Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 16:55:09

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 36   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6  (Прочетена 196132 пъти)
 
Lupercola
Гост
« Отговор #240 -: юни 20, 2009, 11:28:21 »

Аз не съм Гучи, ама да си кажа, че ако купичката е йена, ще се спука ако се сложи директ на котлона. Аз правя карамела в тиган и после го насипвам по купички, и към захарта добавям малко вода  blush blush blush

ПП. Извинявай, че се мешам, ма не се стърпях  blush
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 611



Моят сватбен албум

« Отговор #241 -: юни 20, 2009, 11:42:35 »

 smile
купичките са си купички за крем-карамел - от онези металните.....

аз се притеснявам за карамела, защото все нещо не мога да направя - как точно става, искам да знам.
 give_rose
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #242 -: юни 20, 2009, 11:47:16 »

Аааа от металните, да , можеш да ги сложиш директно, ама една по една ли ше си играеш ?! Иначе карамела не е труден - 7с.л захар и 1с.л вода. Слагаш на котлона и чакаш да се стопи (не го бъркам). Като стане златист го махаш pardon
Активен
valia_diva
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1711



Моят сватбен албум

« Отговор #243 -: юни 20, 2009, 11:47:28 »

аз към захарта за карамела добавям малко масло и няколко капки вода
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #244 -: юни 20, 2009, 11:51:45 »

Аз ако е за крем не слагам масло. Иначе признавам, че с масло става ммммиямммм  Torte
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #245 -: юни 20, 2009, 16:47:01 »

Гучи, имам въпрос, мила. Днес съм решила да направя крем-карамел и си харесах твоя начин на приготвяне. Само имам една питанка - когато правиш карамела, само захар ли слагаш в купичката?Слагаш 1 ч.л. захар в купичката и направо на котлона ли?
Благодаря ти.
дано да не е късно.Слагам само захарта нищо друго.Малко му трябва да се кармелизира.Купичките ми са метални и затова няма проблем с котлона.
Активен
elinora
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 143



Моят сватбен албум

« Отговор #246 -: юни 21, 2009, 08:35:24 »

Ето какво правих аз снощи:


* DSC02586.JPG (73.21 KB, 186x140 - видяно 2920 пъти.)
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 611



Моят сватбен албум

« Отговор #247 -: юни 22, 2009, 11:17:35 »

elinora, какво е това?суши ли? от снимката не се вижда много добре. прилича ми на някакви рулца.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #248 -: юни 22, 2009, 11:19:36 »

Аз да се похваля, правих шницел по виенски за първи път и за мой късмет и учудване взе че стана  yahoo Мъжът беше щастлив и учуден  smile
Активен
elinora
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 143



Моят сватбен албум

« Отговор #249 -: юни 22, 2009, 11:23:04 »

elinora, какво е това?суши ли? от снимката не се вижда много добре. прилича ми на някакви рулца.


Да, суши е. smile Ние с мъжа ми много обичаме такива по-нетрадиционни неща да хапваме.
Активен
Alinka
Регистриран

Публикации: 6



« Отговор #250 -: юли 01, 2009, 13:40:53 »

Скъпи съфорумки,
нашите кумове ни подариха уред за готвене на пара. bad
Може ли някоя опитна домакиня да ми каже какво се готви в този уред?
Пробвах ориз, но нещо не ми се получи, разбрах, че трика при успешното готвене на ориз е да се накисне 40 минути във вода преди да се сложи в уреда.
Пробвах свинско, стана вкусно, но ми се иска да направя нещо по-сложно и да взема акъла на любимото ми същество с кулинарни техники. heart Bravo Bravo blum
Активен
Mariqnkata
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 106



Моят сватбен албум

« Отговор #251 -: юли 03, 2009, 15:58:07 »

Аз лично на пара приготвям най- вече зеленчуци. Става и за риба и по леко месо. Нямам уред а ползвам решетка за пара, но става страхотно.
Активен
apostoloff
Регистриран

Пол: Мъж
Публикации: 6


Напред и нагоре!


« Отговор #252 -: юли 08, 2009, 15:34:41 »

                                     ЯСТИЯ С ПИЛЕШКИ ГЪРДИ


     Ако попитате някой диетолог кое месо е най- полезно и питателно, той ще ви отговори без колебание- пилешкото. Особено пък пилешките гърди. Трябва да запомните обаче едно- става дума за пилешко месо  б е з  к о ж а!! Защото в кожата на хвъркатите се съдържат най- много мазнини. Отстраним ли кожата обаче, предпазваме себе си от огромни количества вреден холестерол.
   Ще ви запозная с няколко рецепти, приготвени с пилешки гърди, т. е. с хваленото и прехвалено в нашата кухня “бяло месо”. Всички съвременни проучвания потвърждават, че то действително е най- пълноценно и същевременно най- здравословно.
   Ще започна с предпочитаната от мен италианска кухня.




                             ПИЛЕШКИ ГЪРДИ СЪС СОС ОТ СИНЬО СИРЕНЕ

   Филетата се начукват по гореописания начин. Подправят се само с бял пипер и се изпичат до златисто от двете страни. След това в един тефлонов тиган разтопяваме малко масло. Прибавяме 100 грама натрошено синьо сирене. Бъркаме с дървена лъжица, докато получим гладка смес. Прибавяме 100 грама растителна сметана и пак разбъркваме. След като сосът заври, го оставяме да покъкри десетина минути на слаб огън. Завиваме с този сос изпечените пилешки филета и ги сервираме с ризото.

                                         ПИЛЕШКИ КНИЖЕН КЕБАП

   Гърдите се нарязват на ивици и се подправят от вечерта с една от трите подправки по избор- счукан кимион, чубрица или джоджен. На другия ден ги подправяме и с бял пипер и ги поставяме върху намаслено алуминиево фолио, върху което предварително сме поставили няколко резена лук. Върху месото пък поставяме нарязани печурки.
   Загръщаме много добре фолиото от всички страни, така че отникъде да не може да излиза въздух. Поставяме отделните пакетчета фолио в тава, в която наливаме малко вода.
   Печем близо два часа на умерена фурна. Сервираме с картофено пюре или ориз.


  
                                        ПИЛЕШКИ ГЪРДИ В ГЪРНЕ

   Нарязваме 500 гр. пилешки гърди на хапки.  Изсипваме в гърнето 1 лъжица зехтин и  поставяме месото на дъното. Върху него изсипваме 500 гр. обелени, измити и нарязани картофи, 3 глави лук, нарязани на полумесеци, 1 глава обелен чесън, малко лют пипер,  лъжичка червен пипер, 2 дафинови листа и 5- 6 зърна чер пипер. Заливаме с чаша бяло вино, в което сме разтворили 2 лъжици доматено пюре. Течността трябва да покрие продуктите.
   Разбъркваме сместа много добре и покриваме с капак. Препоръчва се капакът да се замаже с тесто, но това не е задължително.
   Поставяме гърнето на печката или във фурната и задушаваме на тих огън около 2 часа и половина.

                                                ПИЛЕ ВРЕТЕНО

    Филетата се начукват по познатия начин в найлонов плик. Подправяме ги със сол, бял пипер, бяло вино, лимонов сок и малко масло.
   Изготвяме плънка от нарязани на кубчета кисели краставички (за едно филе- половин краставичка), кашкавал, нарязан на ивици, сварен грах и леко задушени нарязани печурки.
   Разпределяме сместа върху филетата така, че да останат свободни по 2 пръста отстрани. Навиваме плътно вретената и изтъняваме краищата им. Потапяме ги в смес от зехтин и соев сос и ги поставяме върху нагорещена и измазана скара.  Обръщаме всяко вретено през 5 минути- общо по 3- 4 пъти. След около 15 мин. ястието е готово.

                           
 
  
АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ





Активен
apostoloff
Регистриран

Пол: Мъж
Публикации: 6


Напред и нагоре!


« Отговор #253 -: юли 15, 2009, 20:45:17 »

ПРОЧУТИ МЕКСИКАНСКИ ЯСТИЯ



                    ЕМПАНАДАС С ПИЛЕШКО И СИРЕНЕ


За плънката:

½ чаша настърган кашкавал
1/2 чаша настърган чедър
1 чаша варено или пушено пилешко месо
1 чушка, нарязана на кубчета
1/2 лъжичка счукан чесън
1 лъжица ситно нарязан червен лук
1 ч. л. сол

1.   Смесваме в купа всичките съставки и ги поставяме в хладилника, за да се стегнат.
2.   Пълним емпанадите с по 2 лъжици плънка. Сгъваме ги, притискаме края с вилица, измазваме с разбито яйце.
3.   Поставяме върху тавата и поръсваме със сол и червен пипер.
4.   Изпичаме за 12-  13 мин. при 200 градуса. Сервираме топли.
(За 6 порции)


                                            ПИЛЕШКИ ТАКОС


Съставки:

За тортилите:

1 яйце, 6 с. л. царевично брашно, 1 с. л. бяло пшенично брашно, 5 с. л. олио,  2-3 щипки сол

За зеленчуковия микс:

1 глава кромид лук, 1 с. л. царевично брашно, 2 ч. л. сок от лимон, 2-3 скилидки чесън, 1/2 ч. ч. вода

За плънката:

300 г пилешко филе, 1 домат, 5-6 листа маруля, 2 с. л. сок от лимон, 1 ч. л. доматено пюре, 1 ч. л. чили сос,  1/2 ч. ч. вода, 2-3 с. л. олио, сол на вкус

 Приготвяне:
Тестото се приготвя, като в купа се налива 1 ч. ч. студена вода и към нея се прибавят двата вида брашно. Слага се разбитото яйце, посолява се и се бърка до пълното хомогенизиране на сместа (целта е да се получи смес с консистенцията на тесто за палачинки). Тиганът се намаслява леко и тортилите се пържат по познатата за палачинки технология, но без да се намасляват, след като са готови.
Лукът за зеленчуковия микс се настъргва, чесънът се счуква в хаванче и се смесват в купа с лимоновия сок и останалите продукти за микса. Плънката се приготвя, като пилешкото месо се нарязва на малки кубчета и се пържи в загрятото олио до златисто. Прибавят се чили сосът и доматеното пюре, разбърква се и се добавя лучено-чесновата смес. Пържи се, докато водата се изпари и сместа полепне по пилешките кубчета.
Половината от домата се реже на малки кубчета, а марулята - на фини ивички. Овкусява се с лимоновия сок и солта, разбърква се добре и се добавя запърженото пилешко месо. Пилешките такос се сервират, като в чиния се прави канапе от листата марули. Две от тортилите се пълнят обилно с плънката, но не се завива руло, а само се прегъва и се поставят върху канапето. Половината от домата се реже на две и с него се подпират тортилите, за да не се разтворят. Отгоре се гарнира с резени топено сирене или кашкавал.

                                   ПИЛЕШКИ БУРИТОС

1 с. л. мазнина
½ кг. пилешки гърди, нарязани на ивици
1 1/4 ч. ч. вода
готов мексикански микс от подправки
8 топли тортили
   Загрейте мазнината, прибавете месото. Пържете 3- 4 мин. Прибавете водата и подправките. След като течността заври, намалете огъня. Оставете да къкри, докато сместа се сгъсти.
   Разпределете месото равномерно върху тортилите. Настържете върху него сирене Чедар. Най- отгоре поставете нарязани зелени маслини, нарязан зелен лук и маруля. Загънете.

                                               ТОРТИЛИ

200 гр. брашно
200 гр. царевично брашно
1 к. ч. мазнина - разтопена мас или олио
200 гр. светла бира ( или вода)
1 ч. л. сол

Примерен пълнеж:
смляно или ситно нарязано варено или печено месо по избор
ситно нарязан лук
варени яйца
настърган кашкавал или сирене
лютив или сладък доматен сос с фасул
чили на прах

Замесва се меко тесто от брашното, мазнината, бирата и солта, прави се на топки с големина на яйце. Остава се около 15 мин. да отлежи и се разточва на тънка питка с диаметър 12- 15 см. Пече се върху плоча (не много силно нагрята, за да не изгори. Тортилата се обръща в момента когато се получат мехурчета. Сервира се напълнена с пълнеж по желание или е като основа за други мексикански специалитети – енчелади.

Апостол Апостолов
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1009



Моят сватбен албум

« Отговор #254 -: юли 16, 2009, 08:28:00 »

момичета дайде идея как да си направя хубава панировка за чушки. правих яйце с брашно и потапям печените чушки но панировката не ми е така хубава отвсякъде на чушката както в заведенията. crazy дано ме разбрахте какво имам впредвид
Активен
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 36   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines