена.
Но мнението ми е, че това се дължи на няколко факта. Първо, повечето хора едва в последствие осъзнават, че за определни неща не бива да се пести (например сватбената фотография), където поради определни причини по-високото качество изисква по-висока цена. И второ на пазара се предлагат ниски цени, които привличат клиенти, но резултатите са меко казано не добри.
И затова пак изразявам мнението си, че сватбеният фотограф е една от услугите, за които си заслужава да се отдели по-голям бюджет.
Активен
Влади Балевски
Сватбар
«
Отговор #196 -:
август 23, 2010, 14:49:28 »
Рядко влизам в сайта поради безумните спорове между колеги и много малко градивни мнения, споделяни от хората, работещи в бранша.
Цитат на: happyfoto в август 21, 2010, 13:34:57
....малко уточнение по горе посочените не работят със сватбени агенции и не снимат сватба за 200лв.
Цитат на: happyfoto в август 21, 2010, 15:46:47
Просто клиентите напоследък искат основно ефтин фотограф-колкото по ефтин толкова по добре.В Търново има всичко което го има и в София.....но те струват пари,за жалост бюджета на търновската булка за фотограф е 150-200лв.
Мисля, обаче, че колегата тук си противоречи - хем посочените колеги не работят за 200лв (очевидно работят - значи има клиенти, които ги ангажират), хем след това се казва, че бюджета за фотограф на търновските булки бил 200лв.
"Вероятно" и за сватбените рокли, примерно, има подобно "деление" на булки от София/Варна/Пловдив и тези от В.Търново
- едва ли на една и съща рокля в София и във Велико Търново цената е двойна, тройна, че и повече...
Всъщност всеки се простира според чергата си. Години наред работя като сватбен фотограф и виждам, че тепърва отношението на хората към сватбената фотография се променя. Това се дължи и от повишаващото се ниво на самите фотографи (което не е свързано непременно със скъпата техника, която всеки човек с по-големи финансови възможности може да си закупи; техниката, разбира се, е много важен фактор и се радвам, когато срещам колеги, които показват уменията си чрез качествена техника).
Въпреки това самите клиенти все още не са наясно какво точно да очакват от сватбената фотография (защото тя не е просто репортажно заснемане на случващото се в този ден), особено когато става дума за художествената фотосесия - било в сватбения ден, било като годежна сесия или фотосесия след сватбата.
Тези, които са наясно какво искат, намират подходящите хора.
Има младоженци във всеки един град, които разбират важността на това и са готови да инвестират време и средства, за да имат това, което желаят.
Мога да дам и пример със себе си, за да не съм голословен:
скоро ще снимам младоженци във Велико Търново - хора с отношение
Те не само са готови да платят за двама фотографи близо 1000лв за заснемане, транспорт и нощувки, но си направиха и годежна фотосесия, която им струваше 500лв, със снимките от която си направиха луксозен албум (изработен в чужбина, който определено не се прави нито във В.Търново, нито в София), цената на който заплащат отделно от заснемането. И това не са хора, които имат 5 хотела на Боровец, две яхти и пет лични автомобила. Това са хора с отношение, които осъзнават какво искат да имат и показват и след 30 години.
Разбирам, че не всеки има подобно разбиране и възможности, ала не бива всички "търновски булки" (или от където и да са младоженците) да се слагат под общ знаменател.
А Маша съм уверен, че с най-топли чувства изказва своето мнение. Това, че нейният съпруг е сватбен фотограф може само да й даде по-добър поглед върху бранша и думите й да не са голословни.
А Ники Митев наистина работи добре момчето и предлага повече, отколкото иска като цена.
Активен
Amar
Любопитен
«
Отговор #197 -:
август 24, 2010, 08:48:17 »
Аз се извинявам, че може би с малко емоционалното си изказване предизвиках и тук дискусия за фотографията. Просто миналата седмица разглеждах снимките на мои познати от Търново от сватбата им и бях леко разочарована от резултата, който са получили, защото знам какви невероятни резулати могат да се получат когато е налице съчетанието от добра техника, творчески подход и разбиране за занаята.
Затова исках да посъветвам булките да имат по-високи изисквания, да търсят качеството в услугата, а не просто ниската цена и от личен опит да ги посъветват да отделят по-голяма важност на тази услуга. Когато човек знае какво да търси, въпросът резултат - цена започва да се регулира от само себе си.
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1353
www.Deliysky.com
«
Отговор #198 -:
август 25, 2010, 14:01:24 »
Здравейте, интересна дискусия, интересен спор. Бих си позволил да изкажа и своето мнение, тъй, като съм снимал и в Търново и региона, а и отново имам запитвания. Хепифото е прав - професионалисти има и техника също, но безплатен обяд няма. За Маша - съжалявам че нито едно от горните имена не ви говори нищо, просто съпругът ви доста отскоро се занимава с фотография и явно не се е интересувал достатъчно, още повече че е родом от там.Това не искам да прозвучи като обида, в момента не коментирам нито нивото му, нито желанието му за работа, но цените му наистина са ниски. А най-прав от всички е Балевски,- "скоро ще снимам младоженци във Велико Търново - хора с отношение". Не знам какво е получила вашата приятелка, но съм сигурен , че е това за което си е платила.За 150 или 200лв - това е.Без подходящо отношение(не е свързано само с парите), няма как да стане. В Търново и региона е налице една много неприятна тенденция. Много сватбени агенции, улисани в желанието си да ви одерът колкото може по-добре, предлагат различни подаръци. За съжаление, най-често срещаният е видео или фотозаснемане. И се появява някакъв чичко в камерка за 200лв или фотоапарат от миналия век, снима там нещо си и това е. Ама е подарък и това е МНОГО важно. Мисля че е излишно да се коментира по-нататък. Колегата го е казал - ХОРА С ОТНОШЕНИЕ. Каквото отношението, такъв и резултата. И при нас са постъпвали поръчки за по 500лв. и повече и със сигурност резултата не е като този който вие сте видели.Но това не означава , че в Търново или където и да е другаде, няма добри фотографи, просто в по-малките градове, въпроса с финансовото състояние на хората е направо отчайващ.Това е проблема, когато хората нямат работа и трудно живеят, какво да искаме ние от тях?Такива са им възможносттите, това си избират. Не е тайна, че в по-малките градчета основните приходи в тази област идват от хора емигрирали зад граница. Защото техните сватби са доста по - добре подплатени. Но един добър фотограф не може да се издържа цяла година от сватбите реализирани за един месец. Оттам и всичко останало. Просто всичко е взаимно свързано. Така че не мисля , че коментара на колегата Митев относно нивото в Търново е уместен. Ако положението беше по-розово, едва ли щеше да емигрира в София.
«
Последна редакция: август 25, 2010, 14:08:09 от Deliysky
»
Активен
happyfoto
Любопитен
«
Отговор #199 -:
август 26, 2010, 09:55:47 »
"Мисля, обаче, че колегата тук си противоречи - хем посочените колеги не работят за 200лв (очевидно работят - значи има клиенти, които ги ангажират), хем след това се казва, че бюджета за фотограф на търновските булки бил 200лв."
Балевски не си противореча изобщо-говоря за масовите случаи.Хората които наемат по горе посочените фотографи обикновено не са от Търново или са смесени бракове с чужденци!Между другото си голям хит в момента в Търново.Едни мои познати са били на една сватба която си снимал миналия месец по морето-ако не се лъжа Балчик и направо са очаровани от теб и помощника ти!!!!!
Активен
Amar
Любопитен
«
Отговор #200 -:
август 31, 2010, 07:44:33 »
Здравейте отново. Вие сте прави за всичко, което казвате. Но в случая с моята приятелка не става въпрос за финансова невъзможност и за това останах с впечатление, че просто предлагането на фотографите не е правилно уредено, което може би отчасти се дължи на маркетинговите идеи на сватбените агенции, за които става въпрос.
Защото има "хора с отношение", които знаят какво търсят и го намират, а има и хора с финансови възможности, които избират това, което има се предлага...
Коментарът не е на колегата Митев, а лично мой - мисля, че и аз имам право на лично мнение.
Активен
valeria
Регистриран
Публикации: 1
«
Отговор #201 -:
август 31, 2010, 18:25:40 »
Голям спор се води тук по отношение на сватбените фотографи във Велико Търново, но не се казва от кой фотограф не сте доволни. Така принципно да се пише няма да е в помощ на никой. Моето мнение е, че има сватбен фотограф от града, който работи на много високо ниво. Мненията на Маша не ми стана ясно защо ги побликува тук и сега, без някаква конкретика...
Активен
Zoritz
Новак
Публикации: 19
«
Отговор #202 -:
септември 01, 2010, 14:45:31 »
Здравейте и от мен!
Е дойде и моя ред да пиша тук
Спряли сме се на Велико Търново или Арбанаси за наща сватба. Понеже живеем в София ще ни е трудно да уредим всичко и мисля, че този форум ще ни е от полза. Някой може ли да ми препоръча ресторант за около 120 човека? А дали някой знае какъв е куверта на човек в Арбанаси палас?
Активен
mozy
Регистриран
«
Отговор #203 -:
септември 01, 2010, 16:44:40 »
Здравей Zoritz!
За Арбанаси палас не мога да ти кажа колко е куверта, но в момента най-много сватби на Арбанаси се правят на Севастократор. Ресторанта е голям и събира 120-140 човека. Бях ме на сватба там миналото лято и беше невероятно.
Активен
Zoritz
Новак
«
Отговор #204 -:
септември 02, 2010, 12:15:44 »
Ще проверя този ресторант. На снимки изглежда доста добре. Вече си имаме дата. Спряли сме се на 04.06.2011 г. Искаме и църковен брак, обаче като гледах по форомите, някои булки бяха писали, че в събота не се правят вече църковни бракове. Някой чувал ли е за това? Мисля, че имам достатъчно време да направя всичко. Най-трудно ще е с избора на DJ, водеща, фотограф и видеооператор. Ако някой може да ми даде препоръките си. Четох за някакъв DJ Данчо, но никой не казва фамилия, а от форума разбирам че в Търново има двама такива DJ с такова име. Не съм се спряла още и на агенция. Мисля скоро да прескоча до Търново и да ги посетя.
Активен
tinakostova
Ентусиаст
Публикации: 50
«
Отговор #205 -:
септември 07, 2010, 10:37:49 »
Здравейте момичета,
хайде и аз във вашите редици. Записали сме дата в общината 16.10 и сега тръгваме да търсим ресторант. Някой проверявал ли е в Янтра какъв е куверта долу - горе.
Пишете и за екипите, които сте наели - фото, видео, DJ, аз имам някакви наблюдения, но все пак повече мнения по -добре. Надявам се, че ще обменяме опит.
Ходих в три Търновски агенции, нито цените нито това, което предлагат ми хареса, всъщност цените са необосновано високи, за това, което предлагат - Лично мнение!
Активен
Zoritz
Новак
«
Отговор #206 -:
септември 07, 2010, 11:16:18 »
Здравей tina,
Колко човека ще бъдете на сватбата?
В Търново и Арбанаси се оказва, че няма голям избор на ресторанти. Това което чух за Янтра леко ме разочарова. Казаха ми, че обслужването било лошо. За сега при мен гостите са около 120 човека, но ме притеснява факта, че искам да сме в Арбанаси, а там няма толкова голям ресторант. Това което видях и ми хареса е Севастократор, но остава моног малко място за танци. Относно агенцията избора е малък, аз посетих само Сиана. За фото, DJ и видео още нямам впечатления, не знам какви са цените и на останалите агенции в Търново, но предполагам, че няма да се различават.
Активен
4ofi
Новак
Публикации: 7
«
Отговор #207 -:
септември 07, 2010, 12:28:17 »
За ресторантите съм съгласна,ако ти хареса обслужването пък е с малко места и обратно.Време няма или аз нещо започвам да пришпорвам нещата.За агенциите нямам мнение на нас ни я предложиха от рестората.Срешнахме се с хората и ни допаднаха.Не сме обикаляли разчитахме на мнение на хора с които са работели.Ако искате координати ще ви ги дам да не правим плоски реклами.
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1353
www.Deliysky.com
«
Отговор #208 -:
септември 07, 2010, 12:40:36 »
Здравейте, на Арбанаси има един много голям ресторант, построен като крепост - Калоянова крепост.Там със сигурност ще се поберат много повече от 120 човека.Виждал съм там доста интересни сватби, наемат актьори, преоблечени като царе и царици , посрещат гостите.Но съжаление, по най-важния въпрос - обслужването - не мога да ви дам отзиви.
Активен
liliv
Новак
Публикации: 13
«
Отговор #209 -:
септември 07, 2010, 12:56:00 »
Момичета в Янтра обслужването е на доста добро ниво, а за Калоянова крепост моето мнение е, че е огромно, заведението е за 500 човека и 120 просто се губят.
И все пак всичко е въпрос на лично мнение. Моят съвет е: вървете на 2-3 места, срещнете се с 2-3 фотографи, видеооператори и т.н и тогава направете избора.
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...