Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 14:47:03

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 2  (Прочетена 167400 пъти)

didkata84
Новак
*
Публикации: 11

« Отговор #285 -: август 08, 2011, 16:13:28 »

Според мен е доста малко виното за 160 човека. Хубаво е да имаш и водка и бира, но ти си знаеш какви са ти гостите и какво пият.  good
Активен
tanibg
Регистриран

Публикации: 3

« Отговор #286 -: август 08, 2011, 17:29:15 »

Момичета, аз мислих, четох и още не стигам до решение как да процедирам с алкохола. Планирам 400мл ракия на човек (домашната на татко) и по 1/2 бутилка розе, но мисля да взема и водка и уиски, както и бира. Сватбата ни е на 01.10 и не смятам да купувам бяло вино, не очаквам да е много топло. Но се чудя какви да са количествата от напитките. Мисля да предвидя и по 0,75л безалкохолно и 1,5л вода, защото сватбата ще е вечерна и иначе духовата музика може да "прегрее" гостите  blum Говорим си за 150-160 гости, предимно възрастни. Как мислите, колко друг алкохол да взема и подходящи ли са тези видове? Дали да не купя и бяло вино все пак?
Активен
caffein
Ентусиаст
**
Публикации: 59

Моят сватбен албум

« Отговор #287 -: август 12, 2011, 15:42:37 »

Здрасти!
Ама ракията е нечовешко количество? Ако някой не пие ракия - за друг остава 800 мл.!?? smile

И провери за първи октомври - може би какво е било времето минали години, аз ясно си спомням, че миналата година и по-миналата бях с летни дрехи, а съм доста зиморничева. Имай предвид, че топлите дни се изместват напред - при положение, че септември е толкова топъл, защо очакваш на 01.10 да се пие само червено вино не мога да си обясня. smile give_rose
Активен
babyboopk
Ентусиаст
**
Публикации: 128

Моят сватбен албум

« Отговор #288 -: август 12, 2011, 15:48:16 »

мддааа виното ни е малко, за това удвоихме количеството и махнахме уиското. Ще има бира и водка също  pardon
Благодаря ти didkata84  give_rose
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
**
Публикации: 1505

Моят сватбен албум

« Отговор #289 -: август 13, 2011, 02:05:34 »

babyboopk, аз не бих махнала уискито.  pardon Той е все пак от най-масовите алкохоли. Даже аз мисля, че повече хора го пият, отколкото водката. Но все пак ти си познаваш гостите и техните вкусове най-добре!  good Относно виното, според мен трябва да има и то двата вида. Аз пия вино, не според сезона, а според това какво ми се е допило.  smile
Активен
dany_87
Професор
Публикации: 463

Моят сватбен албум

« Отговор #290 -: август 13, 2011, 09:55:29 »

Аз на масите на младите мисля да има и водка и уиски,а на по възрастните ракия и водка
Активен
babyboopk
Ентусиаст
**
Публикации: 128

Моят сватбен албум

« Отговор #291 -: август 13, 2011, 11:24:21 »

babyboopk, аз не бих махнала уискито.  pardon Той е все пак от най-масовите алкохоли. Даже аз мисля, че повече хора го пият, отколкото водката. Но все пак ти си познаваш гостите и техните вкусове най-добре!  good Относно виното, според мен трябва да има и то двата вида. Аз пия вино, не според сезона, а според това какво ми се е допило.  smile
И аз много де чудих за това уиски.... в крайна сметка от моите гости много малко (един двама) предпочитат уиски, повечето пият ракия и водка, а девйките вино (според сезона). Може би си права, Мони, аз също имам колебания, но в крайна сметка и други "аргументи" надделяха  angry След като мине сватбата ще пиша дали това решение е било правилно  Girl_hide
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #292 -: август 13, 2011, 13:27:28 »

babyboopk, мила, ти си знаеш най-добре твоите гости, а и твоите аргументи са най-правилните и важни за теб, така че съм сигурна, че няма да си сбъркала!  good
Ние се оказа, че ще имаме 140 човека гости, а не 150. Без децата - 130. Така че сега ми олекна, че предвидените алкохол и безалкохолно ще стигнат със сигурност!!!!  danceg
Активен
Cari
Новак
*
Публикации: 13

« Отговор #293 -: август 14, 2011, 15:32:41 »

Привет, момичета. Ето и нашия скорошен опит с алкохола smile Сватбата ни беше на 24 юли и бяхме взели следното:
24 бутилки ракия
10 бутилки водка
10 литрови бутилки уиски
30 бутилки бяло вино
5 бутилки червено вино (за всеки случай)
5 бутилки шампанско
бирата и безалкохолните бяха от ресторанта

Гостите ни бяха 95, от които 6 дечица. Останаха ни 11 бутилки ракия, 6 водка, 5 уиски, 7 бяло вино и 3 червено, 3 шампанско.
Активен
La_Fleur
Сватбар
Публикации: 286

« Отговор #294 -: август 29, 2011, 11:19:15 »

Момичета, помагайте, за около 110 гости колко твърд алкохол ще е нужен? Като имате предвид, че от куверта в ресторанта на всеки е включено 50 гр. ракия. Решили сме да си внесем допълнително още ракия (вероятно домашна, ако имаме достатъчно), червено вино или розе, него може и да го купуваме, много малко бира, просто за всеки случай, тъй като ноември малцина ще посегнат към нея и водка, тъй като смятам, че тя е най-масовият алкохол и по наблюдения от работата ми в развлекателната сфера преди години, и по наблюдения от сбирките ни с част от гостите. Та май за количеството на водката съм в голяма въпросителна колко да купим crazy
Активен
kiro
Регистриран

Публикации: 1

« Отговор #295 -: септември 28, 2011, 09:04:02 »

Здравейте, от къде да закупя алкохол на добри цени?
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #296 -: септември 28, 2011, 11:35:45 »

Момичета, помагайте, за около 110 гости колко твърд алкохол ще е нужен? Като имате предвид, че от куверта в ресторанта на всеки е включено 50 гр. ракия. Решили сме да си внесем допълнително още ракия (вероятно домашна, ако имаме достатъчно), червено вино или розе, него може и да го купуваме, много малко бира, просто за всеки случай, тъй като ноември малцина ще посегнат към нея и водка, тъй като смятам, че тя е най-масовият алкохол и по наблюдения от работата ми в развлекателната сфера преди години, и по наблюдения от сбирките ни с част от гостите. Та май за количеството на водката съм в голяма въпросителна колко да купим crazy
Всичко зависи от това какъв алкохол пият гостите.По принцип Розето не е много предпочитано вино,така че според мен заложи на червеното.Може да помислиш и за бяло вино.
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #297 -: септември 29, 2011, 22:51:21 »

На нашата сватба доста от нещата не се изпиха! Върнахме от всичко! А имайте предвид, че гостите ни са пиячи!  good
За момичетата от София, ако се интересуват от наливно вино и ракия, с ръка на сърцето ще препоръчам винарната на съфорумката ни Mademoiselle! Сума ти хора след сватбата ги пращахме после да си пазаруват от там, защото харесаха много нещата.  good
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
Публикации: 878

« Отговор #298 -: октомври 03, 2011, 12:43:55 »

Може вместо концентрат (по едно малко) от ресторанта да го замените с бира която да сервират със основното. Или както направи една булка, направо е заменила ракията в куверта с една или две бири. Така ще ви отпадне бирата като ангажимент. Ракия така или иначе Вие си внасяте. Да не говорим, че тази дето я наливат предварително с куверта повечето пъти е от "Цар Киро" Освен това шофьорите в повечето случай са на бира. Така че бирата на масата е задължитлна за разлика от едно-то малко към куверта. Колкото до въпроса за уискито и водката. При наличие на уиски малко хора ще предпочетат водка. Освен ако водката е Смирнов а уискито Блек рам. Вино също трябва да има. Кое да е повече, бялото или червеното зависи от сезона.
« Последна редакция: октомври 03, 2011, 12:57:12 от AIVEN » Активен
Monikamaria
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #299 -: октомври 03, 2011, 13:54:41 »

Идеята на Айвън е доста добра, но по-добре ще е според мен тези бири да не се сервират на всеки, а да са например на бар-маса. При нас, противно на очакванията ни, се изпиха 20-30 бири от 130 човека сватба. Но иначе наистина това е добър вариант да се отървеш от ангажимента "бира", който и е важен все пак.
Активен
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: