Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 14:26:33
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Клуб на "БЕБЕправещите" - 9 част
Страници:
1
...
24
25
[
26
]
27
28
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Клуб на "БЕБЕправещите" - 9 част (Прочетена 141150 пъти)
kali_gali
Заслужил майстор на спорта
Отг: Клуб на "БЕБЕправещите" - 9 част
«
Отговор #375 -:
май 13, 2009, 20:45:29 »
Скарлет,аз не съм специалист,но знам че несъвместимоста в резусфакторите се определя от майката.Нас ни водеха с рх несъвместимост.През цялото време ми правиха тестове за антитела.Когато родих докторката ми каза,че веднага след раждането ще се види каква е кръвната група на бебето и в зависимост от това в три дневен срок или ще ми сложат инжекция или не.В моя случай не се наложи,но не беше изключено.Но в края на краищата то е работа на докторите да го мислят.При мен се е наложило двукратно преливане на кръвта ми при раждане заради такава несъвместимост в родителите ми.Това е което знам.
Активен
Lili78
Ентусиаст
Публикации: 69
«
Отговор #376 -:
май 13, 2009, 21:47:42 »
Здравейте момичета. Аз съм си още тук. Прекарахме 5 щастливи и развълнувани дни след
миналата седмица, но снощи прокървих и това е. Тежко ми е, но ще се справя. Сега разбирам защо хората не казват на близките си в началото - ние споделихме само с родителите си, но и така беше адски трудно днес да им се обадим и да им кажем какво е станало.
Моят лекар общо взето ми се тросна, че хора, които са притеснителни, по-трудно ще запазят бременност - едва ли не ме обвини, че е моя вината, защото задавам много въпроси и съм притеснителна. Това съвсем ме отчая, защото такъв ми е характерът, но не знаех, че е такъв проблем. По-скоро проблемът май е в безсърдечния ми лекар, който ми каза да не си мисля, че тези неща лесно ставали. Ами мерси. Днес съм като пребита, и емоционално, и физически. Успех на всички вас и извинете за негативния пост.
«
Последна редакция: май 13, 2009, 21:55:35 от Lili78
»
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #377 -:
май 13, 2009, 21:49:48 »
Милата ти..... Пожелавам ти успех следващият път, какъвто несъмнено ще има!!!
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #378 -:
май 13, 2009, 21:52:54 »
Това се случва често и на много хора. Щом така е станало, значи е имало някакъв проблем с ембриона. Не го взимай навътре. Много, изключително важно е да си спокойна и позитивна и да не си го превръщаш във фикс-идея. Мога само да предполагам колко ти е мъчно и колко зле се чувстваш, но това ще мине и съм сигурна, че желаното ще дойде. Прегръщам те
Опитай се да не го преживяваш...
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #379 -:
май 13, 2009, 22:18:14 »
Лили, много съжалявам за това, което ти се е случило. Знам какво чувстваш и силно те прегръщам. Мисли позитивно и се опитай да гледаш напред. Убедена съм, че някой хора ще си кажат, че това което пиша са празни приказки, но аз го знам много добре. Ина (inaxastra) го е казала много добре - сигурно е имало някакъв проблем с ембриона. Представи си, че се беше запазило и се роди с увреждания или почине малко след раждането. Верно, че съм малко крайна и плашеща в момента, но това е самата истина. Чакали сме толкова години, можем да почакаме още два-три месеца.
Силна прегръдка и късмет от мен!!! Ако искаш да поговориш с някого знаеш, че съм насреща.
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681
«
Отговор #380 -:
май 14, 2009, 08:35:52 »
Lili, много съжалявам за случилото се.
Знам, че няма думи, които могат да те успокоят в този момент. Само ти пожелавам да гледаш максимално кратко назад. Знам, че сега в главата ти се върти само един въпрос - защо? - за съжаление няма отговор на него. Аз си го задавам вече 4 месеца, но разбирам, че само си вредя така. Горе главата! Болката отминава и скоро ще изгрее пак слънчицето във вашето семейство. Сега се съсредоточи върху физическото си възстановяване, а за емоционалното - просто бъди добра със себе си и не се обвинявай. Ти нямаш вина! Това е природа, тя знае най-добре кога ще дойде твоето бебче. Но че ще дойде, нямай съмнения. Една моя преподавателка от университета, когато й разказах какво се е случило при мен, ми каза една стара приказка, разказвана й от старата й свекърва - "където веднъж е текнало, пак ще текне". В смисъл, щом веднъж си забременяла, това пак ще се случи. И този път ще гушнеш на финала най-прекрасното бебе! Силно те прегръщам и споделям болката ти!!!!
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #381 -:
май 14, 2009, 08:37:51 »
Kali_gali, аз предлагам да се обърнем към чичко googlе за резус-факторите, все пак никой от нас тук не е специалист:
http://www.lekar.bg/news-43/info-767/%D0%9E%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%86%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82.%D1%80%D0%B5%D0%B7%D1%83%D1%81.%D1%84%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80.%D0%BD%D0%B5.%D0%B5.%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%87%D0%BA%D0%B0.%D0%B4%D0%B0.%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5!/
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #382 -:
май 14, 2009, 08:41:30 »
А и още нещо за Lili78 - ако нямаш много доверие на лекаря си, направи и втора консултация като спре кървенето, за да си сигурна, че се възстановяваш добре. Успех, мила, не се отчайвай. Твоето слънчице ще дойде при теб!
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #383 -:
май 14, 2009, 09:24:33 »
Lili78, незнам какво да ти кажа за да те успокоя. подкрепям момиичетата по горе и знаеш че ние сме насреща.
говорите си за резус фактори. а аз дори незнам коя кръвна група съм
но сигурно щом има специфика при отрицателния резус факрор на майката лекарите пускат изследвания когато трябва
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #384 -:
май 14, 2009, 09:52:09 »
echy, не се притеснявай. Аз също не я знаех, но като направих спонтанния аборт и се наложи да ми я изследват именно заради тази ваксина. При мен не се наложи, положителен съм. Като дойде бебенце, задължително ще ти я проверят. Пожелавам ти това да е много-много скоро!
Ani, какво става с теб? В теб ни е надеждата за малко хубави новини тази седмица.
«
Последна редакция: май 14, 2009, 09:54:13 от Scarlett
»
Активен
kali_gali
«
Отговор #385 -:
май 14, 2009, 10:01:09 »
Скарлет,аз не оспорвам думите ти.Да не го приеме някой това като спор или караница.Просто казвам моят опит какъв е и как е било при мен.Ако някой го интересува да съм полезна.Но не съм лекар и не знаяк как са точно нещата.
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #386 -:
май 14, 2009, 10:08:57 »
Kali, изобщо не го приемам като спор.
Аз също съм много далеч от медицината и само споделям от своя опит какво ми обясни лекарката. Твоята явно е имала друго виждане по въпроса. В крайна сметка това е доста незначителен проблем, нали така, една ваксина повече или по-малко нищо не променя и не е болка за умиране. Важното е да има живи и здрави бебочета. Пък всички тук сме се събрали, за да си бъдем взаимно полезни, всички имаме едно общо желание и то е толкова голямо, толкова човечно, че си мисля, че на нито една от нас не й минава и грам негативна мисъл през главата, за да си позволи да спори.
Активен
kali_gali
«
Отговор #387 -:
май 14, 2009, 12:39:38 »
Абе да ти кажа не е толкова незначителен,защото ако трябва да се сложи,а не е,шанса за второ дете май почва да клони към нула.Дори взех да се притеснявам дали това,че вече година при нас нищо не става да е от това.Все си мисля,че докторката ми е постъпила прамилно.
Активен
Gergancheto
«
Отговор #388 -:
май 14, 2009, 12:57:13 »
Кали
а ти си с резус отрицателен, мъжа ти положителен, а дъщеря ти и тя - положителен, а на теб не ти е сложен анти Д гама глобулин? Така ли?
Активен
Gergancheto
«
Отговор #389 -:
май 14, 2009, 14:34:56 »
А я само ми кажете ако имам раничка тя би ли довела до нерегулиран цикъл?!
Активен
Страници:
1
...
24
25
[
26
]
27
28
...