Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 17, 2024, 01:38:48

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 36   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6  (Прочетена 193384 пъти)
 
mucito
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 820


Love to be Loved


Моят сватбен албум

« Отговор #225 -: юни 08, 2009, 15:47:12 »

А, можеш според мен ако не ти пречи миризмата, но мисля, че тогава вече сьомгата е по-добре да изключиш.
А рикота можеш да си приготвиш и сама, ето виж тук http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.1229.html
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #226 -: юни 08, 2009, 15:51:09 »

Миримата на овче сирене не ми пречи. Аз обожавам всякакви сирена smile Но май си права че с рибата няма да е добре. Благодаря и за рецептата за рикота, чела съм и преди, но първо ще си взема от магазина, за да зная като я правя какво да очаквам Wink
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #227 -: юни 08, 2009, 19:43:51 »

Ето я днешната ни вечеря.
Спаначено руло с три вида сирене и домати.

Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #228 -: юни 08, 2009, 21:14:57 »

Рикотата е точно извара и нищо по различно.
Ако има овчи кашкавал (не знаех, че съществува) според мен с него е най-удачно да замениш пекориното. И аз като Муцито също сьомгата не я виждам тука  pardon

Успех и да кажеш после как е станало  Wink
Активен
Алексчето
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1301



Моят сватбен албум

« Отговор #229 -: юни 08, 2009, 21:16:26 »

Гучи рецепта моля!!!
Аз правих чийзкейк - много вкусен стана!!! Torte
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #230 -: юни 08, 2009, 21:34:51 »

Гучи рецепта моля!!!
Аз правих чийзкейк - много вкусен стана!!! Torte
Слушам и изпълнявам
150 мл мляко
1/2 ч.ч брашно
5 яйца
1 домат
малко магданоз
1/2 щафета пушено сирене Хелиос
150 гр сирене Дунавия
1 бр сирене за мазане с вкус на синьо сирене/Хелиос/
олио или зехтин
1 и 1/2 ч.ч. замразен спанак

Рецептата е от форума на Гответе с мен от едно момиче di_ani с малки изменения от моя страна.
Млякото се смесва с брашното.Разбиват се яйцата и към тях се брибавя брашнено-млечната смес.Изсипва се в постлана с хартия за пече и намазнена тавичка.Пояснявам че мазнината се слага върху хартията.Върху яйчената смес се слага натрошения замразен спанак.Пече се 15-20 мин.В купа се смесват нарязаното пушено сирене ,нарязания на ситно домат,натрошеното сирене дунавия и сиренето за мазане и магданоза.Запича се до разтапяне на сирената.Навива се на руло с помощта на хартията за печене.Хубаво е и топло и студено и върви много с вино заради сирената.Да ви е вкусно.Насреща съм при въпроси.Ако искате може да приложите и оригиналната рецепта от Гответе с мен.
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 611



Моят сватбен албум

« Отговор #231 -: юни 15, 2009, 13:48:54 »

момичета, днес ми донесоха пресен грах - изчистен.Доста е и искам да го бланширам  и прибера във фризера, обаче не знам как се бланшира грах. pardon
Не искам директно да го замразявам, защото не ми харесва. Слагала съм и така, направо във фризера, обаче после някак странно ми мирише и го готвя по 100 часа.
та така.........моля за помощ....ако има някой, който е бланширал грах, нека каже как става. smile
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #232 -: юни 16, 2009, 09:56:42 »

Някои дали може да ми каже какво представлява сиренето Пекорино и с какво мога да го заменя,

Пак се връщам на това, но питах на Фабио майка му и тя каза, че Пекориното се замества сполучливо с Пармезан.
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #233 -: юни 17, 2009, 10:56:44 »

Днес правих картофи с няколко вида 'меса' ,сирена и сметана cook
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 611



Моят сватбен албум

« Отговор #234 -: юни 17, 2009, 15:14:31 »

Явно никой не знае как се бланшира, щом втори ден не ми отговаряте.....
Аз бланширах вече граха, даже бланширах и бейби картофки и вече всичко е във фризера.

Ще напиша и как ги бланширах (прочетох как става), за тези на които ще се чудят като мен как ли става.
Та така:
измих си добре зеленчуците; в една тенджера сложих вода и сол - около 2с.л. и изчаках да заври; след като завря водата сложих зеленчуците и ги държах 4-5 мин ( в дебелите книги пишеше от 3мин до 5мин максимум)- за пояснение само ще отбележа, че като се изсипе продуктът се изчаква водата да заври отново и тогава започва отброяването на 4-5 мин.; след това много бързо се изваждат  зеленчуците и се потапят във студена вода.Аз ги изсипах в гевгир и оставих за малко под чешмата. Така се запазвал и свежия цвят на зеленчука и вкусовите му качества.
И така те станаха полуготови, после ги сложих в пакетченца и във фризера.
Това е начинът, по който бланширах - много е лесно и бързо става.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #235 -: юни 17, 2009, 20:54:46 »

Аз не съм видяла, че питаш, но точно така бланширам и аз, с изключение на това, че 5те мин ги засичам от сипването на зеленчуците, а не от завирането след това  pardon
Активен
didibaby
Баш Майстор
**
Публикации: 1881



« Отговор #236 -: юни 19, 2009, 04:16:00 »

Тази вечер правих мъфини с банани и орехи и понеже рецептата е много лесна и бърза, реших да я споделя.

3-4 узрели банана, добре намачкани
1/3 ч. ч. разтопено масло
3/4 ч. ч. захар
1 яйце, разбито
1 ч. л. течна ванилия
1 ч. л. сода
щипка сол
1 1/2 ч. ч. брашно
1/2 ч. ч. ситно натрошени орехи

Разбърквам добре с лъжица маслото и намачканите банани. Добавям захарта, ванилията и яйцето. Към сместта добавям брашното и последно орехите като продължавам да бъркам с лъжица. Поставям сместта във форма за мъфини и пека 25-30 мин. в предварително загрята фурна.





* DSC01146.JPG (22.83 KB, 512x384 - видяно 274 пъти.)
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #237 -: юни 19, 2009, 20:27:05 »

didibaby страхотно изглеждат мъфините.
Agent T аз никога не съм бланширала каквото и да е и затова не можех да ти помогна.
miss™ къде е рецептата на картофи с няколко вида 'меса' ,сирена и сметана
Ние тази вечер хапвахме ето тези картофени ветрила със сирене-ефектни и вкусни
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #238 -: юни 19, 2009, 20:41:27 »


miss™ къде е рецептата на картофи с няколко вида 'меса' ,сирена и сметана

Рецептата е следната(взех я от forum.bg-mamma.com)
Сварени картофи на кубчета
роле,шунка,аз сложих и филе елена и кремвирши-всичко на кубчета
лук на полумесеци,аз сложих и малко зелен лук
подправки
500гр.заквасена сметана
топено сирене на кубчета нарязано

Всичко се разбърква и се слага в гюведжета и се покриват с фолио и се пекат за около 20-30мин. на 250градуса,след което се маха фолиото и се добавя сирене и кашкавал и се запичат,аз накрая добавих и малко нарязан копър,понеже приятеля ми не яде никаква друга зеленина diablo
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 611



Моят сватбен албум

« Отговор #239 -: юни 20, 2009, 11:25:29 »

Гучи, имам въпрос, мила. Днес съм решила да направя крем-карамел и си харесах твоя начин на приготвяне. Само имам една питанка - когато правиш карамела, само захар ли слагаш в купичката?Слагаш 1 ч.л. захар в купичката и направо на котлона ли?
Благодаря ти.
Активен
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 36   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines