Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 13:34:48
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Покупки за бебето и детето - колички, креватчета, дрешк
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
29
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Покупки за бебето и детето - колички, креватчета, дрешк (Прочетена 183382 пъти)
ina_lemon
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Отг: Покупки за бебето - колички, креватчета, дрешки .....6
«
Отговор #60 -:
март 11, 2009, 22:00:35 »
Ами айде честита да ви е, най-накрая избрахте окончателно. От тук ли я взе?
Активен
Ели .
имаме си Теди - най-сладкото дребси
«
Отговор #61 -:
март 11, 2009, 22:01:54 »
честита количка Дидда , със здраве да си джъткате из бургаските улици
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #62 -:
март 11, 2009, 22:19:26 »
didda
, честита количка, много добре изглежда.
Количката по интернет ли я поръчахте или от магазин я купихте? Имала ли си възможност да я покараш?
И аз да си призная бях загледала една количка на Maxi-cosi, но друг модел, Mura,
http://www.babyzoop.co.uk/MaxiCosi/murapushchair.html
при нас само такива има, а аз не искам да поръчвам количка, която не съм изпробвала.
Щях да те питам и трите части на количката ли се включват в цената или се купува на парче?
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
Отг: Покупки за бебето - колички, креватчета,
«
Отговор #63 -:
март 11, 2009, 22:22:17 »
Клара, много си права, че не трябва да поръчваш количка, която не си изпробвала. Аз моята също я поръчвах по нета от Италия, ама тук я бутах в няколко магазина, оглеждах я и и знаех всичките джаджи и чаркове къде ,какво и защо. Няма ли я тази твоята някъде около вас, или някоя приятелка да я има, да събереш поне реални мнения?
Имам позната с тази Мура и е доволна. От първа ръка мнение, ама друго си я да я барнеш.
«
Последна редакция: март 11, 2009, 22:24:44 от ina_lemon
»
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #64 -:
март 11, 2009, 22:38:13 »
ina-lemon, ти нали си доволна от твоята количка? Показвала си я на снимка, ама каква марка и модел е? Спомням си, че ми хареса.
Въпросната Mura имах възможност да я покарам, но варианта с три колела. Стори ми се много тежка и закъсах при изкачване на едно стъпало. Мъжа ми само като ме видя как се боря с нея и директно ми каза, че количката не е за мен. Жалко, щото доста се бях надъхала...
Количката на didda, обаче, изглежда много лека и компактна.
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #65 -:
март 11, 2009, 22:44:24 »
Лолата на Дида е върха, но не е за мен с тези малки колела, аз съм фен на по-грубиянските неща. А на твоята Мура навремето не ми хареса това, че ако не се лъжа беше с помпещи се гуми. За тежест не мога да говоря, но щом ти е била тежка - значи е тежка. Вдигане винаги ще се наложи да има, а и едно нанагорнище да тръгнеш да изкачваш като си на разходка, пак ще ти се вземе здравето.
Количката е като продължение на тялото на майката минимум година-година и нещо, така че трябва да е добре обмислена покупка.
Моята е JANE NOMAD цвят Stylon. Доволна съм и то много. Изглежа голяма и груба а е мега лека и маневрена. Има я в сайта ,който ти пусна преди малко.
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #66 -:
март 11, 2009, 23:01:02 »
Цитат на: ina_lemon в март 11, 2009, 22:44:24
Количката е като продължение на тялото на майката минимум година-година и нещо, така че трябва да е добре обмислена покупка.
Толкова си права за това, даже бих казала продължение на тялото за три години (тука поне минимум толкова бутат децата си в количка).
Ние уж сме избрали количка, не знам защо пак започнах да се ровя. Но точно както казваш, трябва да я усетиш като естествена част от теб. Е, аз имах точно това усещане когато се докоснах до една Teutonia количка.
Спирам по темата, че стана като чат.
Активен
MMariana
Сватбен ШАМАН
"До всеки успял мъж стои по една амбициозна жена"
«
Отговор #67 -:
март 12, 2009, 13:25:48 »
Дидда честита ви количка, с радост да се возите в нея
Наистина най-важното за една количка е да я чувстваш удобна и маневрена, а за останалото всеки си има особено мнение
Активен
didda
Сватбен ГУРУ
Щастлива мама на бебе Макс - сладурана!
«
Отговор #68 -:
март 12, 2009, 15:32:22 »
Мерси, момичета!
Както казва
Марианка,
най-важното е да усещаме количката добре и комфортна. Все пак ни се превръща в придатък за определен период време
. Иначе - мнения много и разни!
Клара Фина,
Аз отначало, когато съпоставях количките, бях направила разпечатки на Лоола-та и на Мурата.
Ето, виж тази Мура на Бебе Конфорт:
http://www.ebaby.co.uk/bebe-confort-1/bebe-confort-trio-mura-col-choco-mint.html
Различават се по рамата, на тази е по-тежка, по масивна. Когато се сгъва, събира повече място с тези големи гуми и аз се отказах от нея тогава.
От друга страна аз не съм привърженичка на големите гуми - с кош за новородено, изглежда ок, но когато се сложат на летния вариант или столчето за кола, ми идва грубо. А все пак летния вариант ще се използва за най-дълъг период от време!
Всеки си преценя, но ето, ти сама казваш, че си се измъчила да буташ Мурата.
Аз Лоолата я гледах от самото начало, но тук в Бургас пробвах само модел, който е с две отделни дръжки:
http://www.ebaby.co.uk/bebe-confort-1/bebe-confort-trio-loola-col-choco-mint.html
И той ми идваше ниско и някак си нестабилно (тези дръжки постоянно се клатеха, сякаш не бяха застопорени). Но онзи ден бяхме във Варна и там бутахме, окачвахме и разкачвахме модела с цялата дръжка, води се Loola UP 2009
http://www.ebaby.co.uk/bebe-confort-1/bebe-confort-trio-loola-up-col-choco-mint.html
и той идва и по-висок и стабилен! И вече бяхме категорични, че тази количка искаме!
Та това е ... и сори за дългия пост!
Активен
Luv4e
Сватбен ГУРУ
Нашето сладурче Алекс :))
«
Отговор #69 -:
март 12, 2009, 16:17:11 »
Диди честита количка!
Страхотна е със здраве да си я ползвате
Аз днес купих за беб още две бодита , камизолки и една хавлийка за баня
http://forum.svatbata.bg/index.php/v/Luv4e/bebo/P1010055.JPG.html?action=gallery
Активен
Harmonia
Сватбен ШАМАН
хубавото винаги предстои ...
«
Отговор #70 -:
март 12, 2009, 20:57:43 »
Едно питане - какви термометри използвате? Аз накупих 3-4 електронни, имам един живаче за дупет, но малкия мног плаче от него, а електронните не ми се струват точни! ДАйте съвет...
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #71 -:
март 12, 2009, 21:31:09 »
Аз купих дигитален термометър, комбиниран и за уста и за дупе. Преди да се пъхне в дупето се слага специален еднократен накрайник-предпазител, който се изхвърля след това.
Моя дигитален термометър има две функции, едната за "изчислено" мерене (дава резултат между 30 и 90 секунди) и другата за директно мерене, точно на принципа на старите живачни термометри (мин 5 мин).
В упътването, което си е цяла книга е описан принципа на изчисляване на температурата, има вградена програма, която следяйки покачването на температурата първите секунди интерпретира промяната като следва някакви графики.... Накрая пише, че дава отклонение до 0.2 градуса.
На малките деца може ли да им се мери температурата на друго място, освен в дупето? Те шават постоянно, а пък и устата им не можеш да затвориш. Чак се чудя как на нас са ни мерили температурата като нямаше дигитални термометри, а със живачните трябва да мериш мин 5 мин.
Виждала съм из бебешките сайтове реклами на термометри, които мерят при докосване до челото само за няколко секунди. Ама струваха от порядъка на 80-100 евро
«
Последна редакция: март 12, 2009, 21:37:22 от KlaraFina
»
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
«
Отговор #72 -:
март 12, 2009, 21:41:33 »
Клара Фина, аз си купих един, който се допира до челото на дететто или човек.И показва за 2 секунди температурата на дигитален циферблад и струва 20 евро.За сега работи добре.
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #73 -:
март 12, 2009, 22:49:43 »
Не знам защо не съм изненадана. Като рекламата е за бебе и се умножава с фактор 5. Трябва да е бил много специален тоя термометър за 80 веро.
Проверих, го, ама не става да сложа линк, защото се отваря нещо друго.
Ще падна от смях, струва точно 75 евро и мери температурата без телесен контакт (не било необходимо да будите бебето)
«
Последна редакция: март 12, 2009, 22:56:07 от KlaraFina
»
Активен
Luv4e
Сватбен ГУРУ
Нашето сладурче Алекс :))
«
Отговор #74 -:
март 13, 2009, 12:12:25 »
Я покажете какви термометри имате вие , че и на мен ми стана любопитно? Ама не тея от 80 евро
Активен
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...