Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 07:43:24
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
БУРГАС - част 6
Страници:
1
...
26
27
[
28
]
29
30
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: БУРГАС - част 6 (Прочетена 144276 пъти)
♥_Veni_♥
Сватбен ГУРУ
Г-жа Ангелова
Отг: БУРГАС - част 6
«
Отговор #405 -:
септември 18, 2009, 13:26:48 »
Айде бургаски булки къде се изгубихте?? Как върви подготовката с бъдещите булки и как сме всички бивши вече ?
Кой до къде е стигнал с приготовленията, нещо ново случва ли, се похвалете се
Активен
0000
Професор
Публикации: 469
«
Отговор #406 -:
септември 18, 2009, 15:16:16 »
Всички си даваме отчетите по темичките!
Активен
Nina Style
Баш Майстор
www.ninabg.com
«
Отговор #407 -:
септември 18, 2009, 15:43:32 »
Цитат на: roumyana в септември 04, 2009, 12:24:23
еми то нали уж е безплатно, а дори и в делничен ден пак не е, то са пари за музика, пари за фото, пари за незнам си какво.Не знам дали въобще някъде е наистина безплатно
Аз също не мога да си обясня как миналата седмица младоженци сключиха брак в гр. Стамболийски без да платят и един лев а в Пловдив се плащат един куп пари ! Обредничката ни каза че при тях никога не е имало каквито и да било такси ! Друг пример е Асеновград който е на 20 км. от Пловдив и също таксите са два пъти по малки . Има и друго чудно нещо ! За да те предлагат дома на младоженците в Пловдив като агенция или услуга плащаш 35лв всеки мес. във същото време отново в Асеновград нищо не заплащаш . Аз не съм против да се заплаща рекламата или ритуалите които провеждат но все пак живеем в една държава със едни закони ,а не във всеки град различен закон ! Не го разбирам !
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #408 -:
септември 18, 2009, 17:02:48 »
Неприятен е този момент със заплащането на всевъзможни допълнителни такси от страна на младоженците при положение, че законът ясно казва, че е безплатен този ритуал. Въпросът е много деликатен и не важи само за град като Бургас, Пловдив или София - засяга всяка една община. Ще кажа само, че е нереално да няма тези такси и не е правилно да се заплащат от младоженците. Няма да се спирам на това как стоят нещата, а как трябва да бъдат.
1.Музикално оформление на ритуала
На практика не съществува ритуал без музикален фон. Във всяка една община някога или вчера с пари от бюджета на общината са закупени неподходящи или морално остарели технически средства, които с малко вложение биха се превърнали в дистанционно командваща се озвучителна система от страна на самото длъжностно лице. Ето едно безплатно нещо за непретенциозни, не желаещи да плащат или бедни младоженци.
За претенциозни и богати младоженци е живият музикален фон с инструменти и музиканти. На практика не е редно задължителното ползване на подобен способ, но се злоупотребява и то по две причини : изключително скъпо ще излезе тази услуга, ако не е задължително наложена върху всички двойки младоженци и на второ място - това е един добър приход за общината. Решение на проблема - музикантите да излязат на Вашия ритуал, ако Вие не желаете. В този случай ползвате наличната, но модернизирана безплатна озвучителна система.
За още по-претенциозни и богати двойки са фолклорните и всякакъв друг род ритуали преди или след същинския ритуал. Последните са много популярни в един друг морски град. Тук обаче се сблъскваме с фактора време. Да не забравяме, че брак сключват и други желаещи. Решение на проблема - при записване на час задължително да се декларира използването или неизползването на подобни ритуали. Така длъжностните лица ще могат да си направят точна програма на желаещите да сключат брак. Отново ще спаднат постъпленията в общината в този случай.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #409 -:
септември 18, 2009, 17:13:38 »
2.Фото и видео услуги
Младоженците не трябва да заплащат техните такси. Младоженците не са комерсиалната страна, т.е. те не печелят от този вид услуга. Таксите трябва да се заплащат от фотографите и операторите или фирмите, към които работят. Това нещо ще доведе до едно друго нещо - общината може да контролира или най-малкото да сигнализира НАП за едни приходи от едни лица, които до ден днешен не се декларират и не се плащат за тях данъци. Младоженците не трябва да са страна в тези отношения. Те неправилно се ощетяват.
3. Украса
Аналогично е положението както при фото и видеоуслугите, въпреки, че аз не съм виждал или чувал да се взема такса. Проблемът тук е също да се декларира предварително ползването или неползването на тази услуга, защото тя също изисква време за подготовка.
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #410 -:
септември 18, 2009, 19:22:55 »
Цитат на: Кardigansder в септември 18, 2009, 13:26:48
Айде бургаски булки къде се изгубихте?? Как върви подготовката с бъдещите булки и как сме всички бивши вече ?
Кой до къде е стигнал с приготовленията, нещо ново случва ли, се похвалете се
Тук съм,всяка свободна минута се ровя да прочета нещо от форума.Текат последни приготовления и уж всичко беше готово,а все има какво да се свърши.
Новото при мен е,че днес получихме видео камера като подарък от братовчед ми,който живее във Виена със семейството си и няма да може да присъства.Радваме се на новата придобивка и сме тъжни,че няма да са с нас в големия ден.
Активен
♥_Veni_♥
Сватбен ГУРУ
Г-жа Ангелова
«
Отговор #411 -:
септември 19, 2009, 18:35:34 »
Браво Додо за хубавите вълнения и подаръка, които сте получили.Да случва се така понякога някои близък човек да не успее да дойде, но душевно всичките ни близки са винаги до нас.
И многоооо хубави моменти да запечатате с видео камерата!!!
Активен
dodo23
«
Отговор #412 -:
септември 24, 2009, 18:05:30 »
Знам,че коментара ми не е за тук и се надявам модераторите да не ми се карат много,но именно в бургаската тема искам да споделя разочарованието си от ресторанта,в който се проведе нашето сватбено тържество.
Предупреждавам ви,че съм с малко изкривен поглед заради годините работа в сферата на обслужването.Получи се така,че на краставичар,краставици продаваха.
Това,което ми направи впечатление по време на самата сватба бяха студените сервитьори,пълния с фасове пепелник на кума ми,липсата на торта на нашата маса,въпреки че имаше около 20 парчета над нужните и леля ми чакаща пред входа на кухнята да се мярне сервитьор за да му поиска лед.
Надявах се,че са обърнали повече внимание на гостите ни,ама не!
На другия ден близките ми споделиха следното:
-на масата на сестра ми не са били отсервирани празните бутилки,а салата й е взета преди да я опита;
-на чичо ми е казано,че няма повече бира,върнаха ни една пълна каса,но на мъжа ми е представена сметка за бира;
-платихме такса чупливост и тоалетна-неща,които преглътнах до момента,в който разбрах,че не е имало хартия в тоалетната;
-платихме един допълнителен час,въпреки че гостите ни са допуснати 15 минути по-късно от уговорката ни.
Тъкмо си мислех,че само към кухнята нямам критика и реших да изхвърля пилето на кума-на гърдите му открих етикета,явно дори не е измито.
В деня след сватбата отидохме да си приберем амбалажа,а от агенцията ни казаха че има останали много цветни аранжировки.Единственото ,което ни дадоха беше украсата на колата.
Цветя за около 500лв потънаха в земята.
Криво ми е,че кума преди началото на сватбата даде пари като бакшиш на целия персонал,обслужващ сватбата,а не получихме нищо!Той самият е управител на ресторант и добре знае задълженията си.Мъжа ми е управител на барове в Сл.бряг и мога да кажа за него същото.През годините,в които сме работили сме обслужвали събития като конкурси за красота и парти за откриване на летния сезон,изискващи обслужване на вип-гости.Смея да твърдя,че за сватба от близо 90 госта 2-ма сервитьори не са достатъчни.
Ако избирате ресторант"Университета" за организирани мероприятия,помислете на какви компромиси сте склонни.
Аз ви го препоръчвам за вечеря с приятели,но не и за сватбата ви!
Активен
♥_Veni_♥
Сватбен ГУРУ
Г-жа Ангелова
«
Отговор #413 -:
септември 24, 2009, 18:34:20 »
Така е мила ми Дидке, в нашата скъпа държавица.Не само при вас е било така!!!
Ние бяхме в "Мираж" и като си мисля,че уж по- изискан, хахахаха да ама НЕ!
При нас го имаше същотото с бирата- нямало, а после и ние си прибрахме около поне 15 бири, а най-големият куриоз беше,че на масата точно на нашите родите (моите и на милото бяха по отделно), забравили да сложат Уиски
, ей тоя номер не можах да разбера как стана.
Добре,че свеки се усетила още със сядането и обиколила масите и хоп и на мамето нямало и като отишли да питат отг. бил - "а няма ли...?"
, ама тея хора съвсем през просото я карат.До къде ще стигме не знам
Така, че Диде не се тревожи, важното е на гостите да им е харесало самото тържество, а колкото до "чиновниците"- те винаги се намират да ти сговнят с извинение настроенито.
П.С на сутринта отидохме да си вземем чашите и шампанското бяхме ги забравили в р-та и даже не бяха почистени, имаше малко останъл алкохолец, цццц, и тръгваме си ние от х-ла и гледаме на рецепцията сложена нашата Икебана за колата лел щях д аги смеля, ама тогава не ми беше до тях
Активен
rossy*
Ентусиаст
«
Отговор #414 -:
септември 24, 2009, 21:20:22 »
Диди честито! Току -що разгледах снимките ви и установих че съм работила с мъжът ти в сл.бряг преди 5-6 години! ПОжелвам ви много много семейно щастие и много разбирателство!
момичета да ви питам халките от Бургас ли сте си ги поръчвали и къде?
Ние си харесахме халки , но четох в друг форум че халките на Сара Трейд не били качествени...та сега се чудя ...Ние ги гледахме в Трията - това са халките
«
Последна редакция: септември 24, 2009, 21:28:38 от rossy*
»
Активен
dodo23
«
Отговор #415 -:
септември 24, 2009, 21:47:04 »
Успокоихте ме,че не е само при нас така.Аз си мислех дали не се вманиачавам,защото тези неща наистина много ме впечатляват.В бара,в който бяхме след сватбата сервитьорката получаваше от мен по 5лв. на всяка купа лед,която донесеше.Ние се издържаме от получаването на бакшиши и за мен е съвсем нормално да давам пари за добро обслужване.Но има минимум,който очаквам като задължителен.Разбирам уморения поглед в края на смяната и съм готова да вляза в положение,защото не винаги аз самата съм била в кондиция.
Роси,къде си работила с мъжа ми-вероятно в баровете на Еврика по това време?Той ще се зарадва на бивш колега и ще следим с интерес подготовката ти.
Ние си взехме халките от магазин Антарис,на Богориди.Не искахме да поръчваме по каталог и избрахме от наличните.
Активен
nia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #416 -:
септември 24, 2009, 21:48:57 »
Dodo , прощавай ама аз нямам такова мнение за ресторан "Университета". За нашата сватба там всичко си беше на добро ниво . И "да"- все пак аз не съм гледала толкова критично око и леко с професионално изкривяване по този въпрос. Вечерта на сватбата ни не забелязах , но все пак не съм обръщала много внимание на това дали всички маси са с отсервиран амбалаж, дали на някой му е взета салатата преди да я кусал и т.н. Стараех се повече да се забавлявам. Остана ни най горния пласт от 4 етажната торта и ни го върнаха. Е бяха си поодрязали сугурно няколко парчета , но "карай, за наше здраве да е". Не помня и коя ви е била агенцията за украса,но ние бяхме с "Диаманти" . И когато свърши цялото тържество и взехме да се изнасяме ми човекут който дойде да прибира украсата от агенцията ми казаха , че мога да си обера цветята от масите, а те едва ли струваха повече от 30-40 лв. Но все пак си ги взех. Колкото алкохол беше останал ни го събраха на един край и си го прибрахме. А след 1 седмица след сватбата се сетих , че ми липсва една табла , като "сребърен поднос". Звъннах в ресторанта, поразпитахаме малко и ми казаха да отида когато искам да си пребера таблата. Не сме им и оставяли големи бакшиши.
Може и да е имала нещо нередно , но според мен всичко си беше ОК в ресторанта.
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #417 -:
септември 24, 2009, 22:08:44 »
Да се изкажа и аз по въпроса за "Университета" - Наде, ти нямаш оплаквания и с право, НО за съжаление в Университета смениха част от персонала, и новите са УЖАСНИ. Има част от персонала, който си е стар и те са си точни, но новият сервитьор и девойката с него са ПОД ВСЯКАКВА КРИТИКА. Просто зависи на кой точно екип сте попаднали. Но наистина този е ужасен. Бях на сватба на 15.08.2009г. и от булката имам АДСКИ оплаквания за какви ли не простотии - вдигали са бутилки с алкохол, казвали са че няма повече (ракия примерно), карали са гостите да си плащат нещата, а после са ги начислявали и на младоженците...и така.
За съжаление са развалили един от малкото читави ресторанти. Защото и на нашата сватба бяха повече от
- но ето, че всичко може да се развали за 1 година.
Истината е, че 2 дни след сватбата се събрахме там да празнуваме годишнината си и беше "нашият си" персонал. И повярвайте ми - всичко беше страхотно.
Активен
dodo23
«
Отговор #418 -:
септември 24, 2009, 22:18:22 »
Абе аз не искам да клеветя току-така.Знам,че са имали дневна сватба преди нас и разбирам,че това ги е изморило и натоварило.Но ние плащаме така,както и тези преди нас.
Била съм в ресторанта и преди и бях изненадана от доброто обслужване.Знам,че на масово мероприятие е по-различно.Може би сме случили на кофти сервитьори или са имали само лош ден.Ама това с пилето не мога да го оправдая.
А това че са яли и пили от това,което сме платили-ми и при нас е така,изобщо не го намирам за проблем.Имаше хора,които не дойдоха и тъй или инъче техните порции не бяха изнесени.
Агенцията ни беше Мирена-именно те ми казаха,че са останали много цветя,които да си взема.
Да ви споделя и те имаха пропуски,но на фона на това,което бяха свършили нямаше подвод да съм недоволна.Бях споменала гладиоли и пеперуди мимоходом и ги получих без да съм ги поръчвала.Същото беше с лампичките на гърба на масата.За изнесения ритуал спонтанно бяха направили украса за чашите и шампанското с естесвени цветя,както и възглавничка за халките.Когато поисках да платя,ми казаха да върна украсата за чашите и шампанското,които не сме ползвали и сме квит.
Нещата,които бях поръчала,а не получих бяха приспаднати от цената.Бяха изключително коректни.
Активен
dodo23
«
Отговор #419 -:
септември 24, 2009, 22:21:40 »
Ами да Скайче,бяха момче и момиче.
В деня преди сватбата,докато чакахме да приберат алкохола,персонала ни одумваше,сякаш не бяхме там:кви са тия?;за кога са?;колко са?;
не сме взели заплати,нямаме пари....
Няма поздрав-ното добър ден,нито добър вечер.
На чия сватба в Университета беше спрял токът?
Активен
Страници:
1
...
26
27
[
28
]
29
30
...