Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 17, 2024, 01:29:15
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...
36
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6 (Прочетена 193377 пъти)
Agent T
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 611
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #210 -:
юни 01, 2009, 17:14:43 »
то аз исках бухнал кекс, ама такова нещо за първи път виждам...гарантирам ви и на снимка не сте виждали такъв
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2242
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #211 -:
юни 01, 2009, 17:24:45 »
Гери благодаря за панировките! Захващам се за работа, пък да видим какво ще излезе!
Активен
Milizandra
Любопитен
Пол:
Публикации: 41
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #212 -:
юни 03, 2009, 12:23:44 »
Приятелки, моля ви помагайте...
Решила съм да правя крем-карамел. Обаче... ами незнам как става
Но моля ви обеснете ми всичко от - до. Как става карамелизирането. Колко мляко, колко яйца, от хладилник или не, става ли с пастьоризирано мляко, колко захар, в тава или в чашки... знам ли да не би да има някакви специални купички (и от къде може да си купя)... как става тази прословута водна баня? ааа и най-важното.. не искам да стане на шупли...
Много въпроси, амаааа вие сте мацки от класа, сигурно знаете отговорите
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1188
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #213 -:
юни 03, 2009, 13:32:52 »
Милизандра ще ти дам моята рецепта за Крем карамел,всичко мога да ти обясня,само незнам каква е философията за тея шупли
Та...нужни са ти:
8 яйца
8 суп.лъж.захар
2 ванилии
1 литър мляко от кутия(няма нужда да го вариш )
Всичко се разбива добре с миксер.Следва карамелизирането.Това означава - в малак тенджерка сипваш около 7-8 суп.лъж захар и малко вода,колкото да покрие захарта и малко отгоре,около един пръст вода.Слагаш да заври като постоянно бъркаш,докато добие тъмен цвят и започне да мирише на карамелизирана захар.След като е готова сипваш карамелизираната захар или в правоъгълна тавичка или в купички за Крем карамел.Въпрос на избор е,ако е във формички стои по-красиво и удобно , а в тавичка го режеш на парчета,пак става.Та рърво отдолу е карамелизираната захар ,но веданага като я свалиш от котлона я сиваш и отгоре от предварително разбитата смес.На водна баня означава -пълниш по-голям съд от този в който ще ти е крем карамела с вода и слагаш примерно тавичката с сместа в тази с водата и печеш в фурната на 200 градуса около час.Като гледаш отгоре да се запече.После се оставя докато изстине така в тавичката.Дано да съм ти била полезна
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1188
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #214 -:
юни 03, 2009, 13:35:09 »
Даже може захарта за карамелизиране да е повече от това,което съм ти писала зависи дали искаш да има повече сок или не
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #215 -:
юни 03, 2009, 13:59:17 »
Цитат на: Milizandra в юни 03, 2009, 12:23:44
Приятелки, моля ви помагайте...
Решила съм да правя крем-карамел. Обаче... ами незнам как става
Но моля ви обеснете ми всичко от - до. Как става карамелизирането. Колко мляко, колко яйца, от хладилник или не, става ли с пастьоризирано мляко, колко захар, в тава или в чашки... знам ли да не би да има някакви специални купички (и от къде може да си купя)... как става тази прословута водна баня? ааа и най-важното.. не искам да стане на шупли...
Много въпроси, амаааа вие сте мацки от класа, сигурно знаете отговорите
1ч.ч захар
1литър мляко
6яйца
захар за кармелизиране
Аз го правя в чашки.На дъното на чашките слагам по 1 супена лъжица захар и оставям на котлона докато се разтопи захарта.След това ги махам от котлона.Слагам млякото/обикновенно/ с 1ч.ч.захар да заври и да се разтопи захарта.Махам от котлона и оставям да изстине.Разбивам в купа яйцата и ги прибавям към изстиналото мляко.разсипвам в купичките с кармелизираната захар.В една тава слагам около 2 пръста тава и нареждам в тавата купичките.Пека докато отгоре се образува коричка.Сервирам охладен или студен крем карамела.Може да се обърне в чинийка и да се декорира с топка сладолед или плодове.Дано съм била достатъчно ясна.Ако има нещо питай.
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4472
имаме си Теди - най-сладкото дребси
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #216 -:
юни 03, 2009, 15:12:39 »
за да не се образуват шупли - не трябва да позволяваш на водата да заврии
, за това се пече на послаба фурна към 150 градуса за около час !!!!
ето и аз как го правя
500 мл прясно мляко
1 ч л ванилия
4 яйца
кафена чаша захар
КАРАМЕЛ
50 г захар
1 с л вода
1 с л лимонов сок
Приготвяне:
Млякото се кипва с ванилията. Яйцата със захарта се разбива добре, постепенно се добавя изстиналото мляко или ако е от кутия направо от нея, само добавяш ванилията.Всичко се разбива отново до разтваряне на захарта.
Приготвя се карамелът : в тенджера или тиган - тефлонов се поставят захарта заедно с лимоновия сок и водата, като постоянно се бърка до разтваряне на захарта, маха се от огъня, когато карамелът придобие златист цвят. В 4 шоли за крем-карамел се разпределя карамелът и отгоре млечната смес. Шолите се поставят на водна баня в по-голяма тава, като нивото трябва да е до половината на шолите.
Крем-карамелът се пече в предварително загрята фурна на 150 С 45 минути (следи се водата в тавата да не закипи и при нужда се долива студена).
сервираш охладен
за чашиза крем-карамел, има едни от дуралекс светло-кафеви - сети ли се, в магазините по 1-2 лева има най-различнииии
«
Последна редакция: юни 03, 2009, 15:16:56 от Ели .
»
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #217 -:
юни 06, 2009, 17:50:06 »
Eо това кремче направих днес.Рецептата я взех от готварския форум.Много е вкусно и не е трудно за правене.
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1188
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #218 -:
юни 06, 2009, 17:53:11 »
Ехее,Гучи изглежда много готино дано и да е толкова вкусно
.Дай рецептичката,ако не те затруднявам
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #219 -:
юни 06, 2009, 17:55:02 »
Ето линка
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,81.msg23496.html#msg23496
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1371
....братска обич.....
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #220 -:
юни 07, 2009, 21:50:36 »
Някои дали може да ми каже какво представлява
сиренето Пекорино
и с какво мога да го заменя, защото не съм го виждала по супермаркетите ? Харесала съм си една рецепта за зеленчуков терин и там едното сирене е настъргано Пекорино ? Благодаря ви !
Активен
Milizandra
Любопитен
Пол:
Публикации: 41
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #221 -:
юни 08, 2009, 08:43:12 »
gucci, jasmine, Ели.
Много целувки и за трите ви, с благодарности за рецептите за крем-карамел... Поизпотих се докато го направя, но пък си заслужаваше
Ами, не че аз съм го правила, ама наистина стана много хубав и вкусен. Докарах го на външен вид и на вкус. Не ми стана на шупли, което е най-важното!
Благодаря ви приятелки
Активен
Lupercola
Гост
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #222 -:
юни 08, 2009, 10:22:21 »
Пекориното е овче сирене (пекора на итал е овца). От прилича малко на кашкавал, но не е същото. Самата му консистенция е малко по-твърда и носи специфичния си овчи вкус. Но сигурно може да се замени с кашкавал де
Теринът дето си харесала с какво е (да видим какво ще подхожда по вкус) ?
Активен
mucito
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 820
Love to be Loved
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #223 -:
юни 08, 2009, 11:40:27 »
ако теринът ти е с рикота, бадеми и кедрови ядки, спокойно можеш да го замениш с някой кашкавал или дори с обикновено по-твърдо сирене. Пекориното освен, че си има специфичния овчи вкус има и специфичната миризма (особено след като се запече)
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1371
....братска обич.....
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #224 -:
юни 08, 2009, 15:36:17 »
Ina, mucito
много ви благодаря !!!! И аз четох че е овче сирене, но се чудих дали да го заменя с овче кашкавал или овче сирене. Ето това е рецептата, дори и специална формичка със си купила за целта
и другата ми чуденка е дали да не рискувам да сложа няколко финни парченца пушена или маринова сьомга, но незная как ще се съчетае точно с тези сирена. Рикотата зная е че е нещо като нашата извара, но аз ще си купя истинска рикота. А относно чушките, тъй като не обичам никакви люспи в ястия, мисля леко да задуша в масло предварително изпечен пипер и да го отцедя добре от мазнината.
http://yoli-www.blogspot.com/2008/10/blog-post_953.html
Активен
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...
36
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines