Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 17, 2024, 01:47:47

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 2  (Прочетена 167690 пъти)

Мърче
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546

come true..........

Моят сватбен албум

« Отговор #120 -: юни 24, 2009, 14:59:04 »

Амелия при всички положения алкохола в ресторантите е доста по - скъп. То не напразно разрешават внасяне. Ако видиш малко по-горе съм изчислила, че уиски, което купих за 15 лв., ако го взема от заведението ще струва 63 лв. Ти нали си от София - проверявай в Метро на специализирания магазин за алкохол и цигари. Там правят доста добри промоции. Ние вчера взехме Балантайнс - 700 мл. Миналата седмица имаше водка Финландия за 14 лв пак за 700мл. То зависи и какъв е алкохола - можеш да вземеш Блек рам уиски за 8 лв., ама истинските фенове на уискито не го пият. Ние лично търсим средния клас алкохол и малко отгоре ако намерим добра промоция.
Този елемент от сватбата зависи и от броя хора и какво количество и вид алкохол пият. То май почти няма хора, дето да не пият. Така че....А и когато алкохола е от заведението много трудно ще контролираш кой какво и колко поръчва и дали наистина го е поръчал.
За 15 лв. вино трябва да ти дадът минимум Траминер на Хан Крум, който в магазините е към 12лв. Ако ти предложат примерно Шардоне на търговище имаш около 60% оскъпяване. Сложи го по броя маси и ще видиш каква е разликата. Ако е по 2 лв на човек - втората оферта ми се струва по-изгодна.
И само последно ще добавя - била съм на сватби, които са правени от хора с отлично материално положение и които са си внасяли алкохол. Това само на мен ми е достатъчно.
Активен
*trinity*
Професор
Публикации: 450

Моят сватбен албум

« Отговор #121 -: юни 25, 2009, 11:09:15 »

Амелка и аз съм за втората ви оферта.Какво е това по 4 лв на бутилка и останалото от ресторанта-че то ще ви излезе пиенето почти като куверта за храната.На 14 бях на сватба и бяхме 16 човека и общо си поръчахме към 18 бут. вино.По принцип се смята по една бутилка на 2 човека и можеш да си сметнеш при броя на гостите колко бутилки ще ви трябват и колко ще ви излезе.Ние ще си вземем вино от метро или от кауфланд от тези в кутиите по 3 и 5 л и ще си го разлеем в бутилки.Ето ти една сметка-  3л=4 бутилки (1лв. струва бутилката) на нас ни трябват около 40 бут.и ще ни излезе около 150-170лв в зависимост от цената на виното.А ако вземем готови бутилки от 6.00лв. че и нагоре ще мине над 250 лв.
И така 150 срещу 250  blush с разликата ще си вземем водка ,уиски и друго ако измислим(ракията ще е отделно че е домашна и само бутилките ще са 20 лв.).Малко дълъг и с много сметки стана ама пък без тях не може  tease
Активен
denki6a
Любопитен
*
Публикации: 21

« Отговор #122 -: юли 29, 2009, 09:33:16 »

Компанията на мъжа ми можем и само с бира да ги изхраним на сватбата  blum. Качествен алкохол ли вземате или български?
Активен
vesince
Сватбар
Публикации: 247

г-жа Русинова

Моят сватбен албум

« Отговор #123 -: юли 29, 2009, 09:42:03 »

Ами мила, въпрос на възможности е. Но не трябва да се притесняваш, какъвто може човек да си позволи, задължителни работи няма  girl_wink
Активен
Мърче
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546

come true..........

Моят сватбен албум

« Отговор #124 -: юли 29, 2009, 09:45:35 »

denki6a ти се познаваш гостите. Ако наистина са само биропийци можете да си внесете само бира и ако някой много държи на друг алкохол - да си поръча от ресторанта. Така би било много лесно наистина. Колкото за това какъв да бъде алкохола - vesince е права - зависи от възможностите на всеки. Ние сме гледали да е златната среда.
Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1186

Моят сватбен албум

« Отговор #125 -: юли 29, 2009, 09:56:08 »

абсолютно е така, има и много хубав български алкохол, който е на прилични цени така че ....
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #126 -: юли 29, 2009, 10:45:22 »

Въпросът си опира до финансовите възможности, ако можете да си го позволите  естествено че вносен е по-добре. При нас свекъра държеше да е вносен и той го купи- Уиски балантайнс, водка Финландия и Ракия Бургас 69, ние пък купихме виното . Бира нямахме, но това беше мое настояване, просто не ми се връзваше с изискаността на събитието и с менюто.
Активен
denki6a
Любопитен
*
Публикации: 21

« Отговор #127 -: юли 30, 2009, 08:16:28 »

Е, така е определено ама ако са големи попивателни и пият много вносния ще се върже много скъпо blum
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #128 -: юли 30, 2009, 09:31:34 »

при нас много алкохол остана, но ние имахме човек, който следеше къде колко се изпива и ние си слагахме новите бутилки, главно защото знаехме, че много се краде от ресторантите и така нямахме загуби, но ние бехме взели повечко, защото не знаехме кой какъв алкохол ще пие и бяхме предвидили по 200 грама от всичко да има-от ракията от уискито и от водката, а за виното по половин бутилка и повече от половината алкохол си го върнахме
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #129 -: август 06, 2009, 16:27:48 »

Ние с мъжът ми не направихме голяма сватаба (70) човека, освен това трябваше да избирам между мизерна сватба в София, и роднините ни да минат по 500 км., или пищна сватба в Стара загора, с нощувка на гостите и аз реших да не се скъпя от към алкохол и храна...та имаше ракия,(5л - остана 1л) задължително за салатата, даже и "гъзарите" от страна намъжът ми, които винаги пият уиски я пиха, бяло вино ( беше 11.07.2009 - лято - 6л. - останаха 3), бира не поръчвах, беше на свободна консумация, водка - 4л - останаха 2, уиски 10 л - изпи се,  но то беше само марково и то хубаво, с връзки, където е сигурно, че е качествено.
Моят съвет е пиенето да е съобразено с яденето и с възрастта на гостите...уискито върви със мезета и ядки, а салата с ракия, а ако имате възможност вземете 3-4 бут. водка и помолете сервитъорите да преценят къде какво се пие и да оставят бутилките там...не е задължително масите да са заредени еднакво, може даже, да помолите сервитъорите според масите да направят зареждането, но трябва да им напишете предварително...
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #130 -: август 07, 2009, 08:41:26 »

Искам да дам един съвет...не се лъжете с бирата...миналата година на сестра ми на сватбата тя беше поръчала 130 бири, не и дадоха да си внесе, за всеки от гостите с вечерята и ако някой иска допълнително...те обаче какво направиха...отвориха ги всичките и ги занесоха по масите...беше на 7.09.2008, но температурите бяха 35 гр, през деня и при положение, че беше на открито на басейн, се изпиха около 40 бири!!! останалото в кофата, и си го платиха, защото глупаците умишлено я бяха отворили..., diablo та ако си направите уговорка с ресторанта, да предлага само наливна бира...си сметнете колко струва и нека да е на свободна консумация, пък ако си внасяте, като ви останат 5 каси бира какво ще ги правите...то всеки си преценя според гостите, но на моята тази година  на 11.07.2009 ми  изпиха около 20 бири, (70 ч.), (имах мезета и ядки и панирани хапки и пак не я пиха, всички пиха уиски, ракия и бяло вино, лятото не е подходящо за червено вино...) абе сметката ми беше 98 лв. свободна консумация...
Активен
vesince
Сватбар
Публикации: 247

г-жа Русинова

Моят сватбен албум

« Отговор #131 -: август 07, 2009, 09:59:27 »

Ами според мен това с алкохола и в частност бирата, всеки сам трябва да си прецени. Примерно аз знам, че при нас има доста пиячи на такава, колкото и неизискано може да прозвучи за някой, така че ще има. А за остатъците, за тези които сами си набавят, го има и варианта, да се говори с хората от склада или каквото е там, където се взимат нещата, да си вземат остатъка обратно. В тази криза разбирам, че доста се съгласяват на такъв вариант. Пък и от питане глава не боли  pardon
Активен
Jorjiana
Любопитен
*
Публикации: 23

« Отговор #132 -: август 09, 2009, 20:59:27 »

ние така се разбрахме с хората от склада, където ще купим алкохола, каквото остане ще им го върнем и ще ни върнат паричките, а пък бирата ни е от ресторанта, но не я плащаме, много бяха любезни danceg
Активен
♥_Veni_♥
Сватбен ГУРУ
Публикации: 584

Г-жа Ангелова

Моят сватбен албум

« Отговор #133 -: септември 12, 2009, 09:34:15 »

При нас условието което ни поставиха от "Мираж" беше куверта да не пада под 35 лв. от там нататък можеше да си вкарваме каквото пожелаем.Ние с милото решихме да поръчаме хапването, предиястието и салатата,а осаналите неща да си  ги купим.Така стана и с алкохола.Взехме Уиски, Вино, Бира, Ракия-вода и безалкохолни.Почети нищо не остана от алкохол а  Bravo като се има напредвид,че се бяхме презапасили...но нали знаете на сватби и банкети всичко  е по  judges
« Последна редакция: септември 12, 2009, 09:35:48 от Кardigansder » Активен
dari_pz
Ентусиаст
**
Публикации: 66

Моят сватбен албум

« Отговор #134 -: септември 12, 2009, 13:19:00 »

Ние тепърва трябва да мислим какъв алкохол ще внасяме,но сватбата ще е октомври и мисля ,че ще върви повече червено вино,а относно бирата смятаме да вземем направо бира в кутийки и така всеки сам ще може да си я отваря и дори да остане ще си я изпием после в къщи  Wink
Активен
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: