Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 01:24:26
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Проблемни деца!
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
Всички
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Проблемни деца! (Прочетена 43768 пъти)
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
Отг: Индиговите-хиперaктивни децa
«
Отговор #45 -:
юли 20, 2010, 15:06:16 »
Роси, има резон в това, което казваш. Аз си мисля обаче, че проблемът се получава заради това, че просто мненията са в двете крайности от "Моето дете е индигово." до "Това е поредната измишльотина на учените." И понеже тема вече има, съответно има майки, които казаха, че техните деца са "индигови", имам няколко въпроса към тях:
1. След като се говори за специфични проблеми на майките на индиговите деца, какви са всъщност тези проблеми, какви трудности изпитвате - проблеми в поведението, необясними реакции, мнението на околните или други, какви?
2. Има ли метод за диагностициране на децата, характеризирани като "индигови", това доказана научна теория с изследвания ли е или е все още само теза? Има ли апарати, психологически и други тестове, доказателства за това, че децата са по-различни от останалите, по някакъв необясним начин, който да ги прави различни от децата с изявени таланти или гениални способности? (Питам ви за това, защото някъде прочетох, че първите такива деца били родени след 1977г.)
3. Какви са всъщност вашите индигови деца? Кое ги прави по-различни?
Предварително пояснявам, че ме интересуват лични впечатления, защото във форумите за индиговите и кристалните деца чета абсолютно псевдонаучни твърдения, които по никакъв начин не ме убеждават в подобни тези, да не говорим, че имаше и откровени недомислици, които не ми звучаха нито сериозно, нито логично дори (по-скоро бяха стряскащи).
Относно пренаталното развитие, в последния брой на сп.National Geographic имаше статия по този въпрос, в която медицинските обяснения за важността на пренаталното възпитание бяха, че детето всъщност възприема емоциите на майката при говорене и т.н., а не звука или смисъла на това, което му се казва. Затова и аз съм на мнение, че всъщност това с говоренето е за успокоение на майките. В статията се споменаваше също, че детето след раждането си показва навик и познаване към гласове, миризми, цветове, но това е заради емоцията, която майката е изпитвала. Според медицинските изследвания нямало полза от пускането на класическа музика, за да са по-умни бебетата после или това да им се говори на чужд език, за да запомнят думите.
На последно място, смятам, че заглавието на темата трябва да се промени на "Индиговите деца", защото прочетох, че тези деца имали различни проявление - не само хиперактивност, а така ще има повече мнения, съответно повече информация.
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #46 -:
юли 20, 2010, 15:07:28 »
Докато пишех, Деничка е публикувала, но все пак ще постна и аз писанията си ....
Аз, честно да си призная, от сутринта чета темата от миналата седмица, за да разбера смисъла на тази нова придобивка на форума ни и най-вече кой е този гений, измислил заглавието и ......
Ако някой може да ми обясни по каква причина индиговите и хиперактивните деца са поставени под един знаменател, че и с тире на всичкото отгоре, като пояснение един вид, ще съм доволна.......
Бубе
,
Цитат
За мен целта на темата беше мамите на такива деца да обменят опит с конкретните проблеми, които срещат с тях.
,
това, че има майки, които разтълкуват децата си като такива съвсем не значи, че те наистина са такива. Страшно много се смесват понятията тук е моето мнение.....
Продължавам да чета постовете, за да си доизясня това и онова, преди да взема да се изкажа с гръм и трясък
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #47 -:
юли 20, 2010, 15:12:07 »
Аз понеже хич не съм наясно с нещата, но да питам разбиращите: Хиперактивни деца не е ли отделно понятие?Това не е ли съвсем отделно състояние на децата?Бях чела за хиперактивните, и имаше доста предавания за тях, както и се обясняваше, че учителите не са обучени да се справят с тях, да задържат вниманието им по-дълго време и т.н. и ги пренебрегват.И аз като Ина мисля, че понятията се смесват.
Апропо не мисля, че темата е чак толкова важна, за да се и закове.
Активен
bubka
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
«
Отговор #48 -:
юли 20, 2010, 15:29:42 »
Ина
, напълно съм съгласна относно "разтълкуването" на дечицата от всяка майка. До някъде и това провокира поста ми, сигурно (почти) всяка майка си мисли, че нейното дете се развива по-бързо и е по-умно и т.н.
Просто за мен тотално се объркха не само понятията, ами и целта на темата, ако разбира се съм я била разбрала правилно в началото
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #49 -:
юли 20, 2010, 16:01:01 »
От всичко , което съм прочела тук и съм говорила с преподаватели в държавни училища, всяко хиперактивно дете , деца които не не могат да се съсредоточът се диагностицират в училище като ADD или ADHD. Това е стряскащо, защото веднъж диагностицирани им дават лекарства на наркотична основа, които ако се приемат дълго, както е в повечето случаи , стават зависими. Лошото е ,че държавните училища тук просто умират да диагностицират децата с ADD или ADHD, защото за всяко дете с това заболяване получават $3000 на години (в зависимост от общината).
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Dum spiro, spero!
«
Отговор #50 -:
юли 20, 2010, 16:06:38 »
Цитат на: Miri в юли 20, 2010, 16:01:01
От всичко , което съм прочела тук и съм говорила с преподаватели в държавни училища, всяко хиперактивно дете , деца които не не могат да се съсредоточът се диагностицират в училище като ADD или ADHD.
Мири, какво е ADD и ADHD?
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #51 -:
юли 20, 2010, 16:11:21 »
ADD - Attention deficit disorder (синдром на дефицит на вниманието)
ADHD - Attention-Deficit Hyperactivity Disorder (синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност) , общо взето и двете се припокриват и лечението е едно и също.
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
Отг: Отг: Индиговите-хиперaктивни децa
«
Отговор #52 -:
юли 20, 2010, 16:18:43 »
Цитат на: ina_lemon в юли 20, 2010, 15:07:28
Аз, честно да си призная, от сутринта чета темата от миналата седмица, за да разбера смисъла на тази нова придобивка на форума ни и най-вече кой е този гений, измислил заглавието и ......
quote]
Знам че ще бъда адски офтопик, но просто искам да кажа какво ми направи впечатление.
Ина ти не с гръм и трясък ми направо мълниеносно се включи.
Много добре знаеш че тва е форум и всеки си пише каквото си иска.Още няма форумска полиция, че и заглавията на темите да минават през скрийнинг дали стават или не.
Да ти кажа малко ме разочарова. Най-малко от теб очаквах да се се обърнеш към човека създал темата с име и в случая ироничното "гений". А кой е създал темата се знае, защото си е писал човека първия пост на темата.
Много добре разбирам доводите ти и съм съгласна с тях, но отношението на поста е грубо.
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Dum spiro, spero!
«
Отговор #53 -:
юли 20, 2010, 16:20:16 »
Тоест, и хиперактивните деца също са деца с някакво заболяване, за което е измислено име? И ги лекуват с наркотични вещества? Е няма що - всеки извън матрицата значи е или супер развито дете, или дете със заболяване, което трябва да бъде лекувано. ...
А иначе аз все още се надявам да прочета някое мнение на мама с "индигово" дете. Дано само не се получи така, че темата да се отвори само, за да се излее малко напрежението от друг разговор във форума и после така да си зависне. Това не е сериозно отношение.
Гери, аз мисля, че трябва да има все пак пресяване на заглавията на темите, защото те излизат и в гугъл при търсене и ако някой се интересува и му излезе линк, влиза тук и се лута с неща, които не са точни. Вярно, че не сме информационна агенция, ама специално за теми като тази, мисля, че трябва да има пресяване.
«
Последна редакция: юли 20, 2010, 16:25:23 от Деничка Звездичка
»
Активен
SamVimes
Новак
«
Отговор #54 -:
юли 20, 2010, 16:26:21 »
Аз, като педагог по образование и като човек, който обича обективната истина, пак тъпо да попитам: някой ще ми даде ли линк към научно изследване, което удостоверява че индиговите деца са индигови? И да продължа - искам линк и към научно изследване, което да прочета и в което да пише, че хиперактивността не е нарушение, а е божия благословия. Викам си, да не съм изостанал от това, което можеше да ми бъде професия, ако не се бях хвърлил в мениджмънта.
Miri е права за поголовното диагностициране. Уви. Алчността движи света.
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #55 -:
юли 20, 2010, 16:28:00 »
Именно. Болно ми е да гледам племеницата ми да взима хапчета за нейната хиперактивност , а е само на 12 години. Но такава им е ситемата тук. Живот и здраве , надявам се един ден да можем да си позволим частно училище, защото в държавните училища е ужас, да не говорим за това ,че излизат необразовани, но това е друга тема.
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
«
Отговор #56 -:
юли 20, 2010, 16:33:27 »
Инa aз съм този "гений" Не е нужно дa питaш след кaто виждaш кой е пуснaл темaтa
Зaщо сa в едно зaглжвие ли-много просто-зaщото се интересувaм и от двете и зaщото aко пуснa темa номер 1-"индигови децa" 2-"хиперaктивни децa",3-"кристaлни децa"..........модовете ще зaклю4aт и трите или нaй-мaлкото ще ги обединят
p.s aко темaтa пре4и нямaм нищо против дa се зaклю4и
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #57 -:
юли 20, 2010, 17:14:20 »
Виждам, че първият пост е на Мира, хора, не съм сляпа. Но когато постовете от друга тема се преместят от мод в нова тема, то това не значи, че написалият първото мнение е създал темата, нали?!? Аз поне така знам.
Затова питах. И не съм била иронична, съжалявам за грешното разбиране на писанието ми. Не ми е присъщо, така че още веднъж - сори.
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #58 -:
юли 21, 2010, 08:02:45 »
Чета темата от самото начало и доста се чудих дали да пиша или не. Не съм запозната в подробности с "индигови деца" и хиперактивни неща", но като гледам никой от тук няма по-задълбочени познания. Просто ми се струва, че някои хора подхождат малко агресивно. Когато детето ти има проблем е нормално да търсиш други родители, да питаш, да намериш някой с който да споделиш, нали за това е този форум в крайна сметка. Защото когато се отнася до твой близък всеки приема лчино нещата, няма как да бъде другояче. За останалите, колкото и да са съпричастни това си остава страничен проблем. Съгласна съм обаче,че двете неща хиперактивност и индигови деца са съвсем различни проблеми.
Активен
Ел
Сватбен ГУРУ
Консултант по кърмене към НКК
«
Отговор #59 -:
юли 21, 2010, 11:10:47 »
Не са различни проблеми, а просто повечето от индиговите деца са и хиперактивни.
Активен
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
Всички
Нагоре
Изпечатай