Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 02:45:34
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Булки от Стара Загора !!!!! част 6
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Булки от Стара Загора !!!!! част 6 (Прочетена 147828 пъти)
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
Отг: Булки от Стара Загора !!!!! част 6
«
Отговор #270 -:
октомври 07, 2009, 08:43:04 »
Успокои ме,
Зори
Аз сега си имам друга главоблъсканица - снощи имахме среща с Лети. Много е готина и свежа! Казах и че искам само украса на кола, на младоженска маса и масите на гостите, и то живи цветя. Както и гръб на нашата маса. Без арка, калъфи, пандели...Цената към момента за тези неща е 400 лв, но на база изкуствени цветя. Та, чудя се аз...след като ние ще си купуваме и осигуряваме живите цветя, дали ще се справим и дали няма да фалираме
Дайте мнения, моля ви!
Активен
Били
Сватбар
Публикации: 171
«
Отговор #271 -:
октомври 07, 2009, 11:07:52 »
Здравейте, момичета!
Не съм писала от доста време, но имах проблеми с малката- беше болна.
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ, КОИТО СЪМ ПРОПУСНАЛА!!!
Добре дошли на ново присъединилите се. Пожелавам ви приятна подготовка и накрая невероятна СВАТБА!
Tedib, беше питала за етикети. Ние нашите ги поръчвахме от etiketi.hit.bg За идеята за подаръчета- снимки- преди по- малко от месец бяхме на сватба, на която бяха такива подаръците и беше много готино. Снимките бяха в стъклени рамки, има по- обикновени рамки на по- ниски цени.
Valvet, питала си за времето за влизане в ресторанта. Ние на поканите бяхме писали 6 часа, после от ресторанта ни препоръчаха да е 7, а ние всъщност се появихме в 8. По- добре дай малко по- късен час, за да не се налага да ви чакат дълго. Съгласувй го с DJ-я и ресторанта.
Относно дискове с работата на DJ- я- мисля, че не е много добре да гледаш друга сватба на собствения си водещ, защото те обикновено правят изненади, а ако си гледала негова сватба, няма как да си изненадана.
Аз пак ще кажа, че силно препоръчвам Ники Колев. DJ- я е ключова фигура на сватбата. Доста голяма част от нещата, които най- много впечатлиха гостите ни (а и нас, разбира се) бяха именно негова идея. Според мен е задължително да има двама човека, защото ако един и същи е на пулта и говори, могат да станат големи гафове. Техниката понякога изневерява и ако стане в ключов за сватбата момент, трябва да има някой, който да го оправи, без това да повлияе на текущия ритуал. Другото е, че по време на ритуалите, покрай младоженците се скупчват всички гости и DJ- я няма видимост към тях- няма как да е хем до тях, хем на пулта.
Активен
pupipupi
Любопитен
Публикации: 44
«
Отговор #272 -:
октомври 08, 2009, 10:59:11 »
velvet, а защо не пробваш и с други агенции в Стара Загора, според мен това е доста сериозна цена.
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #273 -:
октомври 08, 2009, 13:07:53 »
Pupipupi
, проблемът е решен. С добро желание, човещинка и усърдие вярвам, че ще успея да си създам украсата, която мечтая
Търсенето на агенции приключи за мен
.
Сега на дневен ред е ДЖ, оператор и фотограф.
Май на първо време от операторите и фотографите ще отидем във фото Венци, че разбрах, че съотношението качество-цена е добро.
Полезно инфо ще е може би - вчера изпратих запитване до филмова къща Виктор Попов, София. Каза че снимат и извън столицата, НО...плащат се 1 нощувка, 2 дни командировъчни по 40лв, както и пътни от 40 ст. на км
Нали се сещате какъв ми беше отговора
Твърдо н
и
е!
За ДЖ съм си набелязала 3 възможности - ще се срещаме другата седмица и с тях.
Активен
Zori83
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #274 -:
октомври 08, 2009, 14:11:20 »
Velvet - миналата седмица гледах снимки на една позната, които бяха правени от фото Венци и качеството наистина е много добро. Аз също мисля да се срещна с тях и с Митко и Светла, защото и тяхната работа много ми харесва, но ще видим кой какво ще ми предложи като цена.
А относно украсата, ако има хора на които може да разчиташ да ти помогнат ще си спестиш доста разходи наистина, но за съжаление при мен няма да се получи
Активен
maya_bunny
Професор
Публикации: 456
«
Отговор #275 -:
октомври 08, 2009, 18:40:25 »
Велвет, и аз съм много доволна от Фото Венци!
А тази сума за украса, която си посочила доооооста ми се струва
... аз за 220-30лв. получих много повече от Стелина. В началото бях капарирала при една много прехвалена "агентка" от Пловдив, която като наближи момента такова изнудване започна "за това още 30, за онова още 40лв." и набързо я отсвирих. Та Стелина направо ме спасиха, но за съжеление с изкуствени цветя, естествените струват майка си и баща си.
Но мой съвет е да не се наемаш сама с украсата, достатъчно други дреболии има за които да мислиш.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #276 -:
октомври 08, 2009, 19:06:06 »
Velvet защо се учудваш на това, което са ти казали във фирмата от София. Това са нормални цени /аз бих дал по-друга цена/. Не знам какво работиш, но ако те изпратят в командировка и ти кажат работи и се храни с твои пари там, където намериш, ти как ще реагираш. А ако ти връчат два сака в офиса и ти кажат иди до Ст.Загора - ти отново как ще реагираш. А ако ти кажат работи, а като свършиш към 02.00 спи където намериш като си платиш - как ще реагираш. Защо всеки гледа парите, а не гледа нормалните човешки потребности. Просто се учудвам на подобни реакции. Нещата ми приличат на следното: хем ме боли, хем ме сърби, хем ми се иска, ама не ми стиска, искам това, но нямам пари....
«
Последна редакция: октомври 08, 2009, 19:08:53 от Pachoran
»
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #277 -:
октомври 08, 2009, 19:29:28 »
Pachoran,
всеки има право сам да прецени дали за него нещо е нормално или не. Всеки гледа от своята камбанария. За него е ок - тогава да си продължава тази практика. За мен - не е ок, затова ще си търся по-изгоден вариант. Моята работа не питай каква е, всеки сам си преценява колко да дава от себе си и до колко да се отдава на професията си
Работя в огромна компания е с ключова роля за страната и притежавана от чужденци. Стандартът е висок. Мога да ти кажа обаче, че имам колеги, които са отивали в командировка в чужбина с командировъчни от 20 евро на ден! И то в страна, в която кафето само е 3-4 евро.
И извинявай, ама 40 ст. на км въобще не ми се струва човешко, при положение, че съм почти убедена, че колите им са на газ
Все пак не падаме от небето.
Също така не е вярно, че "искам, но нямам пари". Искам нещо приемливо на също толкова приемлива цена.
Защо всеки гледа парите ли?! Странен въпрос. Тогава защо операторът гледа да си осигури командировъчни, нощувка и пътни?! Нали пак са пари.Все едно той работи за едното "Браво"...
Забелязвам, че в повечето случаи постовете ти не са добронамерени и просто реалистични, а доста язвителни.
Мерси все пак за изказването.
Активен
Били
Сватбар
Публикации: 171
«
Отговор #278 -:
октомври 08, 2009, 19:44:23 »
velvet, май всички, които се занимават със сватби са вдигнали цените. Новия сезон ще бачкат на нови цени.
Активен
Temira-Wedding
Сватбар
Публикации: 239
Очакваме Ви !!!
«
Отговор #279 -:
октомври 08, 2009, 19:52:00 »
Момичета не всички работят с тези цени. Аз съм много против това, тези услуги да са на безбожно високи цени. Всички знаем, че всяка една булка иска да и е хубаво, да и е красиво. но една сватба е свързана с мноооооооого разходи. питам се защо точно тогава започва това обиране на младоженците. Ами не може ли да си пердлагаме услугите на достъпни цени, така че всеки да е доволен.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #280 -:
октомври 08, 2009, 20:07:42 »
Да, постовете са ми реалистични. Няма сериозна компания - малка или голяма, чиито автомобили да се движат на газ /включително и моята/, газ - метан или пропан-бутан. Попитай в компанията, в която работиш и е от стратегическо значение, колко коли се движат на газ. Ако всички са такива, т.е. движат се на газ моят съвет е да я напуснеш. Това не е фирма. С изключение на таксиметровите фирми, които се движат на газ, защото не могат да вдигнат цената, поради неплатежоспособността на клиентите си. Цената от 0.40 стотинки на км се формира от цената на горивото и стойността на амортизацията /50 на 50/. Който приема поръчка под тази цена е обречен вечно да кара голф 2 на газ. Аз обаче не познавам фирми да управляват подобни превозни средства по на 10-20-30 години.
Размерът на командировъчните в чужбина се определя по специална таблица, в която е посочена максимално признатата стойност за дадена държава при осчетоводяване. Стойностите са различни в различните държави и са в различни валути. В таблицата няма стойност 20 евро, долара ,йени или каквато и да е била валута за нито една държава. Казвам го от опит.
В България по закон аз съм длъжен да подсигуря служителя с 24 лева дневни пари максимум при положение, че той преспива, и 12 лева максимум, че при положение, че той не преспива. За ненормиран работен ден, за работен ден над 8 часа, за работен ден над 12 часа, за работен ден в почивни дни, за работен ден след 22 часа - не желая да говоря и коментирам.
Дано отново правилно съм разбран за цената на транспортната услуга, командировъчните и разходите за преспиване. Във всички случаи газ не се ползва в нормалните фирми. Има причини, ама са за счетоводен форум.
Активен
Temira-Wedding
Сватбар
Публикации: 239
Очакваме Ви !!!
«
Отговор #281 -:
октомври 08, 2009, 20:10:46 »
Pachoran, защо си мисля че се отклонихте от темата
Булки от Стара Загора !!!!!
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #282 -:
октомври 08, 2009, 20:19:25 »
Напротив, няма отклонение от темата. Посочиха се основни принципи на формиране на цената за транспорт и пребиваване при наемане на "външен" за града изпълнител. Хората вече се движат и работят свободно в отделните държави, това важи и за отделните градове в България. Стара Загора не прави изключение.
Да, определено ще има корекция в цената на различните услуги около сватбата като събитие, но при различните услуги ще бъдат надолу или нагоре. Видеото определено ще бъде нагоре - трябва да се достигне разлика от минимум 20 % европейска цена. Фотото трябва да се повиши с над 50 %. Говоря за наистина стойностните представители на бранша. Ресторантьорската част трябва да се понижи. Имаме сезонна промяна на цените на основните продукти от менюто на сватбата. Никога до сега това не се отчита в цената. Средствата за труд на оператор и фотаграф не се влияят от сезона. Цената в Европа и България е една и съща на тези средства. Единствено имаме разлика във възнаграждението. И т.н.
«
Последна редакция: октомври 08, 2009, 20:55:57 от Pachoran
»
Активен
bubka
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
«
Отговор #283 -:
октомври 08, 2009, 20:45:36 »
velvet
, мога да споделя, само за сравнение, понеже и аз наех фотограф от друг град - както знаеш, сватбата ми беше в Казанлък, а фотографа е от Варна. Ние платихме нощувката на човека + пътни, които за разстоянието Варна - Казанлък - Варна възлизаха на 120лв, толкова ги сметна той. Нощувката беше на цената, която бяхме договорили с хотела и за останалите гости - 30лв за единична стая.
В цената, която са ти дали, и на мен лично пътните ми се виждат малко високи - за 200км/посока София - Стара Загора по 80лв - идва разход 20/100 ако не се лъжа при бензин 2лв/литър.
За командировъчни незнам честно казано - на нас не са ни вземали
Активен
dezmand
Сватбар
«
Отговор #284 -:
октомври 09, 2009, 09:49:08 »
velvet , аз лично съм мноооооого доволна от фото Венци! Невероятни са !Имах чувството че предварително знаят кога ще се слуи нещо интересно и те са там.Не изпуснаха нито един момент.Той и жена му са супер, винаги усмихнати, в настроение и с идеи
Активен
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...