Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 23:49:15

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: БУРГАС - част 6  (Прочетена 144188 пъти)

dodo23
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #360 -: септември 03, 2009, 17:26:34 »

Според закона,Пачоран,всеки кмет е длъжен да узакони желанието на мъж и жена да сключат брак!И за това няма определена такса!
ДА,но я иди и питай дали кмета на Бургас ще те ожени.Съвсем комерсиално за това е създаден обредния дом,където сред приятна атмосфера,музика и близки,на младоженците да им се вземат едни пари.
Аз искам да живея в демократична държава и съм съгласна да дам пари за да се състои сватбата ми на едно по-приятно място от увехтялата и лъхаща на 80-години зала Вардар.Знам,че реално там аз,съпругът ми и кумовете ще положим подпис на въпросния документ,който ще ни направи законно семейство.Но искам да предоставя на гостите си един различен спомен.
Неофициалното за мен е разписването на празен лист хартия,което ще се случи в деня,в който ще идем на ресторант.
А що се отнася до това дали са ми излишни 200лв за изнесен ритуал-ами нали не ги искам от теб!
Ако ги нямах,щях да ида при кмета на Каблешково с кутия бонбони и бутилка кола и пак законно щях да имам съпруг.
Комерсиален или не един продукт,щом е и законен,всеки може да го потреби.
По повод това,че преди 2000г. не е имало такива изнесени ритуали,ние икономистите наричаме това пазарна ниша-намерен е продукт,който не е съществувал,но има платежоспособно търсене!
Активен
dodo23

Моят сватбен албум

« Отговор #361 -: септември 03, 2009, 17:30:38 »

http://bgnewsroom.com/новини-от-българия/n52679/прогноза-за-времето-през-септември
тук пише , че ще е топло на сватбата smile толкова се радвам danceg
Златна ти уста!
Активен
Amelia
Баш Майстор
**
Публикации: 1556

« Отговор #362 -: септември 03, 2009, 17:43:45 »

Абе, момичета, вие кога ще се научите какво да четете и какво да подминавате?
Господин "Специалист по всичко"  ROFL отново дрънка каквото му се иска или каквото знае. Не знам този така образован кандидат-юрист дали си е направил труда да попрочете нещичко, също така, както съветва и нас. Относно споменатите закони и правила, те отдавна не са такива. Отдавна в различните общини имат свои правила, които налагат и общ закон вече има само на хартия. в някои общини е възможно реолният брак да се сключи извън залата на Общината, в други, бракосъчетанието се извършва само в Обредните зали и никъде другаде. Ако младоженците искат изнесен ритуал, той е фиктивен и е просто театър. Въпросът е в коя община ще попаднеш.

И един съвет - преди да тръгнете да ограмотявате някого, ограмотете преди това себе си, господине!

Момичета, а към вас имам въпрос. Заради стилът на сватбата ни ще трябва да отпаднат редица обичаи, като например ритането на менче / за което никак не съжалявам/, но ще стане съвсем без ритуали денят, сещате ли се за някакви по-екзотички  и интересни? Няма значение дали ще са някакви ритуали или просто ще се заформи нещо като програмка за вечерта. исками се да е нещо разчупено и интересно, но кратко в същото време. Но нищо не ми идва на ум.  girl_impossible
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #363 -: септември 03, 2009, 17:48:07 »

Помолих ясно пред всички да няма коментари върху нещо, което се нарича закон в тази държава. На мен лично някои закони са ми непонятни, неприятни и глупави, но законът си е закон. Ако имате желание за нещо съвременно "звучащо" и изглеждащо - действайте. Аз съм на Ваша страна, не съм младоженец, но съм практик. Ами направете така, че законът да бъде променен.
 Amelia не знам що за човек си, но си абсолютно първичен човек. Мен лично ме е срам, че ти отговарям, но няма как по друг начин. Момиченце Светът не се върти около теб в Надежда или Обеля в София. Не знам да ли си завършила и 11 клас. Съжалявам, че трябва да кажа нещо, което модераторите искат или не искат да разберат, но ти си патологичен случай за глупав човек. Модератори, такива хора като Амелия са ВРЕДНИ !
 Amelia ти не можеш да стоиш над законите в тази държава.  Коя си ти ? Парите, които ти дава твоята половинка не са дотатъчни за това, което желаиш да имаш. Според мен си сгрешила десетилетието. Ти си типичен пример за средата на 90-те години, но  през миналия век.
« Последна редакция: септември 03, 2009, 18:21:05 от Pachoran » Активен
dodo23

Моят сватбен албум

« Отговор #364 -: септември 03, 2009, 18:07:09 »

Мен закона си ме устройва и така.
В никой държавен закон не пише,че подписването на брак,на място различно от ритуалната зала е забранено.Това се решава в административно-териториалните единици.За това в други градове държавните служители удостоверяват сключения брак в ресторант,а в Бургас-не!
Не искам да се заяждам с теб,Пачоран.Явно и двамата не сме юристи и тълкуваме закона според своите виждания.Подразниме някой да окачествява моите пари като излишни и това,че смяташ обредния дом за не-комерсиален.
Активен
Amelia
Баш Майстор
**

« Отговор #365 -: септември 03, 2009, 18:37:53 »

Помолих ясно пред всички да няма коментари върху нещо, което се нарича закон в тази държава. На мен лично някои закони са ми непонятни, неприятни и глупави, но законът си е закон. Ако имате желание за нещо съвременно "звучащо" и изглеждащо - действайте. Аз съм на Ваша страна, не съм младоженец, но съм практик. Ами направете така, че законът да бъде променен.
 Amelia не знам що за човек си, но си абсолютно първичен човек. Мен лично ме е срам, че ти отговарям, но няма как по друг начин. Момиченце Светът не се върти около теб в Надежда или Обеля в София. Не знам да ли си завършила и 11 клас. Съжалявам, че трябва да кажа нещо, което модераторите искат или не искат да разберат, но ти си патологичен случай за глупав човек. Модератори, такива хора като Амелия са ВРЕДНИ !
 Amelia ти не можеш да стоиш над законите в тази държава.  Коя си ти ? Парите, които ти дава твоята половинка не са дотатъчни за това, което желаиш да имаш. Според мен си сгрешила десетилетието. Ти си типичен пример за средата на 90-те години, но  през миналия век.

Ти не си достоен да се наричаш човешко същество, камо ли да си позволяваш да квалифицираш някого!!! Ясно е ти що за човек си, щом се занимаваш с форум, в който сигурно пишат 1-2 маже. То проблемите ти са ясни за всички, освен за теб. Иди на терапия, не се занимавай повече с форум, където не само че си излишен, но и сеш само безсмислици, струващи много според твоето височайшо мнение!
Овсен това по всичко си личи що за компексар си, щом за пореден път споменаваш квартали на София, които явно за теб са синоним на гето. Явно ти си от "кореняците софиятни"  ROFL, живеещи в центъра, което може и Люлин да е, ама карай...  ROFL

Пък и не знма теб какво те бърка семейният ми бюджет, който сигурно вече за 10-11 път ровиш?!? Ти жена нямаш ли, че си се захванал с мен? Кой ти давав право на теб, човеченце нещастно да коментираш мъжа ми???? Ти си просто нещастен човечец, заседнал в женски форум, поради липса на каквото и да е друго занимание.
Активен
dodo23

Моят сватбен албум

« Отговор #366 -: септември 03, 2009, 19:02:06 »

Не,не ,не......
На Амелия не й ги дава парите мъжът й,а аз.....
Ние двете даже не знаем да пишем и да четем,за това не сме чели законите.Плащаме да ни пишат постовете.
Плащаме с нашите извънземни пари и не сме нито от Обеля,нито от Люлин,а от планетата Марс.
Активен
Amelia
Баш Майстор
**

« Отговор #367 -: септември 03, 2009, 19:08:32 »

Додо, недей, мила, че и ти ще си го отнесеш покрай мен!

Момичета, който иска да ми остави на ЛС скайпа си или мейл!  smile  Пиша тук, че да не ви занимавам всички по ЛС.

Една огроооомна прегръдка от мен за всички вас! Надявам се някой ден да се видим, когато дойда в Бургас! 
Активен
0000
Професор
Публикации: 469

Моят сватбен албум

« Отговор #368 -: септември 03, 2009, 22:46:38 »

Пачоран,ти си клиничен случай човече!И изобщо що за мъж си да си нямаш занимавка и да четеш женски сватбени форуми без да си младоженец,както ти сам казваш?Или за теб жените са толкова непонятни,че се опитваш да ги разбереш от тук?
За твое сведение и Амелия и Додо са зрели и УМНИ жени,качества,които на теб ОЧЕВАДНО ти липсват!
Смятам,че всеки сам си преценя как да си разпредели бюджета за сватбата,откъде ще вземе парите и прочие.ТОВА НЕ ТИ ВЛИЗА В РАБОТАТА!!! gthouh

И още няколко неща-НЕ МОЖЕШ да казваш кой какво ще и няма да коментира и да цитираш закони,които дори на теб не са ти ясни!Това е плоско и говори доста за теб що за човек си-вярвай ми,нищо положително не се вижда!
А ти извинявай един въпрос,с какво точно се занимаваш и каква ти е квалификацията,че да си позволяваш да правиш такива изказвания!

НЯМА ЛИ НЯКОЙ АДМИНИСТРАТОР ДА ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ НА СЛУчАЯ,ЗАщОТО НЕщАТА ЯВНО ЗАГРУБЯВАТ!
Активен
roumyana
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #369 -: септември 04, 2009, 09:05:44 »

ето един отговор от юрист за пачоран
Сключването на гражданския брак става с административен акт, конститутивен по своя характер, тоест с неговото подписване настъпват правните последици, подписват се и свидетели, както и длъжностно лице по гражданското състояние, надлежно упълномощено.
Актът за граждански брак се пази в така наречените актови книги по гражданско състояние, има такива за брак, смърт, раждане и др. Това, което младоженците получават е удостоверение , че имат сключен брак. Може да се извади винаги дубликат. няма проблеми.
Аз лично съм от Пловдив и тук има по 4 изнесени ритуала на ден, които не са фиктивни , а съвсем реални. Аз лично не бих правила фиктивни неща. Очевидно е че в големите градове, церемониите не се провеждат в Общината, а на специални места. Закона допуска брак да бъде сключен на всяко едно място, няма проблем.
Активен
emotikona
Новак
*
Публикации: 16

« Отговор #370 -: септември 04, 2009, 11:57:11 »

Аз лично не бих правила фиктивни неща. Очевидно е че в големите градове, церемониите не се провеждат в Общината, а на специални места. Закона допуска брак да бъде сключен на всяко едно място, няма проблем.

Именно.
Проблема идва най вече от чиновника, който винаги се стреми да извърти нещата както на него му е удобно. Излиза така че вместо той да е в услуга на нас - ние му правим услуга - "канцеларски комфорт". Преди 3 години една моя приятелка - амбициозна юристка така беше ги набрала тия от ритуалната в Бургас, че накрая законно не плати никакви такси. Кмета си нямал хабер че прибирали пари за измислени услуги .... yahoo
Активен
roumyana
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #371 -: септември 04, 2009, 12:24:23 »

еми то нали уж е безплатно, а дори и в делничен ден пак не е, то са пари за музика, пари за фото, пари за незнам си какво.Не знам дали въобще някъде е наистина безплатно
Активен
dodo23

Моят сватбен албум

« Отговор #372 -: септември 04, 2009, 13:05:10 »

Заповядайте в Каблешково-тук не взимат никакви пари за сключване на брак.Ако имате желание да почерпите-бонбоните само са не крем-кафе от1,50лв кутията.Кмета казва едни хубави думички,музика няма защото няма аудио уредба.Няма такса за фото или нещо друго. Xixixi
Активен
0000
Професор
Публикации: 469

Моят сватбен албум

« Отговор #373 -: септември 04, 2009, 13:44:09 »

Аз наистина оставам без коментар повече по случая.Мисля,че остава единствено модератор да вземе отношение и да се приключи с излишните глупости,които въобще не са намясто тук!

Момичета,предлагам просто да не ласкаем нечие болно его и просто да затворим тази тема.Прекрасната символика на сватбения ден така като че се омърсява!
Активен
Amelia
Баш Майстор
**

« Отговор #374 -: септември 04, 2009, 14:23:47 »

Момичета, само пак да кажа, който иска да ми остави на ЛС координати за някаква връзка. За да не пиша на всяка, пиша направо тук. Който желае, нека ми остави координати.
Активен
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: