Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 10:18:05

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 2  (Прочетена 167277 пъти)
 
juliet
Любопитен
*
Публикации: 34


« Отговор #315 -: декември 21, 2011, 17:48:51 »

juliet иха мила,браво бе ,истинска българска сватба :bravo:Ще се ориентирам по теб за нашите бутилки с алкохол:)
И на мен така ми звучат много обаче в интерес на истината нямаше пияни(много) хора smile а и да отбелжа, че частта в ресторанта продължи 9-10 часа. Също така имайте предвид, че всяка отворена бутилка си седеше на съответната маса, така че алкохол може и повечко да е останал, но са били започнати бутилки.
« Последна редакция: декември 21, 2011, 17:51:20 от juliet » Активен
mariajoro1984
Професор
****
Публикации: 366


« Отговор #316 -: януари 12, 2012, 22:08:00 »

Момичета колко спред вас трябва да е алкохола за 120 госта.Много ми е трудно да преценя. blushИначе ще има водка финландия,уиски тюламор,бяло вино шардоне ,домашна ракия!
Активен
ivailogeorgiev
Ентусиаст
**
Пол: Мъж
Публикации: 86



« Отговор #317 -: януари 12, 2012, 22:31:42 »

Ще се ориентираш като си направиш схема с масите и колко човека са на маса  в ресторанта.

Защо ами на всяка маса за 4-6-8 човека си е нормално да си има бутилка от вид
Там където са повече хора на маса или са събрани две-тримаси  трябва втора бутилка.
Неудобно е пренасянето от маса на маса алкохола -тоест да разчитате че хората ще ходят до другата маса да си долеят малко алкохол.
тоест за 120 човека горедолу на 15 маси по 8 човека значи 15 бутилки от най предпочитаният алкохол плюс резерв от него  от другият също по бутилка виното бутилка за четирима и т.н.
Да ако има няколко четворки маси алкохола ще остане по масите но при 6-8-10 човека на маса си трябва резерв втора бутилка от твърдият алкохол
Активен
mariajoro1984
Професор
****
Публикации: 366


« Отговор #318 -: януари 12, 2012, 22:42:26 »

ivailogeorgiev ,нищо не разбрах blushимам 10 маси с по 12 човека:))
Активен
ivailogeorgiev
Ентусиаст
**
Пол: Мъж
Публикации: 86



« Отговор #319 -: януари 12, 2012, 23:28:29 »

ivailogeorgiev ,нищо не разбрах blushимам 10 маси с по 12 човека:))
Хубаво -
По литрова бутилка ракия домашна
по бутилка уиски
по бутилка водка
по 2 а може 3 бутилки вино
Активен
mariajoro1984
Професор
****
Публикации: 366


« Отговор #320 -: януари 12, 2012, 23:45:58 »

Аааа супер си,благодаря:)))Значи ще купя 15 бутилки уиски,15 бутилки водка и 30 бутилки вино:)))
Активен
ivailogeorgiev
Ентусиаст
**
Пол: Мъж
Публикации: 86



« Отговор #321 -: януари 12, 2012, 23:49:39 »

Някъде се спомена че водката по не се изпива  така че за 10 маси като начало 10 бутилки и резерв
Ох обърках се ти най добре знаеш поименно гостите си и тяхните предпочитания
Активен
sunset
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 821



Моят сватбен албум

« Отговор #322 -: януари 13, 2012, 09:34:37 »

Здравейте, ще ви помоля за съвет. give_rose На нашата сватба ще присъстват 120-130 души. На маса ще има по 12 човека. Ето как сме решили да разпределим алкохола по масите. На всяка маса ще има:

1. Водка- 3 бутилки
2. Уиски- 3 бутилки
3. Ракия- 3 бутилки
4. Бяло вино- 5 бутилки
5. Червено вино- 5 бутилки

Колебаем се дали вместо червено вино да има повече бяло, тъй като сватбата ни е лятна, а през лятото се пие повече бяло вино. Вие как мислите? Освен това се чудим дали количеството алкохол, което сме предвидили не е малко.
« Последна редакция: януари 13, 2012, 09:38:33 от sunset » Активен
Vivid
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 396



Моят сватбен албум

« Отговор #323 -: януари 13, 2012, 09:41:28 »

На мен ми звучи множко. За 12 човека 9 бутилки твърд алкохол... и 10 бутилки вино...Може да понамалите количеството на водката, уискито и ракията поне според мен. Всичко си зависи от хората, вие си знаете дали пийват повечеко или карат по-леко. Раздели общо литрите, които имаш на масата на човек и прецени. Личното ми мнение е, че е достатъчно да се предвиди по 1 литър алкохол на човек. Все пак това е сватба, а не състезание по надпиване. А и според мен едва ли много хора ще сместват.
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2189



Моят сватбен албум

« Отговор #324 -: януари 13, 2012, 09:51:29 »

И на мен ми се струва много. По 2 бутилки от твърдия алкохол е достатъчно. За виното, мисля че 3 е добре. Разбира се трябва да имате в резерв.
Активен
irena_popova
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 458



Моят сватбен албум

« Отговор #325 -: януари 13, 2012, 10:00:52 »

Нашите маси за по 10 човека, ще има една, която ще е 14 човека. Мислех да сложим 2 бутилки твърд алкохол и по 2 бутилки вино. Резервата ще е прибрана и който иска вадим. smile
Активен
sunset
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 821



Моят сватбен албум

« Отговор #326 -: януари 13, 2012, 10:08:31 »

На маса ще има първоначално по една бутилка от всеки вид твърд алкохол и по две бутилки от бялото и червеното вино. Когато се изпие една бутилка, ще се слага друга. Поне аз така си представям нещата. Лошо се изразих в първия си пост. Няма още от самото начало да сложим всичкия алкохол по масите. Въпросът е това количество, което сме предвидили да е достатъчно за всички.
« Последна редакция: януари 13, 2012, 10:14:36 от sunset » Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Мъж
Публикации: 878



« Отговор #327 -: януари 13, 2012, 14:44:32 »

Ще се ориентираш като си направиш схема с масите и колко човека са на маса  в ресторанта.

Защо ами на всяка маса за 4-6-8 човека си е нормално да си има бутилка от вид
Там където са повече хора на маса или са събрани две-тримаси  трябва втора бутилка.
Неудобно е пренасянето от маса на маса алкохола -тоест да разчитате че хората ще ходят до другата маса да си долеят малко алкохол.
тоест за 120 човека горедолу на 15 маси по 8 човека значи 15 бутилки от най предпочитаният алкохол плюс резерв от него  от другият също по бутилка виното бутилка за четирима и т.н.
Да ако има няколко четворки маси алкохола ще остане по масите но при 6-8-10 човека на маса си трябва резерв втора бутилка от твърдият алкохол
В такива случай сервитьорите нали са за това,  да доливат чашите на гостите макар и със шише от другата маса. В крайна сметка нали за това взимат такса за внесен алкохол. С презумцията че те ще го обслужват. Инъче защо искат такса на всяка внесена бутилка? sad
« Последна редакция: януари 13, 2012, 18:36:38 от AIVEN » Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 4265



Моят сватбен албум

« Отговор #328 -: януари 13, 2012, 15:26:39 »

Сънсет,
Мисля че е добре да се наблегне на бялото вино лятото, твърдият алкохол определено по-малко , за да не се превръща в състезание по надпиване сватбата и да не ви развалят деня с изцепки. Бях на една лятна сватба и забелязах че в жегата хората наблегнаха на виното и студена бира, безалкохолните и водата, някак си другото изостана..
Това си е мое лично мнение, разбира се, не ангажирам с него ! give_rose
Активен
theone
Професор
****
Публикации: 482



« Отговор #329 -: януари 14, 2012, 00:28:25 »

при нас няма да има алкохол на масите, нито безалкохолни, води и т.н. ще сложим листа с предлаганите напитки и сервитьорите ще се занимават с това гостите да бъдат добре обгрижени и чашите им пълни
Активен
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines