Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 08:21:04

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Анкета
Въпрос: Какви трябва да са брачните халки?
Традиционни!
С диаманти- най- добре!
Интересни и различни, ювелирни!
А трябва ли да има халка изобщо!?!?!
Една сребърна семпла халка и толкоз!
Нестандартни - даже по собствен проект!

Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Халките - 5 част  (Прочетена 194989 пъти)

Crystal
Сватбар
Публикации: 189

Моят сватбен албум

« Отговор #75 -: април 09, 2009, 03:03:34 »

Здравейте, момичета!

от Добрич съм и днес ходих при златар който работи със Сара трейд. Ние с бъдещия ми съпруг бихме желали различни ширини, за да не стои моиата грубо на моя пръст, а златара ми каза, че не е чувал за такова нещо и халикте винаги се правели с еднаква ширина. Някакви коментари да дадете на това? Аз не виждам къде може да е проблема. Все пак то да не е лента от която да режеш на см и да правиш на пръстен?! crazy. Много странно ми се стори и звучеше доста категоричен.

Аз малко късничко се включвам в тази тема, но днес най-сетне си взехме халките smile Докато обикаляхме из различни бижутерски магазини, все ни показваха "ето това са мъжките, а това женските халки", и по модели си съвпадат, но не и по широчина... женските - от 2мм до 4мм, а мъжките от 5мм до 7-8мм. Моята халка в крайна сметка е 3мм, а на милото 5мм, от бяло злато. И даже ми е малко чудно как така двете халки може да са еднаква широчина... няма ли пръстен от 5мм да е голям за женска ръка, особено като го сравнявам с годежния, които при мен е 2мм... не знам, вие как ги чувствате, удобни ли са, не са ли много тежки и неудобни ?
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #76 -: април 09, 2009, 06:54:43 »

Crystal, това с дебелината е така, защото в САЩ жените си носят халките заедно с годежния пръстен на един пръст, докато мъжете имат само халка.  Моите са всяко по 4 мм и така стават 8 общо. Халката на мъжа ми и тя е 8мм.
А на въпроса за тежкото - аз имам на пръста си 16 грама платина и да ти кажа, не ми тежи, дори ми създава приятно усещане. Но аз съм свикнала да нося пръстени и то по-масивни. Халката и годежният пръстен за май най-нежното нещо, което имам - всички други са по-така.
Активен
ralichka___
Сватбен ГУРУ
Публикации: 513

Моят сватбен албум

« Отговор #77 -: април 09, 2009, 08:37:55 »

Нашите са и двете по 5мм и по мой вкус халката ми си е екстра  tease На свекърва ми, например, й се вижда голяма голяма smile Все пак всички си имаме различен вкус
Активен
Петето
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2476

Дива и щастлива.....

Моят сватбен албум

« Отговор #78 -: април 09, 2009, 08:39:26 »

Crystal, нашите също са еднакви на широчина - по 4 мм. На мен ми стои много нежно, на мъжа ми - също  good Според мен много зависи от самия модел на халката  smile
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #79 -: април 09, 2009, 09:29:32 »

Нашите са 6мм и двете и са си супер!
Активен
Amelia
Баш Майстор
**
Публикации: 1556

« Отговор #80 -: април 09, 2009, 10:32:27 »

Момичета, вчера ходих в един златарски на Графа и там за техните халки ми искаха 45лв/гр, но за тези на Сара Трейд 51лв/гр!!! Oh my ... Така ли е и в другите магазини - да има разлика в цените? И кажете каква беше цената за грам в Сара Трейд - Раковски??? Че май по-евтино ще ми излезе от там да си ги поръчам.
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1469

Моят сватбен албум

« Отговор #81 -: април 09, 2009, 10:37:05 »

аз като проверявах преди два месеца цените на Сара трейд в софия бяха еднакви с цените на златото по принцип
по-висока цена ми казах за друга марка, мисля че беше на мери голд, не за сара трейд
Активен
princesata9
Сватбен ГУРУ
Публикации: 530

Най-щастливата Г-жа Узунова

Моят сватбен албум

« Отговор #82 -: април 09, 2009, 13:09:37 »

Принципно, постоянно се менят цените на златото, така че не се учудвайте. В Сара Трейд пък ще е напълно нормално да имат по-високи цени. Виж, някое от момичетата да каже в Раковски как е за да прецениш дали там е по-евтино.
Активен
tsvety_t
Сватбар
Публикации: 172

Моят сватбен албум

« Отговор #83 -: април 09, 2009, 14:14:32 »

Миналата Събота бяхме в Сватбен център - София и гледахме точно халките на Сара трейд - 43 лв. за едноцветно злато, 46 лв. за двуцветно, а моята е цялата с къмъчета в средата и съответно 49 лв. на грам. Старото злато го изкупуват на 26 лв./гр.
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader
Публикации: 8604

·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·

Моят сватбен албум

« Отговор #84 -: април 09, 2009, 14:37:49 »

Crystal, нашите халки са по 7мм. широки и изобщо не стоят грубо или неудобно good, относно тежестта, ако не си носила пръстен на този пръст ще ти тежи всичко, но за кратко, после се свиква!!! good Аз също си нося и годежния пръстен под халката, но пак казвам не стои нито грозно, нито ми е неудобно good
Активен
Amelia
Баш Майстор
**
Публикации: 1556

« Отговор #85 -: април 09, 2009, 15:48:13 »

Ами май ще е най-добре да звънна и да питам лично, защото няма смисъл ако мога да си ги поръчам тук на нормални цени да ходим чак до Раковски. Мисля, че имаше телефони в сайта им. Дано да са любезни и да кажат.
Активен
Рубин
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2491

« Отговор #86 -: април 09, 2009, 16:06:11 »

Здравейте момичета!Ние си поръчахме халки от сватбен център софия и се харесахме с по 7мм!Поръчахме ги и до 2 седмици ще са готови!От каталога на сара треид са,а цените са в зависимост от модела!Ние си избрахме напълно изчистени от жълто злато,двете 7 мм и ни казаха че цената ще  е около 600лв.Цената на грама на нашия модел беше 43лв!Аз много харесвам този размер 7мм,дано на живо да са ни и удобни и красиви!
Активен
rosi09
Ентусиаст
**
Публикации: 147

Моят сватбен албум

« Отговор #87 -: април 09, 2009, 16:57:05 »

Здравейте!
Нашите халки също са от Сара Трейд. Ние си ги взехме направо от Раковски, защото често пътуваме между София и Стара Загора. На милото халката му е 5 мм, 5,5 гр и е по 39 лв грамчето, а моята халка е 5 мм, 4,5 гр, има 5 цирконийчета и е 42 лв грамчето. Много са ни хубави, но фотото ни е кофти, като успея да направя хубава снимка ще ги пусна.  girl_wink
Активен
fifi```
Любопитен
*
Публикации: 47

Моят сватбен албум

« Отговор #88 -: април 09, 2009, 18:14:40 »

Момичета, колко време преди сватбата е нормално да си купим халките  blush
Активен
Бухтичка
Професор
Публикации: 361

Моят сватбен албум

« Отговор #89 -: април 09, 2009, 18:38:10 »

Не виждам какво значение има колко време преди сватбата е. Важното е само да има време за изработката или поръчката, защото на някои места може да е нужно повече. Аз моите ще ги поръчам при първа възможност, изобщо не виждам защо да чакам.
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: