Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 14, 2024, 22:58:57
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Ако сте с един родител?
Страници: [
1
]
2
3
Всички
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Ако сте с един родител? (Прочетена 18915 пъти)
anbibian
Сватбен ШАМАН
Ако сте с един родител?
«
-:
февруари 26, 2009, 11:03:02 »
Здравейте, при мен от известно време се прокрадва едно гадно чувство. Баща ми почина преди доста време и майка ми е сама. А като гледам всички ритуали по всички сватби, на които съм била и в църквата и в гражданското се обръщат към родителите и към бащата, а аз нямам и това много ще ме натъжи на моята сватба. Мислех да говоря с всички, участващи в ритуалите и да им обесня просто да си спестят тази част от речта, но пък от друга страна искам да изразим уважение към родителите и не знам какво да правя. Ако някой е минал вече по този път моля да пише.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
Отг: Ако сте с един родител?
«
Отговор #1 -:
февруари 26, 2009, 11:07:13 »
При нас е подобно, не точно същото.Мъжът ми е без баща от доста години вече.За това зада няма конфузни ситуации, предупредихме всички от ритуалната, водещата, всички за това.И нямаше издънки.Първия танц на одителите го нямаше, за сметка на това имаше танц на мъжът ми с майка му.При вас може да се направи Свекър ти да танцува с теб, все едно вече си има дъщеря и нещо подобно.Винаги има начини
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Baby Time
«
Отговор #2 -:
февруари 26, 2009, 11:16:17 »
При нас пък на мъжа ми родителите са разведени. Ние също предупредихме да преработят всички речи, пожелания и т.н. и нямаше проблем. И при нас нямаше първи танц на родителите, а само на кумувете и после на мъжа ми и майка му. И се получи много добре.
Активен
mimozka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #3 -:
февруари 26, 2009, 13:18:31 »
И родителите на моето мъжле са разведени и ще пропуснем танца на родителите. Пак ще има танц, то ни мислехме той да танцува с майка си, а аз с моя татко
Надявам се да се получи добре.
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #4 -:
февруари 26, 2009, 15:12:24 »
Не се притеснявай за това. Ние сме само с майки и пак всичко беше наред и беше весело. :)Не съм предупреждавала в рит. зала или в църквата- там ако имаше обръщение, то беше обобощено към "родителите" и в нашия случай просто се визираха очевидно само майките ни.
Не сме имали танц за родителите. По време на вечерта майка ти може да танцува със съпруга ти или брат си (ако има такъв) или друг близък роднина.
Не се натъжавай
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #5 -:
февруари 26, 2009, 15:21:00 »
Благодаря на всички за подкрепата
Майка има брат, имам и чичо, ще го измисля някак. Все пак мисля да предупредя при ритуалите да го имат в предвид, и да има само танц на младоженците и танц на кумовте, а за останалите танци както дойде без да се обявяват.
Активен
Elena_Hristova
Любопитен
Публикации: 37
«
Отговор #6 -:
февруари 26, 2009, 17:29:36 »
Аз мисля че ако родителите са разведени не би трябвало да е проблем.Присъствала съм на сватби и въпреки че родителите са разведени на този ден се събират заради детето си.Всъщност не би трябвало да има някаква пречка или някой да се обиди от едно събиране за най-хубавия ден в живота на детето му.
А за танца на булката с баща и е много хубав момент.Нека водещата поздрави човека ,които от днес нататък остава с половин сърце и въпреки че раздялата е задочна тя е факт.И нека по този повод покани най-красивата жена в този ден,неговото пораснало момиче,малката му дъщеря да изтанцува с него следващата песен.
Има много подходящи за този танц песни.
Нека има и танц на младоженеца с неговата майка,а защо не след това да подарите по един красив букет на жените който са ви дали живот и са ви отгледали.
успех
Активен
Vasi
Ентусиаст
«
Отговор #7 -:
април 24, 2009, 14:59:22 »
Аз съм също с един родител, баща ми почина пред 10 години. Аз бях много притеснена при танца на родителите, както и кой ще стои до майка ми на масата и за всякакви такива неща,кой ще ме изведе от нас, кой ще държи вратата.....
Намерих решение -сестра ми седна до нея на масата на родителите, на сестрата на майка ми мъжът и ме изведе, мъжът от наше приятелско семейство държеше вратата/ шаферките не можеха да устоят на 6 големи мъже/ и танца на родителите го пропуснах, по точно помолих водещият да го слее с този на кума и кумата и към средата на песента покани и родителите, които искат да танцуват.Като тук се получи конфузно малко, тъй като свекър ми покани майка ми и се наложи девер ми да танцува със свекърва ми
Активен
grazia
Ентусиаст
«
Отговор #8 -:
април 24, 2009, 15:56:26 »
Хей, ама това въобще не трябва да те притеснява, просто предварително информирай водещата, или диско-жокера за това как стоят нещата
. Дефакто това може да рефлектира само върху самото въвеждане...знам ли..винаго могат да се преиначат нещата...а и...какво значи задължително в някоя сватба - имам впредвид танц на родителите и т.н....Ми ако аз не искам да има такъв танц,
, как ще стане точно...така де
Това е моята сватба
Активен
Su_to
Сватбен ГУРУ
Съселчето на Магаренцето.
«
Отговор #9 -:
април 27, 2009, 15:39:54 »
Тази тема съм я пропуснала. Наистина няма място за притеснения. Просто предупреждаваш да няма такива поздравления и да няма танц за родителите и готово. Аз така ще направя, тъй като и моя баща почина преди време и майка ми е сама. А ако имаш извеждане, може да помолиш брат, ако имаш или някой първи братовчед да те изведе. Също така, ако имаш дядовци може някой от тях. При мен няма проблем с извеждането, защото няма изобщо да има взимане на булка.
Активен
ddddd
Ентусиаст
Публикации: 117
«
Отговор #10 -:
април 27, 2009, 19:57:57 »
Момичета, и аз да се включа по темата:
Аз съм само с баща /майка ми почина преди няколко години/ и първоначално много се притеснявах, че той ще се чувства неудобно, но в последствие като се позамислих ще говоря с водещата, и с когото още е необходимо да не изпадаме в конфузни ситуации /от рода на майката на булката да.../. Кофти е тръпката, която едва ли ще ме напусне през цялото тържество, че любим човек, който трябва да е част от събитието няма да бъде там,но...
а за тези, които са без баща : при нас извеждането на булката го прави кума, така че това също може да е идея.
Активен
BaBy
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #11 -:
април 27, 2009, 21:45:01 »
Аз също да дам една идейка, моята кума, когато мислехме по този повод, защото баща й е починал като е била малка, решихме любимия й дядо да си изведе и тя много се вълнуваше, така, че и това е възможност, пък си представете каква гордост е това за милия човек, стига разбира се, да са ви живи и здрави! Иначе и с кум или брат на булката, също е много добра идея!
Активен
¤ Enigma ¤
Професор
Публикации: 401
«
Отговор #12 -:
април 27, 2009, 22:07:09 »
Моите родители са разведени и фактически няма да имам баща на сватбата си, тъй като от много време не поддържаме никакви отношения, защото той не проявява интерес към мен. С майка ми умувахме и решихме да поканим брат й да бъде до нея на вместо баща ми. Той беше много поласкан. Така че това е добра идея, още повече, че това е един вид жест на уважение към близък човек
.
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #13 -:
април 27, 2009, 22:14:33 »
аз имам вуйчо и чичо, не знам ако поканя единия как ще реагира другия
ще разпитам в църквата и тук таме, дали може само мама на церемонията
или трябва задължително да стои някой до нея
Активен
ddddd
Ентусиаст
Публикации: 117
«
Отговор #14 -:
април 27, 2009, 22:51:01 »
Цитат на: anbibian в април 27, 2009, 22:14:33
аз имам вуйчо и чичо, не знам ако поканя единия как ще реагира другия
ще разпитам в църквата и тук таме, дали може само мама на церемонията
или трябва задължително да стои някой до нея
Не се притеснявай по този въпрос, никой не може заради каквато и церемония да е да изисква от теб до майка ти да стои някой до нея. Според мен няма проблеми да е сама. Не вярвам и някой от чичо ти или вуйчо ти да ти се обиди, че си помолила единия, а не другия, все пак това са най-близките ти хора и определено ще влязат в положение и няма да има сърдити.
Аз лично не бих допуснала, да застане някой друг на мястото на майка ми до баща ми, и затова той ще е сам на всички церемонии, малко е егоистично знам, но това съм си аз и така го чувствам ...
Активен
Страници: [
1
]
2
3
Всички
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден