Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 17, 2024, 05:38:59
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 2
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 2 (Прочетена 167770 пъти)
anbibian
Сватбен ШАМАН
Отг: Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 2
«
Отговор #75 -:
юни 06, 2009, 21:22:01 »
Пък аз мисля цялата ракия в еднакви бутилки с еднакви етикето и омешана по масите Ха да познаят коя ракия коя е
а това за съревнованието е малко
Активен
Amelia
Баш Майстор
Публикации: 1556
«
Отговор #76 -:
юни 06, 2009, 21:23:58 »
ани, ние ще имаме етикети, които са много важни за нас с имената на дядовците ни, които са запечатали ракиятаи вече не са сред нас. Та затова няма как де се омеша.
Но както казва Амера, май както сме го решили ще е най-добре.
Активен
*trinity*
Професор
«
Отговор #77 -:
юни 07, 2009, 00:26:57 »
Здравйте да се разпиа и аз тука.Ние за сега сме планирали само ракията и виното(бяло и червено),а збезалкохлните ще си бъдат включени в куверта на гостите.
Някой беше писал за инерална вода -вие ли ще си внасяте безалкохлните и водата и няма ли да ви излезе прекалено скъпо?
Аз мисля само ракия и вино и вода да приготвим и да кажем останалото който каквото иска да си поръчва на сервитьорите.Все пак ще има доста жени които не пият и някои от мъжете също и мисля че няма нужда се изхвърляме толкова.Ще сме около 74 човека .
А дали сте мислили да има шампанско за всички или само в началото за посрещането?На мен като че ли ми се иска за наздравицата всички да са с шампанско
Активен
mucito
Сватбен ГУРУ
Love to be Loved
«
Отговор #78 -:
юни 07, 2009, 08:10:10 »
Едва ли ще ти излезе по-евтино, ако безалкохолно и водата са ти от ресторанта!!! Сметни ако всеки изпие само по 1 (което е абсолютно невъзможно според мен) колко ще е цената там и за тея пари колко ще купиш ако го внасяте вие. За минералната вода пък съвсем, особено щом някои от гостите ви не пият алкохол, би следвало да пият повече вода и безалкохолно! Абсурд е от ресторанта да е по-добра цената
За шампанското- пак си е според хората. Ние няма да имаме по масите, защото нашите гости не пият шампанско (или поне по-голямата част от тях).
«
Последна редакция: юни 07, 2009, 08:26:24 от mucito
»
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
«
Отговор #79 -:
юни 08, 2009, 09:45:04 »
При нас в куверта поискахме 1 литър вода, 0.5 безалкохолно и 0.5 бира. Ние носим по 1/2 бутилка вино на човек, 200 грама ракия, 50 грама водка и 50 грама уиски, 2 стека кола и 2 стека вода допълнително. Ще ви кажа другата седмица стигнали ли са
Активен
Amelia
Баш Майстор
Публикации: 1556
«
Отговор #80 -:
юни 08, 2009, 12:57:03 »
Бастет, водичката не е ли малко?
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
«
Отговор #81 -:
юни 09, 2009, 10:56:07 »
Такаам, аз тук с едно въпросче
Някой да е купувал продукти на Кока Кола от Метро и да е наясно дали трябва да се носи амбалаж за бутилките по 250мл които са? Понеже ставнявах и видях, че излизат по-евтино от пластмасовите по 500мл, което ми се вижда нелогично, освен ако не връщаш стъкление бутилки като вземаш касетката.
Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #82 -:
юни 09, 2009, 12:48:10 »
да трябва амбалаж
и то проблема е че приемат само техен амбалаж купен от Метро.
Иначе си го плащаш, но не можеш да го върнеш после
«
Последна редакция: юни 09, 2009, 12:55:25 от tasty
»
Активен
frenchapricot
Регистриран
Публикации: 4
«
Отговор #83 -:
юни 12, 2009, 08:55:51 »
Здравейте момичета,
и на мен от кетъринг компанията ми предлагат пластмасови безалкохолни бутилики (.5 л), но не мога да преценя дали ще стоят естетически добре на масата,
някак си на фона на цялото старание, което ще вложим в украсата на масите, изведнъж пластмасови бутилки. Не съм го виждала на сватба и се чудя дали излишно се притеснявам
... а с амбалажа на 350 стъклени бутилки ще ни е много сложно, но пък нали уж е за един ден само...
И друг много голям проблем е дали да заредим бутилките алкохол по масите или както ни се предлага - сервитьорите да обикалят и да наливат алкохола... уж по-изискано, но пък не мога да си представя баба ми например (много притеснитлена) да си поиска от сервитьора да й налее 3 пъти нещо дори да й се пие, като че ли ще има бариера между алкохола и гостите, а нали трябва да има градус насторение
... някой има ли наблюдения как е по-добре?
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #84 -:
юни 12, 2009, 09:02:16 »
Аз мисля, че е добре да има по една бутилка от всеки вид алкохол на масата. Сервитьорите трябва да следят само, когато свърши да се носят нови бутилки.
При другия вариант ми се струва, че може да се получи едно чакане да дойде сервитьора, всеки ще го пита какво се предлага за пиене, едно поръчване..... ако персонала на ресторанта не е достатъчно добър ще се получи неприятно.
Не мисля, че малки пластмасови бутилки 0.5 л, дори 1л. ще навредят кой знае колко. С амбалажа ми се вижда много сложна работата.
Активен
bubka
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
«
Отговор #85 -:
юни 12, 2009, 09:08:35 »
Цитат на: tasty в юни 09, 2009, 12:48:10
да трябва амбалаж
и то проблема е че приемат само техен амбалаж купен от Метро.
Иначе си го плащаш, но не можеш да го върнеш после
Знаех си аз, че има нещо гнило в Дания
Ще го мислим тогава как ще стане тая работа. Най-много да настоявам в ресторанта да няма безалкохолно от тях (примерно да се замени с бири или вино - така или иначе те ще са от тях), а ние да купим само от 500мл бутилки. И без това такава ми беше идеята първоначално.
frenchapricot, и аз подкрепям мнението на Наталия - изискано е, факт, но ще настане най-вероятно едно чакане ...
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #86 -:
юни 12, 2009, 09:25:17 »
Цитат на: frenchapricot в юни 12, 2009, 08:55:51
И друг много голям проблем е дали да заредим бутилките алкохол по масите или както ни се предлага - сервитьорите да обикалят и да наливат алкохола... уж по-изискано,
Да по-изискано е, но за малка сватба 30 човека някъде.Защото същите тези сервитьори освен, че ще разливат питиетата, трябва да сервират и отсервират, сещо така да сменят пепелници и т.н. неща.Така че в един момент хем няма да има пиене, хем няма да има ядене, хем пепелниците ще са пълни.
Сега се сетих нещо, една препоръка.Говорете с управителя на ресторанта, пиенето да бъде извадено на масите МИНИМАЛНО ВРЕМЕ преди гостите да дойдат, за да не се стопли.Също така да не изкарват големи количества, а да следят дали свършва.Бирата не я изкарвайте по масите в никакъв случай, стопля се бързо и после е като пикоч, гостите само ще си поискат повярвайте ми.Казвам го защото бяхме на сватба където всичко беше изнесено, включително и бирата и моя мъж понеже това пие я пи с лед.Ракията виното, всичко се беше стоплило.Говорете също така след пристигане и настаняване на гостите да се разнесат купички с лед.Все пак по-вечето сватби са по средата на лятото и жегата е невероятна.
«
Последна редакция: юни 12, 2009, 10:20:51 от магито
»
Активен
elzas
Регистриран
«
Отговор #87 -:
юни 12, 2009, 10:14:43 »
Ей това с алкохола е страшна работа. Аз още не съм стигнала до ресторанта, за да започна да преговарям каква част ще е от тях и какво ще си внасяме ние. Ние мислим да има ракия, вино, уиски, минерална вода, безалкохолно и бира. Ако не беше в разгара на лятото нямаше да има бира, но тъй като сватбата е на 4 юли, бирата ще присъства на масите.
Активен
valia_diva
Баш Майстор
«
Отговор #88 -:
юни 12, 2009, 12:03:56 »
Бирата е задължителна за лятото, аз дори предпочитам бира със спрайт че е много по - разхлждащо, но много малко хора я възприемат в такъм коктейл.
Активен
lady_in_love
Сватбен ГУРУ
Blinded by love
«
Отговор #89 -:
юни 12, 2009, 12:25:26 »
Момичета я дайте съвет,че аз въобще не мога да преценя.За 160 човека как ви се струва :
30 л. - Водка
30 л. - Ракия
40 бутилки бяло вино
Бирата ще бъде от ресторанта,кой колкото иска да си поръчва.
Ще стигне ли според вас,или е малко?
Активен
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8