Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 17, 2024, 01:31:59

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 2  (Прочетена 167681 пъти)
 
mucito
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 820


Love to be Loved


Моят сватбен албум

« Отговор #90 -: юни 12, 2009, 12:35:00 »

Бирата е задължителна за лятото, аз дори предпочитам бира със спрайт че е много по - разхлждащо, но много малко хора я възприемат в такъм коктейл.  blum
Това го чувам за пръв път! Аз не пия бира, обаче още тази вечер ще го направя на половинката  smile
Аз исках да попитам за уискито, че ми е голяма чуденка. Ще има ракия, водка, бира и  малко вино. Може би просто за цвят ще има мартини и пина колада (не съм сигурна обаче). Та мисълта ми беше колко уиски горе-долу да вземем за около 60 човека и дали да е по масите или да го изкарат сервитьорите вече по-натам, като дойде горе-долу време за тортата. Как мислите, че е по-добре?
Активен
23
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 376



Моят сватбен албум

« Отговор #91 -: юни 12, 2009, 12:37:58 »

Момичета я дайте съвет,че аз въобще не мога да преценя.За 160 човека как ви се струва :

30 л. - Водка
30 л. - Ракия
40 бутилки бяло вино
Бирата ще бъде от ресторанта,кой колкото иска да си поръчва.

Ще стигне ли според вас,или е малко?

Според мен количеството е ектра. Сметни да видиш , че се пада се по близо 180гр. на човек от вид алкохол.  Което за мен е  достатъчно!  good
« Последна редакция: юни 12, 2009, 12:44:00 от Sunny_girl » Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1186



Моят сватбен албум

« Отговор #92 -: юни 12, 2009, 12:43:03 »

Ние за 130 човека сме взели
24 литра Водка
29 литра Ракия
40 бутилки бяло вино
18 бутилки червено вино
200 бири
smile

Активен
valia_diva
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1711



Моят сватбен албум

« Отговор #93 -: юни 12, 2009, 12:48:25 »

.......... Та мисълта ми беше колко уиски горе-долу да вземем за около 60 човека и дали да е по масите или да го изкарат сервитьорите вече по-натам, като дойде горе-долу време за тортата. Как мислите, че е по-добре?
може би по 1 малка бутилка на всяка маса
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2648



Моят сватбен албум

« Отговор #94 -: юни 12, 2009, 13:50:38 »

съвсем не мисля, че бирата е задължителна през лятото, напротив. Аз бях твърдо против да има бира на моята сватба, някак си не ми се връзваше с цялостната визия и меню.
 иначе при нас имаше водка финландия, уиски балантайнс и ракия Бургас 69, повечето алкохол остана, но ние се бяхме презастраховали, имаше и бяло и червено вино по половин бутилка на човек, като бялото беше 2/3, защото е лято все пак.
Решихме да покрием допълнителните поръчки- бяха към 150 лева, имаше хора които сами си плащаха примерно по тяхно настояване ,защото си поръчваха 36 годишно уиски примерно smile
Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1186



Моят сватбен албум

« Отговор #95 -: юни 12, 2009, 13:56:22 »

е 150 лв е нищо за допълнителни поръчки
Активен
vesince
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 247


г-жа Русинова


Моят сватбен албум

« Отговор #96 -: юни 12, 2009, 14:22:20 »

Момичета, дайте съвет. Без да обидя никого  give_rose, но се изприщвам при мисълта за маси, заредени с бутилки от всякакъв калибър.  shok  Това най съм го мразела винаги - бутилки и чинии с поувяхнала салата по масите  bad bad Какъв е смисъла тогава да давам парички за украса  crazy Та аз имам следната идея, на красиво направено менюта на всяка маса да има изредени напитките, които се предлагат и сервитьорите да бъдат инструктирани при поръчка, примерно на уиски, да се занесе бутилка такова, а не само чашка примерно. И т.н. с другите неща.
« Последна редакция: юни 12, 2009, 14:24:27 от vesince » Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2648



Моят сватбен албум

« Отговор #97 -: юни 12, 2009, 14:25:27 »

Веси, идеята ти е много добра и на много сватби се прави така, била съм поне на 3 такива сватби. има обаче голям риск да ти откраднат алкохола, така че ти си прецени
Активен
valia_diva
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1711



Моят сватбен албум

« Отговор #98 -: юни 12, 2009, 14:35:28 »

Аз лично не бих искала да спестя бирата от менюто, защото имам гости, които пият само бира и никакъв друг алкохол, а ми се иска всички гости да се чувстват добре на сватбата. Въпрос на личен избор.
Веси - Аз също съм на мнение, че могат доста да те окрадат от персонала относно алкохола. Миналото лято присъствах на една сватба, на която всичкия алкохол стоеше на една отделна маса. Имаше Водка, ракия, уиски, джин, мартини, текила, коняк  - каквото се сетиш и гостите си сипваха каквото искат. На масите имаше на всеки по 50гр ракия за първата наздравица. Неудобното е, че трябва да стават и да си налеят, но ми се струва че се изпи доста по-малко количество.               
Активен
vesince
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 247


г-жа Русинова


Моят сватбен албум

« Отговор #99 -: юни 12, 2009, 14:36:20 »

Аз пък си мислех, че съм открила топлата вода  Xixixi sarcastic sarcastic sarcastic Но е супер, че е вече изпитано и май функционира  danceg roumyana , благодаря за бързия отговор  give_rose А можеш ли да ми кажеш, някъде проблеми да са се получили? А относно кражбата - директорката на хотела ни е и гост на сватбата, та се надявам да няма много волности, но  pardon човек никога незнае.
Активен
vesince
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 247


г-жа Русинова


Моят сватбен албум

« Отговор #100 -: юни 12, 2009, 14:41:27 »

Мдааааа, това за мокрия бар и аз си го мислих първо, но след като порових малко във форума, разбрах че не сработвало много добре  nea И се отказах, та това ми беше следващата "гениална" идея. pleasantry
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2648



Моят сватбен албум

« Отговор #101 -: юни 12, 2009, 14:46:50 »

 Веси, сватбите на които се е действало така бяха в Санкт Петербург и Тримонциум Пловдив, и двете заведения са много добри и изискани, по принцип спред мен така е редно и е много по-добре. нямаше проблеми, в Тримонциум сервитьорите буквално седяха зад гостите и моментално реагираха с поръчките, горе долу така беше и в Санкт петербург.
щом директорката ви е позната не би следвало да има проблем.
според мен ако обслужването е добро би трябвало да няма проблеми, защото единствения риск е да чакат много гостите и да няма кой да ги обслужи и да махат като ненормални на сервитьорите, иначе идеята си е много добра  и стилна.
Активен
lady_in_love
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 837


Blinded by love


Моят сватбен албум

« Отговор #102 -: юни 12, 2009, 15:42:18 »

Аз смятам в началото,когато се сервира всичко да се изкара по една бутилка от всеки алкохол на маса и след това вече кординаторките ще следят къде,какво свършва и ще се вади на момента нова.За мен така е удачен вариант,защото не искам по масите да има по 10 бут. алкохол,а не ми се струва  добре хората да стават постоянно да си наливат,а пък ако сервитьорите им наливат,предполагам,че винаги ще се получава малко забавяне.Затова по мое мнение с по една бутилка на маса е най-удобно,поне за мен. Wink
« Последна редакция: юни 12, 2009, 15:50:35 от lady_in_love » Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2648



Моят сватбен албум

« Отговор #103 -: юни 12, 2009, 15:46:30 »

да така беше и на моята сватба Лейди ин лав, хем се следи дали вски има всичко , хем е изичстено по масите.мног удачен вариант
Активен
Kristinka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 649


Just a Wife


Моят сватбен албум

« Отговор #104 -: юни 12, 2009, 21:09:10 »

Хайде и аз от личен опит да споделя какво се изпи след като мина нашата сватба.
Почти всичкия внесен алкохол се изпи.т.е. от внесени 30 бут уиски, 10 водка,40 ракия, 12 бяло/12 червено вино, се изпи-25 бут уиски, 5 водка, 26 ракия, 7 бяло и 8 червено вино. Това е за 143 човека, като се има на предвид и 7 деца.
Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines