Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 16:25:35

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Клуб на "БЕБЕправещите" - 9 част  (Прочетена 141173 пъти)

Lupercola
Гост
« Отговор #360 -: май 13, 2009, 10:12:33 »

Аз ще се включа тук за резус факторите.... понеже аз съм с отрицателен, а таткото ни е с положителен.
В такъв случай до 72 часа след раждането на родилката се поставя инжекция ( мисля че наименованието й е "антиД гама глобулин, но може и да не е съвсем точно написано). Това се прави след всяко раждане или, недай си боже, аборт. Поставят го в болницата, в която раждаш, но ти трябва да си набавиш ваксината (м/у другото тя се съхранява в хладилник). Тук струва около 150 лв, но има и български вариант (със същия състав) - около 60-70 лв. Българският вариант се намира по-трудно, сигурно защото е доста по-евтин  blum На мен докторът ми ми го осигури  girl_wink Поставя се на хълбока (малко над дупето) и въобще не е болезнена  smile Надявам се да съм помогнала с тази информация  give_rose

Благодаря Пете, много хубаво си обяснила всичко.
Аз съм положителна. Всъщност от статиите разбрах, че само отрицателна майка е подложена на по-специални мерки. Но благодаря за информацията  give_rose give_rose give_rose
« Последна редакция: май 13, 2009, 11:33:14 от inaxastra » Активен
kali_gali
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #361 -: май 13, 2009, 11:13:18 »

За резусфактора-въпросната инжекция не се слага след всяко раждане.Първо се гледа с каква кръвна група е бебето.В зависимост от това се поставя или не въпросната инжекция с цел при следваща бременност да няма проблеми.Освен това по време на бременността непрекъснато се следи за антитела в кръвта на майката.
Активен
Ani
Професор
Публикации: 305

Моят сватбен албум

« Отговор #362 -: май 13, 2009, 11:37:51 »

kali_gali ,приемам поправката наистина е четвърта @}->--Леле и аз имам болки в яйчицата, но никой няма все още :\Значи да си направя тест blushИли да изчакам и утре huhhuh.gif
Много ви благодаря,сладурки!Довечера като се прибера от работа ще видим,то и мъжлето ми звъни през 5 мин.дали ми е дошло или не pardon
Scarlett , успех мила!!! Good luck
« Последна редакция: май 13, 2009, 11:39:51 от Ani » Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader
Публикации: 8604

·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·

Моят сватбен албум

« Отговор #363 -: май 13, 2009, 11:51:36 »

За резусфактора, Петето го е обяснила много точно! good Bravo И аз съм с отрицателен (А-), а мъжа ми с положителен (А+), а бебо е също положителен, но друга кръвна група 0+ Oh my ..., на мен също ми сложиха такава инжекция, но не съм я купувала в болницата където раждах (АГ Майчин дом) я имат и се слага безплатно!!!

Момичета, стискам ви  good good палци за PREGQ
Активен
Петето
Публикации: 2476

Дива и щастлива.....

Моят сватбен албум

« Отговор #364 -: май 13, 2009, 11:57:52 »

Танче, доскоро беше безплатно, но вече не се поема от касата, за съжаление  sad Иначе аз много внимателно разучих този въпрос  girl_wink
Активен
kali_gali
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #365 -: май 13, 2009, 13:14:06 »

И ние с мъжа ми имаме RH несъвместимост,но на мен не ми слагаха такава инжекция защото детето било с моята кръвна група  и RH.До колкото си спомням такова беше обяснението на докторката.
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

Моят сватбен албум

« Отговор #366 -: май 13, 2009, 13:28:48 »

И ние с мъжа ми имаме RH несъвместимост,но на мен не ми слагаха такава инжекция защото детето било с моята кръвна група  и RH.До колкото си спомням такова беше обяснението на докторката.
Е да, обаче ти си с положителен резус-фактор, нали така?
Петето много точно го е обяснила, когато майката е с отрицателен, а бащата с положителен. Бебето тогава е с положителен, защото той е доминантен генетичен алел (мисля, че така се казваше). От тук идва и несъвместимостта с майката и евентуалното произвеждане на антитела.
А за ваксината, аз пък съм чувала, че струва 200 лв.  sad
Активен
Дидето
Баш Майстор
**
Публикации: 1523

Моят сватбен албум

« Отговор #367 -: май 13, 2009, 13:34:00 »

Скарлет когато бебето вземе кръвта на майката няма нужда от инжекция   smile
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

Моят сватбен албум

« Отговор #368 -: май 13, 2009, 13:36:31 »

kali_gali ,приемам поправката наистина е четвърта @}->--Леле и аз имам болки в яйчицата, но никой няма все още :\Значи да си направя тест blushИли да изчакам и утре huhhuh.gif
Много ви благодаря,сладурки!Довечера като се прибера от работа ще видим,то и мъжлето ми звъни през 5 мин.дали ми е дошло или не pardon
Scarlett , успех мила!!! Good luck
Ани, действай с тестчето, няма какво да се мотаете вече. Аз на твое място нямаше да съм устискала досега. Много много късмет и дано да видиш  PREGQ
Моята гинеколожка току що малко ми се скара да спра да се психясвам и все да си мисля, че ми има нещо, и спокойно да си бебеправим, без много да му мислим за резултата. Взе ми само микробиология. Цитонамазка и вагинален ехограф каза, че сега е по-добре да не правим, щом евентуааално може да съвпада с период на имплантация, ако случайно сме успели.
Така че момичета, засега следвам нейните съвети и спирам да мисля за бебета, а просто ще си изчаквам цикъла, пък каквото дойде. Тайничко ще ви наглеждам как сте де.  give_rose

Диде, точно това обяснявам, че ако майката е с положителен и бебето ще е с положителен, дори и таткото да е с отрицателен. Тогава няма нужда от ваксина. Само при майки с отрицателен има проблем. Надявам се, че добре го обяснявам, не знам защо не ме разбирате.  blush
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader
Публикации: 8604

·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·

Моят сватбен албум

« Отговор #369 -: май 13, 2009, 13:40:05 »

Танче, доскоро беше безплатно, но вече не се поема от касата, за съжаление  sad Иначе аз много внимателно разучих този въпрос  girl_wink

Ясно, така беше, когато разждах аз, преди повече от годинаи половина, как лети времетоооо girl_impossible
Активен
Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1994

Аз дочаках своето малко чудо*2!

Моят сватбен албум

« Отговор #370 -: май 13, 2009, 19:53:26 »

Момичета, аз съм малко  Offtopic обаче искам да ви разсмея малко. Можете ли да си прадставите почти месец след като изгубих бебето моя тест за бременност продължава да е положителен. Това не е нормално. Пия си хапчетата, които ми изписа докторът и всичко е ок. Днес отидох в аптеката и исках да си взема тест за овулация обаче в аптеката ми дали тест за бременност. Те жените вече ме знаят с моята одисея. Можете ли да си прадставите. Аз май съм за някой учебник laugh
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371

....братска обич.....

Моят сватбен албум

« Отговор #371 -: май 13, 2009, 19:59:09 »

Рени, а не пишеше ли на някои тестове че при прием на определени медикаменти, теста може да бъде положителен? Аз имам някакъв такъв спомен, но може и да греша  crazy
Активен
-Ади-
Професор
Публикации: 448

Моят сватбен албум

« Отговор #372 -: май 13, 2009, 20:02:17 »

Също така пише ,че след загуба на бебе е нормално теста да е пложителен известно време докато хормоните се нормализират!
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1407

Моят сватбен албум

« Отговор #373 -: май 13, 2009, 20:05:01 »

За резусфактора, Петето го е обяснила много точно! good Bravo И аз съм с отрицателен (А-), а мъжа ми с положителен (А+), а бебо е също положителен, но друга кръвна група 0+ Oh my ..., на мен също ми сложиха такава инжекция, но не съм я купувала в болницата където раждах (АГ Майчин дом) я имат и се слага безплатно!!!

Момичета, стискам ви  good good палци за PREGQ

Offtopic Танче, преди няколко вечери даваха филм специално за това - наистина е безплатно, т.е трябва да се поеме от здравната каса, но на практика не става така. На болниците за раждане им превеждали по 500 лева, а само инжекцията струвала към 270 лева и затова отказвали да я закупуват. Преди години имало и българско производство и струвала 14 лева, но вече е спряно, защото много трудно се намирал материал - нямало толкова кръводарители.  Offtopic
Иначе и мен, ако ме сполети щастието да чакам детенце ще ми трябва такава инжекция sad.
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
Публикации: 974

На най-важните житейски пътища няма пътни знаци

Моят сватбен албум

« Отговор #374 -: май 13, 2009, 20:23:49 »

Момичета, аз съм малко  Offtopic обаче искам да ви разсмея малко. Можете ли да си прадставите почти месец след като изгубих бебето моя тест за бременност продължава да е положителен. Това не е нормално. Пия си хапчетата, които ми изписа докторът и всичко е ок. Днес отидох в аптеката и исках да си взема тест за овулация обаче в аптеката ми дали тест за бременност. Те жените вече ме знаят с моята одисея. Можете ли да си прадставите. Аз май съм за някой учебник laugh

Рени мисля дори три месеца може теста за бременност да е положителен след спонтаннен аборт. Толкова време долу горе му трябва на хормона ( HCG ) да се изчисти от организма.Все пак зависи и до организма ти ,но не виждам станно това че теста е положителен.
« Последна редакция: май 13, 2009, 20:27:51 от Gery79 » Активен
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: