Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

септември 22, 2024, 19:39:35

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбената торта - 4 част  (Прочетена 181271 пъти)
 
luci
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 166



« Отговор #255 -: февруари 24, 2010, 10:03:07 »

lunno momiche, на мен тази форма на торта много ми харесва и аз лично гласувам за златни панделки долу и пеперудки в златисто !
Активен
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2061



Моят сватбен албум

« Отговор #256 -: февруари 24, 2010, 10:31:58 »

lunno momiche , нашата сватбена торта беше с пеперуди. Тъй като сватбата беше със сребърно, тората съответно - бяла със сребърни пеперуди и перлички. Аз много си я харесвам  Girl_hide и подкрепям идеята за пеперудите  good
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 859


Моят сватбен албум

« Отговор #257 -: февруари 24, 2010, 12:21:36 »

lunno momiche, със златните панделки ми харесва най-много идеята...... лично мнение..... При всички положения каквото и да решиш ще стане хубава  good
Активен
eva_87
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 178



Моят сватбен албум

« Отговор #258 -: февруари 24, 2010, 20:18:43 »

И на мен такава разчупена форма много ми допада.Като дойде време,ще търсим нещо подобно.Много ми е интересно обаче,как се реже такава торта.За едни гости парчетата ще са по-малки,а за други по-големи huhhuh.gif.И изобщо като се нареже горният етаж,долните парчета,няма ли да са грозни,без глазура в предната част crazy.Дано сте ме разбрали,но не мога да обясня по-добре.
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1602


"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд


Моят сватбен албум

« Отговор #259 -: февруари 24, 2010, 20:24:27 »

eva_87, разбирам те напълно!  good
Аз мисля да реша проблема по следния начин - тортата да си е за нас - за разрязване, а за гостите да поръчаме пастички от същия тип.  smile
Активен
luci
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 166



« Отговор #260 -: февруари 25, 2010, 10:29:01 »

eva_87, това донякъде е проблем на всички слепени торти на етажи- долните етажи няма да имат глазура- и аз мисля и размишлявам по този въпрос !
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1602


"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд


Моят сватбен албум

« Отговор #261 -: февруари 25, 2010, 10:37:48 »

Според мен този проблем може да се реши, като помолите в ресторанта да ги аранжират допълнително с нещо, така че да скрият "празнината". smile
Активен
luci
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 166



« Отговор #262 -: февруари 25, 2010, 10:41:24 »

Мерси за идеята, Лунно момиче! Ако са разбрани може и да се навият!
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2648



Моят сватбен албум

« Отговор #263 -: февруари 25, 2010, 10:44:27 »

едва ли някой ресторант ще се съгласи да запълва празнини.
но ако всеки блат е с фондан, няма да има проблем, така или иначе на слетите торти се слагат вътрешни пръчки и те държат тортата стабилна. По-скоро може да се помисли да се сложат нещо като поставки между блатовете- или само фолио, така фондана ще остане цял, а и няма да е изцапан с крем.
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1602


"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд


Моят сватбен албум

« Отговор #264 -: февруари 25, 2010, 10:48:02 »

Разбира се, че ще се навият, luci!  good
Аз преди време бях на стаж в една добра сладкарница (понеже основното ми образование е сладкар  Torte ) и преди да се поднесат тортичките, ги поръсвахме с пудра захар или кокос, или топинг.  girl_wink
« Последна редакция: февруари 25, 2010, 10:52:13 от lunno momiche » Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #265 -: февруари 25, 2010, 11:18:23 »

Момичета, долният етаж си остава непокътнат и си изглежда добре, не се тревожете.
В него се забиват едни държачи и върху тях на собствен "поднос" се поставя горния етаж, единствено има дупки - 3 или 4 с зависимост колко държача са използвани, но когато се разрежат парчетата, така, че да се "мине" през тях, няма никакъв проблем. Разстоянието между двата блата изобщо не се забелязва.
Ние имахме такава торта, само че със симетрични блатове - долния си беше ОК и става за поднасяне на гостите, ако желаете  good
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1602


"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд


Моят сватбен албум

« Отговор #266 -: февруари 25, 2010, 11:22:03 »

Честно да си призная и аз мисля, че, ако е добре направена тортата, не би трябвало да се "маскират" парчетата, но при по-калпаво направена, винаги може да се измисли някакъв вариянт.  girl_wink
Активен
luci
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 166



« Отговор #267 -: февруари 25, 2010, 11:58:57 »

БЛАГОДАРЯ на всички за разясненията! Като му дойде времето ще си питам направо сладкарницата!
Активен
DaBulka
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 304



« Отговор #268 -: февруари 25, 2010, 14:03:02 »

Доколкото ми е известно, всеки етаж на слепената торта се прави поотделно и се слагат един върху друг готови. Между етажите има държачи и тип "подноси", за да не хлътват горните етажи в долните. На практика всеки етаж си има фондан/глазура, просто без украса.
Активен
eva_87
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 178



Моят сватбен албум

« Отговор #269 -: февруари 25, 2010, 16:07:30 »

Благодаря за отговорите!Виждам че въпросът ми беше интересен и на други бъдещи булки. smile
Активен
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines