Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 24, 2024, 01:23:08
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Всичко около сватбата
(Модератор:
магито
) > Тема:
Суеверия, поверия, обичаи
Страници:
1
...
22
23
[
24
]
25
26
27
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Суеверия, поверия, обичаи (Прочетена 178407 пъти)
ROSI KRASTEVA
Заслужил майстор на спорта
ЩАСТЛИВИ ЗАЕДНО
Отг: Булченският букет
«
Отговор #345 -:
октомври 26, 2007, 14:25:05 »
да определено обсъждането на тази тема не трябва да е тук но нека спомена и аз (дано не ни санкционират а ни преместят постовете, поне както каза Тонита в другата тема никой не е писал), благодарим предварително
ние се събрахме на 42 ден от сватбата с момичето и момчето които хвана букет и жартиера, те бяха направили маса а ние занесахме това онова и задължително подаръци и за двамата имахме, защото това което знам аз е че трябва да се откупят с подаряване на подарък
«
Последна редакция: октомври 26, 2007, 14:27:10 от ROSI KRASTEVA
»
Активен
ROSI KRASTEVA
ЩАСТЛИВИ ЗАЕДНО
Отг: Суеверия, поверия, обичаи
«
Отговор #346 -:
октомври 26, 2007, 14:32:41 »
благодаря на модератора който ни премести
та исках да кажа че аз моя букет също си го паза на специално място във спалнята ни и нямам намерение да го хвърлям - той си е запазен в прозрачен целофан, ното намерисва нищо му няма
иначе съм чувала както беше писала и Сиска че може да се вхърли в течаща вода и да си пожелае нещо
жартиера също си има специално местенце също в спалнята ни
незнам аз се чудих дали да не го подарим на момчето което го хвана,но решх да си го вземем - и милото да си има споменче
Активен
maria_lakova
«
Отговор #347 -:
октомври 26, 2007, 14:34:35 »
Хайде сега тук вече може да си обсъждате спокойно!
Аз да кажа как беше при мен - аз хвърлях друг букет и не съм го откупувала и честно казано не виждам логиката!
Нали това символизира, че момичето хванало букета ще е следващата булка - защо да й го откупуваш като ти вече си била булка, а той всъщност е нещо като символ и се предава от една на друга бъдеща булка!
Мале как го обясних и аз!
Активен
verdad
Сватбар
But baby...you're the right kind of wrong
«
Отговор #348 -:
октомври 26, 2007, 16:00:25 »
Цитат на: maria_lakova в октомври 26, 2007, 14:34:35
Хайде сега тук вече може да си обсъждате спокойно!
Аз да кажа как беше при мен - аз хвърлях друг букет и не съм го откупувала и честно казано не виждам логиката!
Нали това символизира, че момичето хванало букета ще е следващата булка - защо да й го откупуваш като ти вече си била булка, а той всъщност е нещо като символ и се предава от една на друга бъдеща булка!
Мале как го обясних и аз!
И аз така мисля. Хванах два букета на две сватби за една седмица, ама никой не ми е казвал че трябва да ги съхранявам и че младоженците ще идват да си ги откупуват, пък и те не дойдоха...но наистина...няма логика.
Активен
сиска
Така ми е добре...
«
Отговор #349 -:
октомври 26, 2007, 16:31:59 »
Явно в различните краища на България обичаите са различни :girlsigh:Аз така бях чувала затова и ходихме да си откупиме моят букет,затова и го хвърлих в морето
Ето например за жартиера и аз не бях чувала
Всеки различно ги знае тези неща
Активен
Picolina
«
Отговор #350 -:
октомври 26, 2007, 17:54:55 »
Аз и преди бях писала ,че вместо букет при нас се взема булото и то се откупува. А за букета и аз мисля като Мария,че остава за момичето ,коеот го е хванало-моя за това и беше от изкуствени цветя да й остане за спомен
А истинският ми букет ,за съжаление много изсъхна и ще го хвърля в реката.
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
«
Отговор #351 -:
октомври 26, 2007, 20:34:36 »
ох нямам представа как да постъпя
еййй аз май реших ей така както се чудех
тъй като кума хвана жартиера а гаджето му букета(е тя се затича защото се удари в тавана и бам на зематя :laugh:нескопосана съм)та мисля заедно да ги откупим или ако не да ги откупим да се съберем и да се почерпим 4мата!!!вие как мислите?дали е добра идея
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·
«
Отговор #352 -:
октомври 26, 2007, 20:40:44 »
Цитат на: kleo_20 в октомври 26, 2007, 20:34:36
ох нямам представа как да постъпя
еййй аз май реших ей така както се чудех
тъй като кума хвана жартиера а гаджето му букета(е тя се затича защото се удари в тавана и бам на зематя :laugh:нескопосана съм)та мисля заедно да ги откупим или ако не да ги откупим да се съберем и да се почерпим 4мата!!!вие как мислите?дали е добра идея
Ееее, как само се е получило!!!
Човек би си казал, че е било нагласено!!!
Аз подкрепям
идеята ти да се съберете 4мата, поне купонче ще си спретнете!!!
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ
Публикации: 892
«
Отговор #353 -:
октомври 26, 2007, 21:15:14 »
Добре де - това с жартиера не е български обичай или бъркам? А откупуването е български? Тоест откупуването на жартиера не може да се каже, че е традиция... Понеже е нещо ново, всеки си го прави както иска
Активен
tonitta
«
Отговор #354 -:
октомври 26, 2007, 23:26:55 »
Да и аз мисля,че е както всеки си реши...То май много се смесиха нещата при нас..Нали сме малко чуждопоклонници
Аз по принцип не съм суеверна,но понеже бях чула за букета на сватбата,на която кумувах и за моята сватба вече реших да си спазя обичая с букета,щом го знам...Ама аз и за това помолих,ако някой знае да ми обясни какво символизира,понеже и аз като Мария не видях логика...Обаче момичето дето го хвана така се беше постарала и то ва беше повод да се съберем двете семейства,че обичаят си свърши добра работа...Така че както си прецени всеки!
Активен
aniiii8
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #355 -:
октомври 27, 2007, 18:06:10 »
Много гадно ми става когато собщавам на познати и приятели , че ще се женя през пролетта на 2008г. и те вместо да ми честитят и да се радват с мен ми казват, че другата година е високосна и браковете сключени тогава били нещастни. Не искам да вярвам в такива суеверия.Според мен щастливия брак зависи от любовта и взаимното разбирателство.
Активен
verdad
Сватбар
But baby...you're the right kind of wrong
«
Отговор #356 -:
октомври 27, 2007, 18:37:09 »
Цитат на: aniiii8 в октомври 27, 2007, 18:06:10
Много гадно ми става когато собщавам на познати и приятели , че ще се женя през пролетта на 2008г. и те вместо да ми честитят и да се радват с мен ми казват, че другата година е високосна и браковете сключени тогава били нещастни. Не искам да вярвам в такива суеверия.Според мен щастливия брак зависи от любовта и взаимното разбирателство.
Има някакво такова схващане наистина за високосните. Наште са се оженили през високосна, аз съм се родила през същата тая високосна, 23 години са си женени...не знам, но мисля че не трябва да се вярва в такива неща. Щом сте го решили, няма никакво значение.
Активен
shtastliva
Сватбен ГУРУ
щастлива госпожа
«
Отговор #357 -:
октомври 27, 2007, 18:51:35 »
Цитат на: aniiii8 в октомври 27, 2007, 18:06:10
Аз не съм го чувала това, но не смятам, че щастието ви може да се определи от високосната година, и определено съм съгласна, че щастливия брак зависи от любовта, разбирателството и доверието, а не от
29 февруари
така че Ани, смело и не вярвайте на такива поверия
А и съм чувала, че ако не вярваш в такива поверия, не се сбъдват
Активен
aniiii8
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #358 -:
октомври 27, 2007, 20:24:37 »
Момичета много ви благодаря. Сега вече се чувствам по-добре.
Щастието зависи от нас самите
Активен
veselyshko
Сватбен ШАМАН
красота :)
«
Отговор #359 -:
октомври 27, 2007, 22:52:58 »
Ani
високосна или не не вярвам че годината може да повлияе на брака- то това си зависи от самите вас
Така че щом се обичате и сте решили да се жените давайте смело напред
Сега по въпроса за букета- ами моя го хвана едната от приятелките ми и го пазила доста дълго време, но малко преди да кажа че ще си го взимам и го изхвърлила
Другата ми приятелка и казала да го хвърля, защото те при тях нямали такава традиция да се взема букета и незнаела
Честно казано ми стана криво отначало,но после като се замислих и аз реших че щом букета се хвърля на сватбата за да го хване някой друг- то той си е за този човек
И на него трябва да донесе късмет
Активен
Страници:
1
...
22
23
[
24
]
25
26