Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 01:21:30

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември! 3  (Прочетена 121119 пъти)

Дидето
Баш Майстор
**
Публикации: 1523

Моят сватбен албум

« Отговор #30 -: март 30, 2009, 11:22:05 »

И аз знам че аспиринът в абсолюрно вреден за бременни по добре не го взимайте или консултирайте се с лекар
Активен
mamcheto
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1158

« Отговор #31 -: март 30, 2009, 11:55:10 »

За аспирина - една лекарката ми каза "Само ако не си алергична", а доколкото знам от една позната нейна позната в Англия редовно е пиела аспирин и не е имала никакъв проблем после. Но честно да си кажа като имах адско главоболие все пак реших да пия парацетамол, защото и аз съм чувала, че не е хубаво да се пие по време на бременност.
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2067

Моят сватбен албум

« Отговор #32 -: март 30, 2009, 12:05:25 »

Цитирам

Аспирин и други лекарства, съдържащи салицилати, не се препоръчват по време на бременност, особено последните 3 месеца. В редки случаи лекарят може да предпише използването им при постоянно наблюдение. Acetylsalicylate, обичайна съставка на много продавани без рецепта обезболяващи, може да забави раждането и да причини сериозно кървене преди и след раждането.

* Аспиринът е обезболяващо лекарство.

Вярно. Аспиринът е средство против болки, когато е дозиран от 500 мг до 1 г за една доза при възрастните, без да се надвишава общото количество от 3 г дневно. Смъква също температурата.
      И невярно. В слаби дози, от 75 до 300 мг дневно, намалява риска от тромбоза и "втечнява" кръвта. Това му въздействие се използва в кардиологията и неврологията.

* Аспиринът не е опасен. Всеки може да го пие.

Невярно. Някои хора са алергични към аспирина и не трябва никога да го пият. "На опаковките на лекарствата не винаги е обозначено, че лекарството съдържа аспирин", предупреждава д-р Жан-Франсоа Дубрер.
      Алергичните към него трябва да бъдат особено внимателни.

* Трябва да се спазват паузите между две взимания.

Вярно. Задължително е да се спазва указанието за взимане на аспирина и четирите часа между две дози. "Дозите се натрупват и могат да станат агресивни за стомаха и бъбреците в случай на предозировка", подчертава д-р Дубрер.

* Не се препоръчва при менструация.

Невярно. Само жените, които имат обилна менструация трябва да го избягват: за предпочитане е да използват друго обезболяващо средство, като парацетамола например.

* Пречи на действието на спиралата.

Вярно. Като всички противовъзпалителни, затруднява действието на спиралата. По-добре е да се вземе парацетамол.

* Децата могат да пият аспирин.

Вярно.Дозировките трябва да са предназначени за деца и предписани от педиатър. Дневната доза не трябва по принцип да надвишава 50 мг на кг и на ден. Свръхдозировката може да доведе до сериозно отравяне, с мозъчни и чернодробни усложнения.
      И невярно. Ако детето боледува от грип или варицела, могат да се появят странични ефекти като чернодробни проблеми, енцефалопатия.

* Някои лекарства не трябва да бъдат приемани заедно с аспирина.

Вярно.Не трябва да се съчетава аспирин в предписаните дози срещу болка заедно с други нестероидни противовъзпалителни или антикоагулиращи лекарства. Но не бива да се прекъсва дълготрайното лечение с аспирин и с малки дози, предписано от кардиолог или невролог. В тези случаи аспиринът има противосъсирващ ефект и ако е необходимо, могат да се приемат противовъзпалителни лекарства за кратък период от време.

* Не трябва да се пие аспирин по време на бременност.

Вярно.Не се препоръчва аспирин през първите три и последните месеци от бременността. Може да се пие по лекарско предписание през втория триместър.

* Не се препоръчва в кърмаческия период.

Вярно.Това лекарство преминава в млякото, затова не се препоръчва употребата му при кърмене. При необходимост се взима парацетамол (без да се надвишава дозата от 3 г дневно).

* Задължително е да не се взима аспирин преди хирургическа намеса.

Вярно.Независимо дали става въпрос за изследване на кръв, биопсия, хирургично зъбно лечение или операция, трябва да спрете да взимате аспирин десет дни преди интервенцията. При обикновено посещение при зъболекаря, четири дена са достатъчни.

* По-добре е аспиринът да се приема по време на хранене.

Вярно. Приет по време на лека закуска или основно хранене, аспиринът не дразни стомашната лигавица.
Активен
Nataliya
Баш Майстор
**
Публикации: 1630

Щастлива мама

Моят сватбен албум

« Отговор #33 -: март 30, 2009, 12:18:14 »

Момичета, днес бях на ЖК, но бебчо пак беше срамежлив и не мърдаше много. Доктора не успя да види момченце или момиченце ще е. Ще трябва да чакам още една седмица до втората фетална. Надявам се, че там вече няма къде да се скрие.  blum
Хемоглобина ми е паднал на 108 и ще трябва да пия 1 месец Малтофер 3 по 1 табл.  huhhuh.gif
Хубавото е, че вчера за първи път усетих бебчо. Съвсем лекичко ме побутна, но усещането е невероятно yahoo
Активен
Дидето
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #34 -: март 30, 2009, 12:20:15 »

Браво Наталия чесито първо ритниче наистина е много хубаво еее понякога де  girl_wink
Активен
maj4eto
Публикации: 2067

Моят сватбен албум

« Отговор #35 -: март 30, 2009, 12:25:23 »

честито Nataliya  Bravo за ритничето-ех,много е хубаво нали smile
Но както казва Дидето-после вече няма да е много приятно понякога tease
Активен
Nataliya
Баш Майстор
**
Публикации: 1630

Щастлива мама

Моят сватбен албум

« Отговор #36 -: март 30, 2009, 12:29:27 »

Да, супер е. А таткото си слага ухото на корема и каза, че чувал бебчо вътре как мърда tease  (нещо "бълбукало"  laugh).
Активен
Дидето
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #37 -: март 30, 2009, 12:31:49 »

Хахаха едвали чува ама  blum
Аз се пробвах с слушалките за кръвно ама цъки през тях не се чува нищо  sarcastic
Активен
bandidi
Професор
Публикации: 424

Моят сватбен албум

« Отговор #38 -: март 30, 2009, 14:25:34 »

Наталийка, браво! Наистина усещането е невероятно. Аз си плачех от радост в началото като започна да побутва. Сега само се усмихвам и деня ми е чудесен. Другата седмица значи ще го разберем малкото!  Bravo
Активен
bandidi
Професор
Публикации: 424

Моят сватбен албум

« Отговор #39 -: март 30, 2009, 14:31:23 »

Момичета, искам да споделя един проблем, който забелязах че имам през последната седмица. По лицето (бузата) и в края на долната устна ми се появи едно зачервяване, което отдалече прилича  на обрив. Отблизо се вижда, че са капилярчета.  cray Потърсих в нета за подобен тип проблеми и заопчнах от вчера разтриване с кубче заледена отвара лайка. Има ли някой подобни проблеми с кожата и знаете ли лек?
Активен
Ивче
Сватбар
Публикации: 218

Моят сватбен албум

« Отговор #40 -: март 30, 2009, 18:35:31 »

Ох, момичета помогнете ми ,много съм разсеяна-днес бях на ЖК(всичко с бебчето е наред,даже го видяхме как мърдаше  hurrah goody ) и забравих да питам дали за БХС трябва да ходя гладна.А утре съм на БХС.Вие знаете дали се ходи на гладно?
Активен
Zahira
Публикации: 2242

Моят сватбен албум

« Отговор #41 -: март 30, 2009, 18:41:43 »

Ивче не е задължително да се ходи гладна за БХС и моята доки ми го каза.
Активен
goldi
Баш Майстор
**
Публикации: 1871

Моят сватбен албум

« Отговор #42 -: март 30, 2009, 18:49:20 »

Ох аз отдавна не съм се включвала, в сряда съм на ЖК и в четвъртък трябва да вляза в болницата, заради болничния. Сега гледах във vboxa предаването на Милен Цветков от петък и направо бях потресена от разказа на една родилка за Втора Градска болница в София. Така, че много внимавайте къде раждате, аз в момента треперя от разказа на това момиче.
Активен
Дидето
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #43 -: март 30, 2009, 18:53:37 »

Аз съм на мение че наистина е мнгоо страшно и плашешто всичко нооо никаде не е гаранция че няма да се случи дори и в най хубавата болница при най добрия и колкото и пари да дадеш винаги риска
Според мен каквото му е писано на човек това ще е
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371

....братска обич.....

Моят сватбен албум

« Отговор #44 -: март 30, 2009, 19:49:54 »

Ох, наистина никой и нищо не може да ни даде гаранция че всичко ще е наред, но това не ни пречи ние да вярваме в щастливият край! NO
Аз да ви се похваля днес най-накрая успях да се запиша на ЖК. 2-3 часа сновях и чаках но си струваше. Записах се  при д-р Мадолева в клиника Лозенец, много приятен лекар. Беше изключително внимателна и заинтересована макар да и казах че си следя бременността при друг лекар. Тя ми даде направления за куп изследвания, които сега трябва да намеря къде да направя и ме гледа на видеозон. Близо 5 мин. побутвахме бебето за да му видим пола, но то упорито седеше седалищно с кръстосани крачета. Размърда се за малко но все така с кръстосани крачета. Накрая лекарката заключи че вижда само едни дълги крака и другото и гадаене...  blum Така че при нас чакането продължава  smile
Активен
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: