Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 17, 2024, 00:22:25

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 2  (Прочетена 167650 пъти)

ERan
Сватбен ГУРУ
Публикации: 648

Моят сватбен албум

« Отговор #105 -: юни 17, 2009, 12:32:11 »

от нашия алкохол остана много - да не кажа половината, а аз се притеснявах дали ще стигне всичкия smile Сега можем постоянно да каним гости, та да го доизпият..., а раздадохме и на родителите...
Бира не ни е била включена в менюто и да ви кажа - няма нито една поръчана - което много много ме озадачи!
Активен
Amelia
Баш Майстор
**
Публикации: 1556

« Отговор #106 -: юни 17, 2009, 12:54:19 »

Да, но вашата сватба не е лятна. Честно казано не мярвам да няма поръчки за бира в тези жеги.

Ние с милото не сме обсъждали подробно списъка с алкохола, но от споменатото на него все му се малее.  girl_impossible
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1469

Моят сватбен албум

« Отговор #107 -: юни 17, 2009, 12:56:17 »

Момичета присетих се да ви питам, като внасяте бира в ресторанта, те съхраняват ли я в хладилник?
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #108 -: юни 17, 2009, 13:11:33 »

Момичета присетих се да ви питам, като внасяте бира в ресторанта, те съхраняват ли я в хладилник?
в повечето ресторанти не позволяват да се внася бира, ако вашия разрешава трябва да ги питате , защото всеки ще е различно предполагам , зависи колко хладилника имат
Активен
mucito
Сватбен ГУРУ
Публикации: 820

Love to be Loved

Моят сватбен албум

« Отговор #109 -: юни 18, 2009, 18:03:37 »

Да! На нас ни казаха всичкия алкохол да го занесем от предния ден (включително и бирата, за да е студена).
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1469

Моят сватбен албум

« Отговор #110 -: юни 18, 2009, 22:41:55 »

Нашия ресторант е в нов хотел - още трупат имидж така да се каже, може да внасяме всичко, включително бира. Все пак реших да ви питам как е било по сватбите на момичетата, които вече са минали по този път. Иначе в началото на Юли ще ходим да уточняваме някакви подробности и ще си питам и за това. Но както обикновенно обичам да съм подговена педварително с информация   girl_wink
Активен
*trinity*
Професор
Публикации: 450

Моят сватбен албум

« Отговор #111 -: юни 19, 2009, 10:53:43 »

Момичета да ви попитам нещо-ни е си осигуряваме само домашната ракия и виното за ресторанта.Останалият алкохол ще си го поръчват гостите от ресторанта.Безалкохолните за сега също остават от ресторанта като ще си платим по 1,20 на човек за внесения алкохол.
  Та ви питам дали няма да ни излезе много скъпо така?
Някоя от вас ако и е минала по този път може ли да каже какво и е струвало пиенето в ресторанта?
Мерси много предварително
Активен
bubka
Публикации: 2079

Загубил всичко, не загубвай себе си ...

Моят сватбен албум

« Отговор #112 -: юни 19, 2009, 11:17:31 »

Тринити, проверете в ресторанта какви са цените на другия алкохол най-добре и сметнете. А като така или иначе плащате такса за вноса - можете да си купите и още 1-2 вида алкохол, да си го внесете и да се пие от него само.
Друг вариант - който си поръчва нещо различно от това, което сте внесли - да си го плаща сам.
А в куверта има ли включен някакъв алкохол - твърд или бира например?
Активен
*trinity*
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #113 -: юни 19, 2009, 12:28:54 »

Не няма.То куверта още не е доуточнен,но по принцип ще включена само храната.Аз си мислех да си купим всичкия друг алкохол(не е кой знае какво малко водка и бира) и безалкохолните и водата и да си ги сервират от ресторанта.Обаче моето мюбимо същество никак не е съгласно и каза че няма да ни излезе по евтино и щяло да остане после толкова много пиене и какво ще го правим.Не можм още да излезем с общо мнение по този въпрос та затова попитах  Hmmm
Активен
roumyana
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #114 -: юни 19, 2009, 13:08:26 »

Ами Тринити мила зависи колко е скъп ресторанта, нашият беше много скъп и както и да го смяташ си излиза по-евтино да внесеш алкохол, пък и няма как да контолираш колко алкохол ще ти пишат на сметката, примерно една бутилка водка или уиски ти е 20-30 лева, а малкото 5 лева, ние бяхме внесли водка уиски и ракия и вино, по куверт бяхме включили от ресторанта 750 мин.вода, 1 кола(фанта..) и 500 сода, доплатихме 150 лева, което аз лично не знам кякво е включвало,з ащото имаше поръчано най- много 5-6 кафета и толкова бири.
Активен
Мърче
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546

come true..........

Моят сватбен албум

« Отговор #115 -: юни 23, 2009, 20:32:49 »

Тринити хубаво го сметнете защото заведенията най-вече печелят от алкохол. Доста голяма е надценката. Давам ти една елементарна сметка, а пък и да използвам момента да се похваля. Днес с милото си купихме за сватбата уиски - Балантайнс - 15 лв. за 700 мл. от Метро. 50 мл. в заведение (зависи от заведението) но върви около 4-5 лева. Ако го сметнем на средна цена - 4,50 - това прави 63 лева за една бутилка, а ние я взехме за 15 - сметни сама кое ти е по-изготно. А и така или иначе ще плащаш за внесен алкохол.....
Колкото за бирата - на нас щи ни я изстудяват. И бирата и безалкохолното. Затова ни искат пиенето предишния ден. А ни взимат между 60 и 100 лева, в зависимост от внесеното количество, и независимо от броя на гостите.
За бирата има и друг вариант, стига да има условия на място - ако заведението разполага с машина за наливна бира - вземете си кенчета. Така бирата със сигурност ще е студена. Лошото е, че ако остане няма да можете да си я изпиете blum
Я и да използвам момента да попитам пиещите уиски (защото аз не съм от тях) - Балантайнса хубаво уиски ли е?
« Последна редакция: юни 23, 2009, 20:36:27 от Мърче » Активен
*trinity*
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #116 -: юни 23, 2009, 20:50:12 »

АМи  Мърче и аз това му казвам на моя ама той вика че било глупаво и още не мога да го убедя  sad.Ама имам още време да успея  Wink.
А за уискито -да добро е Валантайн,аз го харесвам и си е на сносна цена за добро качество,така че правилен избор сте направили.Дано и ние да се справим с нашия алкохол  tease
Активен
valia_diva
Баш Майстор
**
Публикации: 1711

Моят сватбен албум

« Отговор #117 -: юни 24, 2009, 10:30:36 »

Незнам дали и при вас е имало разправии за алкохола, но ние вчера за малко да се изпокараме. Роднините на милото искаха да има само вино, ракия и бира, но 2/3 от моите гости не пият нито едно от трите. Разбрах ме се да добавим и уиски. И всичко това са ни разрешили ние да си го вкарваме, което ни позволява да ги вземем на много добра цена. Както и водата. Единствено безалкохолното е от ресторанта. 
Активен
Мърче
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546

come true..........

Моят сватбен албум

« Отговор #118 -: юни 24, 2009, 10:39:13 »

valia_diva и при нас родителите искаха така. Ама аз имам поне 4-5 приятели, които пият само водка. И още 10тина, които при условие, че ще има уиски - това ще пият. Поговорихме си малко - говорене с лек елемент на караница - и накрая взехме и водка и уиски. Още повече, че като ги внасяте, остатъка ще можете и да си го вземете - няма да отиде в заведението. И аз отначало си мислех да ги няма ама като поразпитах момичетата във форума, пък и приятелки дето им е минала сватбата - никой не каза, че може и да няма.
Активен
Amelia
Баш Майстор
**
Публикации: 1556

« Отговор #119 -: юни 24, 2009, 14:15:25 »

Момичета, аз много се чудя по въпроса кое ти излиза по-евтино. Занчи конкретно съм се зачудила за офертите на Скай Уей и Централ Форум. Първите - може да внасяш само твърд алкохол при това с 4лв на бутилка.Останалото е от ресторанта, като най-евтиното вино е 15лв бутилката, но пък безалкохолните и бирата са на нормални цени.   Вторите - всичко може да внесеш, дори безалкохолното с 2лв на човек / не съм сигурна дали беше така или на бутилка/.

Всъщност има ли някакъв смисъл в офертата на Скай Уей с тези 4лв??? Кой ми излиза по-евтино като ми сложат и те 4лв на бутилка?!? Ох, не знам. много ми е странно това и не мога да го сметна. ако пък внесем повечко твър алкохол и оставим да си поръчват останалото, може да не излезе чак толкова страшна сума?

Абе, ясно ми е  къде ми е дупката - нямам представа от цените на алкохола на едро. Може ли да ми кажете колко върви една бутилка вино, водка, уиски, ракия и ако се сетите за още нещо. Много ще съм ви благодарна!!! Съвети също приемам!!!  give_rose
Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: