Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 17:08:29

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: БУРГАС - част 6  (Прочетена 144148 пъти)

Amelia
Баш Майстор
**
Публикации: 1556

« Отговор #345 -: септември 01, 2009, 23:56:01 »

Кardigansder, ЧЕСТИТООООООО!!!  Bravo
Честито, Госпожо!
Нека целият ви живот бъде като вашия сватбен ден - щур, весел, светъл, изпълнен с любов, страст и безмерно щастие!
 Наздраве за младото семейство!

Благодаря ти за искрените пожелания! Огромна целувка и за теб!!!
И чакам снимки с огромно нетърпение!
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1308

Моят сватбен албум

« Отговор #346 -: септември 02, 2009, 10:55:43 »

За всички бургаски булки - знам, че някои от вас го знаят (а може би и всички), но ето един сайт http://fruitylux.com/index.php за готини лакомства. Аз получих подарък- изненада от там за годишнината от една съфорумка и бяха наистина вкусни danceg
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #347 -: септември 02, 2009, 11:27:08 »

Къде ги намирате тези вкусотии.
Скайлайф направо ме провокира да помисля на кого да подаря такъв нетрадиционен букет.
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1308

Моят сватбен албум

« Отговор #348 -: септември 02, 2009, 12:18:47 »

Ами нали ти казвам - една съфорумка (която живее в Париж) ... не знам от де ги изкопа, ама като ми ги прати направо бях Oh my ...

Пък и принципно това е яко да си го вземеш за в къщи, към кетъринга....мммммммммммм - сигурна съм, че от това нищо няма да остане girl_wink
Активен
0000
Професор
Публикации: 469

Моят сватбен албум

« Отговор #349 -: септември 02, 2009, 12:51:27 »

Ухаааааа,гарантирам,че на сватбата акоима такова нещо вкъщи ще се изпари без следа дори преди да съм облечена с роклята!!!!!!!!!!!! girl_wink
Активен
Kiksi
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #350 -: септември 02, 2009, 17:52:41 »

Кardigansder , честито и от мен, миличка! Пожелавам ви щастието, което изпитвате сега да се увеличава с всеки изминал ден  twohearts, а сватбените емоции да ги преживявате още много дълго време!  weddingday
 Good luck Good luck Good luck Good luck Good luck Good luck

Amelia , да ти кажа, че почти съм сигурна, че този август не валя (най-много 1-2 пъти да е прикапало леко за 5 мин., ама наистина прекапало, без дори да е заваляло и леко).
Но моят съвет е като препатила лично в това отношение е да не разчиташ на това как е времето през съответния летен месец по принцип, защото това няма да ти даде никаква, ама грам гаранция.

Веднага ти давам личния си пример - аз много исках лятна сватба на открито, а тъй като родителите ми живеят в чужбина, трябваше да я направим края на юли или през целия август.
На мен края на юли и началото на август ми е любимият летен период и поне аз през съзнателния си живот не помнех да е валяло през този период, още повече, че преди, когато имахме възможност за летни отпуски с милото винаги избирахме периода 20-ти юли - 10-ти август и се спуквахме да обикаляме напред-назад и да ходим на плаж и дъжд не е имало. Най-прекрасните летни дни в моето съзнание са били през този период на лятото.

Та съвсем логично избрах за дата на сватбата 26-ти юли, убедена вътрешно, че няма начин да вали, защото никога не е валяло, поне в моите спомени, през този период. Даже сестра ми, която се омъжи три седмици след мен (на 16-ти август) ми беше предложила, ако искам да сменим датите (нейната сватба не беше на открито така или иначе), но аз бях категорична, че по мои спомени времето след 10-ти август винаги се разваля, а към средата на август почти винаги завалява (такива спомени имах), затова бях убедена, че датата 26-ти юли е перфектна и няма да вали със сигурност.

Да, ама не. sad Както по принцип не вали по морето в този период, за белята, някакъв циклон Сузана или нещо подобно беше решил да премине през Балканите точно в дните преди сватбата и понеже се движеше със странна скорост, динамично беше времето, прогнозата се менеше всеки ден и в крайна сметка не знаех какво да очаквам. Та премина въпросният циклон - точно в деня на сватбата. sad

И какво се получи - на 26-ти юли, на моята сватба на открито заваля и ми развали приказката въпреки съвсем различните ми очаквания за времето (повече за емоциите около тази случка съм писала в темата за моята сватба, няма да се повтарям), а на 16-ти август, когато си мислех, че може да вали, беше адска жега, а сватбата на сестра ми вместо в прохладна градина на открито (както беше при мен), беше вътре, а същия ден Каварна (където беше нейната сватба) се оказа, че е било едно от трите най-горещи места в страната, а климатиците направо не смогваха да охлаждат.

Та мисълта ми е, да не се осланяш на това как е времето по принцип през съответния период, защото на мен точно това осланяне ми изигра лоша шега и го приех доста драматично, особено като видях колко прекрасно беше времето на другия ден след сватбата и как едно облаче не се появи на небето и като си спомнях и деня преди сватбата колко беше хубаво и сслънчево времето. Ако се бях настроила психически, че може да се случи, драмата сигурно щеше да е по-малка.

Но аз знаеш, че ти се кефя много за решението и ако сега пак трябваше да правя сватба, пак щях да избера да я направя на открито въпреки лошия ми опит с дъжда.  smile Така че това не трябва да те спира в никакъв случай, но просто се настрой и за двата варианта и не повтаряй моята грешка да разчиташ, че времето по принцип било еди-как си през този месец, защото после хич не се отразява добре, поне за опеделен период от време след сватбата ти емного криво. Е, сега вече го приемам това с дъжда и притичващите с чиниите гости откъм веселата страна (пък и те самите го приеха така), но имаше много дълъг период, вкойто адски ми докривяваше от това.
Хайде спирам, че пак се олях с писанията. smile
Активен
Amelia
Баш Майстор
**

« Отговор #351 -: септември 02, 2009, 19:21:21 »

Благодаря ти за съвета, Кикси!
Аз също имма мнооого големи резерви, но де да знам. Несигурността така ме влудява, че търся и най-мижавичката гаранцийка. Когато се свържа с агенцията, ще поговорим и за някакъв резервен вариант при дъжд, че като се познавам, ако завали ще изкарам цялата сватба в истеричен рев.

А при нас развитие няма, май повече се вълнувам от предстоящия ремонт на нашия апартамент,
отколкото от сватбата.
Не знам дали ви споделих за роклята си - там, където бих искала да шия, ако не си намеря готова, ми казаха вече и цената за роклята. Казали са около 800лв, което за такава рокля ми се струва нищожна цена, но с моите претенции със сигурност ще станат доста повече. Все пак като цяло много се зарадвах като чух сумата.  danceg

Кикси, а ти още ли си 2 в 1? Кога ще ни зарадваш с бебешки снимчици?  blum
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
Публикации: 674

Моят сватбен албум

« Отговор #352 -: септември 03, 2009, 10:15:39 »

Момичета я да си сверя часовника: да попитам дали не пропускам нещо, че идвам за 3 дни до Бургас и трябва всичко да свърша, че после чак за сватбата ще сме тук. Та значи планирали сме да отидем до поморие да поръчаме торта от Захаро, ще се срещна с ДЖ, видео и фото. Трябвад а си ангажирам фрим, прическа, маникюр и цветар. Може ли да ми препоръчате някои! Аз имам една позната фризьорка, която си ме подстригваше и евентуално ще съм с нея, но за другите неща не знам . То и маникюра не е кой знае какво, ама гримът си е мнго съществен, а никога не съм ходила на професионален грим и даже не знам къде има в Бс. Който може нека ми препоръча  give_rose
Активен
Kiksi

Моят сватбен албум

« Отговор #353 -: септември 03, 2009, 11:01:38 »

svetla_ety , най-добре се разрови из темата и разгледай албумите и на който ти хареса прическа, грим, букет и т.н., питай съответната булка за координати.
Аз бях при Лариса за грим, доволна съм, КлараФина при Даниела станкова и тя е доволна, Ина - при Мирослава и тя е доволна, Сиянка даже има уговорка с нея, ако не се лъжа. Скоро коментирахме, погледни малко по-назад.

Amelia , още сме 2 в 1  smile и уж по-рано трябва да се раждаме, ама да видим.  blum
 Bravo за роклята, дано не скочи на повече само цената.
За дъжда не си го слагай и аз си поревах на сватбата, ама сега ми е по-скоро смешно. Не се отказвай в никакъв случай - просто се настрой и за двата варианта, а пък ние ще стискаме дружно палци да не вали, особено аз, ще насоча цялата си мисловна енергия натам  smile, понеже много ги преживявам тези неща, нали са ми близко до сърцето като минала по този път.  blum

Някой, Додо май че питаше за предварителното подписване. Ами колкото и да не очаквахме (защото нали уж през седмицата и без пари, бе зшампанско, халки и т.н.), мислехме, че само ще се подпишем и толкова, обаче ни вкараха в Ритуалната зала, жената чете словото там, макар и в съкратен вариант, музичка имаше, абе много вълнуващо се получи, макар и кратко.
Активен
Amelia
Баш Майстор
**

« Отговор #354 -: септември 03, 2009, 11:53:46 »

Момичета, а дели предварителното подписване може да е в същия ден? И как според вас е по-добре? Дали на гостите няма да им е скучно да минат през Ритуална, църква и после изнесен ритуал? Кажете си мнението. Аз досега все си мислех да си имаме Ритуална в самия ден, не по-рано.

Кикси, благодаря ти, мила за всичко! Голяма подкрепа си ми!
А за бебенцето - то си знае, от теб се иска само да издържиш още малко и да си спокойна  good Всички сме с теб!
Активен
Kiksi

Моят сватбен албум

« Отговор #355 -: септември 03, 2009, 12:14:24 »

Амелийка, благодаря, миличка, за подкрепата!  give_rose Знаеш, че с удоволствие помагам с каквото мога (то не че е много, ама пак малко иформацийка оттук-оттам  blum ), че после може и да нямам много време за форума.

Може да е в същия ден предварителното подписване  good, но според
мен няма смисъл гостите да присъстват и на него, най-много родители/братя, сестри, пък може и без тях, така или иначе същинската церемония е после, на изнесения ритуал и на гостите ще им доскучее -хем ритуална зала, хем изнесена церемония - едно и също е като действие и се обезмисля, ако се повтори един вид.

Но на нас ни предложиха от Ритуалната, ако искаме същия ден да е от гледна точка на това в акта за граждански брак да е същата дата, както на самата сватба. Но аз като си помислих, че покрай гримове, прически и т.н.  ще трябва да ходя и да се подписвам на цялата лудница сутринта, решихме, че е най-добре 2 дни по-рано, нищо че сватбата ни е на 26.07, а в акта за граждански брак пише - 24.07. Ние бяхме само с кумовете и сестра ми и нейният тогава бъдещ съпруг. За 10 мин. не смятам, че трябва да се разкарват и другите гости, освен ако имате пълна церемония в ритуалната, но пак казвам, обезсмисля се малко после повторението с изнесения ритуал.
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
Публикации: 674

Моят сватбен албум

« Отговор #356 -: септември 03, 2009, 14:05:04 »

Ами нали затова ги правим изнесени ритуалите , за да не разкарваме гостите на много места - мисля че ако имаш изнесен ритуал за гостите не е нужно да идват в гражданското , а дали то да е в същия ден или по - рано е въпрос на предпочитание.

http://bgnewsroom.com/новини-от-българия/n52679/прогноза-за-времето-през-септември
тук пише , че ще е топло на сватбата smile толкова се радвам danceg
Активен
roumyana
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #357 -: септември 03, 2009, 14:55:25 »

Момичета, а дели предварителното подписване може да е в същия ден? И как според вас е по-добре? Дали на гостите няма да им е скучно да минат през Ритуална, църква и после изнесен ритуал? Кажете си мнението. Аз досега все си мислех да си имаме Ритуална в самия ден, не по-рано.

а защо ще имате отделно гражданско и отделно изнесен ритуал?не е ли едно и също?
аз мисля че е много по-добре ако всико е в един ден, така ще знаеш със сигурност кога ти е бил сватбения ден и няма да имаш 2 годишнини.
ако пък неможе да се изнесе гражданския ритуал, не може ли църковния да е изнесен?
Ще е тъпо обаче гостите 2 пъти да присъстват на един и същ ритуал, то и в действителност как звучи
 между другото  Амелия, кога е твоята дата?
Активен
Kiksi

Моят сватбен албум

« Отговор #358 -: септември 03, 2009, 15:49:08 »

а защо ще имате отделно гражданско и отделно изнесен ритуал?не е ли едно и също?
аз мисля че е много по-добре ако всико е в един ден, така ще знаеш със сигурност кога ти е бил сватбения ден и няма да имаш 2 годишнини.

Защото не навсякъде разрешават да се изнася книгата извън Ритуалната зала и се налага да се прави предварително подписване и после изнесен ритуал. Ние не празнуваме 2 годишнини въпреки това, поне аз не ги чувствам така - за мен годишнината е датата на сватбата, Захира пък обратно - тя си чувства като годишнина датата на подписването, така че, кой както го усеща!  good
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #359 -: септември 03, 2009, 17:00:59 »

Уважаеми Госпожици и Госпожи ! Имам чувството, че настъпи пълна анархия относно подписването на гражданския брак - официално и "неофициално". За какви книги говорите и за тяхното разнасяне насам-натам. Подписите на младоженците и техните кумуве, които удостоверяват акта на сключване на брак се слагат върху формуляр /лист хартия, с предварително попълнена информация за младоженците и техните кумуве, поставен в папка с кожена корица - най-често червена на цвят, цвят, който отговаря на на едно минало време преди 20 години/. Няма ли представител в този форум, който вече е сключил брак и да разкаже върху какво се е подписал.
 Изнесеният ритуал за граждански брак е фиктивно действие, което се наложи след 2000 г., в резултат на ред причини, които не искам да описвам и коментирам в тази тема. То струва обаче пари, които са Ви излишни явно. Член еди кой си от Семейния кодекс казва, че  "Бракът се сключва публично и тържествено в общината" . Мисля, че коментарите са напълно излишни до момента, в който Вие промените този член в този закон. Длъжностните лица са "държавни служители", които са длъжни да спазват законите на РБ. Надявам се, че Вие също сте наясно със спазването на този или други закони в тази страна. Всичко останало е т.нар. комерс. Един иска, плаща и получава. Друг също иска, знае как да го получи, и го получава. Все си мисля, че има и юристи сред Вас - младоженците. Дано станах ясен, в своето изказване и не желая да предизвикам една излишна полемика. Законът си е закон. Четете законите в държавата, в която се жените!
Активен
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: