Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 24, 2024, 11:06:52

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 27   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Суеверия, поверия, обичаи  (Прочетена 178573 пъти)

Marina
Професор
Публикации: 489

« Отговор #225 -: юни 05, 2007, 08:50:44 »

Момичета, кажете ми, моля ви, защо са необходими три отделни питки. Едната за разчупване в ресторанта - ясно. Другата - за захранването - добре. А тя не е ли същата, която се поставя на масата в църквата? Или тази е отделна? Какво се прави с тази в църквата, нея ще я хапва ли някой? Извинявайте за невежеството, но просветлете ме, че се обърках съвсем....  star
« Последна редакция: юни 05, 2007, 09:01:35 от Marina » Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4472

имаме си Теди - най-сладкото дребси

Моят сватбен албум

« Отговор #226 -: юни 05, 2007, 08:54:22 »

за първи път чувам за три !!!! при нас отеца откъсва само две парченца предварително от едната питка и тях ползва за да ни захрани !!! не е нужно цяла питка, но сигурно за там става въпрос  !!!! а другите две са си както казваш за разчупване и захранване от свекървата, която след това се пуска по гостите и трябва да се изяде !! smile
Активен
maria_lakova
Публикации: 4170

Моят сватбен албум

« Отговор #227 -: юни 05, 2007, 10:15:46 »

Аз знам, че едната питка, която е за църквата остава там, а от нея попа захранва само младоженците, но почти съм сигурна, че няма да ви я върнат, както на Ели! Дори за пръв път чувам, че в някоя църква не ти вземат цялата питка  pardon На всички сватби на близки, на които съм ходила знам, че питката остава там (и на нашата сватба беше така)  pardon
За по-сигурно си пригответе 3 питки, да няма издънки  good
Активен
pleasure
Баш Майстор
**
Публикации: 1975

love is in the air....

Моят сватбен албум

« Отговор #228 -: юни 05, 2007, 10:19:02 »

Да, точно три ни трябваха.И в черквата се носи и после не я връщат... girl_impossible
Активен
Marina
Професор
Публикации: 489

« Отговор #229 -: юни 05, 2007, 21:26:30 »

Благодаря ви много! Значи гостите ще ги черпим с питката, от която ние ще сме "захранени"? Как се сервира тя на гостите, на всеки парченце ли?
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
*
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #230 -: юни 05, 2007, 21:39:29 »

Благодаря ви много! Значи гостите ще ги черпим с питката, от която ние ще сме "захранени"? Как се сервира тя на гостите, на всеки парченце ли?
Да,за да опитат от сладостта на любовта ви в този ден!
Активен
Ели .
Публикации: 4472

имаме си Теди - най-сладкото дребси

Моят сватбен албум

« Отговор #231 -: юни 06, 2007, 10:40:12 »

Марина - грешакат е моя !!! вчера говорих с мама и са прави момичетата питата за църквата си остава там !! и питките са три общо !!!

а питата, с която свекито ви е захранила я дава на някой от шаферките и всеки гост си отчупва сам от нея !!!
Активен
maria_lakova
Публикации: 4170

Моят сватбен албум

« Отговор #232 -: юни 06, 2007, 11:05:28 »

а питата, с която свекито ви е захранила я дава на някой от шаферките и всеки гост си отчупва сам от нея !!!
И аз исках това да кажа, че някой минава по масите с питата и всеки си отчупва по малко  good не се сервира  pardon
Активен
Smurfieta
Сватбар
Публикации: 210

« Отговор #233 -: юни 06, 2007, 11:55:29 »

Когато ние кумувахме трябваше да минем с питата покрай всички гости, за да получат всички по парче от нея.
Но и аз не знаех, че всъщност ни трябват 3 пити, добре че прочетох  thank you
Да ви попитам - някой чувал ли е, че не било хубаво да се взима назаем воал?
Активен
vanis
Баш Майстор
**
Публикации: 1584

« Отговор #234 -: юни 06, 2007, 12:04:54 »

Нашите питки бяха точно две,едната за църквата и една за ресторанта,от нея се захранва и раздава на гостите.
Третата за къде ще е?
Активен
Женя Иванова
Сватбен ГУРУ
Публикации: 810

най-щастливата жена

Моят сватбен албум

« Отговор #235 -: юни 06, 2007, 12:25:51 »

За разчупване от младоженците- да се види в кого ще остане по-голямото парче и в когото е  -той ще командва.Поне в моя край е тази символиката.
Активен
vanis
Баш Майстор
**

« Отговор #236 -: юни 06, 2007, 12:26:58 »

За разчупване от младоженците- да се види в кого ще остане по-голямото парче и в когото е  -той ще командва.Поне в моя край е тази символиката.
Ами тя тази същата де,първо свеки захранва,после се разчупва и от нея се раздава....
Активен
Женя Иванова
Сватбен ГУРУ

най-щастливата жена

Моят сватбен албум

« Отговор #237 -: юни 06, 2007, 12:27:27 »

Щях да питам нещо-вие ще криете ли обувката си ,когато дойде да ви взими младоженеца да я търси и после дали сти чевали за слагане на пари в обувката.Нещо ще може ли да ми кажете за тия обичаи
Активен
vanis
Баш Майстор
**

« Отговор #238 -: юни 06, 2007, 12:28:55 »

Щях да питам нещо-вие ще криете ли обувката си ,когато дойде да ви взими младоженеца да я търси и после дали сти чевали за слагане на пари в обувката.Нещо ще може ли да ми кажете за тия обичаи
Да,бях я скрила едната,в нея се слагат парички от шафера или младоженеца,но ще трябва да кажеш че ти е широка-голяма преди това.
Активен
Женя Иванова
Сватбен ГУРУ

най-щастливата жена

Моят сватбен албум

« Отговор #239 -: юни 06, 2007, 12:29:23 »

Ами тя тази същата де,първо свеки захранва,после се разчупва и от нея се раздава....
Да по принцип е така ,но от 1 пита ти искаш 3 неща-един път за гостите,един път за захранване и един път за разчупване-доколкото зная питата дето я разчупвате трябва да е цяла
А в ритуалната зала-там няма ли да има пита
Активен
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 27   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: