Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 11:58:57

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 2  (Прочетена 167318 пъти)

Lovelica
Ентусиаст
**
Публикации: 69

« Отговор #345 -: февруари 03, 2012, 15:12:19 »

да, защо не. Ако за някой е по-важно да има алкохол на сватбата, отколкото да се наслади тържеството есвободен да си тръгне:)
Активен
Vivid
Професор
Публикации: 396

Моят сватбен албум

« Отговор #346 -: февруари 03, 2012, 15:28:54 »

И аз мисля, че трябва да има все пак някакъв баланс между желанията на младоженците (вярно е, че сватбата си е тяхна и могат да организират нещата, както на тях им харесва), и тези на гостите. Не че нещо, ама защо да каниш хора, ако не за да прекарат добре и да се забавляват. А доброто прекарване си има свои особености - добрата храна, напитките, хубавото място, музиката... Всмисъл аз може да искам на сватбата да има коктейли от раци, рулца от сьомга и да се пие само зелен чай, но ако го направя така, госитите ще останат гладни, а гладните хора не се забавляват...А за мен е важно да се чувстват добре и да се забавляват, защото искам да споделят с мен този красив ден от моя живот.

По темата: Аз изпадам в доста расмисли напоследък. Хем искам да има разнообразен алкохол (поне червено, бяло вино, шампанско, уиски, водка, ракия, бира), защото сватбата все пак е няколко часа, а и не мога да предвидя какво ще им се пие на хората в конкретния момент. От друга страна ако купя по малко от всичко, има голям шанс хората да предпочетат само един вид алкохол и да си искат само него, а като няма големи количества, какво ще правим? Да купя големи количества от всичко пък излиза доста солено...
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #347 -: февруари 03, 2012, 15:49:24 »

Добре де, след като предния ми пост замина в кошчето, да се изкажа по темата.
Напълно съм съгласна с Vivid. Мнението на гостите също е важно за тържеството. Нали затова ги каним, за да се чувстват добре. Мисля, че сватба без почерпка, не е сватба!
А относно количеството на алкохола, си мисля, че всеки сам познава най-добре гостите си и предпочитанията им. На нашата сватба ще има ракия, водка, вино и бира. Никой не е много по уискито. Ако на някой му се допие, ще може спокойно да си поръча. За около 100 човека (+/- 10) предвиждаме на маса по 2 бутилки ракия и 1 или 2 бутилки водка. За виното - по 2 бяло и две червено. Не че на маса ще се изпият по 4 бутилки концентрат, но не е удобно на дълга маса да караш някой да се пресяга чак до дгугия край. За виното се чудим още.
Активен
Lovelica
Ентусиаст
**
Публикации: 69

« Отговор #348 -: февруари 03, 2012, 15:53:15 »

Ами аз все още не съм се запознала с бъдещите си гости.. Те ще са приятели на милото.  sad
Така, че не знам кой какво иска и обича
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #349 -: февруари 03, 2012, 16:11:17 »

Ами аз все още не съм се запознала с бъдещите си гости.. Те ще са приятели на милото.  sad
Така, че не знам кой какво иска и обича
Ами помоли бъдещият си съпруг за мнение.Той може да каже какво и колко пият приятелите му.А ако случайно не знае ще ги попита най-лесно.
Иначе това ,че ти не обичаш да пиеш алкохол не е проблем за наздравиците.Можеш да си вдигаш и с безалкохолно вино /има такова /.Също така не очаквай ,че всички гости няма да пият ,защото на теб не ти се пия.А и предполагам никой не отива на сватба да се напие ,а по скоро да се забавлява.Даже с липсата на алкохол може да предизвикаш грозни моменти като такъв ,че гостите да си поръчат алкохол и ти да трябва да платиш съвсем различна сметка от предварително договорената.
Активен
cherry_dream
Сватбар
Публикации: 280

Моят сватбен албум

« Отговор #350 -: февруари 03, 2012, 16:17:55 »

Наистина сватбата си е твоя, но трябва да се съобразиш и с желанията на гостите. Това, че ще има алкохол далеч не е предпоставка, че всички ще се натряскат и ще миришат на бъчви.

На нашата сватба имаше доста алкохол, но не е имало изцепки, пияни и т.н.
Весе, съжалявам, не помня кога е сватбата ти, но ако не ти се поръчва много алкохол можеш според сезона да избереш само бяло или само червено вино  smile
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #351 -: февруари 03, 2012, 16:20:37 »

На 12 май е нашата сватба, но си познаваме гостите. Има такива, които независимо от сезона предпочитат червено и такива, които предпочитат бяло. Нашето червено ще е домашно - мерло, специално произведено за сватбата. Ракията също ще е домашна, на годините на Милото (27) и малко по - млада. А другите неща ще ги купуваме.
Активен
yara
Сватбар
Публикации: 263

Моят сватбен албум

« Отговор #352 -: февруари 03, 2012, 18:18:53 »

smile браво за ракията veseto
Аз бях на една сватба, където пихме 28 годишна ракия и беше просто невероятна (да отбележа, че аз пия ракия 1-2 пъти в годината)

А относно пиенето - горе-долу всеки познава гостите си, но от моя скромен опит от 12 сватби  smile за последните 5 години си направих изводите поне за мен:

По-добре вина, бира и ракия, отколкото концентрат!
На почти всички сватби останаха почти всички шишета с уиски и водка, отворени на всяка маса и пито по 2-3 пръста.
На една сватба пък имаше само ракия,бира и концентрат и голяма част от приятелките изкарахме на по 1 ракия и вода, а мъжете на по 1 вода и ракия:))))

Затова лично ние решихме да има по 2 бутилки червено, 2 бутилки бяло, 2 шишета ракия на всяка маса, плюс по още една бутилка резервна за всяка маса от 3те вида за всеки случай.
По-добре да остане и да си го пием след това, отколкото да не стигне. Отделно, че цените на борсите за хубаво вино са около 3.50-5лв, а за едно уиски 15лв.
Бира ще преценим допълнително в зависимост колко ще са шофьорите. Може би ще вземем 2 каси за всеки случай.

Концентрат ще вземем, но ще е на помощния бар и сервитьорите ще наливат. 2-3 бутилки уиски (понеже се пие повече), 2 бутилки водка, мартини и един джин - специално за майка ми  blum

За безалкохолното също едно мое наблюдение - на 2 от сватбите имаше само по 2 големи бутилки минерална вода и по 2 безалкохолни на човек. Нито едното-нито другото стигна. За 5 часа това са поне 4-5 безалкохолни, така че сме предвидили 3 безалкохолни на човек и по 4 големи бутилки вода за всяка маса. Разбира се, сервитьорите ще ги поставят поетапно в зависимост кой от какво има нужда.

На мен всички гости са ми близки и им пратих предварителен емайл с разяснения около организацията, часовете, настаняването и т.н, включително запитване кой към какво се е ориентирал относно алкохола.. и почти всички пратиха доста конкретни отговори:)

Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1209

Моят сватбен албум

« Отговор #353 -: февруари 04, 2012, 14:56:03 »

Нашите маси ще са 10 с по 8 човека на маса. Всичкият алкохол ще е на помощни маси и сервитьорите ще разливат. Предвидила съм по около 100 гр. ракия на човек, 50 гр уиски, по 2 чаши бяло вино и по 2 чаши червено. Бира ще има, но едва ли ще се предпочита декември, но се замислям за тъмен Старопрамен  good Знам, че така погледнато се пада много алкохол, но един ще се откаже от виното, друг от твърдия алкохол и ще се балансират нещата. Решихме вместо малка минерална в куверта да сложим голяма от 1.5 л.

Идеята сватба без никакъв алкохол е абсолютно тъпа. Съжалявам за грубия тон, но искрено се изненадах.  NO Съжалявам за  Offtopic
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #354 -: февруари 04, 2012, 15:00:44 »

Може би потребителката Lovelica след като прочете вашите постове ще помисли и ще разбере ,че дори и да не пие алкохол ,другите пият .Но е факт ,че не алкохола ни прави щастливи.

Идеята за разливане на алкохола ми се струва много подходяща.
Замисляли сте се на какви марки червено и бяло вино ще се спрете?На какви вкусове и т.н.?И още един въпрос:Защо никой не включва розе в менюто си ?Това е един прекрасен баланс между червеното и бялото вино ,особено за летните сватби .
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1209

Моят сватбен албум

« Отговор #355 -: февруари 04, 2012, 15:14:16 »

Червеното и бялото вино ще са домашно производство, като специално бялото е шардоне 27 годишно и е невероятно. Червеното е мерло. Ракията ще е кайсиева 25 годишна домашна. Правена е когато съм се родила. Розе няма да имаме, защото никой от гостите не пие...Направих проучването  blush За уиски съм се спряла на Джони Уокър зелен етикет.  pardon Мисля да вземем и 2-3 бутилки Бейлис за всеки случай. Както казах за сега се чудя със Старопрамен тъмно /любима бира ми е/  give_rose
Активен
grey
Сватбар
Публикации: 190

« Отговор #356 -: февруари 04, 2012, 19:11:39 »

Ние имахме 2 бели : блан де ноар на ЕМ (май беше към 10 - 12 на лева бутилката),

Шардоне (бариково) на Логодаж (Нобиле) това беше около 12 лв горе долу.

Имахме розе пак на Логодаж, много приятно и само около 4 лв. Жив късмет. От всички розета които опитвахме това най ни хареса. С розето се оказа най-трудно.

Имахме едно леко червено вино - купаж био на Тера Тангра (около 8 лева беше)

И едно по-тежко и по сухо: Рубин уникато на Дамяница.

Ракиите бяха троянска стара сливова:

и гроздова бургас 63 (не помня дали беше черна или бяла бутилка)

Водката беше столичная, а уискито беше тюламор дю (от него остана повече от половината).

Всичко останало беше на отворен бар: бира,  безалкохолни, вода - с фиксирана цена на човек.
Безалкохолна бира, ред бул, ром, бяха поръчани отделно.

За коктейла преди вечерята искахме да вземем българско шампанско, но уви - пълен провал беше опитването. http://e-vestnik.bg/10681 ако бях прочела тази статия преди това, щях да си спестя доста усилия. В крайна сметка може би на Едоардо Миролио щяхме да вземем, но накрая надделя мнението за J.P.Chenet, blanc de blanc, което не е нищо особено,  но поне няма вкус на гниещи ябълки. Приятно е. На много разумна цена е - 10 лв.

Преди време питах в темата кой към какво се е насочил, но хората май основно ползват наливно или домашно вино.
В крайна сметка купихме различни бутилки от магазина и опитвахме докато не намерим това което ни харесва и е на разумна цена. 
Активен
yara
Сватбар
Публикации: 263

Моят сватбен албум

« Отговор #357 -: февруари 05, 2012, 11:23:14 »

За момента още не сме решили със сигурност за марката на вината
Но червеното вино ще е или Горчивка или Кабарне совиньон на Винпром Свищов и двете са страхотни вина.
(за тези, които не са пили, Горчивката не горчи  blum, има я в няколко разновидности, но на мен най-много ми харесва Мерло&Кабарне резерва от 2009)
Горчивката е към 10лв, но на промоциите от винпрома пада около 5-6лв, но ако няма промоция на Горчивката до средата на април ще се наложи да вземем Кабарнето.

В зависимост от цената на червеното ще решим на коя марка да е бялото вино, но съм се насочила към шардоне или траминер на Левент или на Търговище.
Годеника ми е сомелиер и по-принцип му се искаха по-така вина, но при куверт от 40лв, ако и вината са ни скъпи съвсем ще се разорим.

Иначе ракията ще е от свекъра, затова решихме червеното вино да е от Свищов, защото аз по-принцип съм оттам и да има все пак някаква символика smile
« Последна редакция: февруари 05, 2012, 11:25:02 от yara » Активен
rady17
Професор
Публикации: 377

« Отговор #358 -: февруари 07, 2012, 12:33:17 »

Ето го и нашия алкохол за сватбата
Ракия - домашна
Водка
Вино - червено и бяло от едното 15 бут. от др 10, заради сезона
Бира - това е примерно за момента.
Не знам дали тук е мястото да питам някой дали предлага вишновка (тя е за мен, защото аз алкохол не обичам изобщо, но вишновката ми харесва или там както се казва пила съм и от орехи)  pardon blush
Активен
mariajoro1984
Професор
Публикации: 366

« Отговор #359 -: февруари 08, 2012, 18:12:43 »

Момичета занете ли за някаква борса за алкохол в София,казаха ми,че таи е наи евтин blush
Активен
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: