Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 17:21:50
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Възвращаемост от сватбата?!
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...
23
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Възвращаемост от сватбата?! (Прочетена 158059 пъти)
maslinka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3663
Отг: Възвращаемост от сватбата?!
«
Отговор #255 -:
октомври 03, 2007, 16:01:24 »
за мен най голямата отплата за дългата подготовка е,че всики бяха възхитени и се забавляваха много :danceg:от това по голям подарък няма
получихме много подаръци:кухненски робот от кумовете,mp3 за колата от нашите кумци,прахосмукачка,мировълнова и ютия(ние си имаме,но сега ще имаме резервни
),уред за фондю(което ми е любимо),2 сервиза чинии на луминарк и 2 сервиза чаши на луминарк,4аши и пепелник с сребро,2 статуи от дърво и бамбук и една редичка слончета за късмет
,сервиз прибори на цептер и силит,тостер,барбекю(сега трябва да си построим вила
),свещници,доста сервиза за кафе и чаши за вино,две много красиви рамки за снимки и картина колаж на нас с милото и кръстниците
,и 2500лв.,но доста подаръци са им изпаднали картичките и сега незнаем кой какво ни е подарил
мама и татко ни подариха сватбено пътешествие до париж
Активен
Инка-маслинка
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #256 -:
октомври 04, 2007, 15:02:11 »
както маслинка написа по-голям подарък от това гостите да са доволни, както и ние, всичко мина ок, така че подаръците бяха просто за спомен от това събитие, но наистина получихме доста стилни подаръци /не много на брой, защото 90% дадоха пари/ - одеало и възглавници на Pirre Cardin /дано правилно да съм го написала/, дъска и ножове за сирена, един страхотен професионален тирбушон който сигурно тежеше около 2кг, страхотен комплект чинии и сервиз за кафе от Vicko, много нежни нощница с халат и пижама с халат, три икони, едната сребърна, както и една статуя наподобяваща числото 8 /като датата на сватбата ни/
Активен
Vesy
Любопитен
«
Отговор #257 -:
октомври 05, 2007, 10:20:24 »
Най-голямата ми радост беше, е на всички много им хареса и даже не искаха да си тръгват
Иначе от финансов аспект - като пари някъде 2/3 беше възвръщаемостта. Но имаше и големи подаръци - така че може би наистина някъде към 100% си е общо.
Важнотое, че всичко мина като по вода!
Активен
dani81
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #258 -:
октомври 05, 2007, 11:37:25 »
Наистина най-важно е да сме си изкарали хубаво на сватбите
Ние получихме система за домашно кино, кафе машина, 2 сервиза, чаши за кафе, електрическа кана, барбекю, купички, кухненска маса и събрахме около 4000 лв . Моите родители ни подариха почивката в Испания
Активен
gadamer4e
Сватбар
Публикации: 214
«
Отговор #259 -:
ноември 01, 2007, 12:19:16 »
Моята сватба не е минала още, но сме решили като ни питат гостите какво да подаряват да кажем пари. Предмети не искаме, защото всичко си имаме, не са ми нужни да ми се дублират и т.н. Уредите ни са нови, така че също това отпада като вариант. Освен това хората, които ще поканим са млади, няма да се учудят, че искаме пари за подарък. В крайна сметка трябва да се подаряват неща от които човек има нужда, а не ненужни джунджурии. А в последните години когато съм била на сватба, винаги сме уточнявали предварително с младоженците какво искат, даже те сами си казват.
На една сватба, на която бях, младоженците бяха засипани с родопски одеяла, китеници, комплекти евтини прибори за хранене, които ще стигнат за обурудването на един ресторант, покривки за маса и т.н .
Активен
nori
Ентусиаст
Публикации: 67
«
Отговор #260 -:
ноември 02, 2007, 23:30:36 »
аз си мислих че почти няма да имаме подаръци и затова карах фотографа постоянно да снима
за да си имаме спомени с гостите че то като си булка се едно няма да живееш след сватбата
та съм се излъгала и всичките подаръци са супер и като трябва да бъда честна и аз исках само пари защото много трудно харесвам нещо което не съм избирала сама, но сега ми е много мило за подаръците чак ме е жал да ги ползвам, а парите.......... отдавна ги няма а като погледна нещо подарено се сещам за сватбата и една носталгия
Активен
Azumi
Ентусиаст
«
Отговор #261 -:
януари 16, 2008, 19:37:19 »
Идеята на сватбата ми не е да си платя сметката с парите които ще получа като подарък.Идеята изобщо е далеч от това да получа пари или подарък от някого.Аз искам да събера тези хора ,защото те са ни приятели,близки и роднини и защото са си заслужили да получат своята покана.Още незнам дали със сигурност ще успея да осъществя мечтаната от мен сватба ,но ако успея знам ,че гостите ми ще са били на една хубава сватба.Ако трябва да се лиша от нещо ,просто няма да я направя,защото не искам да отбивам номера и да събера покущнина и пари.Покъщнина си имам ,имам си и пари достатъчно.Който желае нека ми подари поредния тостер или ютия,няма проблем.Проблема си е негов ,че не е успял да измисли уникален подарък или няма възможност да даде пари.Предполагам ,че всеки би ме питал какво искам да ми се купи и тогава пак ще отговоря-каквото прецениш.Аз не правя сватба дарения,а за да бъда с тези хора ,на този ден и сватбата ми да бъде същата която много съм си мечтала ,а не съм знаела дали изобщо някога ще се осъществи.
Активен
magica1983
Сватбар
«
Отговор #262 -:
януари 19, 2008, 22:16:16 »
Сватбата е като рождения ден,не може да очакваш,че с подаръците,които ще получиш,ще си изплатиш почерпката,но го правиш,за да празнуваш с любимите си хора.Как да кажа на баба ми с нейната пенсия от 80-100 лв да ми даде пари или да ми купи нещо?
Но ако тя не е там нищо няма да е същото.Най-големия подарък за мен е да дойде човек на когото държа и обичам.Друго не чакам.
Активен
cveteto
Сватбар
«
Отговор #263 -:
февруари 29, 2008, 09:56:05 »
AZUMI а аз си представям нещата така,наистина е най-важното да събереш обичаните хара за едно надявам се страхотно преживяване,в този важен ден за младоженците.В краина сметка свадбата е озаконяване на връската с любимият човек и този дин остава един скъп спомен. Иначе приятелки те ми който вече са минали по този път ми казаха че свадбата в най-добрият случай излиза на 0
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #264 -:
март 17, 2008, 18:29:50 »
Здравейте,
Надявам се въпросът ми да не ви се стори нескромен или неудобен, но много моля тези, които са минали вече по "пътя"
, да кажат (ако не може пред всички, на лични) - ако повечето гости ви подарят пари, колко се очаква да се съберат все пак? Не любопитствам кой колко е взел самият той, обаче едни наши приятели казаха "о, супер, знаете ли колко пари събрахме, ще си купим кола", а други, въпреки че бяха казали, че очакват пари, не бяха очаровани. Та малко не мога да разбера за какво всъщност иде реч... Ние сме си решили въпроса със сватбена листа, но ако някой може да подскаже какво всъщност се очаква да си "възвърнеш", ако помолиш за подаръци в пликове... Още веднъж се извинявам, дано въпросът не е неудобен - просто не мога да се ориентирам струва ли си подобна уговорка всъщност...
Активен
aniiii8
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #265 -:
март 17, 2008, 19:54:59 »
Според мен всичко зависи от гостите. Повечето хора дават по 50лв. По-близките роднини дават повече ако могат. Има и такива които ще минат тънкана с тостер.
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #266 -:
март 18, 2008, 10:48:42 »
Alucinado, и при нас положението ми се струва същото - не виждам как, дори повечето гости да ни дадат парички, ще "покрием" някаква съществена част от сватбата. Така или иначе, не сме се надявали много-много на това, защото май повече от роднините може да очакваш пари, а ние сме поканили повече приятели и колеги. Както казах и преди, имаме приятели, които бяха доста въодушевени, че и за сватбено пътешествие ще има, а ще и останат даже, докато други...не чак.
Напълно си права, че има хора с различни възможности - и най-вече с различен манталитет, защото някой и да няма чак толкова, за него е въпрос на чест да се изхвърли... Та исках да се опитам поне да се ориентирам струва ли си уговорка за парички, или на фона на всички разходи е все тая и е по-добре да не притесняваш хората (както казваш, на някои не им е удобно да дават пари).
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ
Публикации: 892
«
Отговор #267 -:
март 18, 2008, 11:32:37 »
rozovka
, не знам какво толкова се изненадваш - първо гостите на различните сватби са различни и второ самите младоженци са различни. Едни ако получат 5 000 лв. ще си купят кола и ще отидат на меден месец с тях, а на други няма да им стигнат за нито едно от двете. Някой очакват възвращаемост и съответно им е криво, ако не получат такава, други не очакват и се радват и на малкото получени парички. Аз лично изобщо не мисля за това и не си правя планове какво бих купила.
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #268 -:
март 18, 2008, 11:45:52 »
Ами...не, не се изненадвам. Питах се дали си струва да правиш подобна уговорка. Аз и милото не сме си правили сметка да "избиваме" някакви пари. Исках да се ориентирам можеш ли да разчиташ на нещо "по-сериозно"
, защото всеки се радва на някаква солидна сумичка, с която можеш да направиш каквото си поискаш - така си е. Някои младоженци, с които сме говорили, със загадъчна усмивка казват, че са "доволни", та реших да поразпитам... Ако си направиш сватбена листа, знаеш на какво можеш да разчиташ, а ако правиш уговорка за парички - не, и исках да си представя, така... някакви рамки...
.
Активен
блясъчко
Професор
щастлива звездичка
«
Отговор #269 -:
март 18, 2008, 11:57:09 »
Цитат на: rozovka в март 18, 2008, 11:51:50
Извинявам се, ако звуча сметкаджийски. Честно казано, по-скоро ме гризе любопитство, отколкото да съм седнала с калкулатора
, ако ме разбирате... Все пак мисля, че доста младоженци мислят за тези неща, но не всички го казват.
абсолютно си права, не се притеснявай. за млади хора, които имат много очаквания след сватбата, подобни практични любопитности са полезни. под много очаквания разбирам - донякъде промяна в съвместния живот на двама млади души - защото ние ще започнем да живеем истински заедно и истински самички чак след нашата сватба. и е естествено да мислим какъв ще бъде точно нашият старт, от какво имаме нужда, кое е най-важно на първо време и т.н.
а самото тържество - не се прави за събиране на пари, а за да заявите любовта си пред хората, на които държите
Активен
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...