Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

април 19, 2024, 06:49:12

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Кухненска посуда,домашна техника,ел.уреди-препоръки  (Прочетена 367092 пъти)
 
matsinka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 571



Моят сватбен албум

« Отговор #375 -: февруари 14, 2013, 01:27:09 »

fiibi_bg 
  give_rose give_rose give_rose
И последно портокали и лимони ако са без обелката дали могат да се сложат?
И до колкото разбрах сок-нектар от банани нестава нали?Само твърди плодове и зеленчуци или?
Активен
Мариелка
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1067



Моят сватбен албум

« Отговор #376 -: февруари 14, 2013, 08:31:23 »

Здравейте! Искам да си взема пасатор и мини чопър.Спряла съм се на тези двата http://zora.bg/bosch/msm-6b300/6964   и    http://zora.bg/philips/hr-160200/21349
Тези на Филипс са по-мощни, но някак си в съзнанието ми Bosh е по-добрата марка blush pardon
Според вас кое е по-добро?
Мерси give_rose   
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
*
Пол: Жена
Публикации: 6458



Моят сватбен албум

« Отговор #377 -: февруари 14, 2013, 12:05:48 »

fiibi_bg 
  give_rose give_rose give_rose
И последно портокали и лимони ако са без обелката дали могат да се сложат?
И до колкото разбрах сок-нектар от банани нестава нали?Само твърди плодове и зеленчуци или?
Портокал и лимон с и без обелка никакъв проблем.Банани не съм пробвала ,но праскови стават на разкощен нектар.Един път млях и арония даже.
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 571



Моят сватбен албум

« Отговор #378 -: февруари 27, 2013, 00:54:03 »

fiibi_bg, благодаря много. Поръчахме я вече. Много ми помогна.Мерси още веднъж.
Активен
aalko
Ентусиаст
**
Публикации: 137


« Отговор #379 -: март 02, 2013, 10:47:12 »

Момичета,да ви попитам някой да е виждал в търговската верига кафеварка,която да става за индукционни котлони.Предварително благодаря за отговора!Хубав уикенд на всички!
Активен
pebbles
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 763



Моят сватбен албум

« Отговор #380 -: март 16, 2013, 10:30:40 »

За да става за индукционни котлони кафеварката трябва да е с електропроводимо дъно, т.е. ти трябва стоманена кафеварка. Не съм се заглеждала по кафеварките, но повечето изглеждат такива, просто трябва да пише инокс 18/10 на нея и ти върши работа със сигурност. А ако я вземеш от хубав магазин за скъпа посуда, сигурно на дъното й ще си пише за какви котлони става като на тенджерите.

А сега по моя въпрос... Тъй като се опитвам да изхвърля тефлона, взех си вече един тиган стоманен с керамично покритие, ужким PFOA PTFE free но ми трябва и още един, дълбок с капак, който да мога да сложа във фурната. За него си мисля да пробвам да е емайлиран и се чудя дали случайно имате наблюдения върху някоя съвременна марка емайлирани съдове. Може и една такава тенджера да си набавя, че едната стоманена има наранено по дъното и се вижда нещо черно отдолу, пък някъде прочетох, че щом е черно, значи е нискокачествена стоманата под покритието и е вредна при контакт с храната.
« Последна редакция: март 16, 2013, 10:34:35 от pebbles » Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Мъж
Публикации: 878



« Отговор #381 -: март 17, 2013, 11:47:08 »

Не се лъжете да си давате парите за разни скъпи уреди, с недоказани качества. Помните ли какво стана с тефлона?  Беше много на мода, до като се разбра, че частиците които отделя са супер вредни и канцерогенни. Според мен няма по добро от огнеопорното стъкло. Някой му казват Йена или Йенско стъкло. Не знам от къде идва това име но там е истината. Веднъж видях тъст ми да си пържи яйца в капака на такъв съд. Другото нещо което може би не е вредно е керамиката (глинени съдове и порцелан). Но и там е под въпрос лаковото покритие за евентуални вреди и отделящи се частици. Всичко останало е измама, целяща само да прибере парите на хората. Не случайно химиците ползват само стъклария. Това е единствения материал, който почти не реагира с нищо. В ресторантите ползват метални съдове не щото са най-безвредни а защото при тези обороти на готвене ще ги изпотрошат за два-три дни. Металите отделят доста частици особено при разбъркване, стържене по дъното с друг метален прибор. Неръждаемата стомана, или както е модерно напоследък да му казват- инокс, всъщтност е желязна сплав с алуминий и други метали, от които алуминият реагира с най-много неща, тъй като е амфотерен метал. Тоест реагира както с основи така и с киселини. На последък забелязвам, че неръждаемите материали, използвани в хранителната индустрия, както за направата на съдове, така и на ел. уреди, професионални маси и т.н. стават все по-меки и отделят все повече частици. Вероятно това се дължи на все по-голямото количество вложен алуминий. Например ако избършете метална маса от неръждаема стомана или електроуред от инокс, ще забележите че парцала или гъбата посивяват. Особено ако ползвате по-силен препарат. Но дори и  парцала да е намокрен само с чешмяна вода пак има сиви следи по парцала. Направете си изводите!
Между другото ако някой има информация за новите съдове с керамично покритие, нека да сподели. От какво са направени, каква е това керамично покритие. Да не би да е някаква керамична прах, слепена с разни лепила и други химии и да отделя вредни частици. Аз лично мисля че е точно това, след което се полира, за да стане абсолютно гладко и тигана с керамично е готов. Но каквото и да е, стъклото си остава в пъти по добро и по-евтино. smile
Активен
pebbles
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 763



Моят сватбен албум

« Отговор #382 -: март 17, 2013, 17:30:49 »

Не претендирам за абсолютна достоверност, но доколкото аз знам, неръждавейката е сплав на желязо-въглерод (стомана) с хром и никел, като хромът към никелът са 18 към 10. Вредата от нея идва от никелът. Алуминий няма. При стъклото проблем е наличието на олово. В голяма част от йенските съдове има олово, което не трябва да го има. И друг проблем, че ме е страх да го сложа на котлона, да опека пържоли - абсурд! Иначе във фурната - много е удобно и го ползвам, особено че има и капак, който замества нуждата от ползване на алуминиево фолио.

За керамичното покритие - и аз подозирам, че става въпрос за прах от нещо, смесен с други неща, които още никой не е разкрил, колко са вредни. Но засега теорията е, че не реагират с храната, затова реших да пробвам. Но вторият искам да е друг. За емайлираните съдове съм чела, че емайлът не реагира и капсулова метала отдолу. То, емайлът трябва да е пак нещо като керамика, защото се изпича.  Но се надявам, като стара технология, да няма наночастици и неизследвани екстри. Само да го намеря този тиган, че хем не трябва да е боклучава марка, че не знаеш какво са сложили, хем трябва да го продават някъде, пък не съм срещала.
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Мъж
Публикации: 878



« Отговор #383 -: март 18, 2013, 21:25:04 »

pebbles , за неръждавейката е възможно е да си права, но има много видове неръждаеми сплави. Това което съм сигурен е, че има голяма разлика между сегашният Инокс и някогашната Алпака, особено в материяла, от които са направени плотовете и електроуредите. Разликата е, че много по-лесно се драскат и са доста по-меки като материал. Освен това както казах, когато ги бършеш парцала става сив, което е характерно за Алуминия, за разлика от Алпаката, където този проблем го няма. За това предполагам, че има вложен Алуминий, но може и да не съм прав. Неръждаемите съдове също са доста по-различни като материал от преди години. Не знам на какво се дължи но съм сигурен, че онази сплав, на която казваме Алпака е доста по-качествена от Инокса.
По отношение на стъклото, не вярвам да има олово. Ако е така, то този материал въобще не бива да е в контакт с храни, и едва ли щеше да е разрешен от МЗ за хранителни цели. Също така това е доста по стара технология, от времето когато не беше лесно да се продават боклуци, застрашаващи човешкото здраве. До колкото знам стъклото е разтопен и пречистен силициев диоксид (пясък). Признавам обаче, че твоето твърдение ме заинтригува и ще потърся повече информация, след което ще я споделя.  give_rose
Активен
pebbles
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 763



Моят сватбен албум

« Отговор #384 -: март 19, 2013, 09:07:04 »

Алпаката, пък, е мед, цинк и никел  Wink, Сега погледнах в уикипедия, защото знаех, че не е стомана, ама, естествено, не знаех какво е. Среща се редовно олово в стъклото, даже, марките, на които огреупорното стъкло е безоловно си слагат големи зелени точки и се рекламират с това. Даже се чудя дали да не изхвърля старите йени на майка ми и да й купя нови, за всеки случай. А за министерството - ами, навсякъде гордо се продава оловен кристал и хората го смятат за голяма ценност. Ще се радвам на всякаква информация, която изровиш и споделиш, защото моята не ми стига да взема решение, явно.
Активен
macituu
Сватбар
***
Публикации: 219



« Отговор #385 -: юли 05, 2013, 19:24:12 »

Някои има ли кана Брита Елемарис , и дали е сменял батерия на датчика ?
Активен
eleni4ka
Професор
****
Публикации: 346



Моят сватбен албум

« Отговор #386 -: юли 07, 2013, 15:46:29 »

Здравейте, момичета. С мойто мило все си търсим да си купим нож, защото някак бързо ни се изтъпяват, а после не можем да си ги наточим...Та сега като идва сватба може да дадем за идея на който има желание да подарява подаръци вместо пари да ни вземат комплект хубави кухненски ножове. Вие знете ли за някоя марка хубави ножове? Може и керамични да са, просто не знам къде да търся качествени...
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 711



« Отговор #387 -: юли 07, 2013, 17:03:17 »

eleni4ka, моят опит с керамичните ножове не е много позитивен - вярно, много са остри (дори твърде много според мен), но искат много пазене и бързо им се отчупват парченца.
Ние сменихме доста и в момента сме с един комплект на Икеа, който излезе учудващо сполучлив. Съжалявам, че не мога да дам конкретна марка, исках просто да се включа с моя опит с керамичните.
Активен
ma6ka_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1025



Моят сватбен албум

« Отговор #388 -: юли 07, 2013, 18:12:53 »

За керамичните ножове не мога да кажа марки, а и впечатленията ми не са много положителни именно заради бързото и лесно чупене на остриетата. До момента сме купували 1 керамичен и за по-малко от 3 месеца го счупихме  pardon
В къщи от 2 години ползваме Wenger, много съм доволна от тях. Като производство са Швейцарски. Имат голямо разнообразие от видове ножове. Имат няколко серии, от които 1 е професионална, но от нея още не съм си взела  pardon.  Като цяло цените им са достъпни. Вкъщи имаме 4 ножа и всичките ги ползвам. Имат и удобно точило за наточване. Имат и джобни ножчета, подарих такъв на мъжа ми и е много доволен от него. Носи си го като ходи за риба smile  fool
това е сайта им
http://wenger.bg/categories/kuhnenski-nojove.html

Като цяло от марката съм Wenger съм супер доволна, освен ножовете имам техен портфейл, мъжът ми също  pardon
Имам и часовник Wenger - уникален е smile Преди време го носих да му сменят батерията в Gulian, часовникарят ме помоли да го оставя 10 мин да разгледал частите на часовника, защото рядко му носели истински швейцарски часовници с гриф на марката на всяка част  crazy
Активен
eleni4ka
Професор
****
Публикации: 346



Моят сватбен албум

« Отговор #389 -: юли 07, 2013, 20:22:11 »

Оуу супер - вкъщи е пълно с Wenger, особено след промоциите в кауфланд. Благодаря много за ценната информация!  Bravo
Активен
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines