Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 07:47:32

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Има ли булки от Добрич? - 2 част  (Прочетена 138182 пъти)

svetli
Баш Майстор
**
Публикации: 1959

Моят сватбен албум

« Отговор #150 -: юли 15, 2009, 14:23:20 »

SummerGirl според мен започнете със списъка на гостите, за да знаеш колко голям ресторант ти трябва. Относно църквите - въпрос на личен избор. Ние харесваме св. Георги повече и за това там се венчахме. Много сме доволни. След това според мен побързай с избора за музика, защото оркестрите обикновено са заети доста месеци напред и при нас това беше едно от нещата, които ни затрудниха (макар че имахме огромен късмет в крайна сметка с оркестъра).
Като за начало мисля, че това е най-важното. Иначе в гражданското, мисля, че ще ви вкарат в графика така или иначе, но ако държите на точно определен час и за там трябва да побързате.
Успех и ако има нещо още или ти трябват координати на някого, ще се радвам да помогна!  good
Активен
SummerGirl
Любопитен
*
Публикации: 21

« Отговор #151 -: юли 15, 2009, 15:04:29 »

Благодаря, svetli. Ох, поне това направихме снощи, но и той не е окончателен, за сега сме към 30 човека с тенденция най-много до 40-45. Мислих си за "Гриин Палас", но приемам и други предложения. Аз имам доста въпроси, на които бих се радвала да ми отговорите, всички които сте минали по "този път"  girl_wink , но не мога да се сетя всичко на веднъж, за сега това което се сещам като въпроси са:
1. Цената на гражданския брак каква е, аз писах e-mail на "Обредния Дом", но честно казано не тая големи надежди да получа отговор.
2. Цената на църковния брак каква е и какво е необходимо да се носи в църквата?
3. Харесала съм халки на "Сара Трейд", но незнам дали в Добрич има бижутерии, които работят с техен каталог, ако има кои са?
4. Ако може да ми препоръчате и магазин за сватбени чаши, а и окрасата с тях ли върви или трябва и нея отделно да търсим да купуваме?

За сега това се сещам... благодаря отново за помощта!  Sunshine
Активен
Таня
Професор
Публикации: 434

http://www.album.bg/maca18f/

Моят сватбен албум

« Отговор #152 -: юли 15, 2009, 15:10:08 »

цената която ние платихме беше 144 лева и отделно си платихме снимкките които ще те излъжа колко бяха, за халките незнам къде можеш да намериш ама можеш да видиш при Ивайло Каракашев въс Виста М, а за чашите ми е малко трудничко да ти отговоря защото незнам какво искаш, ние си ги взехме от универссалния магазин, не са кой знай какво но аз държах да са кристални, а за самата им украса тя се купува отделно и я има във всеки сватбен магазин  give_rose надявам се да бях полезна и питай ако има още нещо
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1458

Аз истински вярвам, че стават чудеса!

Моят сватбен албум

« Отговор #153 -: юли 15, 2009, 15:16:15 »

Ей много мамчета се наредихте в тази темичка (само аз липсвам) blum blum blum
SummerGirl  welcome-2
Подкрепям изцяло това, което ти е казала svetli. Бих добавила в самото начало да започнеш с всичко, което изисква резервиране предварително - ресторант, църква, ритуална зала, оркестър (ДЖ), видео-фото, агенция за украса. В най-близко време трябва да уточните всички тези неща и да ги резервирате за датата която желаете. Другото след това е изборът на рокля - ако си за 100% шиене на рокля - започвай да се ориентираш и да пробваш модели. Ако мислиш, че може да минеш и без шиене ела някой ден до Варна, обиколи всички салони и може да си харесаш твоята рокля. Асеновград е другия вариант за бързо изпълнение.
Относно най-неотложните бих ти изброила няколко варианта:
ресторант - Резиденцията, Грийн Палас, Летния театър, Мечока Бен, Лебеда и т.н. има и други разбира се...
църква - Света Троица и Свети Георги - няма "по-хубава" от двете. Отидете и на двете места, влезте вътре и вижте къде ще се почувствате по-добре вие самите (индивидуално е)...
оркестър - Извор, Яница, Бисери, Мелодия (аз тези знам) - мисля че който и да избереш от тях няма да съжаляваш...
видео - фото - Кольо Ганчев + Таня, Георги Георгиев, Стефан (аз тези знам) - има и много други. Тук въпросът е на индивидуален подбор - обиколете вижте какво са правили и кой е свободен за датата и изберете...
агенция за украса - Вашата Приказка, Приказка, Романтика, Менделсон, Юлена (само тези познавам) - мисля, че която и да избереш няма да сгрешиш. Всички са утвърдили се имена в Добрич за украса на ресторант и подготовка на сватбата...

п.с. Имената, които са по-черни, са тези професионалисти които аз бях избрала - ако се насочиш към някой от тях - мога да помагам с координати и мнения smilesmilesmile
Активен
SummerGirl
Любопитен
*

« Отговор #154 -: юли 15, 2009, 15:18:53 »

А, да другото, което щях да питам и сега се сетих е за фотограф, да ми препоръчате някой... Иска ми се да има нещо различно в самата сватба, незнам, като гледах снимките ви и виждам, доста различни места, т.е. останах с впечатление, че не са правени в Добрич.
maca89  предполагам, че имаш впредвид цената на гражданския брак - 144 лв., така ли?
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #155 -: юли 15, 2009, 15:22:09 »

Аз ти препоръчвам един ден (като имаш време), хващай автобуса и ела до Варна. Ще ми кажеш предварително че идваш (аз така и така нямам работа и си стоя в къщи), ще се видим и ще обиколим заедно всички сватбени магазини които аз познавам. Определено съм сигурна, че ще имаш нужда от ремарке на връщане, защото доста неща може да отхвърлиш от списъка с едно идване (чаши, шампански, късметчета за хвърляне, украси за чашите, свещи и т.н....)
Активен
Таня
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #156 -: юли 15, 2009, 15:25:55 »

да точно така за гражданския брак е, аз забравих да се уточня  smile
Активен
SummerGirl
Любопитен
*

« Отговор #157 -: юли 15, 2009, 15:28:43 »

Благодаря ви много момичета,  Stassi , изключително полезна информация. Само да се похваля и присъединя към вас, и аз съм бременна  danceg
Притеснява ме това, че сме с ограничен бюджет и ми се ще да стане хубава до към 3 000 - 4 000 лв. sad
А тези фотографи, които си избраила Стаси, къде да ходя да ги търся?? Необходими ли тези агенции за украсяване, дали няма да мине и без такава, защото все пак си е вид разход?
Активен
svetli
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #158 -: юли 15, 2009, 15:31:25 »

Ама изобщо не е задължително да украсяваш кой знае колко или да наемаш агенция. Може спокойно да минеш и без това. Те ресторантите обикновено имат някаква нагласа за сватби, а пък в крайна сметка не украсата прави веселата сватба.
 Относно фотографите - според мен избери варианта, в който ти дават само снимките на диск и ти да си правиш каквото искаш - така ще бъде най-евтино.  good
Активен
Таня
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #159 -: юли 15, 2009, 15:36:10 »

SummerGirl и моето семейство имаше подобен бюджет и за всичко ни стигнаха паричките вчрно е че всичко е много скъпо, но мисля, че ще ти стигнат и аз не мисля, че украсата не е важна даже и аз не исках да имам ама ми направиха изненада подарък и за това се уредих но не е от значение
ЧЕСТИТО и на теб за бебето, пази се не се притеснявай около тази сватба, че напражението е голямо
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #160 -: юли 15, 2009, 15:42:32 »

SummerGirl ама то в една сватба няма нищо задължително - всичко е по-желание smilesmilesmile
Определено с толкова гости и този бюджет може да си направите едно незабравимо тържество  blum. Все пак вие ще си решите какви услуги да ползвате, на кого, колко и т.н. Ние сме тук само за да помагаме - крайните решения са изцяло ваш избор  Wink Wink Wink

Еййй, днес станаха много новините за бъдещи майчета.Честито!!! Лека бременност blum
Тц тц тц, събрали сте се тука само мамички, само аз съм още "непокътната"  blum Wink smile
Активен
viviv
Ентусиаст
**
Публикации: 58

Моят сватбен албум

« Отговор #161 -: юли 15, 2009, 15:45:48 »

SummerGirl, не се безпокой, тези пари ще ви стигнат за всичко, ако премерено избирате нещата. Ние също нямахме кой знае колко много пари, но се получи много добре.
Активен
Таня
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #162 -: юли 15, 2009, 15:54:25 »

viviv Здравей, ние вчера се засякохме на кортовете ма Изида ама .... не се познаваме лично но нищо нали ще правим среща на булките....  smile give_rose

Stassi стига си се ослушвала и ти, айде давайте, че да стваме повече мами и тогава можем да направим и среща на бъдещите мами  Bravo
Активен
svetli
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #163 -: юли 15, 2009, 15:55:16 »

Тъкмо по повод на срещата... какво и кога ще става, че и на мен ми се иска да присъствам  girl_wink
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #164 -: юли 15, 2009, 15:58:52 »

maca89 - хич не се ослушвам вече - правим опити, пък когато стане. Какъвто ни е късметът...
А иначе за срещичката - ще я направим под надслов: "Бъдещи и настоящи бременни". Така няма да има сърдити  blum blum blum

п.с. и аз както svetli се чудя - кой е поел организацията, ааа
Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: