Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 24, 2024, 01:23:09
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Всичко около сватбата
(Модератор:
магито
) > Тема:
Суеверия, поверия, обичаи
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...
27
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Суеверия, поверия, обичаи (Прочетена 178408 пъти)
dessita
Новак
Отг: Суеверия, поверия, обичаи
«
Отговор #300 -:
юли 09, 2007, 16:34:50 »
Момичета, пробвайте да счупите сурово яйце с ръце! Няма как да стане, освен ако не го изпуснете, ама тогава то ще се счупи на земята
Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #301 -:
юли 09, 2007, 16:46:48 »
Момичета със сигурност ще е много забавно
Активен
Rossistela
Баш Майстор
«
Отговор #302 -:
юли 10, 2007, 15:02:29 »
Цитат на: maslinka в юни 28, 2007, 09:54:26
искам да ви питам за един обичай при който се канят гости от страна на кръстниците и се казват култуци.ние мислим да дадем една покана на кръстниците и те да си решат кои искат да поканят,а когато ние ставахме кръстници,младоженците поканиха за култуци нашите родители.дали става по моя вариянт?!
Маслинка
,тук при нас,в Югозападна България също има подобен обичай,само че кумувете си преценяват кого и колко човека да поканят,тук ги наричаме
подкумци
.Нашите кумуве вече са поканили няколко семейни двойки от техния град(които са и наши приятели,бяхме заедно на море),засега 4-ма са сигурни-големи купонджии,такива хора са добре дошли.
Спокойно можеш да не даваш покана,просто да оставиш на кумувете ви да си преценят кого да поканят,просто им кажете,че сте съгласни да си доведат т.нар. култуци.Разбира се,че става твоят вариант,ако смяташ,че е необходимо връчването на покана
Активен
mehandjijska
Сватбен ГУРУ
Вече 2 v 1
«
Отговор #303 -:
юли 11, 2007, 10:01:55 »
Цитат на: Rossistela в юли 10, 2007, 15:02:29
Цитат на: maslinka в юни 28, 2007, 09:54:26
искам да ви питам за един обичай при който се канят гости от страна на кръстниците и се казват култуци.ние мислим да дадем една покана на кръстниците и те да си решат кои искат да поканят,а когато ние ставахме кръстници,младоженците поканиха за култуци нашите родители.дали става по моя вариянт?!
Маслинка
,тук при нас,в Югозападна България също има подобен обичай,само че кумувете си преценяват кого и колко човека да поканят,тук ги наричаме
подкумци
.Нашите кумуве вече са поканили няколко семейни двойки от техния град(които са и наши приятели,бяхме заедно на море),засега 4-ма са сигурни-големи купонджии,такива хора са добре дошли.
Спокойно можеш да не даваш покана,просто да оставиш на кумувете ви да си преценят кого да поканят,просто им кажете,че сте съгласни да си доведат т.нар. култуци.Разбира се,че става твоят вариант,ако смяташ,че е необходимо връчването на покана
Да и при нас го има този обичай с "подкумовете". Но нашите кумове ще се решат, кои ще поканят
Активен
Aneta1
Любопитен
«
Отговор #304 -:
август 07, 2007, 16:40:50 »
Някой може ли да ми кажа когато булката ритне менчето и излезе едното цветенце, кое е за момиче и кое за момче. Мисля че Ди джеят ни излъга, защото преди това му бях казала, че искам момиче. Не че толкова вярвам, но ми е страшно любопитно.
Активен
yanna
Ентусиаст
Публикации: 100
«
Отговор #305 -:
август 09, 2007, 13:24:02 »
Аз имам едно питане - понеже нямам свекърва знае ли някой кой тогава ще ни захранва с мед и сол в ресторанта?
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #306 -:
август 09, 2007, 14:47:14 »
Цитат на: yanna в август 09, 2007, 13:24:02
Аз имам едно питане - понеже нямам свекърва знае ли някой кой тогава ще ни захранва с мед и сол в ресторанта?
И аз нямам свекърва мила и това го свърши мама.Тя ни посрещна с пита ,а понеже си нямам и свекър,татко ни посрещна с червено вино,но става малко тъжничко.Няма начин твоя любим да не си помисли за майка си в този момент!
Активен
yanna
Ентусиаст
«
Отговор #307 -:
август 09, 2007, 14:53:38 »
Благодаря ти Фийби за разбирането. Знам, че на него много ще му липсва майка му особено на този ден.
Аз си мислех дали може някоя от сестрите му да го направи - и двете са доста по-големи от него.
Честно казано, не знам каква е точно традицията. А свекъра ми е малко особен човек и не знам дали той ще поеме тази роля.
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
имаме си Теди - най-сладкото дребси
«
Отговор #308 -:
август 09, 2007, 14:55:57 »
Цитат на: yanna в август 09, 2007, 14:53:38
Благодаря ти Фийби за разбирането. Знам, че на него много ще му липсва майка му особено на този ден.
Аз си мислех дали може някоя от сестрите му да го направи - и двете са доста по-големи от него.
Честно казано, не знам каква е точно традицията. А свекъра ми е малко особен човек и не знам дали той ще поеме тази роля.
традициите могат да се променят ! така, че мила спокойно тази част със захранването може да я поеме някоя сестра, като предупредите водещата/водещия да каже че му е сестра !!! за да не се чуства много неудобно и свекър ти и мъжа ти ! ние също променихме традицията като не младоженеца забира кумовете , а те него
Активен
yanna
Ентусиаст
«
Отговор #309 -:
август 09, 2007, 14:59:42 »
Ха ха разменяме си постове. Да, и аз така мисля за традициите. Май и аз съм на мнение за по-голямата сестра. На милото захранване от тъщата няма да му се хареса
Активен
maria_lakova
«
Отговор #310 -:
август 09, 2007, 15:00:22 »
Аз мисля, че щом като има по-големи сестри и някоя от тях може да замести свекървата
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #311 -:
август 09, 2007, 15:02:36 »
Цитат на: yanna в август 09, 2007, 14:59:42
Ха ха разменяме си постове. Да, и аз така мисля за традициите. Май и аз съм на мнение за по-голямата сестра. На милото захранване от тъщата няма да му се хареса
Щом има по-голяма сестра може.Обаче наистина не е лошо да предупредите всички че няма майка- диджей ,водеща,попа,в ритуалнта,защото стават кофти издънки
Активен
ROSI KRASTEVA
ЩАСТЛИВИ ЗАЕДНО
«
Отговор #312 -:
август 09, 2007, 15:02:53 »
аз съм присъствала на сватба на която сестрата на младоженеца захранва - само трябва да педопредите водещата
Активен
yanna
Ентусиаст
«
Отговор #313 -:
август 09, 2007, 15:04:31 »
Много ви благодаря за съвета!
Активен
pppolito
Любопитен
«
Отговор #314 -:
август 12, 2007, 17:04:37 »
yanna, винаги може малко да се разчупи ритуала.Родителите на моят бъдещ съпруг са разделени и решихме кака му да го облече и да излее вода с менчето, когато тръгват да вземат кумовете и мен, а майка му да участва в ритуала със захранването в ресторанта, за да няма обидени и сърдити.
Активен
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...