Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 14, 2024, 23:43:12
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
БУРГАС - част 6
Страници:
1
...
22
23
[
24
]
25
26
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: БУРГАС - част 6 (Прочетена 144184 пъти)
Amelia
Баш Майстор
Публикации: 1556
Отг: БУРГАС - част 6
«
Отговор #345 -:
септември 01, 2009, 23:56:01 »
Кardigansder, ЧЕСТИТООООООО!!!
Честито, Госпожо!
Нека целият ви живот бъде като вашия сватбен ден - щур, весел, светъл, изпълнен с любов, страст и безмерно щастие!
Наздраве за младото семейство!
Благодаря ти за искрените пожелания! Огромна целувка и за теб!!!
И чакам снимки с огромно нетърпение!
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #346 -:
септември 02, 2009, 10:55:43 »
За всички бургаски булки - знам, че някои от вас го знаят (а може би и всички), но ето един сайт
http://fruitylux.com/index.php
за готини лакомства. Аз получих подарък- изненада от там за годишнината от една съфорумка и бяха наистина вкусни
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #347 -:
септември 02, 2009, 11:27:08 »
Къде ги намирате тези вкусотии.
Скайлайф направо ме провокира да помисля на кого да подаря такъв нетрадиционен букет.
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #348 -:
септември 02, 2009, 12:18:47 »
Ами нали ти казвам - една съфорумка (която живее в Париж) ... не знам от де ги изкопа, ама като ми ги прати направо бях
Пък и принципно това е яко да си го вземеш за в къщи, към кетъринга....мммммммммммм - сигурна съм, че от това нищо няма да остане
Активен
0000
Професор
Публикации: 469
«
Отговор #349 -:
септември 02, 2009, 12:51:27 »
Ухаааааа,гарантирам,че на сватбата акоима такова нещо вкъщи ще се изпари без следа дори преди да съм облечена с роклята!!!!!!!!!!!!
Активен
Kiksi
«
Отговор #350 -:
септември 02, 2009, 17:52:41 »
Кardigansder
, честито и от мен, миличка! Пожелавам ви щастието, което изпитвате сега да се увеличава с всеки изминал ден
, а сватбените емоции да ги преживявате още много дълго време!
Amelia
, да ти кажа, че почти съм сигурна, че този август не валя (най-много 1-2 пъти да е прикапало леко за 5 мин., ама наистина прекапало, без дори да е заваляло и леко).
Но моят съвет е като препатила лично в това отношение е да не разчиташ на това как е времето през съответния летен месец по принцип, защото това няма да ти даде никаква, ама грам гаранция.
Веднага ти давам личния си пример - аз много исках лятна сватба на открито, а тъй като родителите ми живеят в чужбина, трябваше да я направим края на юли или през целия август.
На мен края на юли и началото на август ми е любимият летен период и поне аз през съзнателния си живот не помнех да е валяло през този период, още повече, че преди, когато имахме възможност за летни отпуски с милото винаги избирахме периода 20-ти юли - 10-ти август и се спуквахме да обикаляме напред-назад и да ходим на плаж и дъжд не е имало. Най-прекрасните летни дни в моето съзнание са били през този период на лятото.
Та съвсем логично избрах за дата на сватбата 26-ти юли, убедена вътрешно, че няма начин да вали, защото никога не е валяло, поне в моите спомени, през този период. Даже сестра ми, която се омъжи три седмици след мен (на 16-ти август) ми беше предложила, ако искам да сменим датите (нейната сватба не беше на открито така или иначе), но аз бях категорична, че по мои спомени времето след 10-ти август винаги се разваля, а към средата на август почти винаги завалява (такива спомени имах), затова бях убедена, че датата 26-ти юли е перфектна и няма да вали със сигурност.
Да, ама не.
Както по принцип не вали по морето в този период, за белята, някакъв циклон Сузана или нещо подобно беше решил да премине през Балканите точно в дните преди сватбата и понеже се движеше със странна скорост, динамично беше времето, прогнозата се менеше всеки ден и в крайна сметка не знаех какво да очаквам. Та премина въпросният циклон - точно в деня на сватбата.
И какво се получи - на 26-ти юли, на моята сватба на открито заваля и ми развали приказката въпреки съвсем различните ми очаквания за времето (повече за емоциите около тази случка съм писала в темата за моята сватба, няма да се повтарям), а на 16-ти август, когато си мислех, че може да вали, беше адска жега, а сватбата на сестра ми вместо в прохладна градина на открито (както беше при мен), беше вътре, а същия ден Каварна (където беше нейната сватба) се оказа, че е било едно от трите най-горещи места в страната, а климатиците направо не смогваха да охлаждат.
Та мисълта ми е, да не се осланяш на това как е времето по принцип през съответния период, защото на мен точно това осланяне ми изигра лоша шега и го приех доста драматично, особено като видях колко прекрасно беше времето на другия ден след сватбата и как едно облаче не се появи на небето и като си спомнях и деня преди сватбата колко беше хубаво и сслънчево времето. Ако се бях настроила психически, че може да се случи, драмата сигурно щеше да е по-малка.
Но аз знаеш, че ти се кефя много за решението и ако сега пак трябваше да правя сватба, пак щях да избера да я направя на открито въпреки лошия ми опит с дъжда.
Така че това не трябва да те спира в никакъв случай, но просто се настрой и за двата варианта и не повтаряй моята грешка да разчиташ, че времето по принцип било еди-как си през този месец, защото после хич не се отразява добре, поне за опеделен период от време след сватбата ти емного криво. Е, сега вече го приемам това с дъжда и притичващите с чиниите гости откъм веселата страна (пък и те самите го приеха така), но имаше много дълъг период, вкойто адски ми докривяваше от това.
Хайде спирам, че пак се олях с писанията.
Активен
Amelia
Баш Майстор
«
Отговор #351 -:
септември 02, 2009, 19:21:21 »
Благодаря ти за съвета, Кикси!
Аз също имма мнооого големи резерви, но де да знам. Несигурността така ме влудява, че търся и най-мижавичката гаранцийка. Когато се свържа с агенцията, ще поговорим и за някакъв резервен вариант при дъжд, че като се познавам, ако завали ще изкарам цялата сватба в истеричен рев.
А при нас развитие няма, май повече се вълнувам от предстоящия ремонт на нашия апартамент,
отколкото от сватбата.
Не знам дали ви споделих за роклята си - там, където бих искала да шия, ако не си намеря готова, ми казаха вече и цената за роклята. Казали са около 800лв, което за такава рокля ми се струва нищожна цена, но с моите претенции със сигурност ще станат доста повече. Все пак като цяло много се зарадвах като чух сумата.
Кикси, а ти още ли си 2 в 1? Кога ще ни зарадваш с бебешки снимчици?
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #352 -:
септември 03, 2009, 10:15:39 »
Момичета я да си сверя часовника: да попитам дали не пропускам нещо, че идвам за 3 дни до Бургас и трябва всичко да свърша, че после чак за сватбата ще сме тук. Та значи планирали сме да отидем до поморие да поръчаме торта от Захаро, ще се срещна с ДЖ, видео и фото. Трябвад а си ангажирам фрим, прическа, маникюр и цветар. Може ли да ми препоръчате някои! Аз имам една позната фризьорка, която си ме подстригваше и евентуално ще съм с нея, но за другите неща не знам . То и маникюра не е кой знае какво, ама гримът си е мнго съществен, а никога не съм ходила на професионален грим и даже не знам къде има в Бс. Който може нека ми препоръча
Активен
Kiksi
«
Отговор #353 -:
септември 03, 2009, 11:01:38 »
svetla_ety
, най-добре се разрови из темата и разгледай албумите и на който ти хареса прическа, грим, букет и т.н., питай съответната булка за координати.
Аз бях при Лариса за грим, доволна съм, КлараФина при Даниела станкова и тя е доволна, Ина - при Мирослава и тя е доволна, Сиянка даже има уговорка с нея, ако не се лъжа. Скоро коментирахме, погледни малко по-назад.
Amelia
, още сме 2 в 1
и уж по-рано трябва да се раждаме, ама да видим.
за роклята, дано не скочи на повече само цената.
За дъжда не си го слагай и аз си поревах на сватбата, ама сега ми е по-скоро смешно. Не се отказвай в никакъв случай - просто се настрой и за двата варианта, а пък ние ще стискаме дружно палци да не вали, особено аз, ще насоча цялата си мисловна енергия натам
, понеже много ги преживявам тези неща, нали са ми близко до сърцето като минала по този път.
Някой,
Додо
май че питаше за предварителното подписване. Ами колкото и да не очаквахме (защото нали уж през седмицата и без пари, бе зшампанско, халки и т.н.), мислехме, че само ще се подпишем и толкова, обаче ни вкараха в Ритуалната зала, жената чете словото там, макар и в съкратен вариант, музичка имаше, абе много вълнуващо се получи, макар и кратко.
Активен
Amelia
Баш Майстор
«
Отговор #354 -:
септември 03, 2009, 11:53:46 »
Момичета, а дели предварителното подписване може да е в същия ден? И как според вас е по-добре? Дали на гостите няма да им е скучно да минат през Ритуална, църква и после изнесен ритуал? Кажете си мнението. Аз досега все си мислех да си имаме Ритуална в самия ден, не по-рано.
Кикси, благодаря ти, мила за всичко! Голяма подкрепа си ми!
А за бебенцето - то си знае, от теб се иска само да издържиш още малко и да си спокойна
Всички сме с теб!
Активен
Kiksi
«
Отговор #355 -:
септември 03, 2009, 12:14:24 »
Амелийка, благодаря, миличка, за подкрепата!
Знаеш, че с удоволствие помагам с каквото мога (то не че е много, ама пак малко иформацийка оттук-оттам
), че после може и да нямам много време за форума.
Може да е в същия ден предварителното подписване
, но според
мен няма смисъл гостите да присъстват и на него, най-много родители/братя, сестри, пък може и без тях, така или иначе същинската церемония е после, на изнесения ритуал и на гостите ще им доскучее -хем ритуална зала, хем изнесена церемония - едно и също е като действие и се обезмисля, ако се повтори един вид.
Но на нас ни предложиха от Ритуалната, ако искаме същия ден да е от гледна точка на това в акта за граждански брак да е същата дата, както на самата сватба. Но аз като си помислих, че покрай гримове, прически и т.н. ще трябва да ходя и да се подписвам на цялата лудница сутринта, решихме, че е най-добре 2 дни по-рано, нищо че сватбата ни е на 26.07, а в акта за граждански брак пише - 24.07. Ние бяхме само с кумовете и сестра ми и нейният тогава бъдещ съпруг. За 10 мин. не смятам, че трябва да се разкарват и другите гости, освен ако имате пълна церемония в ритуалната, но пак казвам, обезсмисля се малко после повторението с изнесения ритуал.
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #356 -:
септември 03, 2009, 14:05:04 »
Ами нали затова ги правим изнесени ритуалите , за да не разкарваме гостите на много места - мисля че ако имаш изнесен ритуал за гостите не е нужно да идват в гражданското , а дали то да е в същия ден или по - рано е въпрос на предпочитание.
http://bgnewsroom.com/
новини-от-българия/n52679/прогноза-за-времето-през-септември
тук пише , че ще е топло на сватбата
толкова се радвам
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #357 -:
септември 03, 2009, 14:55:25 »
Цитат на: Amelia в септември 03, 2009, 11:53:46
Момичета, а дели предварителното подписване може да е в същия ден? И как според вас е по-добре? Дали на гостите няма да им е скучно да минат през Ритуална, църква и после изнесен ритуал? Кажете си мнението. Аз досега все си мислех да си имаме Ритуална в самия ден, не по-рано.
а защо ще имате отделно гражданско и отделно изнесен ритуал?не е ли едно и също?
аз мисля че е много по-добре ако всико е в един ден, така ще знаеш със сигурност кога ти е бил сватбения ден и няма да имаш 2 годишнини.
ако пък неможе да се изнесе гражданския ритуал, не може ли църковния да е изнесен?
Ще е тъпо обаче гостите 2 пъти да присъстват на един и същ ритуал, то и в действителност как звучи
между другото Амелия, кога е твоята дата?
Активен
Kiksi
«
Отговор #358 -:
септември 03, 2009, 15:49:08 »
Цитат на: roumyana в септември 03, 2009, 14:55:25
а защо ще имате отделно гражданско и отделно изнесен ритуал?не е ли едно и също?
аз мисля че е много по-добре ако всико е в един ден, така ще знаеш със сигурност кога ти е бил сватбения ден и няма да имаш 2 годишнини.
Защото не навсякъде разрешават да се изнася книгата извън Ритуалната зала и се налага да се прави предварително подписване и после изнесен ритуал. Ние не празнуваме 2 годишнини въпреки това, поне аз не ги чувствам така - за мен годишнината е датата на сватбата, Захира пък обратно - тя си чувства като годишнина датата на подписването, така че, кой както го усеща!
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #359 -:
септември 03, 2009, 17:00:59 »
Уважаеми Госпожици и Госпожи ! Имам чувството, че настъпи пълна анархия относно подписването на гражданския брак - официално и "неофициално". За какви книги говорите и за тяхното разнасяне насам-натам. Подписите на младоженците и техните кумуве, които удостоверяват акта на сключване на брак се слагат върху формуляр /лист хартия, с предварително попълнена информация за младоженците и техните кумуве, поставен в папка с кожена корица - най-често червена на цвят, цвят, който отговаря на на едно минало време преди 20 години/. Няма ли представител в този форум, който вече е сключил брак и да разкаже върху какво се е подписал.
Изнесеният ритуал за граждански брак е фиктивно действие, което се наложи след 2000 г., в резултат на ред причини, които не искам да описвам и коментирам в тази тема. То струва обаче пари, които са Ви излишни явно. Член еди кой си от Семейния кодекс казва, че "Бракът се сключва публично и тържествено в общината" . Мисля, че коментарите са напълно излишни до момента, в който Вие промените този член в този закон. Длъжностните лица са "държавни служители", които са длъжни да спазват законите на РБ. Надявам се, че Вие също сте наясно със спазването на този или други закони в тази страна. Всичко останало е т.нар. комерс. Един иска, плаща и получава. Друг също иска, знае как да го получи, и го получава. Все си мисля, че има и юристи сред Вас - младоженците. Дано станах ясен, в своето изказване и не желая да предизвикам една излишна полемика. Законът си е закон. Четете законите в държавата, в която се жените!
Активен
Страници:
1
...
22
23
[
24
]
25
26
...