Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

юни 11, 2025, 06:16:40

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко за кумовете.....част 3  (Прочетена 225825 пъти)

Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1083

Моят сватбен албум

« Отговор #315 -: юли 06, 2010, 11:28:38 »

Да, за това става въпрос.
Като наши свидетели ще се подпишат 2-ма души, а на масата ще сме си 6-мата. Не мисля, че ще е проблем при подредбата и на останалите места да са до нас - все пак живеем в 21-ви век, нали?
Важното е да няма законови спънки, и всички да се чувстват щастливи на сватбата! smile

Точно както си го казала, няма да има проблем. Ние правим същото и ще разбием всякакви правила за това кой къде може да седи в ресторанта и на нашата маса. smile

А в интерес на истината доколкото знам според българското право двама души са минимумът за освидетелстване на сключен брак, но никъде не съм чула, че не можеш да имаш четирима. Няма да се изненадам ако всъщност се окаже, че можеш да имаш повече свидетели, както е в чужбина, но просто ние от традиции така да сме си свикнали, че трябва да са само двама (демек кумовете), че не се и замисляме... Даже сме свикнали тези двама да са от различен пол... Някой говорил ли е с хора, които познават закона, къде се споменава, че кумовете трябва да са мъж и жена???
Активен
Destiny
Ентусиаст
**
Публикации: 135

« Отговор #316 -: юли 06, 2010, 11:40:28 »

.. Някой говорил ли е с хора, които познават закона, къде се споменава, че кумовете трябва да са мъж и жена???

Не е задължително да са мъж и жена!
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #317 -: юли 06, 2010, 11:46:07 »

за гражданския брак се изискват "двама свидетели" няма значение пола, а само възрастта. Това е законовата форма, има утвърдена бланка, която се подписва от встъпващите в брак, от длъжностното лице и от двамата свидетели. Бракът се смята за сключен с подписването на акта за сключване на граждански брак от встъпващите в брак и от длъжностното лице по гражданското състояние.
Няма  начин повече свидетели да подпишат утврдената бланка, а и законът казва изрично двама.
 за сядането в ресторанта, може да си сядате, както си искате
 за църковния брак нямам инфо.

Активен
Destiny
Ентусиаст
**

« Отговор #318 -: юли 06, 2010, 12:12:28 »

за гражданския брак се изискват "двама свидетели" няма значение пола, а само възрастта. Това е законовата форма, има утвърдена бланка, която се подписва от встъпващите в брак, от длъжностното лице и от двамата свидетели. Бракът се смята за сключен с подписването на акта за сключване на граждански брак от встъпващите в брак и от длъжностното лице по гражданското състояние.
Няма  начин повече свидетели да подпишат утврдената бланка, а и законът казва изрично двама.
 за сядането в ресторанта, може да си сядате, както си искате
 за църковния брак нямам инфо.

Ок, а според теб тогава проблем ли ще е до нас в ритуалната зала да стоят 4-ма души, като двама са официални кумове и те са в документите, и те се подпишат? smile
Все пак, ако няма проблем със закона, защо не?
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #319 -: юли 06, 2010, 12:24:06 »

ами то във всяка зала е различно, най- добре да кажат служителите.
ние имахме изнесен ритуал и влизахме по пътеката първо ние, после кумовете и после шаферите и реално шаферите стояха по-напред от другите гости, така че какво толкова, най- важното е да направите всички, както ви харесва на вас.
Активен
Nastiq
Ентусиаст
**
Публикации: 147

Бъдещо мамче :)

« Отговор #320 -: юли 06, 2010, 12:42:59 »

И според мен няма да има проблем в ритуалната зала до вас да са 4-ма човека, но ще се подпишат само двама от тях. Аз съм била на сватба, на която в гражданското и църквата до кумовете седът шаферите. Така, че и да не са шафери мисля, че няма да има проблем. Само си предупредете в гражданското да си знаят. Нали все пак плащата и това е вашата сватба, до вас ще са тези, които вие искате  give_rose
Активен
roxanne
Професор
Публикации: 329

Моят сватбен албум

« Отговор #321 -: юли 06, 2010, 12:52:36 »

Докато спазвате закона (имате две дееспособни лица, които да бъдат свидетели и да подпишат акта за сключване на граждански брак), ако искате и футболна агитка да си доведете да стои до вас, нямат основание да ви откажат. Друг въпрос, че служителките в гражданските са свикнали да водят парада по техните си начини и могат да се поцупят. Но нямат основание да ви откажат.
Аз бях писала по-рано - ние сме решили да посменим малко реда. Няма да влизат кумовете и ние, младоженците, след тях, колкото и да се опитват да ни вкарат в матрицата. Първо ще влезе мъжът ми, заедно с кумовете. Ако имам шаферки (че и това е висящ въпрос още), ще влязат те с кошничките с розови листенца. После мен ще ме заведе тати. Така съм го решила, така ще бъде. Не съм уведомила в гражданското още, ще ги предупредя да си знаят в деня, в който отидем да занесем медицинските. Не приемам не за отговор. Нямат никакво основание да ни откажат, тъй като спазваме закона - имаме всички изисквани документи и свидетелите, предвидени по закон. Как, с кого и в какъв ред ще се представим при служителката по гражданското състояние, смятам си е наша работа.
Така че, момичета, изисквайте това, което смятате за правилно и което желаете. Всяка от нас се омъжва с идеята, че и е за последно и има право да получи сватбата, за която е мечтала!  give_rose
Активен
Nastiq
Ентусиаст
**

« Отговор #322 -: юли 06, 2010, 13:19:45 »

goodpost goodpost goodpost
Много оригинално си го измислила, браво, roxanne  Bravo
Активен
liony2000
Сватбар
Публикации: 164

Моят сватбен албум

« Отговор #323 -: юли 08, 2010, 08:45:17 »

Момичета помагайте с идей за подарък на кумовете. give_rose
Активен
Мери
Любопитен
*
Публикации: 20

Моят сватбен албум

« Отговор #324 -: юли 08, 2010, 09:42:34 »

Относно влизането в ритуалната зала- бях на една сватба , на която протече така: влизат шаферките, след тях кумовете, после се появи младоженеца но той се спря малко след входа, където изчака булката водена от баща си. Бащата предаде булката на младоженеца и след това двамата продължиха напред заедно.  good
Иначе и аз търся идейки за подаръци за кумовете  blush
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1083

Моят сватбен албум

« Отговор #325 -: юли 08, 2010, 10:19:19 »

Аз съм решила да им подаря вечеря за двама в много хубав ресторант на определена стойност.  smile
Активен
Nastiq
Ентусиаст
**

« Отговор #326 -: юли 08, 2010, 13:11:42 »

Ние на нашите кумове ще купуваме маса за хола им, тъй като си нямат и сега си обзавеждат къщата. Сами си казаха, че от това имат нужда и не се наложи да мислим много  pardon
А те на нас ще ни подарят кафемашина, тъй като нямаме никаква, така всяка сутрин ще си спомняме за сватбата и за тях  girl_wink
Активен
Kelly
Новак
*
Публикации: 10

« Отговор #327 -: юли 08, 2010, 14:57:10 »

liony2000, ако не си сигурна какво точно харесват кумовете и какво би ги зарадвало, най-добре е да ги подпиташ от какво имат нужда или какъв подарък предпочитат - нещо материално или не чак толкова smile  По примера на Nastiq е най-добре да се разберете по между си, а не да правите догатки smile
Активен
silvijj
Любопитен
*
Публикации: 27

« Отговор #328 -: юли 08, 2010, 15:42:59 »

Момичета дайте идея за поздрав на кумовете искам с някоя българска песен да е
Активен
Destiny
Ентусиаст
**