Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 12:38:17
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Клуб на "БЕБЕправещите" - 9 част
Страници:
1
...
26
27
[
28
]
29
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Клуб на "БЕБЕправещите" - 9 част (Прочетена 141127 пъти)
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
Отг: Клуб на "БЕБЕправещите" - 9 част
«
Отговор #405 -:
май 15, 2009, 11:55:06 »
Гери, според мен е хубаво да потърсиш второ мнение, защото този Дуфастон май го изписват под път и над път. Имай предвид, че повечето момичета качват кг. от него. Аз лично доста качих и още се боря с два - три от тях. Ще чакам да кажеш какво става с теб.
Активен
svetli
Баш Майстор
«
Отговор #406 -:
май 15, 2009, 14:07:03 »
Гери, и аз смятам, че при тези мерки не си с наднормено тегло. Задължително според мен потърси друго мнение преди да пиеш лекарства, които могат повече да навредят. Извинявай, ако си казвала, но хормонални изследвания правили ли са ти? След като всичко на вид изглежда добре, според мен би трябвало да се проверят и другите неща. Успех!
Активен
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #407 -:
май 15, 2009, 15:01:04 »
Цитат на: svetli в май 15, 2009, 14:07:03
Гери, и аз смятам, че при тези мерки не си с наднормено тегло. Задължително според мен потърси друго мнение преди да пиеш лекарства, които могат повече да навредят. Извинявай, ако си казвала, но хормонални изследвания правили ли са ти? След като всичко на вид изглежда добре, според мен би трябвало да се проверят и другите неща. Успех!
Светли
докторката каза че хормноните са наред щом лигавицата на матката е добре, означава че яйчниците т.е. хормоните си вършат работата добре
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #408 -:
май 15, 2009, 15:55:23 »
малко не ми се вярва само от вида на една лигавица да може да определи че хормоните са ти наред.
но пък знам ли може да са напреднали много
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #409 -:
май 15, 2009, 15:58:58 »
На мене също ми е малко странно така на око да се каже, че хормоните са наред
Аз бих ти препоръчала да попиташ втори човек.Случай много има.Аз последните две години качих 10 кила и са ми в по-вече мога да го кажа отговорно, но цикъла ми е като часовник всеки месец +- 2 дни.
Активен
jozka
Ентусиаст
Публикации: 122
«
Отговор #410 -:
май 15, 2009, 16:13:58 »
Гери искам да ти кажа, че аз от самото начало на цикъла си съм нередовна, ама стигало се е да ме прескача по 2 месеца, след 3 години ходене по доктори и тъпкане с кви ли не лекарства, се ядосах и казах, край, няма повече да подлагам организма си на това мъчение. цикъла ми все пак си остана нередовен, но с мъжа ми решихме да си имаме бебче, пробвахме 1 месец и резултатът е налице, живот и здраве декември месец ще сме 3-ма.
А и относно килограмите, можеш да ми разгледаш снимките, аз също не съм от слабите момичета, така че, не винаги килограмите са проблем. пожелавам ти успех
дано всичко се оправи, но според мен щом всички излседвания са ти добри, няма място за притеснение. мисли позитивно, това винаги помага.
Активен
Armanii
Сватбар
«
Отговор #411 -:
май 15, 2009, 17:03:10 »
Момичета според вас нормално ли е след ову периода да имам бяло течение? Забелязох, че от няколко месеца се появява точно след като засека ову няколко дена след това..Знам, че ако се появи кафеникаво течение може да е признак за имплантиране, но пък бяло течение?...Или пък това дали може да има връзка с приема на Дуфастон, но аз приема го започнах този месец от 14-ти ден.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #412 -:
май 15, 2009, 17:16:36 »
Армани код мисля, че става на въпрос за това
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=800&Itemid=13
Активен
Armanii
Сватбар
«
Отговор #413 -:
май 15, 2009, 17:27:43 »
магито
не съм сигурна дали става въпрос за това..в смисъл, че аз си усещам цервикалната слуз по време на ову - тя е безцветна, водниста и хлъзгава..но това което го имам в момента си е "гъсто" бяло течение, не е воднисто или хлъзгаво. Интересното, е че изчезва след няколко дни - някъде преди да ме навести лелката. Аз по принцип не съм имала такова бяло течение, освен когато съм била болна и съм пила антибиотици, само тогава съм имала.
Може би трябва да питам гинеколожката си - а те лекарите както винаги веднага ще ми изпишат някакви лекарства - само да не ми каже,че се дължи на някаква инфекция или гъбички..
Сега прочетох това :
"След овулацията количеството на естроген рязко се снижава и цервикалната слуз започва да се променя: тя става по-гъста и доста бързо се стига до сухост" - ти може би това имаш предвид..
Активен
HaT
Ентусиаст
«
Отговор #414 -:
май 15, 2009, 19:07:46 »
Приемате ли нови попълнения момичета
Ние вече не издържаме с милото и ще почнем малко преди сватбата с бебеправеното пък да видим какво ще стане. Само изчаквам да ми дойде след противозачатъцните и започваме. Успех на всички момичета и дано най-новата темичка за мамите да е за нас - мами 2010
Активен
Armanii
Сватбар
«
Отговор #415 -:
май 15, 2009, 20:24:51 »
Hat добре дошла, обичайте се и правете любов и дано бебо Ви зарадва скоро
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681
«
Отговор #416 -:
май 16, 2009, 08:52:45 »
HaT, добре дошла! Успех с бебеправенето и с подготовката на сватбата! Пожелавам ти скоро да се преместиш в темата с бъдещите майчета!
Гери, само от едно поглеждане на лигавица според мен не могат да ти кажат, че са ти ок хормоните. Трябва си ехография на щитовидна жлеза и изследване на няколко показателя като цяло. Моята гинеколожка ми обясни, че е хубаво всички жени в България от време на време да си ги проверяват, защото живеем в ендемичен район. Мисля, че маркерите бяха TSH, TAT и МАТ. Аз мисля другата седмица да си ги пусна, но първо ще направя консултация с ендокринолог разбира се. Пък ако има някакви притеснения, може и други хормони да се проверят. На твое място не бих пила хормонални препарати без обстойни изследвания. Но това си е мое мнение де, няма нужда да се съобразяваш с него. Аз по принцип мразя да пия каквито и лекарства да било, само ако не е крайно наложително.
Armani, аз имам същите симптоми с течението, описани от теб. Правих цитонамазки и микробиологии, кръвни изследвания също, защото все си внушавах да не би да има някаква инфекция, но нищо - гинеколожката обясни, че е нормално. И при мен така се появява след предполагаема овулация (предполагаема, защото още не съм използвала методи за нейното засичане) и продължава до цикъл. Ако си си правила изследвания и няма инфекции, тогава не се притеснявай.
Хубав и слънчев уикенд, момичета! Надявам се понеделнишки някоя от вас да започне седмицата с хубава новина, че да ни върви на хубаво!
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #417 -:
май 16, 2009, 11:05:32 »
Момичета, всички тия хормони и изследвания дето ги пуската по здравната каса ли са или трябва сами да си ги плащате?
Лекарите малко се поуливат като почнат да назначават ей така профилактични изследвания, особено ако са за ваша сметка. Ако има проблем е ясно, че трябва, но с превантивна цел е абсурдно да се изследва всичко.
Scarlett, за щитовидната жлеза обикновенно се пускат TSH, T3 и T4. TAT и MAT не са хормони, а антитела, които се следят при автоимунни състояния. Ехография също се прави само при доказани смущения в жлезата. Но разбира се, ако някой много настоява да си плати...
Активен
Armanii
Сватбар
«
Отговор #418 -:
май 16, 2009, 12:30:05 »
Scarlett и аз като теб съм си направила тези изследвания и всичко е окей. И предполагам, че е нормално явление, просто исках да видя дали има и други момичета като мен, сега се успокоих
И аз пожелавам на всички момичета приятен уикенд!
Активен
Gergancheto
«
Отговор #419 -:
май 16, 2009, 12:31:14 »
Аз говорих с няколко доктора днес и няколко акушерки и стигнах до извода че няма да пия дуфастон
Пия си само сега пет дни Ограметрила за да предизвикам цикъл, всички са на мнение че е от рязката смяна на времето, от резките промени в килограмите от 68-->60 , че е от това че бях на диети, антибиотици и така....съвета на 99% от хората с които говорих е просто по здравословен начин на живот и всичко ще си дойде на мястото
HaT
привет
Активен
Страници:
1
...
26
27
[
28
]
29