Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 12, 2024, 11:09:03
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
БУРГАС - част 6
Страници: [
1
]
2
3
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: БУРГАС - част 6 (Прочетена 143878 пъти)
gucci
Leader
Обичаме се!
БУРГАС - част 6
«
-:
юли 19, 2009, 18:33:57 »
БУРГАС - част 5
Активен
vesince
Сватбар
г-жа Русинова
Отг: БУРГАС - част 6
«
Отговор #1 -:
юли 20, 2009, 18:25:05 »
Милички, аз имам въпросче.. Нали сватбата ще е в Поморие и много ми се искаше фризурата и грима да ми дойдат направо в хотела, за да не се разкарвам аз, пък и майка ми и сестра ми, чак до Бургас. Но сега ново 5, гримьорката ми писа, че щяла да има много работа на този ден и нямало да стане и т.н.
Та сега съм малко
Не отказах часа, понеже за момента друга алтернатива нямам, но
Та въпроса ми е - знае ли някоя от вас да има добър фризьор и гримьор в Поморие? Това би било оптималния вариянт за мен.
Активен
Amelia
Баш Майстор
Публикации: 1556
«
Отговор #2 -:
юли 20, 2009, 23:25:57 »
Веси, и аз съм като теб в Поморие, но ние с кумата, мама и сестра ми ще отидем сутринта да ни оправят в Бургас. АЗ прецених,че по-лесно ще се оправя така, отколкото да търся кой би дошъл в Поморие. АЗ честно казано и поради друга причина бих заложила на този вариант - доста булки споделят,че им е дошло в повече суетенето на роднините и цялата олелия особено по време на приготвянето им и съветват да се ходи в салоните, не да викаме да ни оправят по домовете.
Иначе за глимьор от Поморие четох в сторите теми з анякакъв Георги, но честно казано видях негово "творение " и никак не се очаровах.
Момичета, а постът на Веси ме навежда но нов въпрос - как процедирате с прическите и грима н аблизките? Колко време отнема, една фризьорка и един гримьор как биха се оправили с три жени??? То ако е така ще трябва още през нощта да отидем и да започнем
при вас как е?
Активен
just_ani
Регистриран
Публикации: 3
«
Отговор #3 -:
юли 21, 2009, 09:58:48 »
Същият проблем имам и аз. Трябва ми гримьор, който да дойде на място в хотела където ще се приготвям. Разбира се да е добър. Моля ви, препоръчайте ми на лични. Предварително благодаря
Активен
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #4 -:
юли 21, 2009, 10:08:23 »
Ако не се лъжа, една гримьорка - Даниела Станкова се съгласява да ходи и извън Бургас. Тя ми е предлагала услугите си тук на лични и на мейл също. В момента обаче трябва да изровя координати.
Ако не - никът й беше stankova_dan мисля, че но не знам, дали още влиза тук.
Аз не съм виждала как работи, така и не се възползвах от услугите и, но KlaraFina беше доста доволна, ако искате й пишете на лични за повече информация.
Amelia
, не съм те забравила за цветята, ама после ще ти пиша, че сега ужасно бързам.
Активен
Amelia
Баш Майстор
Публикации: 1556
«
Отговор #5 -:
юли 21, 2009, 10:58:42 »
Кикси, ти си последния човек, за когото бих си помислила,че ще забрави някого! Ти винаги се отзоваваш не само на мен, а на всички.
Момчета, някоя от вас ползвала ли е услугите на някой от тези салони. Поразтърсих се и намерих из други форуми отзиви за тях, ама да чуя вашето мнение.
1.
салон Елеганс
на Сан Стефано, под Билкова аптека
2.
салон "Bella"
в Лазур до Руската гимназия. Фризьорът е някакъв Данчо и много го хвалеха
3.
салон Лилия21
4.
салон
на ъгъла на Гурко и Републиканска / каквото и да етова чудо/
И също
1.
Дима стил
2.
Салон Каприз
на Александровска под кафе Бакарди - това е този прословут Стайко, който работи с гримьорката на фолкаджийките, за която питахме в предната тема. За него казват,че взимал з априческа 100лв, но там нещо не бяха споменати такива цени?
Активен
vesince
Сватбар
г-жа Русинова
«
Отговор #6 -:
юли 21, 2009, 13:02:17 »
Тъкмо милото ми напомни за още нещо сега.... Става въпрос за напитките, понеже всичко ще е от нас и ми трябват координатите на някой склад или нещо подобно
Имате ли някакви идеи???
Активен
jearsy
Любопитен
Публикации: 39
«
Отговор #7 -:
юли 21, 2009, 13:49:11 »
Otidi na Bilqnata pod bilkovata apteka .... Tam e sklada za alkoxol . Na San Stefano ot bilkovata posoka Moskva ot stranata na bilkovata e ....
Активен
maria23
Любопитен
«
Отговор #8 -:
юли 21, 2009, 13:52:50 »
Аmelia,
склад за цветя има срещу Тандема в к.с.Братя Миладинови, аз от там си взех моите. Ще се отипам да намеря телефона им и 6те ти го пратя на лични
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #9 -:
юли 21, 2009, 14:02:12 »
и мен ме интересува склада за цветя, понеже сама ще си подготвям украсите, а и да препоръчате цветар за не прекалено скъпи букети - на мен ми се ще моя да е като топка, вързан с панделка и така да се носи, а за шаферките с пиафлори на ръката
Активен
jearsy
Любопитен
Публикации: 39
«
Отговор #10 -:
юли 21, 2009, 14:13:05 »
Ima borsa za cvetq i na Mladost ...... Ynikalni aranjirovki ima na borsovi ceni ......... Tva e na samiq pazar na Mladost sreshtu zelenchucite , ama kadeto i da popitate kato otidete na Mladost shte vi oputiat kade sa Cvetqta .....
Активен
Kiksi
«
Отговор #11 -:
юли 21, 2009, 15:27:14 »
jearsy
, пиши, моля те на кирилица!
Аз не съм забелязала цветята на пазара на "Младост" да са на борсови цени
Хората си продават букети и цветя на дребно просто. Цените са като навсякъде другаде.
Специално борса за цветя в Бургас не знам да има. Знам, че има един микробус, който обикаля и зарежда, ама не му знам координатите на човека.
Има няколко склада /поне тези, които аз знам/ и за да ползваш цена на едро, трябва да вземеш минимум една връзка рязан цвят от съответния вид. Като във всяка връзка има съответната бройка, тя е различна за различните цветя - примерно хризантемите са 5 стърка, карамфилите - 10 в една връзка и т.н.
Като цена не че излиза супер на далавера, но все пак е доста по-евтино, отколкото ако си ги купите от стандартен цветарски магазин или будка на дребно. Пример - стрък хризантеми е средно 2-2.50 лв. на дребно. 5 лв. струва връзката, в която има 5 стръка. Т.е. поне наполовина по-евтино със сигурност ще ви излезе. Е, покрай празниците /8-ми март, Св. Валентин/ помня, че бяха скочили малко цените, но се оправдават с доставчиците
Цветята е хубаво да се поръчат по-рано, за да не останете неприятно изненадани, че нямат в наличност, точно когато ви трябват или точно каквито ви трябват. Обикновено седмица-две по-рано в зависимост от вида и количеството. Например за сватбата на сестра ми, която беше на 16.08 и взех цветята на 15.08, че трябваше да пътуваме за Каварна, беше голяма навалица в склада. Нали 15.08 е празник на Дева Мария и разни търговци, които не си предвидили количествата, се дразнеха, че не им продавали цветя, като в склада имало. А то всичко беше поръчано и запазено предварително от разни като мен, та и да искаш има моменти, в които не можеш да си вземеш цветя.
Затова - най-добре 2 седмици предварително поръчка.
Активен
Kiksi
«
Отговор #12 -:
юли 21, 2009, 15:50:39 »
Спирам с "акълите"
и давам малко синтезирано полезно инфо:
Единият склад е този, който е споменала
maria23
- срещу Тандема /това е на големия блок на ДСК/ в ж.к. Братя Миладинови - улицата мисля, че се казва "Шар планина", не знам точния номер, няма табели отвън
, намира се непосредствено до хранителен магазин. Лично аз почти винаги съм случвала на не особено любезно отношение, макар че пак зависи на кой попаднеш, но като цяло
Ама това не е толкова важно в случая, важно е да си намерите цветя на изгодни цени.
Другият вариант е складът в ж.к. "Славейков", до кафе "Черешката", зад блок 24. Аз лично с кеф им ползвам услугите, защото са приятни. Собственичката миналата година даже ми направи бонус с малко повече слънчогледи за сватбата за всеки случай, отколкото бях поръчала и ми даде акъл за гирлянда на булченската маса. Техен е и магазинът отстрани на "Пиргос стил" /бившето кино "Родина"/, бутик "Жени" май се казва, но там е на дребно, правят булченски букети и т.н.
Аз лично не им ползвах услугите за букети и гривни, въпреки че имаше доста красиви неща.
Третият склад, който знам е на "Бургасцвет" в една от новите кооперации в ж.к. "Изгрев" до околовръстното, след Лайф Хоспитал, оттам съм взимала само веднъж, но имаше само карамфили и хризантеми. А като отидох втори път нямаше нищо и трябваше да чакам до другия ден. Фирмата е голяма, няма проблем с доставките, но също трябва да се поръча рано, защото те си имат много магазини и си ги зареждат, логично е.
Amelia
, имам телефона на собственичката на този втория склад, като изровя визитката, ще ти го пратя на лични. Ще ти изпратя и координатите - телефон и мейл на моята флористка - Теди от "Божи дар" /на ул. 'Кирил и Методий" се намира магазина й/, доста хора от форума май сме й ползвали услугите и сме доволни. То с нея работят и доста от агенциите - "Диаманти", "Парти Арт 2" и други. За цени не знам, аз така и не успях да се ориентирам къде е по-евтино в това отношение, защото никой не може да ти каже твърда цена за букета преди да е направен, само ориентировъчна.
На мен 100 лв. ми излязоха булченския букет, 1 гривна над лакътя за мен, 2 гривни за китките за сестра ми и кумата, цветенцата за косата и 2 ботуниери за младоженеца и кума.
Като единствено помня, че ботуниерите бяха с фиксирана цена - по 5 лв. всяка за разлика от гривните, които почваха от 10 лв. нагоре в зависимост от изработката и цветята. Така и не разбрах самият букет в този случай колко ми е излязъл, но около 60 лв. предполагам като направя рзбивката.
Така или иначе при мен като цветя бяха хризантеми и минигербери, които са по-евтини от розите например, та затова къде е скъпо и къде евтино не се намемам да коментирам, просто защото е относително.
Дано съм била полезна, ако има нещо - питайте.
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #13 -:
юли 21, 2009, 17:10:46 »
Благодаря за изчерпателния отговор - записвам си в тефтерчето и при първа възможност (чак в началото на Септември) ще ги обиколя
.
Активен
0000
Професор
Публикации: 469
«
Отговор #14 -:
юли 21, 2009, 18:34:08 »
Да попитам момичета някоя може ли да ми каже малко повече подробности за бутониерите и за бутониерите-гривни за шаферките(ще ми трябват по около 7-8 парчета от всяко и не ми се дават 200 лв).По колко вървят с рози и къде са най-изгодно.
Също така как да си направя сама?!?!
Имаме си чаши------------>в галерията
Решила съм и сама да си украся свещите,чашите и шампанското.
Активен
Страници: [
1
]
2
3
...
32
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>