Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 24, 2024, 01:23:09

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 27   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Суеверия, поверия, обичаи  (Прочетена 178408 пъти)

dessita
Новак
*
Публикации: 11

« Отговор #300 -: юли 09, 2007, 16:34:50 »

Момичета, пробвайте да счупите сурово яйце с ръце! Няма как да стане, освен ако не го изпуснете, ама тогава то ще се счупи на земята  Wink
Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1384

Моят сватбен албум

« Отговор #301 -: юли 09, 2007, 16:46:48 »

Момичета със сигурност ще е много забавно DANCE DANCE DANCE smile
Активен
Rossistela
Баш Майстор
**
Публикации: 1863

Моят сватбен албум

« Отговор #302 -: юли 10, 2007, 15:02:29 »

искам да ви питам за един обичай при който се канят гости от страна на кръстниците и се казват култуци.ние мислим да дадем една покана на кръстниците и те да си решат кои искат да поканят,а когато ние ставахме кръстници,младоженците поканиха за култуци нашите родители.дали става по моя вариянт?! crazy
Маслинка,тук при нас,в Югозападна България също има подобен обичай,само че кумувете си преценяват кого и колко човека да поканят,тук ги наричаме подкумци.Нашите кумуве вече са поканили няколко семейни двойки от техния град(които са и наши приятели,бяхме заедно на море),засега 4-ма са сигурни-големи купонджии,такива хора са добре дошли.
Спокойно можеш да не даваш покана,просто да оставиш на кумувете ви да си преценят кого да поканят,просто им кажете,че сте съгласни да си доведат т.нар. култуци.Разбира се,че става твоят вариант,ако смяташ,че е необходимо връчването на покана good
Активен
mehandjijska
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564

Вече 2 v 1

Моят сватбен албум

« Отговор #303 -: юли 11, 2007, 10:01:55 »

искам да ви питам за един обичай при който се канят гости от страна на кръстниците и се казват култуци.ние мислим да дадем една покана на кръстниците и те да си решат кои искат да поканят,а когато ние ставахме кръстници,младоженците поканиха за култуци нашите родители.дали става по моя вариянт?! crazy
Маслинка,тук при нас,в Югозападна България също има подобен обичай,само че кумувете си преценяват кого и колко човека да поканят,тук ги наричаме подкумци.Нашите кумуве вече са поканили няколко семейни двойки от техния град(които са и наши приятели,бяхме заедно на море),засега 4-ма са сигурни-големи купонджии,такива хора са добре дошли.
Спокойно можеш да не даваш покана,просто да оставиш на кумувете ви да си преценят кого да поканят,просто им кажете,че сте съгласни да си доведат т.нар. култуци.Разбира се,че става твоят вариант,ако смяташ,че е необходимо връчването на покана good

Да и при нас го има този обичай с "подкумовете". Но нашите кумове ще се решат, кои ще поканят  smile
Активен
Aneta1
Любопитен
*
Публикации: 33

Моят сватбен албум

« Отговор #304 -: август 07, 2007, 16:40:50 »

Някой може ли да ми кажа когато булката ритне менчето и излезе едното цветенце, кое е за момиче и кое за момче. Мисля че Ди джеят ни излъга, защото преди това му бях казала, че искам момиче. Не че толкова вярвам, но ми е страшно любопитно.
Активен
yanna
Ентусиаст
**
Публикации: 100

Моят сватбен албум

« Отговор #305 -: август 09, 2007, 13:24:02 »

Аз имам едно питане - понеже нямам свекърва знае ли някой кой тогава ще ни захранва с мед и сол в  ресторанта? sad
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
*
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #306 -: август 09, 2007, 14:47:14 »

Аз имам едно питане - понеже нямам свекърва знае ли някой кой тогава ще ни захранва с мед и сол в  ресторанта? sad
И аз нямам свекърва мила и това го свърши мама.Тя ни посрещна с пита ,а понеже си нямам и свекър,татко ни посрещна с червено вино,но става малко тъжничко.Няма начин твоя любим да не си помисли за майка си в този момент!
Активен
yanna
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #307 -: август 09, 2007, 14:53:38 »

Благодаря ти Фийби за разбирането. Знам, че на него много ще му липсва майка му особено на този ден.
Аз си мислех дали може някоя от сестрите му да го направи - и двете са доста по-големи от него.
Честно казано, не знам каква е точно традицията. А свекъра ми е малко особен човек и не знам дали той ще поеме тази роля.
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4472

имаме си Теди - най-сладкото дребси

Моят сватбен албум

« Отговор #308 -: август 09, 2007, 14:55:57 »

Благодаря ти Фийби за разбирането. Знам, че на него много ще му липсва майка му особено на този ден.
Аз си мислех дали може някоя от сестрите му да го направи - и двете са доста по-големи от него.
Честно казано, не знам каква е точно традицията. А свекъра ми е малко особен човек и не знам дали той ще поеме тази роля.

традициите могат да се променят ! така, че мила спокойно тази част със захранването може да я поеме някоя сестра, като предупредите водещата/водещия да каже че му е сестра !!! за да не се чуства много неудобно и свекър ти и мъжа ти ! ние също променихме традицията като не младоженеца забира кумовете , а те  него smile
Активен
yanna
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #309 -: август 09, 2007, 14:59:42 »

Ха ха разменяме си постове. Да, и аз така мисля за традициите. Май и аз съм на мнение за по-голямата сестра. На милото захранване от тъщата няма да му се хареса laugh
Активен
maria_lakova
Публикации: 4170

Моят сватбен албум

« Отговор #310 -: август 09, 2007, 15:00:22 »

Аз мисля, че щом като има по-големи сестри и някоя от тях може да замести свекървата  good
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
*
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #311 -: август 09, 2007, 15:02:36 »

Ха ха разменяме си постове. Да, и аз така мисля за традициите. Май и аз съм на мнение за по-голямата сестра. На милото захранване от тъщата няма да му се хареса laugh
Щом има по-голяма сестра може.Обаче наистина не е лошо да предупредите всички че няма майка- диджей ,водеща,попа,в ритуалнта,защото стават кофти издънки
Активен
ROSI KRASTEVA
Публикации: 3674

ЩАСТЛИВИ ЗАЕДНО

Моят сватбен албум

« Отговор #312 -: август 09, 2007, 15:02:53 »

аз съм присъствала на сватба на която сестрата на младоженеца захранва - само трябва да педопредите водещата
Активен
yanna
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #313 -: август 09, 2007, 15:04:31 »

Много ви благодаря за съвета!
Активен
pppolito
Любопитен
*
Публикации: 37

Моят сватбен албум

« Отговор #314 -: август 12, 2007, 17:04:37 »

yanna, винаги може малко да се разчупи ритуала.Родителите на моят бъдещ съпруг са разделени и решихме кака му да го облече и да излее вода с менчето, когато тръгват да вземат кумовете и мен, а майка му да участва в ритуала със захранването в ресторанта, за да няма обидени и сърдити. Dance Dance Dance
Активен
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 27   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: