Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 27, 2024, 15:43:44

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 27   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Суеверия, поверия, обичаи  (Прочетена 178865 пъти)

Marina
Професор
Публикации: 489

« Отговор #90 -: февруари 16, 2007, 20:16:08 »

По нашия край го има този обичай. Ние смятаме да го направим.

О да, и ние мислим да го направим тук- нищо че сме далеч от БГ, но решихме да добавим някоя традиция, за да е интересно на гостите.

И ние ще включим обичая с питата, то май ще е един от малкото по-интересни български обичаи, които ще използваме. Няма да пълним обувки с пари или да се бутаме по вратите. Ще ми се да имахме повече родни обичаи без чисто материални подбуди...
Активен
Marina
Професор
Публикации: 489

« Отговор #91 -: февруари 16, 2007, 20:20:01 »

Ето няколко снимки, дано можеш да видиш добре, само на тях се вижда питата!!! pardon

Булечка, много красиви пити и сладки. Наскоро чух, че имало обичай да се раздават сладки в църквата, имаше ли такова нещо при вас? Не знам кого бих натоварила с тази задача, но, предполагам, може да се поставят до вратата на един красив поднос. Хм...
« Последна редакция: февруари 16, 2007, 20:23:39 от Bulechka_TS » Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader
Публикации: 8604

·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·

Моят сватбен албум

« Отговор #92 -: февруари 16, 2007, 20:24:52 »

Ето няколко снимки, дано можеш да видиш добре, само на тях се вижда питата!!! pardon

Булечка, много красиви пити и сладки. Наскоро чух, че имало обичай да се раздават сладки в църквата, имаше ли такова нещо при вас? Не знам кого бих натоварила с тази задача, но, предполагам, може да се поставят до вратата на един красив поднос. Хм...

Мерси, заслугата е на кумата ни!!! girl_wink
А за сладките, ние имахме кутия бонбони в Църквата (и в съвета), която държеше шаферката ни!!! girl_wink
Активен
vanis
Баш Майстор
**
Публикации: 1584

« Отговор #93 -: февруари 19, 2007, 14:54:11 »

Малко със закъснение но да попитам все пак,миналата седмица когато казахме на приятели че ще ходим на прошки на кумовете всичка казваха че първата година не се ходело.Никой не каза защо.Ние все пак отидохме на гости у тях,не сме си искали прошки,просто хапнахме и пийнахме.Някой знае ли защо все пак не трябва да се ходи?
Активен
mari_i_i
Ентусиаст
**
Публикации: 148

Щастлива мама на Даниел!

Моят сватбен албум

« Отговор #94 -: февруари 19, 2007, 23:11:10 »

Менче с вода по нашия край се рита като се изведе булката от дома и. Менчето е украсено с цветя и здравец и в него се пускат монети. Тя го ритва зе здраве и берекет. По някой краища менчето се ритва в ресторанта, като в него има обикновено 2 цвята на бял и червен карамфил. Белият за момче, червеният за момиче. Гадае се, че който цвят излеже по-напред такова ще бъде първото отроче на семейството.
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader

Моят сватбен албум

« Отговор #95 -: февруари 20, 2007, 11:24:42 »

Цитат
... По някой краища менчето се ритва в ресторанта, като в него има обикновено 2 цвята на бял и червен карамфил. Белият за момче, червеният за момиче. Гадае се, че който цвят излеже по-напред такова ще бъде първото отроче на семейството.

И при нас беше така, самоче в менчето имаше цвят от бяла и червена роза give_rose give_rose  Аз като го ритнах излезе бялата роза, та ще видим... живот и здраве какво ще е първото ни бебче дали baby_boy или baby_girl  girl_wink
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader

Моят сватбен албум

« Отговор #96 -: февруари 20, 2007, 13:17:55 »

Малко със закъснение но да попитам все пак,миналата седмица когато казахме на приятели че ще ходим на прошки на кумовете всичка казваха че първата година не се ходело.Никой не каза защо.Ние все пак отидохме на гости у тях,не сме си искали прошки,просто хапнахме и пийнахме.Някой знае ли защо все пак не трябва да се ходи?

Това за първи път го чувам!!! Oh my ... Ние отидохме и си простихме!!! pardon
Ама, когато нещо не се знае не е грях!!! smile

Ако някой знае да каже защо не се ходи? shok Ще ми бъде интересно!!! secret
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
*
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #97 -: февруари 20, 2007, 23:06:25 »

Менче с вода по нашия край се рита като се изведе булката от дома и. Менчето е украсено с цветя и здравец и в него се пускат монети. Тя го ритва зе здраве и берекет. b]
При нас беше точно така good
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader

Моят сватбен албум

« Отговор #98 -: февруари 20, 2007, 23:21:08 »

Сега си спомних, че на излизане от вкъщи мама ми хвърли вода от менче с цветя!!! girl_in_love
Активен
Аni
Сватбен ГУРУ
Публикации: 580

Моят сватбен албум

« Отговор #99 -: март 02, 2007, 15:05:41 »

Аз съм чувала,че не било на хубаво да се счупи някоя от сватбените чаши!
Активен
desislavka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1146

Моят сватбен албум

« Отговор #100 -: март 02, 2007, 16:17:54 »

Аз съм чувала пък,че в менчето,което рита булката се слагат бели и червени цветя!Ако при ритането най-напред падне бяло цветенце първото детенце ще бъде момче , ако е червено-момиче! Bravo
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader

Моят сватбен албум

« Отговор #101 -: март 04, 2007, 12:41:15 »

Да, това и аз го знам! както и не е на хубаво единия да изгуби халката си!!! girl_impossible

Аз съм чувала пък,че в менчето,което рита булката се слагат бели и червени цветя!Ако при ритането най-напред падне бяло цветенце първото детенце ще бъде момче , ако е червено-момиче! Bravo

Да, това е така! И аз ритах такова менче!!! Излезе бялото цвете, ще видим живот и здраве какво ще е първото ни бебче!!! girl_wink
Активен
jiji-g
Новак
*
Публикации: 11

« Отговор #102 -: март 11, 2007, 00:13:36 »

да, и аз това го знам,даже на една близка и счупиха сжатбената чаша преди церемонията , а после те се разведоха. извинявам се за отклонението от темата!
Активен
Аni
Сватбен ГУРУ
Публикации: 580

Моят сватбен албум

« Отговор #103 -: март 11, 2007, 13:27:55 »

да, и аз това го знам,даже на една близка и счупиха сжатбената чаша преди церемонията , а после те се разведоха. извинявам се за отклонението от темата!
Аз не вярвам толкова много на тези неща!Все пак не всички разведени са си чупили чашата на сватбата,нали?!
Активен
ROSI KRASTEVA
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3674

ЩАСТЛИВИ ЗАЕДНО

Моят сватбен албум

« Отговор #104 -: март 12, 2007, 17:19:23 »

МИСЛЯ ЧЕ НЕ НАМЕРИХ ТАКАВА ТЕМА, НО АКО СЛУЧАЙНО ИМА МОЛЯ ДА МЕ ИЗВИНИТЕ !!! Wink

МОМИЧЕТА НЕКА КОИТО КАКВИТО ОБИЧАЙ ЗНАЕ ЗА РЕСТОРАНТА ДА ГИ СПОДЕЛИ !!! girl_wink
Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 27   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: