Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 22:43:22

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Булченския букет -част 4  (Прочетена 193028 пъти)

BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #30 -: април 07, 2009, 09:41:51 »

Ами, момичета, честно казано точно от такива съображения, като проблема на Капризче ви питам. И аз мога да вържа едни цветя на топка и да туря едно перлено герданче дето ги продават по улицата. Въпросът е как те да издържат целия ден, да не увяхнат, да не се разпаднат и такива работи. Нали по принцип булчинските букети ги правят с едни дръжки, дето им викат "микрофон". Е в топка май не може да се завре "микрофон", сигурно се слага нещо друго, което да държи цветята свежи. Поне в сайтовете на разни феи, меи и не знам си какви не виждам такива точно топки - рекламират си букети с дръжка, от по-луксозните им висят разни работи и това е. Не искам някой да се учи на моя букет, а да ми земе пари като за приказно творение. Защото те е кажат - ооо, да, можем да ви вържем цветя на топка, каквито искате, нямате никакъв проблем .. след което ще увяхнат за нула време или през цялото време от букета ще се ръсят листенца и накрая ще останат само дръжките. Аз нямам претенции за нищо - нито вид цветя, нито цвят дори. Просто ми се иска да ми го направи някой, който знае за какво става дума, а не да си експериментира на сватбения ми ден. Става дума за София, обаче.. Точно на Маслинка букета и аз гледах, ама тя сигурно във Варна си го е поръчала, има такъв и на една от сватбите в "Такъв е животът", обаче е организирана от познайте коя агенция.. Една позната също имаше такъв букет, ама пак от агенция.. но предполагам, че и някой друг може да ги прави както трябва.
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2079

Загубил всичко, не загубвай себе си ...

Моят сватбен албум

« Отговор #31 -: април 07, 2009, 09:51:56 »

BASTET, този микрофон, или пиафлора, го има и в кръгъл вариант. Трябва само да се измисли как да се закрепи дръжката, но те аранжорите си знаят работата. Агенциите също работят с някой, който ги прави тези неща - независимо дали този някой работи само за тях или в цветарски магазин.
Ето тук има различни пиафлори: http://www.flora-com.com/index.php?ul=6&nd=301fe2c556eeed59576f551d53117105&page=1
Активен
Amelia
Баш Майстор
**
Публикации: 1556

« Отговор #32 -: април 07, 2009, 10:04:27 »

Бастет, просто иди и питай в един магазин дали правят такива и как точно се запазват цветята свежи. и сама прецени дали да се спреш на този вариант.
Активен
Amelia
Баш Майстор
**

« Отговор #33 -: април 07, 2009, 20:39:36 »

Бестет, днес ходих по магазините и специално за твоя букет влязох в два магазина и попитах. Единият е на ъгъла точно по диагонал срещу Мола. Пише Цветарница Сити/мисля, че сити беше/. Но магазинът е голям и не може да го позмиеш. Там казаха, че имат каталог, от който може да си избереш готов модел за такава топчица или да е с цветя по избор. Цветята се слагат на пиефлара и не увяхват. Но около 2 седмици преди сватбата да са наясно с поръчката.  good Дано съм ти била полезна!

Междудругото такава кръгла пеифлора за топчица има в магазин РАМ на Симеон, ако искаш ти да си го направиш сама.  smile
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #34 -: април 07, 2009, 20:58:11 »

ето тово е гъба която е за кръгъл букет и която държи цветята свежи.

важно е да се изберат и подходящи за сезона цветя.
Активен
Капризче
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #35 -: април 07, 2009, 21:14:35 »

Бастет, моя букет беше много хубаво направен и нито едно цветенце не падна. Просто в последствие друг флорист ми каза че точно тези цветя не пият вода от тази зелената гъба и не са подходящи за такъв букет. Най-добре е този букет да се направи от рози и ще си е ок Wink
Активен
Ble6tu4ka
Професор
Публикации: 463

Моят сватбен албум

« Отговор #36 -: април 13, 2009, 11:38:50 »

Ох, аз след толкова гледане и мъдрене... Май се спрях на моят букет. smile  yahoo Ще е нещо средно между долните два. smile А по-надолу пускам и няколко бутониери в съчетание. Както и гривничка за шаферките.

Активен
mgoranova
Ентусиаст
**
Публикации: 131

Моят сватбен албум

« Отговор #37 -: април 13, 2009, 12:19:02 »

Момичета,
Много се чудя. Любимите ми цветя са лалета, но флористката ми каза, че за съжаление август месец не може да ми подсигури лалета.
После си харесах лилиуми, и като букет и за украса на ресторанта. Но нито един букет с лилиуми не ми хареса. За това пък сега съм на вълна фрезии. Харесах си няколко букета, но не знам как ще стоят фрезиите във вази на масите, ще се загуби ефекта на украсата. А на поканата имаме снимка един увеличен цвят лилиум.

* sv99.jpg (69.41 KB, 450x533 - видяно 739 пъти.)
Активен
mgoranova
Ентусиаст
**
Публикации: 131

Моят сватбен албум

« Отговор #38 -: април 13, 2009, 12:20:00 »

или пък този:

* c38.jpg (60.14 KB, 450x463 - видяно 648 пъти.)
Активен
Ble6tu4ka
Професор
Публикации: 463

Моят сватбен албум

« Отговор #39 -: април 13, 2009, 13:11:02 »

Радвам се, че ти харесва Пепина smile и на мен той ми е фаворита за сега, но още умувам как да вмъкна морския мотив..

Исках да Ви питам нещо... По принцип е ясно, че младоженеца ще е с бутониера от цвете от моя букет, но не зная как да процедирам с останалите бутониери. Ще има 2 за двете ни майки с милото, още една за кума и 4 гривнички, от които едната за кумата и 3 за шаферките.
Ще ми се да са съчетани някак си, обаче пък ми е доста трудно да измисля как. Според мен оранжева бутониера няма да седи добре на всякакво облекло и си мисля, че е по-добре да избера нещо неутрално. Може би ако направя всички други цветни аксесоари, освен бутониерата на младоженеца - в бяло, но пак с такива цветя от букета - примерно ако в букета има кали - там да са оранжеви, а бутониерите и гривните да са от бели.. или пък рози или което и да е друго цвете...

Вие как мислите?
Активен
Amelia
Баш Майстор
**

« Отговор #40 -: април 13, 2009, 19:44:01 »

Не мисля, че оранжевото е толкова взискателен цвят. е, не отива на синьо, но пък на жълто, червено, бяло, зелено, кафяво, бяло отива, а това са доста цветове  Wink Не може ли просто да помолиш да не са в синьо, примерно?  Вчера говорих с кумата и по случайност се оказа, че тя ще е с нещата от изпращането си, които са тъмно зелени и идеално се връзват на бутониерите. но иначе щеше да се съобрази и да измисли някой от другите си тоалети.
Активен
pepina83
Професор
Публикации: 489

на мама пчеличката

Моят сватбен албум

« Отговор #41 -: април 14, 2009, 08:19:00 »

Оранжево цвете няма да отива на светло синя рокля, но ако тя е тъмно синя - ще е стои страхотно  Curtsey
Активен
bubka

Моят сватбен албум

« Отговор #42 -: април 14, 2009, 08:27:42 »

И на светло синьо стои много добре оранжевото. Ето тук има интересни неща
http://www.weddingsonthefrenchriviera.com/events-decoration/a-blue-and-orange-wedding/
Активен
lady_in_love
Сватбен ГУРУ
Публикации: 837

Blinded by love

Моят сватбен албум

« Отговор #43 -: април 14, 2009, 11:55:00 »

Момичета давайте идейки за лилави букетчета,че аз нали от червено смених цвета на лилаво и сега трябва да търся на ново.
Активен
bubka

Моят сватбен албум

« Отговор #44 -: април 14, 2009, 12:13:39 »

lady_in_love, тези букети са от галерията ми, там има и ще някой, те не са точно булчински, но понеже лилавите цветя са по-трудни за откриване, та съм ги извадила по-скоро заради видовете цветя в тах. Като цяло има разкошни букети в лилаво  good

Активен
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: