Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 24, 2024, 01:25:17

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 27   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Суеверия, поверия, обичаи  (Прочетена 178409 пъти)

Selvet
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 855

Моят сватбен албум

« Отговор #330 -: септември 19, 2007, 14:12:25 »

Мила Вероника , Доколкото знам - поне на сватботе на който сме били- младоженеца тръгва от тях с бъклица (или с бутилка ракия ) украсени със здравец и като взима кумовете поднася на кумът като го пота дали ще се съгласи да му бъде кум , и ако му хареса(виното или ракията , зависи какво е ) той приема да кумува.... и после заедно отиват да вземат булката smile Поне това е което аз знам...
При нас беше с бутилка уиски smile мако поукрасено Wink  laugh laugh laugh
Активен
Вероника
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3502

Моят сватбен албум

« Отговор #331 -: септември 19, 2007, 14:14:58 »

Ами да, и с уиски може сигурно  Wink
Искам малко да вакараме такива работки - нали е празник  DANCE
Активен
tonitta
Публикации: 2429

Моят сватбен албум

« Отговор #332 -: октомври 14, 2007, 19:39:06 »

Милички аз не съм много суеверна по принцип,но решихме някои от суеверията да спазим,та имам един въпрос за вас и ако някой може да ми отговори ще съм му благодарна!Простете,но не искам да чета назад,за да не се шашна какво сме спазили и какво не girl_wink
Та:знам от някъде,че който хване букета на булката трябва да го изсуши и на 40-я ден булката да й отиде на гости да си го вземе...Та искам да знам дали някоя от вас знае дали има други подробности около това и трябвали да нося аз нещо.....изобщо каквото се сетите,че във вторник-16.10.07г. сме на гости в момичето да си го взема pardon
Мерси предварително! give_rose
Активен
Picolina
Публикации: 2748

Моят сватбен албум

« Отговор #333 -: октомври 15, 2007, 14:22:53 »

По принцип аз знам за булото,не за букета.Мисля,че той си остава при момичето,но за булото се ходи да си го вземеш след 40 дена.Тогава трябва да си размените подаръци,няма значение какви са.Аз само това знам миличка,надявам се да съм помогнала girl_wink
Активен
plamik
Баш Майстор
**
Публикации: 1835

Моят сватбен албум

« Отговор #334 -: октомври 15, 2007, 14:27:21 »

Милички аз не съм много суеверна по принцип,но решихме някои от суеверията да спазим,та имам един въпрос за вас и ако някой може да ми отговори ще съм му благодарна!Простете,но не искам да чета назад,за да не се шашна какво сме спазили и какво не girl_wink
Та:знам от някъде,че който хване букета на булката трябва да го изсуши и на 40-я ден булката да й отиде на гости да си го вземе...Та искам да знам дали някоя от вас знае дали има други подробности около това и трябвали да нося аз нещо.....изобщо каквото се сетите,че във вторник-16.10.07г. сме на гости в момичето да си го взема pardon
Мерси предварително! give_rose
Лелееееее Тони, не ме вкарвай в размисъл, моля те! Аз не съм чувала такова нещо за букета, но и да е вярно изтървах срока отдавна! pardon
Активен
tonitta

Моят сватбен албум

« Отговор #335 -: октомври 15, 2007, 15:39:38 »

:laugh:Аз ако знаеш пък колко работи съм пропуснала дето ги гледм по вашите снимки,ама какво да се прави,обаче това поне като го знам и го изтърсих на момичето и майка й като ни видя миналата седмица и сама изчислила датата и каза,че ни чакали и аз се трогнах от вниманието та реших да е както трябва!А аз було не съм хвърляла така че няма от къде да го взимам :girl_wink:Но благодаря ви момичета,че ми отговорихте толкова бързо! give_rose
Активен
skarpeta
Регистриран

Публикации: 5

« Отговор #336 -: октомври 22, 2007, 13:20:24 »

Гледала съм един ритуал с 3 панделки - розова, синя и бяла (май бяха...). Сещате ли се? Какво точно представляваше? Какво символизираше?
Активен
siska_rs
Любопитен
*
Публикации: 35

Важно е да има кого да обичаш!

Моят сватбен албум

« Отговор #337 -: октомври 24, 2007, 17:30:03 »

*crazy*Забравих да ви кажа,че моя букетбеше изненада от кръстницата Bravo-Фрезии,а букетчето,което хвърлях беше от шаферката-сестра ми give_rose -розички.Имам въпрос някой знае ли какво се прави с букета след сватбата-аз знам че след 1 година се хвърля в течаща вода,но сега като са два-единия в мен,другия в момичето,което го хвана-и двата ли да  хвърлим в вода? :girlsigh:някой ако знае?
Активен
сиска
Публикации: 2533

Така ми е добре...

Моят сватбен албум

« Отговор #338 -: октомври 24, 2007, 20:52:22 »

този букет който момичето е хванало трябва след 1 месец да отидете и да си го откупите(с една почерпка от нейна страна например) а след това да го хвърлиш в течаща вода и да си пожелаеш нещо.Аз така направих така и съм чувала да правят,а този който  си запазила незная какво да го правиш pardon
Активен
Selvet
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 855

Моят сватбен албум

« Отговор #339 -: октомври 25, 2007, 08:43:28 »

Момичета  моят букет нали го хвана кумата , и понеже ние неможахме да отидем на гости в Сф, да си го взема , те дойдоха на гости във Вн , и ми го донесаха - но ние си спазихме традицията с хапване и пийване laugh laugh laugh ..
Букетър се е съхранил-  незнам как го е съхранявала кумата , само дето е малко по- мъничък след като е изсъхнал , но е запазил красотата си smilesmile и сега незнам какво да го правя , стой прибран в един шкаф
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436

Мама на едно малко диване!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #340 -: октомври 25, 2007, 09:49:46 »

момичета моя го хвана гаджето на кума laugh те милите май ще се съсипят от подаръци и черпене  laugh я ми кажете как така да си го взема и тя ли тябва да ме черпава така ли или не разбрах нещо blum
Активен
tanichka
Сватбар
Публикации: 223

« Отговор #341 -: октомври 25, 2007, 13:37:11 »

Клео миличка,  доколкото ми позволяват моите скромни познания да ти помогна, отивате с твоя мъж на гости на момата, за да откупите букета на 40-тия ден. Тя по принцип трябва да се подготви с някаква почерпка, а вие да й подготвите някакъв подарък. Не ми е ясно само дали трябва да е сериозен подарък или нещо символично. По същия начин е и с жартиера на 41-ия ден от момчето, което го е хванало.
Така поне аз знам, че се прави, ако някое от момичетата е по-наясно нека да обясни. 
Активен
Вероника
Публикации: 3502

Моят сватбен албум

« Отговор #342 -: октомври 25, 2007, 13:39:39 »

crazy Аз пък си мислех да им останат за спомен  Girl_sing
Активен
сиска
Публикации: 2533

Така ми е добре...

Моят сватбен албум

« Отговор #343 -: октомври 25, 2007, 14:24:04 »

Точно така е както казва Таничка good ние когато ходихме да си откупуваме букета взехме една бутилка уиски за подарък,а в тях ни чакаше маса с почерпка tease А за жартиера че и него трябва да си откупим не знаех pardon Моят си е в момчето което го хвана-оставих му го като подарък и спомен от емоциите покрай хващането му laugh
Активен
tonitta

Моят сватбен албум

« Отговор #344 -: октомври 26, 2007, 12:02:55 »

Да и ние така направихме с букета,но не съм чувала за течащата вода...а и ще ми е мъчно да го пусна,толкова е красив!Стои си в кухнята на едно специално място...А за жартиера и аз не съм чувала и си стои в момчето.
Обаче момичета мисля,че темата за това не е тук, а в темата за поверията!Аз писах там,ама тогава почти никой не ми отговори...Сега се чудя за жартиера,но да не разводнявам повече...
Активен
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 27   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: