Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 18:39:37

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 2  (Прочетена 167524 пъти)

Monikamaria
Баш Майстор
**
Публикации: 1505

Моят сватбен албум

« Отговор #225 -: март 03, 2011, 23:02:39 »

grey, от прочетеното тук, а то е доста, мога да стигна до извода, че не е добре да разчиташ на това, че хората ще изпият по-малко от 250 мл. А и уискито трябва да е един вид. А не на една маса да има уиски от 60 лв (предполагам, че ще има по бутилки за масите, сервитьорите се съмнявам да минават и да сипват по 50 мл на гостите постоянно), а на друга от 30лв и т.н. Обмисли ги добре тези неща, а най-добре прочети цялата тема. Доста хора са споделили техния опит. Просто, за да избегнеш кофти ситуации. Е, все пак ти най-добре си познаваш гостите, но като цяло има сравнително универсална рецепта. smile
Активен
CabuHka
Професор
Публикации: 378

Моят сватбен албум

« Отговор #226 -: март 03, 2011, 23:56:08 »

Grey все пак това е сватба не събиране за 1 час. Прочети всички коментари и виж, че алкохола почти винаги се смята около 200 0 250гр на човек, за да не останат гостите без. Както е казала Monikamaria, алкохолът на който сте се спряли е доста скъп, а и ти имаш идея да има почти от всеки вид алкохол /моят съвет без да се натрапвам/ е да се спреш на 2 или 3 вида концентрат /а за вино и бира ясно е че винаги има/.
Активен
soulless
Сватбен ГУРУ
Публикации: 619

Моят сватбен албум

« Отговор #227 -: март 04, 2011, 00:05:18 »

Определено е добре да се обмислят добре концентратите, наистина. Ние, примерно, ще имаме малко уиски основно защото свекър ми ще отвори щедро дълбокия си резерв (май повече от 20-годишен blum) - иначе щяхме да се позамислим колко и най-вече какво уиски да имаме, вероятно нямаше да е шотландско, просто сметката става космическа, а не е идеята да им капнем по 5 мл на гост все пак...
Активен
grey
Сватбар
Публикации: 190

« Отговор #228 -: март 04, 2011, 00:20:43 »

При нас всички питиета ще са на бар и на поискване, с лист какво има на разположение. Безалкоолни, вино, твърд алкохол. Като количество може и да се събере повече алкохол, който да върнем, но е добре да има разнообразие. Но горе долу си знам гостите. Някои и 5мл няма да изпият, но за 250 мл и нагоре едва ли ще са повече от 10ма такива.
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #229 -: март 04, 2011, 01:21:53 »

Нашите гости са си пиячи и ние сме определили по 350мл твърд алкохол и по 1/2 бутилка вино за всеки. Половината ще е уиски и половината ракия. И няколко бутилки водка за резерв. Това е. И безалкохолни, вода и сода разбира се. Водата до колкото знам трябва да е много. smile Уискито ще е Джони. Намерила съм по 19лв бутилката.
Активен
grey
Сватбар

« Отговор #230 -: март 04, 2011, 02:01:19 »

Аз за виното мисля да е поне 0.5 л на човек. Имаме любители на виното и за това се чудя какви вина да взема. Вие какви вина взимате?
Бира, вода, безалкохолни - няма да нося аз, но предполагам ще се изпие доста.
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #231 -: март 04, 2011, 16:16:52 »

Ние още не сме решили нито виното, нито ракията каква да е. Аз мисля да намеря добра фирма за наливно вино. За сега съм си отбелязала две. Само че преди да вземем за сватбата ще си купим да пробваме разбира се. Някой да знае такава добра фирма?  scratch one-s head Иначе виното ще ни е в кани. Обещаха ми от ресторанта. Старая се максимално да огранича бутилките по масите. Водата също ще е в кани. Само уискито, ракията (които поне ще са в тон с украсата) и безалкохолните ще са в бутилки, но тях няма как да ги избегна. Бирата мисля да е в кегче. Ние нямаме много бираджии. Единствено, ако някой ще шофира.

grey, последно съветче blush - говорила ли си с управителя на ресторанта? Бар на поискване обикновено означава, когато бутилката на масата свърши да отиде госта и да си вземе нова бутилка. Просто на сватби не се навиват много лесно да разливат по чашите постоянно. Независимо дали е бар. А и за самите гости не е удобно на всяка чаша да стават.
Активен
grey
Сватбар

« Отговор #232 -: март 05, 2011, 00:13:42 »

Да, няма проблем от страна на ресторанта. Но дори гостите да идат до бар за нещо за пиене, то е 5 метра разстояние, нищо няма да им стане. Най-много да се сблъскат с някой друг гост, до когото не стоят, и да си поговорят.
Предпочитам тези два варианта пред натрупани безалкохолни - 2 коли, 1 фанта портокал, 1 фанта лимон, и всеки отбягва портокала да кажем. По - добре за мен е всеки да си каже какво му се пие.
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #233 -: март 05, 2011, 18:23:26 »

Безалкохолното е ясно. good Говорим за алкохола- да го сипват всеки път по 50мл scratch one-s head.
Момичета, давайте идеи за хубаво наливно вино. Нямам откъде домашно. sad
Активен
kala
Сватбар
Публикации: 297

Моят сватбен албум

« Отговор #234 -: март 07, 2011, 16:09:00 »

Момичета, давайте идеи за хубаво наливно вино. Нямам откъде домашно. sad
Monikamaria, не знам каква цена за литър си предвидила, но ние скоро си взехме 2-3 вина от Лидъл-а и останахме мнооого очаровани! Харесахме си едно италианско червено вино на цена мисля 3.90лв за бутилка. danceg Ако те устройва пробвайте и вземайте и вие smile
Иначе се чудя в какво съотношение бяло-червено вино да взема за сватба началото на април?!
Май клоня 25 бутилки червено и 15 бяло за 100-на гости. Какви са вашите наблюдения?
Активен
soulless
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #235 -: март 07, 2011, 16:13:20 »

Kala, прецени си не само по сезона, ами и по гостите. Обаче ми се струва, че в началото на април почва да се пийва вече и бяло вино доста, така че помисли дали да не са в съотношение 1:1, но все пак ти си знаеш good Нашата сватба ще е в края на май и определно съотношението ще е в полза на бялото. Хубаво вино, между другото, има и в Карфур - все пак френските им продукти са добри, наскоро пих на един рожден ден евтино бяло вино от там, ами чудесно беше! Мисля виното да си го набавим оттам, наливно няма да търсим, нещо не ми се занимава с търсене на читава продукция...
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #236 -: март 08, 2011, 00:39:52 »

Ами аз по 4.50 за литър съм намерила и е хубаво вино. По принцип са ми обещали от една изба, но ще видим. Направо мисля да отскочим до Мелник да ви кажа! tease Просто искам наливно вино в кани, но от някоя стааара изба с традиции. Нещо такова ми се иска. Май витая в облаците нещо! crazy
Активен
soulless
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #237 -: март 08, 2011, 06:45:14 »

О, Мони, защо да витаеш в облаците - има чудесни наливни вина и ако се разтърсиш, със сигурност ще намериш smile Моят годеник се сети за някакъв негов познат, който продавал (май, че не го слушах внимателно Wink) наливно вино и май от този въпросния ще вземаме. Ако наистина е хубаво и цената е добра ще ти напиша контакти smile Мен пък ме притеснява, че не знам още дали от ресторанта в такъв случай ще ни осигурят кани за виното, абе всеки с проблемите си blum
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #238 -: март 08, 2011, 16:37:05 »

soulless, супер ще е ако като вземеш координатите ми ги пратиш! give_rose А за каните аз на горката управителка 100 пъти й повторих! sarcastic Но и тя жената е доста любезна и отзивчива.
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
Публикации: 883

« Отговор #239 -: март 08, 2011, 17:12:57 »

Аз мисля на нашата сватба да няма червено вино, само бяло....май месец е, мисля менюто да е с пилешко месо, а то върви с бяло винце. Баща ми е купил домашна ракия вече.  blum Ще вземем и уиски и бира, някое друго шише водка и това мисля да е...  pleasantry
Активен
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: