Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 06:39:09

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 2  (Прочетена 167233 пъти)

InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1209

Моят сватбен албум

« Отговор #390 -: март 23, 2012, 11:56:08 »

Аз определено не искам поне в началото нищо да има на масата. Всичкият алкохол ще е на помощни хладилни маси. Гостите ни ще влизат с по чаша шампанско, докато влезем ние в ресторанта мисля, че сервитьорите ще са наляли алкохола. След това могат всички бутилки да са на масата.  smile На масата ще имам тейбълки и подаръчета, украсата...бутилките ще са в повече.  pardon
Активен
anna_karenina
Сватбар
Публикации: 268

« Отговор #391 -: март 23, 2012, 13:28:40 »

Аз определено не искам поне в началото нищо да има на масата. Всичкият алкохол ще е на помощни хладилни маси. Гостите ни ще влизат с по чаша шампанско, докато влезем ние в ресторанта мисля, че сервитьорите ще са наляли алкохола. След това могат всички бутилки да са на масата.  smile На масата ще имам тейбълки и подаръчета, украсата...бутилките ще са в повече.  pardon

Аз затова реших да няма сериозна украса на масите, само 2 високи свещника със запалени свещи.
Иначе не ми се искаше да има помощни масички и всичко ще си е по масите, не ми пречи. Лошото е, че както каза някой, ако оставя и уискито отгоре, ще свърши много преди десерта  tease а това си е доста скъп алкохол, минимум 22 лв бутилката...не ми се иска да се презапасяваме. От друга страна не всеки пие уиски с десерта и много хора си го искат от началото...може би ще преценя на коя маса какво ще се пие и ще подредя така. Дали е много диксриминиращо? Просто знам кой се кефи на уиски и кой на ракия и мога да ги разпределя- и в двата случая да има и от 2те,но в различни количества...

А аз като брой мислех така:
за 80 души в началото на  май:

- 30 бутилки бяло вино
-20 бутилки червено
- 20 бутилки ракия
-10-15 бутилки уиски
- бира не знам дали да има, чудя се още...Бираджиите могат и нан уиски, но така е по-скъпо...но пък не ми се иска да има 5 вида алкохол, много е...
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #392 -: март 23, 2012, 13:35:45 »

И аз се чудех за бирата, но съм присъствала на сватби, на които има шофьори, които искат да изпият по една бира. Друг вариант е, който иска бира, да си поръча допълнително.
Ние уиски няма да имаме, почти няма кой да го пие, но ще имаме водка, така че пак стават 5 вида - ракия, водка, бяло и червено вино и бира. Не знам дали е много, ама ми се иска да има за всякакви вкусове и настроения.
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #393 -: март 23, 2012, 13:40:15 »

то човек си познава гостите - при нас всички са бираджии, а жените са на вино. Най -много което ще добавя е ракия,  и то като си познавам родата и как налитат- да не вземат да я изпият на гладно  и после.... star insane insane
Затова в тези жега особено, мисля да намаля изкушенията и да увелича безалкохолните  -даже съм намислила да купим енергийни напитки-виждам че доста хора си ги пийват с хапването от компанията.  Dance2
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #394 -: март 23, 2012, 13:50:03 »

Ана според мен алкохола е малко... виното е по 400 мл. на човек а уискито няма и по едно голямо. Всеки си има виждане, но аз ако пия уиски едва ли ще чакам десерта. При нас ще има и ядки и сухи мезета освен салатите, така че всичко ще е на масата. Но не вярвам някой да тръгне да пие с десерта, даже някои хора нямат вече място за десерт.  smile Ако нямате финансова възможност за купите повече по добре се лишете от уискито.
Ние също не сме заложили на много алкохол, но все пак има и уиски и водка и ракия и вино и бира. Все пак човек като се подкара на едно и не смесва много много.

ПП при нас няма да има допълнителни поръчки в ресторанта, затова се стараем да има от всичко!
« Последна редакция: март 23, 2012, 13:51:41 от punk_girl123 » Активен
veseto_87

Моят сватбен албум

« Отговор #395 -: март 23, 2012, 13:53:38 »

Еми, ти хубаво ще намалиш изкушенията, но ако алкохолът е малко, не рискуваш ли гостите да си поръчват допълнително от ресторанта и така да се повиши сметката ви.
Анна, и на мен ми се струва малко. Поне за нашите гости би било малко, но в крахна сметка ти ги познаваш по-добре.
Активен
anna_karenina
Сватбар
Публикации: 268

« Отговор #396 -: март 23, 2012, 13:58:48 »

хм, 20 бутилки ракия хич не е малко, т.е. на гост по 1/4 бутилка само от ракията, отделно над половин бутилка вино на гост, а някои вместо ракия, ще на уиски, други на бира, тъй че освен тези цифри, ще има и още, вижда ми се даже много..не знам, много ми е трудна тази сметка, или ще остане много,или ще е малко...
Активен
emmmmmy

Моят сватбен албум

« Отговор #397 -: март 23, 2012, 14:00:15 »

Еми, ти хубаво ще намалиш изкушенията, но ако алкохолът е малко, не рискуваш ли гостите да си поръчват допълнително от ресторанта и така да се повиши сметката ви.
Анна, и на мен ми се струва малко. Поне за нашите гости би било малко, но в крахна сметка ти ги познаваш по-добре.
чудя се Веси, като се има предвид че и ние като Punkgirl сме ограничили поръчките извън куверта -няма да има такива за наша сметка.
Просто си мисля, че по-малко вероятно е да се напият за своя сметка, дори да земат да поръчват, отколкото ако има на корем примерно ракия- за наша сметка-със сигурност ще се олеят. И не ми е за парите, а за панаирът дето ще настане... Имам  с алкохолизма стари сметки за уреждане заради член на семейството -затова не знам как да постъпя все още.
Активен
veseto_87

Моят сватбен албум

« Отговор #398 -: март 23, 2012, 14:06:34 »

Е, ти си знаеш, разбира се. Аз просто си мисля, че ако някой е решил да пие, ще си пие, независимо за чия сметка е. А това, че сте ограничили поръчките за ваша сметка е добре от финансова гледна точка. И ние много се чудим за това, но досега където сме били на сватба, винаги са плащали поръчаното допълнително. И аз не знам как е правилно да се постъпи...Все си мисля, че всеки знае колко са трудни времената и не е редно да ви/ни товари финансово, ама знае ли човек?
Активен
punk_girl123

Моят сватбен албум

« Отговор #399 -: март 23, 2012, 14:08:23 »

хм, 20 бутилки ракия хич не е малко, т.е. на гост по 1/4 бутилка само от ракията, отделно над половин бутилка вино на гост, а някои вместо ракия, ще на уиски, други на бира, тъй че освен тези цифри, ще има и още, вижда ми се даже много..не знам, много ми е трудна тази сметка, или ще остане много,или ще е малко...

Ана 1/4 са 175 грама и на мен не ми се вижда много. То си зависи и от гостите но ако някой си пийва по принцип и ми се услади едва ли ще стигне. Вси пак са на празника не 2-3 часа а поне 5-6 а това си е доста време. Аз дето не пия по принцип ако е купон мога да оправя 300 грама алкохол и поне 2 чаши вино с вечерята.
чудя се Веси, като се има предвид че и ние като Punkgirl сме ограничили поръчките извън куверта -няма да има такива за наша сметка.
Просто си мисля, че по-малко вероятно е да се напият за своя сметка, дори да земат да поръчват, отколкото ако има на корем примерно ракия- за наша сметка-със сигурност ще се олеят. И не ми е за парите, а за панаирът дето ще настане... Имам  с алкохолизма стари сметки за уреждане заради член на семейството -затова не знам как да постъпя все още.
еми все пак това са ти гости...ако няма достатъчно алкохол ще останат недоволни. Лошите спомени не трябва да те карат да си мислиш че всички са алкохолици, но ние с приятели сме се събирали и 3 литра ракия с един литър метна и две уискита си ги опукахме без да е имало сцени! Става въпрос за 15 човека!
Активен
emmmmmy

Моят сватбен албум

« Отговор #400 -: март 23, 2012, 14:24:19 »

Е, ти си знаеш, разбира се. Аз просто си мисля, че ако някой е решил да пие, ще си пие, независимо за чия сметка е. А това, че сте ограничили поръчките за ваша сметка е добре от финансова гледна точка. И ние много се чудим за това, но досега където сме били на сватба, винаги са плащали поръчаното допълнително. И аз не знам как е правилно да се постъпи...Все си мисля, че всеки знае колко са трудни времената и не е редно да ви/ни товари финансово, ама знае ли човек?
Да ти кажа честно, мен мениджърката по събитията ми го препоръча-каза че достатъчно сме ги уважили гостите си,като сме дали 55 лв за всеки за куверт в хубав скъп ресторант- прилагало се доста често, дори и от по-заможни хора.
еми все пак това са ти гости...ако няма достатъчно алкохол ще останат недоволни. Лошите спомени не трябва да те карат да си мислиш че всички са алкохолици, но ние с приятели сме се събирали и 3 литра ракия с един литър метна и две уискита си ги опукахме без да е имало сцени! Става въпрос за 15 човека!
знам мила, ама аз не го карам по спомен, а и тези мъжища за които ти говоря си пият и все още толкова. Наблюдавала съм ги- ако не им дадеш твърде много, са си доволни и на каквото им сложа на масата за пиене. Ако с цената на това да са много доволни, ще ми окепазят празника, по -добре да са средно доволни, ама и ние с младоженецът да запазим хубав спомен. good
Активен
sunset
Сватбен ГУРУ
Публикации: 821

Моят сватбен албум

« Отговор #401 -: март 23, 2012, 14:30:45 »

И на мен количеството алкохол ми е проблем. Трудно преценям колко ще е нужно. Ние за около 120 души сме предвидили по 24 бутилки ракия, уиски и водка. От виното ще има само бяло и ще вземем около 60-70 бутилки. Дали е достатъчно? Бира може би няма да има. Който иска, да си поръчва.
Активен
punk_girl123

Моят сватбен албум

« Отговор #402 -: март 23, 2012, 14:39:08 »

Момичета като говорите за бутилки уточнявайте дали са литър или 750мл. Все пак при 20 бутилки това си е количество!

А да ви попитам защо поръчвате толкова вино/не че ние не сме но количеството го предложиха свекърите за които това е втора сватба и имат наблюдение/Аз винаги съм го приемала като питие за вечеря или по време на хапване а не като алкохол за пиене през цялата вечер
Активен
emmmmmy

Моят сватбен албум

« Отговор #403 -: март 23, 2012, 14:45:24 »

моите свекър ми каза че ще са по 750 мл. А вино за лятна сватба, особено в големите жеги си е супер, може би затова- особено добре охладено  blum
Активен
sunset
Сватбен ГУРУ
Публикации: 821

Моят сватбен албум

« Отговор #404 -: март 23, 2012, 14:45:29 »

punk_girl123, виното свършва много бързо, а има хора, които друг алкохол не пият. То е ясно, че алкохол ще остане, но няма как да знаем предварително кой какво и по колко ще пие. Затова идеята е да има, пък нека остане. Ние ще си го изпием.blum
От твърдия алкохол всичко ще е по един литър. От виното още не се знае.
Активен
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: