Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

февруари 17, 2025, 13:30:36

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 27   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Суеверия, поверия, обичаи  (Прочетена 182690 пъти)

˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader
Публикации: 8604

·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·

Моят сватбен албум

« Отговор #75 -: февруари 13, 2007, 19:14:37 »

По нашия край го има този обичай. Ние смятаме да го направим.

О да, и ние мислим да го направим тук- нищо че сме далеч от БГ, но решихме да добавим някоя традиция, за да е интересно на гостите.

Ние не сме го правили това! любов заедно Ние като разчупвахме питата я изпуснахме и по броя на парчетата ни казаха, че ще имаме много децаааа!!! puppets baby_girl baby_boy Girl Baby_G Boy Baby_b Momy Baby bath puppets
Активен
didibaby
Баш Майстор
**
Публикации: 1881

« Отговор #76 -: февруари 13, 2007, 21:46:44 »

Bulechka, като спомена за питата- сега се опитвам да намеря пекарница, която може да ми направи такава пита за сватбата, иначе ще трябва да карам майка ми директно от самолета да запретва ръкави и да прави погачи... Blush
Активен
junglegirl^84
Сватбар
Публикации: 246

обичай врага си,това ще го влуди!!!!

« Отговор #77 -: февруари 13, 2007, 23:39:04 »

Bulechka, като спомена за питата- сега се опитвам да намеря пекарница, която може да ми направи такава пита за сватбата, иначе ще трябва да карам майка ми директно от самолета да запретва ръкави и да прави погачи... Blush
е то не е чак толкова трудно pleasantry
аз бих предпочела Лично аз да си я приготвя (предния ден разбира се),отколкото да се доверя на чужденци да ми правят обреден хляб blush good
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader

Моят сватбен албум

« Отговор #78 -: февруари 14, 2007, 10:50:24 »

Оооо, нашаите пити ги беше поръчвала кумата, бяха страхотни и като вкус и като вид, бяла с бели захарни рози по тях... girl_in_love
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4472

имаме си Теди - най-сладкото дребси

Моят сватбен албум

« Отговор #79 -: февруари 14, 2007, 13:31:09 »

в нашия край също го има това с чашите, разбира се специално за чупене, но когато се хвърлят зад младоженците, те не трябва да се обръщат !!!!

а има и друго тук !!!

когато младоженеца отива да забира булката, той трябва да мине през три порти !!! smile

чувала съм , че не трябва да се виждат две булки ! някой разбра ли защо?
Активен
didibaby
Баш Майстор
**

« Отговор #80 -: февруари 14, 2007, 16:32:53 »

Оооо, нашаите пити ги беше поръчвала кумата, бяха страхотни и като вкус и като вид, бяла с бели захарни рози по тях... girl_in_love

Ooo, това звучи страхотно!
Активен
vanis
Баш Майстор
**
Публикации: 1584

« Отговор #81 -: февруари 15, 2007, 16:35:20 »

чувала съм , че не трябва да се виждат две булки ! някой разбра ли защо?
Аз не само съм чувала но много често съм виждала как ги крият за да не се видят около рит.зала или църквата.Не било на хубаво.А ако все пак се видят трябвало да си разменят по нещо.Но пък на моя колежка двамата й братя близнаци се оженили в един ден и са подписвали и празнували заедно, а булките си разменили букетите.
Активен
mari_i_i
Ентусиаст
**
Публикации: 148

Щастлива мама на Даниел!

Моят сватбен албум

« Отговор #82 -: февруари 15, 2007, 19:41:40 »

И аз да се включа в тази стахотна тема. Много си падам по тези неща, а и правят сватбите по-забавни и различни. Всеки край си има своите традиции. Ето няколко предложения и от мен:
- булката се извежда от дома и от неомъжено момче или момиче, за целта се използва бял пешкир или някаква лента, може и носна кърпа. Отпред я държи водача, а от другите два края булката и младоженеца;
- на излизане булката хвърля зад гърба си чиния с жито, монети, бонбони и едно яйце;
- също на излизане ритва и менче с вода, украсено със здравец и монети във водата;
- криене на обувката, а след като я открие младоженеца обува булката, а естествено на нея обувката и е голяма и младоженеца трябва да подложи банкнотки;
- в ресторанта при посрещането от родителите се предава на младото семейство и семейният огън.
Със сигурност има още, за които в момента не се сещам.

Активен
didibaby
Баш Майстор
**

« Отговор #83 -: февруари 15, 2007, 20:01:37 »

И аз скорох прочетох за хвърлянето на яйцето зад гърба на булката- обаче ми се струва много рискован този обичай за гостите, които вървят след булката...така че това ще го пропуснем. А какво е обяснението за традицията за хвърлянето на яйцето? Някой знае ли защо се прави???
Активен
mari_i_i
Ентусиаст
**
Публикации: 148

Щастлива мама на Даниел!

Моят сватбен албум

« Отговор #84 -: февруари 15, 2007, 20:32:53 »

Ами на времето са годаели по яйцето. Нали сте чували като ви развалят магия все се прави с яйце, явно се случва нещо с жълтъците, белтъците, разни възли и други такива неща. Но сега просто си е останало като обичай, никой не гъдае.
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader

Моят сватбен албум

« Отговор #85 -: февруари 16, 2007, 14:29:26 »

Дааа, наистина бяха страхотни!!! Дори ина парчета на земята!!! pleasantry Аконамеря хубава снимка ще покажа!
Активен
didibaby
Баш Майстор
**

« Отговор #86 -: февруари 16, 2007, 16:29:37 »

Дааа, наистина бяха страхотни!!! Дори ина парчета на земята!!! pleasantry Аконамеря хубава снимка ще покажа!

Да, покажи непременно, ако намериш снимката! Може да ви използваме идеята- А знаеш ли къде точно ги е поръчала кумата ви?
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader

Моят сватбен албум

« Отговор #87 -: февруари 16, 2007, 17:09:08 »

Да, покажи непременно, ако намериш снимката! Може да ви използваме идеята- А знаеш ли къде точно ги е поръчала кумата ви?

ДИДИ, нямам против да вземете идеята, даже ще се радвам!!! girl_in_love good
Ами една нейна позната ги е месила и украсявала!!! Не са от пекарна!!!

Ето няколко снимки, дано можеш да видиш добре, само на тях се вижда питата!!! pardon

* P9172217.jpg (28.87 KB, 320x240 - видяно 387 пъти.)

* P9172574.jpg (28.33 KB, 320x240 - видяно 380 пъти.)

* P9172572.jpg (20.99 KB, 240x320 - видяно 363 пъти.)
Активен
didibaby
Баш Майстор
**

« Отговор #88 -: февруари 16, 2007, 17:15:40 »

Ами и ние май сами ще трябва да си ги месим- предполагам, че в българските предградия тук има такива пекарни, но не ми се ходи да ги търся.
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader

Моят сватбен албум

« Отговор #89 -: февруари 16, 2007, 17:30:25 »

Ами и ние май сами ще трябва да си ги месим- предполагам, че в българските предградия тук има такива пекарни, но не ми се ходи да ги търся.

Стискам палци да станат прекрсни от първия път!!! good

И дано си видяла на снимките как изглеждат!!! pardon
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 27   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: