Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 06:46:31
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Булки от Стара Загора !!!!! част 6
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Булки от Стара Загора !!!!! част 6 (Прочетена 147892 пъти)
dan71
Новак
Публикации: 8
Отг: Булки от Стара Загора !!!!! част 6
«
Отговор #285 -:
октомври 09, 2009, 09:53:06 »
Чета в последните постове, че доста се коментират цените на услуги. Мога да кажа, че ниски цени може да си позволят хора, които си карат с една и съща техника, оборудване, аксесоари дълги години, не търсят развитие и търсят клиенти без особени претенции. Става въпрос и за видео, и за фото, и за водене, и за украса. Друг вариант да даваш ниски цени е когато нямаш клиенти и се опитваш да се наложиш не с качествена работа, а с ниски цени... А всеки с утвърдено име и доказано качество на своята работа може спокойно да работи на нормално високи цени и пак ще бъде много търсен. Няма да споменавам имена, но ако разгледате форума назад в старозагорските теми, ще видите кои DJ, оператори, украси се коментират с предимно положителни мнения; едва ли при тях можете да резервирате дата за другия месец (примерно) дори и тройна цена да предложите. А мисля, че е нормално в Стара Загора цените да не са чак толкова по-ниски от тези в Пловдив, че и София. Гледам една промоционална оферта на популярна пловдивска агенция за зимен сезон (т.е. когато на практика почти няма работа) - ами там една украса на сватбена маса с гръб и десет маси за гости с изкусвени цветя излиза 430 лева, без столове и други подробности. Как ли ще е през пиковия сезон? Гледам и офертите за видео заснемане от софийските оператори, ами те са почти двойни спрямо това на което се работи в Стара Загора (с едно - две изключения)... Все пак по-малко и България трябва да стане нормална държава, в която интелектуалните услуги да не са в пъти по-ниско заплатени от хамалските. Знаете ли за изкъртване на една бетонна стена и пет врати (работа за няколко часа) колко взимат? - 500 лева.
Активен
dan71
Новак
«
Отговор #286 -:
октомври 09, 2009, 10:02:49 »
Цитат на: bubka в октомври 08, 2009, 20:45:36
velvet
, В цената, която са ти дали, и на мен лично пътните ми се виждат малко високи - за 200км/посока София - Стара Загора по 80лв - идва разход 20/100 ако не се лъжа при бензин 2лв/литър.
За командировъчни незнам честно казано - на нас не са ни вземали
Само една забележка - когато човек дойде от София до Стара Загора (220км), после трябва и да се върне (още 220 км)
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #287 -:
октомври 09, 2009, 10:12:52 »
Последните страници се изписаха в адвокатстване. Пределно ми е ясна позицията ви и никога не съм подценявала интелектуалния труд (какъвто полагам и аз и за който също не получавам, колкото получава същият специалист в чужбина, но какво да се прави
) или пък изкуството. Ама България все още не е нормална държава, защото не е възможно услугите да са скъпи (както и цените като цяло), а заплатите да са замразени, че дори и орязани при някои. Високият стандарт се постига не само с високи цени на услугите, ами и по-добър живот за хората.
Относно Виктор Попов - много добре знам, че става въпрос и за прибиране в София, не подценявайте женския разум
А какво му е нормалното на това цените в СТЗ да са като в София?! София е столицата, нали така? СТЗ винаги е била скъпарски град. Обичам си я, но това не означава, че всичко е идеално
Конкуренцията е по-слаба, което може би е предпоставка за вече добилите известност да си вдигат тарифите. Като нямаш кой знае какъв избор, и на по-високи цени ще приемеш, принципно.
Спасението е повече качествени агенции, фотографи, оператори и ДЖ, та да се вдигне летвата и да се регулират цените.
Предлагам да спрем този спор. Както казах, ясна ми е вашата позиция и благодаря, че така пламенно се включихте.
Всеки решава за себе си
Активен
dan71
Новак
«
Отговор #288 -:
октомври 09, 2009, 10:33:30 »
Цитат на: velvet в октомври 09, 2009, 10:12:52
А какво му е нормалното на това цените в СТЗ да са като в София?! София е столицата, нали така?
Вярно, че София е столица и там нещата са с по-други измерения, но Пловдив не е. Иначе съм съгласен с теб. Всеки решава за себе си - според изискванията си, претенциите си, възможностите си. Затова има добри, не толкова добри и т.н.; скъпи, не толкова скъпи и т.н.
Активен
Temira-Wedding
Сватбар
Публикации: 239
Очакваме Ви !!!
«
Отговор #289 -:
октомври 09, 2009, 16:26:11 »
Именно за това ставаше въпрос, като казах, че се отколяват от темата. Предлагам да прекратим този спор и върнем доброто настроение във форума. А това, кой как ще работи и на какви цени ,си е изцяло по негова преценка....
Активен
Били
Сватбар
Публикации: 171
«
Отговор #290 -:
октомври 09, 2009, 18:15:14 »
Хайде, нещо хубаво да напиша! Получихме си DVD- тоооооооооооооооо
Супер доволна съм. Направо съм възхитена от работата на Митко
Сега чака вече всеки момент да ми се обади и Светлето със снимките, дано да е скоро
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #291 -:
октомври 09, 2009, 23:08:49 »
dan71 благодаря ти. Много точен и смислен коментар.
velvet и всички други младоженци проблемът е само един. Цената на оборудването, в която и точка на Света да се вземе под внимание е една и съща. Разликата в трудовата ставка е много голяма, в минус за българина разбира се. На всеки пет години става тотална промяна в технологията, която води до огромна инвестиция за възможностите на пазара в България. Разбира се говоря за сериозни фирми и хора. Говоря за видеото. Нито един друг подизпълнител не е подложен на този "геноцид". Нито един не е подложен на тоталната смяна на оборудването и средствата за труд. Причините са много. Но не са за тук.
Стара Загора като град не остава в страни от тези неща, малко със закъснение идват, но това е поради по-ниските обороти и по-ниската покупателна способност на населението. Манталитетът също е важен фактор.
В крайна сметка важното е всеки да е доволен, този който плаща и този, който получава. Важното е да има прогрес - от по-лошо към по-добро. Важното е да има добър краен продукт, който приближава истинския филм, сниман е и е монтиран по правилата на телевизията и киното, правила създадени още в началото на 20 -ти век, когато населението на България не е знаело дори какво е кино, а за телевизия да не говорим. Време, в което в страната ни са си играели на партизани и стражари, а Светът е гледал телевизия и то цветна.
Моят съвет е - доверете се на хора, които имат желание и са кадърни, работят със съвременна техника, която малко или много носи новото във всички отношения, но е поставена на едно професионално равнище. За цената - позволявайте си неща, които може да си позволите. Дори и да не може да си го позволите - можете да редуцирате други пера от своя сватбен бюджет и да осъществите своя мечта. Коментари по отношение на цени на услуги и снимки с пететажни торти, екскурзии до не знам си коя точка на Света, луксозни возила и т.н. са малко или много контрастиращи с коментарите за цени. Просто дойде времето на "вървеж" към нормалните цени на услугите в България. Нищо не е в състояние в момента да накара професионалиста да работи на ниска цена и цена, която излиза извън рамките на нормалното. Аз лично не съм спонсор на Вашето тържество.
Активен
Били
Сватбар
«
Отговор #292 -:
октомври 10, 2009, 07:51:57 »
Хайде стига вече с мненията на професионалистите! Всички разбрахме вашата гледна точка и никой тук не е глупав и всеки знае колко е скъпа тази техника. На всеки му се иска да може да отдели хиляди за сватба и да получи най- доброто, но в крайна сметка се съобразява с бюджет. А да не говорим, че наистина понякога надуват цените, а ние не сме професионалисти и не можем да разберем техниката дали е на два месеца или на две години. Така че преди да се опитвате да убеждавате младоженците в нещо, се съобразявайте малко!!! Всеки си е професионалист в неговата област и в тази област ще препоръча най- доброто и съответно най- скъпото. Всеки мисли, че неговата работа е най- важната, но като няма пари, няма кой знае колко избор!
Активен
Нев
Ентусиаст
«
Отговор #293 -:
октомври 10, 2009, 08:37:57 »
Абсолютно съм съгласна с Били
Дори мога да кажа, че Ди джея на нашата сватба ни взе 200лв, търсихме го в последния момент буквално в деня преди сватбата, аз си признавам, че не очаквах нищо хубаво, но в крайна сметка, не само, че води по перфектния начин, цялото тържество и ритуалите, но и беше си набавил всички песни, които искахме, а той ги нямаше, всяко от нещата които му обяснихме, че искаме, беше спазено, гостите се забавляваха ние също.
«
Последна редакция: октомври 10, 2009, 08:41:32 от Нев
»
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
Отг: Отг: Булки от Стара Загора !!!!! част 6
«
Отговор #294 -:
октомври 10, 2009, 11:14:43 »
Били, съгласен съм с теб, че нещата опират до бюджет. За това говоря и аз. Съставянето на правилния бюджет за сватбено тържество е много важен момент. За надутите цени не мога да говоря - във всички случаи фотографът, операторът и ДЖ в повечето случаи нямат такива цени - просто работят на минимална печалба или работят на загуба, но самите те не се усещат. Хубаво е все пак, че често попадате и на последните. Знаете поговорката за яденето на баницата.
И отговор към един изтрит пост на DjNick Mc. Много е важна връзката на газта с форума, защото най-малкото кола на младоженци не съм срещал на газ лично аз. Все ми се струва, че лекотоварни бусове и камиони на газ също няма. Кетъринг фирмите не разнасят, посудата, храната, мебелите и т.н. на задните седалки на леки автомобили с газ, най-малкото защото е забранено от Закона за движение по пътищата, а и нещата не могат да се хванат, а и не е хигиенично. Сватбените агенции много често също не могат да пренесат и доставят нещата с "газови МПС". Често музикантите носят инструментите си с лекотоварен бус, защото няма място. Той не върви на газ. И т.н. Да, ДЖ носят обарудването се в газови автомобили и го слагат по седалките, но и това е забранено от Закона за движение по пътищата. И не на последно място много са примерите на сватбени тържества, в които благодарение на автогаз и стари превозни средства /особено при студено време/ младоженците остават без снимки и части от филми, без украса и т.н. Проблемът е, че са твърде чести.
Активен
Били
Сватбар
«
Отговор #295 -:
октомври 10, 2009, 11:59:35 »
Нещо се обърквам. До сега все съм си мислела, че пиша във форум за булки и един вид булките са домакини на тази тема, а не в тема за "професионалисти", в която да сме гости. Не знам, може и аз да се бъркам, но пиша вече повече от година тук и мисля, че не съм. В случая хората, които се изказват "компетентно" би трябвали да са наши гости, нали така? Що за невъзпитани са тези гости, които многократно са помолени от домакините си нещо и не се вслушват?!?!? Това говори само за възпитанието на госта...
Ако другите булки не са на моето мнение, моля да бъда извинена, но ако СА на моето мнение, моля тези, които НЕ СА булки или бъдещите им съпрузи, да си вземат поука
«
Последна редакция: октомври 10, 2009, 12:02:45 от Били
»
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #296 -:
октомври 10, 2009, 16:48:45 »
Били,
не се ядосвай, мила
Съгласна съм с теб, но просто няма смисъл да се обясняваме повече. Виждаш, че ефект няма.
Искам да попитам къде в СТЗ мога да си намеря тюл за късметчетата (но да има различни цветове, че ми трябва в бордо). Знам за една кинкалерия на централния кооперативен, но нямах време днес да вляза и проверя дали имат. Иначе имат много други неща там. Въбоще вие от къде си купувахте тия дребни финтифлюшки за украса на кошници, късметчета и т.н.
«
Последна редакция: октомври 10, 2009, 18:00:19 от velvet
»
Активен
Били
Сватбар
«
Отговор #297 -:
октомври 10, 2009, 19:04:13 »
Аз тези неща си ги поръчвах при Лети. Иначе мисля, че трябва да има и на Кордела, също така в цветарските магазини.
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #298 -:
октомври 10, 2009, 20:20:14 »
Кордела какво е, и къде?
Активен
Temira-Wedding
Сватбар
Публикации: 239
Очакваме Ви !!!
«
Отговор #299 -:
октомври 10, 2009, 20:28:18 »
velvet , Кордел е магазина до читалище Климент Охридски. Близо до сладкарница Адонай, където беше в тази посока е . Там има тюл но в бордооо не съм сигурна.....
Активен
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...