Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 14, 2024, 14:05:34
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
За музиката по сватбите
Страници:
1
...
23
24
[
25
]
26
27
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: За музиката по сватбите (Прочетена 202629 пъти)
mimislantze
Новак
0
Отг: За музиката по сватбите
«
Отговор #360 -:
март 30, 2010, 21:16:08 »
Nie iskame samo orkestyr. te mogat li da vodat rituali? ili se naema dopylnitelno? niakoi znae li
Активен
D.J. Алекси
Ентусиаст
Ако искаш сърце да дадеш, сърце ти трябва да имаш
«
Отговор #361 -:
март 30, 2010, 22:03:20 »
Цитат на: mimislantze в март 30, 2010, 21:16:08
Nie iskame samo orkestyr. te mogat li da vodat rituali? ili se naema dopylnitelno? niakoi znae li
На сватбите на които съм присъствал или работил заедно с оркестър, ритуалите се водят както от DJ, така и често от оркестъра и техните солистки - певиците. (зависи как се разберат помежду си, но мисля, че DJ се справят по-добре в воденето на ритуали от оркестъра - мое мнение) На "Конушенски народен оркестър" - Г-жа Таня Досева води много добре сватбените ритуали. На "Канарите" Г-жа Надя Стоева също. Виждам, (или поне си личи, че имате финансова възможност) след като искате само оркестър, може да си осигурите и професионална сватбена водеща към него.
«
Последна редакция: март 30, 2010, 22:05:09 от Алекси Маронов
»
Активен
manthebest
Ентусиаст
Публикации: 68
«
Отговор #362 -:
март 31, 2010, 07:58:59 »
ЕДНО ОТ ПРАВИЛАТА НА ФОРУМА Е ДА СЕ ПИШЕ НЕ КИРИЛИЦА.
Активен
dundichka
Новак
Публикации: 9
«
Отговор #363 -:
април 08, 2010, 13:34:03 »
Здравейте момичета!
Моля да ми изпратите на лични координатите на диджеи, от които имате добри впечатления. Става въпрос за София. Предварително благодаря на отзовалите се!
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд
«
Отговор #364 -:
април 08, 2010, 13:52:27 »
На мен ми хрумна въпрос, който искам да задам и смятам, че тази тема е подходяща за него. Той е следният - когато младоженците минават за наздравица с гостите, за фонова музика каква би била подходяща?
Активен
Zori83
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #365 -:
април 08, 2010, 14:00:12 »
lunno momiche
аз съм присъствала на сватби с коренно различни стилове на фонова музика. Лично ние сме си избрали баладични песни, които много обичаме
А и според нас е по-добре фоновата музика да е бавна
Активен
roxanne
Професор
Публикации: 329
«
Отговор #366 -:
април 08, 2010, 15:33:03 »
Аз честно казано не съм мислила за това... Ето ти още една задачка
Струва ми се, сега като се замисля, че би ми харесало да е някакви евъргрийни, само като инструментал, може би.
Едно само знам - няма да е сватбарската народна музика. На последната сватба, на която бяхме, незнайно защо диджея въртеше до откат Ела се вие, превива. Пусна я сигурно десетина пъти, докато младоженците обиколят всички маси и гостите само дето не задрямаха. Така че да е бавна и фонова, но не и протяжна и тъжна - това е моето мнение
Активен
D.J. Алекси
Ентусиаст
Ако искаш сърце да дадеш, сърце ти трябва да имаш
«
Отговор #367 -:
април 08, 2010, 22:39:07 »
Цитат на: lunno momiche в април 08, 2010, 13:52:27
На мен ми хрумна въпрос, който искам да задам и смятам, че тази тема е подходяща за него. Той е следният - когато младоженците минават за наздравица с гостите, за фонова музика каква би била подходяща?
Лунно момиче,
По време на даряването и минаване за наздравица с гостите е хубаво да звучи фолклорна музика. (да има от всичко и за всички по малко - Тракийска, Родопска, Македонска или просто Българска... - зависи в кой град и регион е сватбата, от кои краища са гостите Ви, за да ги зарадвате и тях с това, което е прието и се слуша в техния край) Лично аз нямам нищо против чуждата музика, но не и по време на този "вид" даряване с минаването по сватбените трапези. Ако е
welcome drink
, още при самото настаняване, тогава каквото и да звучи, никой няма да му обърне голямо внимание.
Качествена музика и песни има много от всички стилове и националности и стига да се знаят и употребяват правилно биха пасвали за фон и в двата случая.
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
«
Отговор #368 -:
април 08, 2010, 22:41:41 »
Алекси Маронов
, благодаря за отговора, както и на
roxanne
и на
Velvet
!
Аз питам, понеже съм си харесала две песни за този повод - "Притури се планината" на Стефка Съботинова и 100 каба гайди.
Но много се колебая какво още да добавя, дали това е правилен избор. Ужасно е, понеже аз съм доста несигурна за някои неща...
Ако някой има мнение - да споделя.
«
Последна редакция: април 09, 2010, 07:07:29 от lunno momiche
»
Активен
roxanne
Професор
«
Отговор #369 -:
април 08, 2010, 23:15:58 »
Преди малко го мислих пак... Може би под влияние на филмчето, което гледахме (всъщност, със сигурност под негово влияние
) - Казанова, предложих фон за поздравленията да е барокова музика. Милото каза, че му звучи добре като идея.
Осъзнавам, че това решение най-малкото звучи странно, но на нас ни допада. Категорично вариантът българска народна музика отпада - понася ми само македонската, но тя не е някак си за сватба. Предпочитаме класическа музика.
Ще се опитам за оставащото време да намеря достатъчно хубави неща, за да запълнят поне половин час
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
«
Отговор #370 -:
април 09, 2010, 06:00:25 »
roxanne
, на мен вашата идея ми допада.
Аз също харесвам класическа музика. По повод на това съм си харесала парчета на Андреа Бочели и "Пролет" на Вивалди и се чудя къде да ги вмъкна... поне едно от тях...
(може би те са по-подходаящи, ако има welcome drink
).
Според мен всичко е въпрос на светоусещане. Не си представям сватба без народна музика. По мое мнение, тя носи традиционния дух на българското. И много държа нашият празник да навява за този дух, пък и аз харесвам много народната музика, тя е наше богатство.
Също споделям мнението, че е хубаво фоновата музика да е баладична, но не и тъжна и драматична.
А за въртенето на една и съща песен - абсурд.
«
Последна редакция: април 09, 2010, 07:09:19 от lunno momiche
»
Активен
roxanne
Професор
«
Отговор #371 -:
април 09, 2010, 11:46:05 »
Права си, лунно момиче, че всичко е въпрос на светоусещане
Аз лично обожавам Зимата на Вивалди, но се колебая дали звученето не е прекалено драматично като за сватба, дали не трябва да избера нещо по-лежерно като за фон на поздравленията... Така или иначе до нашата сватба има малко повече от 4 месеца - достатъчно време да прослушам и сглобя един 30-минутен фон
Като че ли наистина се спряхме на класиката и ще прослушам различни периоди и композитори, може в крайна сметка да подбера неща на Шопен и разни други клавирни изпълнения, обожавам пиано, а и пианото като че ли дава едно по-меко усещане, без драматизъм... Знам ли и аз... Много се чудя. Имам много близка приятелка, музикант по образование, макар и да се е реализирала в съвсем различна сфера, може на нея да възложа задачата
Обожавам такива задачки-закачки, определено са предизвикателство към интелекта и вкуса, надявам се в крайна сметка да се получи нещо романтично и изискано като звучене - за мен като че ли това е водещото. И гостите да не задремят, разбира се.
Ние не сме обвързани с традиции - семейството ми е толкова разнородно като вкусове и стил, че просто няма повече накъде. И са ни дали картбланш да правим каквото искаме, както го усещаме. Какво по-хубаво
!
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #372 -:
април 09, 2010, 11:53:36 »
Момичета, много ви се възхищавам, че имате смелостта да изберете предпочитаната от вас музика
При нас няма да се получи така по причина чисто гостоприемство
Понеже стана дума за класическа музика- няма да има по-щастлив човек от мене, ако можеше да я има на сватбата. Но баща ми например не би я издържал и 2 секунди
Да не говорим за поне половината гости...
Затова бих ви препоръчала, когато правите избора си, да се спрете на достатъчно мелодична и лесно възприемчива от по-широка публика музика. Успех и пишете пак. Ще следя с интерес
Активен
Tarna
Ентусиаст
Публикации: 113
«
Отговор #373 -:
април 09, 2010, 13:09:29 »
roxanne, бих ти препоръчала Клайдерман за фон. Мисля, че е много подходящо, а и свири доста разнообразна музика.
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
«
Отговор #374 -:
април 09, 2010, 15:30:04 »
аз пък да ви кажа много се дразна ма музика за фон и винаги много ми е бил тъп момента в който намалявват музиката и пускат тн "ресторантска музика" за фон.
на моята сватба нямаше таквъ момент, винаги имаше на дансинга хора, които се забавляваха, а който иска да похапва си сяда за малко и яде. и няколко човека специално ме поздравиха за това.
Активен
Страници:
1
...
23
24
[
25
]
26
27
...