Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 22:21:54

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: За музиката по сватбите  (Прочетена 202717 пъти)

ralej
Сватбар
Публикации: 158

Най-щастливи на света!

Моят сватбен албум

« Отговор #345 -: март 23, 2010, 16:11:41 »

Да, AVIEN е много прав... особено тези на приемливите цени са точно такива (зависи какво се разбира под приемливи цени де)... облечени с къси гащи (дънки в най-добрия случай) и чехли или маратонки. А за пазарлъка - внимавайте много да не ви изненадат на място с нещо като "Ако не ми платиш двойно, няма да свиря!".

Преди време бях писала...
Момичета, малко Offtopic за което се извинявам - недейте да бъдете с впечатление, че оркестрите за извеждане на булката са цигански. Това де факто не е така. Почти всяка фолклорна формация предлага такава услуга - и със сигурност няма да ви предложат цигански оркестър за извеждането. Повечето музиканти са професионалисти и свирят в едни от най-известните ансамбли (не само в София).  good good

Активен
D.J. Алекси
Ентусиаст
**
Публикации: 131

Ако искаш сърце да дадеш, сърце ти трябва да имаш

Моят сватбен албум

« Отговор #346 -: март 23, 2010, 16:11:50 »

Може ли някои да ми каже музиканти в софия за  извеждане на булка на приемливи цени?Благодаря предварително!!!
Здравейте smile
Проверете колегите и музиканти от фолклорна формация "Нашенци". Разполагат с най-различни ценови и инструментални предложения. http://www.nashenci.org/
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1484

« Отговор #347 -: март 24, 2010, 19:44:26 »

Здравейте  smile Преди време бях обсъждала с вас въпроса за това каква музика да се пуска на една сватба. От известно време ме тормози нещо  tuktuk Разглеждам из Интернет примерни клипчета на DJ, припомням си сватбите на приятели... И от 80% от видяното си спомних защо винаги съм изпитвала лек ужас от възможността да се омъжа. Да, точно така  sad Може би защото съм силно впечатлителен човек по отношение на видяното и чутото. Имам усещането, че ако още веднъж чуя хоро, което съм слушала поне 30 пъти, все същите песни за първи танц, изтърканите фрази при ритуалите, просто ще  bad
Знам, че преувеличавам, но в същото време и знам какво съм видяла. Вие какво бихте ме посъветвали?

П.П. Спокойно може да ме наречете глезла, неосведомена и т.н. Няма да се обидя  Wink Само имам нужда от съвет  give_rose
Активен
D.J. Алекси
Ентусиаст
**
Публикации: 131

Ако искаш сърце да дадеш, сърце ти трябва да имаш

Моят сватбен албум

« Отговор #348 -: март 24, 2010, 21:25:38 »

Здравейте  smile Преди време бях обсъждала с вас въпроса за това каква музика да се пуска на една сватба. От известно време ме тормози нещо  tuktuk Разглеждам из Интернет примерни клипчета на DJ, припомням си сватбите на приятели... И от 80% от видяното си спомних защо винаги съм изпитвала лек ужас от възможността да се омъжа. Да, точно така  sad Може би защото съм силно впечатлителен човек по отношение на видяното и чутото. Имам усещането, че ако още веднъж чуя хоро, което съм слушала поне 30 пъти, все същите песни за първи танц, изтърканите фрази при ритуалите, просто ще  bad
Знам, че преувеличавам, но в същото време и знам какво съм видяла. Вие какво бихте ме посъветвали?

П.П. Спокойно може да ме наречете глезла, неосведомена и т.н. Няма да се обидя  Wink Само имам нужда от съвет  give_rose
Мichelle. Срещнете се с няколко колеги, вижте какво ще ви обяснят на живо и по какъв начин приказват. Аз примерно на предварителните срещи с бъдещите младоженци им обянявам всичко подробно по начина, който ще звуча и говоря на самата сватба за да добият пълна представа от самото посрещане до самия край 1 към 1 - обяснявам протичането на сватбата по-пълно и правилно дори от видео (в повечето случаи има доста време до самата сватба и много от по-интересните и важни факти ги забравят, а има и такива неща, които не е хубаво да се знаят предварително, за да се получи изненадата и възбуди интереса и импровизация на мига). Те казват - харесва ни така, или не - искаме по друг начин... smile
За музиката... хубаво е да има разнообразна музика за всички Ваши гости, известни, познати песни, харесвани и обичани от всички - хитове и нови и стари, които няма как да не те накарат да ти се танцува.
Това също предварително се уговаря, макар че, какво ще бъде настроението на Вас и Вашите гости в сватбения ден е божа работа, както и на каква музика ще станат да играят и дали ще танцуват преди да са си пийнали и отпуснали. Всичко това си зависи както от Вашето настроение, от това на гостите и естествено от начина на водене и подредба на Вашия дисководещ. Ако се съмнявате в неговите музикални способности и подбора на песни - направете си списък с Вашите любими. В крайна сметка сватбата си е Ваша и най-важно е на Вас да Ви е весело, забавно и интересно, защото няма как да се съобразите с музикалните вкусове на всички присъстващи - 50-100-150 души... Винаги ще има доволни и недоволни!
За народните хора, които звучат по сватбите мога много да говоря, ако решите пишете ми на лични с удоволствие като имам време и възможност, ще обясня това, което съм учил и завършил и "пускам в употреба"
Всички колеги професионалисти си имат собствен стил на водене, пускане на музика, подредба на песни и се придържат към нещата, които най-много се харесват и правят най-силно впечатление по сватбите, както и музиката, която най-много се харесва от обществото. За това толкова често сватбените тържества Ви се струват едни и същи, дори до болка познати.

Не отлагайте за последния момент дисководещия, оркестъра и музиката, която ще звучи на Вашата сватба. Музикалното веселие също остава спомен за цял живот.  smile
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #349 -: март 24, 2010, 21:57:12 »

Благодаря, Алекси  smile Честно, не очаквах така подробно и ясно обяснение, деликатно и фино поднесено. Поздравявам ви! С този подход ще правите чудесни сватби!
Силно се надявам да се почувствам по-спокойно при срещите с DJ.
Много е хубаво, че всеки си има свой стил на работа. Така ще си има човек за всеки.
Мога да кажа моите критерии- позитивно излъчване, тактичност и дар слово. Ако успее и да ме смае с музикалната си култура, няма да има цена. Леко ме притеснява дали ще открия подобен човек, но това обяснение на Алекси ми върна надеждата smile
А за навременното запазване...Вече и 5-6 месеца преди сватбата е късно...  cray

П.П. Макар да не съм слушала много народна музика, ме изумява каква е причината масово да се пускат едни и същи неща, а да се пропускат просто разкошни изпълнения?!? То бива бива масов вкус, ама... Единственото изключение, което мога да си припомня беше сватба с оркестър, който я направи невероятна...
« Последна редакция: март 24, 2010, 22:00:08 от michelle » Активен
manthebest
Ентусиаст
**
Публикации: 68

« Отговор #350 -: март 25, 2010, 09:26:26 »

michelle няма какво да се чудиш. Питай ДЖ Алекси дали е свободен за вашата дата и го наемай, дори и да е от друг град.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #351 -: март 25, 2010, 09:39:08 »

manthebest, нещата не са толкова прости. Дала съм ти отговор на лични. Извинявам се за този  Offtopic
Мисля, че малко погрешно е разбран втория ми пост. Изразих възхищението и благодарността си към Алекси, заради написаното от него. Това е всичко.
Активен
DjNick Mc
Сватбен ГУРУ
Публикации: 568

Ние можем и знаем как... !!!

« Отговор #352 -: март 25, 2010, 14:22:11 »

michelle,
Молбата ми е да споменеш няколко от "раскошните изпълнения", за които споменаваш че пропускаме , така ще стане ясно на всички какво точно имаш предвид като казваш че слушаме по сватбите еднии и същи неща.
Предварително ти благодаря.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #353 -: март 25, 2010, 14:41:45 »

DjNick Mc , не е коректно да споменавам имена, предвид това, че не е минала сватбата ми. Вече имах проблеми по този повод тук. Само ще дам следния пример - как вие виждате една песен като "Ела се вие превива" при хвърляне на букета от булката? Песента е прекрасна иначе. А "Многая лета" при разрязване на торта? Стига толкова, че и без това прекалено много написах. Извинявам се, ако обиждам някого, просто за мен това не е удачен избор. Но мнението е само мое.
Бих искала и да кажа конкретни песни, но нали се сещате, че веднага ще получа много обиди по свой адрес.
Бих искала да цитирам конкретни хора, които съм слушала. За съжаление, както неколкократно писах, признавам че не са ми известни точните заглавия.
Съжалявам, че моят въпрос и притеснения придобиха вид на негативно изказване спрямо DJ-ите. Това е професия, която много уважавам. Като дете често съм присъствала с моя кръстник(със същата професия) на сватби, водени от екипа, в който беше. Виждала съм и много хубави, и много скучни. Определено има значение настроението и вкуса на присъстващите на сватбата. Но е и много важно да се усети характерното за една сватба- това е семейно тържество, има нужда от по-топъл дух.

« Последна редакция: март 25, 2010, 16:17:16 от michelle » Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #354 -: март 25, 2010, 14:49:03 »

Michelle, мила, не се нервирай на изказвания. Предстоят ти (а и вече текат дори) най-хубавите моменти покрай подготовката. Трепети, очакване...Не си създавай допълнителни тревоги. Аз те разбирам идеално и те подкрепям, но едва ли ще успееш да убедиш някой, който не иска да чуе.
Проблемът е че някои съфорумци приемат всичко като нападка или твърде лично, вместо просто да си вършат работата, към която са се насочили. И така темите биват оспамвани (за което и аз в момента "допринасям") с празни приказки.
Не се коси и се усмихни :)Който те е разбрал, разбрал give_rose
Активен
Bankova
Любопитен
*
Публикации: 31

Любовта!? Това сме АЗ и ТИ!

Моят сватбен албум

« Отговор #355 -: март 25, 2010, 23:14:15 »

michelle,
много хубав въпрос си задала и наистина детайлен и точен отговор си получила от dj Алекси (м/у другото dj Aleksi ще води нашата сватба, запазили сме го отдавна)
За да се получи нещо по-различно от традиционното , срещни се с повече dj-и и виж какво ще ти кажат и как ще ти го предложат. Ние единствено държим на даряването за което писах преди малко да е след сервирането на вечерята. За музиката имаш достатъчно време да си харесате песни с мъжа ти и да ги дадете на dj тези на които най-много държите и смяташ че не са се повтаряли по сватбите на които си била.
Аз също съм присъствала на много сватби и това, което ти е направило и на теб впечатление се отнася и за мен. На сестра ми сватбата пък беше само с оркестър и свириха само хора и чалга...... Семейството ми са народни и обикновени хора , харесваме и слушаме народната музика, но на моята сватба опрделено искаме да има И много различна музика. Оркесътра няма как да ми изсвири примерно песните на Akcent - Thats my name, Kristine - Se thelo ili Pitbull - i know you want me, nali?
Предопредила съм dj, че на нашата сватба искаме освен хорца да има и нова музика, искаме да слушаме това, което на нас ни харесва, а гостите дали ще станат да танцуват си зависи от тях и уважението им към нас. Ние сме си платили избрали и поръчали музиката, която да звучи и се надяваме гостите ни да ни разберат и съобразят с това, което сме избрали И за тях. Сватбата си е правим ние за нас, не за другите в крайна сметка.........Държим да преобладават новите хитове и нова музика, защото сватбните на които сме ходили се пускат едни и същи стари песни от които ми е писнало.  nea Нашия dj ни предопреди, че няма как да не пусне поне 2-3 по известни стари песни в началото за нашите роднини с които да ги поздравим и накараме да потанцуват, но от там нататък искаме нови парчета а и гостите ни повечето са наша възраст и приятели така, че се надявам да няма проблеми. В крайна сметка dj я ни достатъчно си разбира от работата, доверили сме му се напълно, но сме си направили и списък с точно 30 по-новички наши любими песни, вече кои ще пусне и кога, той ще си прецени. Ясно ни е че няма как да ги пусне всичките и ни каза, че повечето от тях не стават за танцуване на сватба..........ще видим какво ще се получи................... girl_wink
Активен
Vaqq
Любопитен
*
Публикации: 25

« Отговор #356 -: март 26, 2010, 02:01:22 »

michelle и аз споделям твоите страхове относно DJ. :girl_impossible:Търся от доста време,а имам и много до сватбата,но не попадам на нищо,как да го нарека нормално без да обиждам никой.Започвам да се чудя за някакъв друг вариант защото музиката е едно от важните неща в този ден crazy.Ако някой има идеи,моля споделете.
Активен
roxanne
Професор
Публикации: 329

Моят сватбен албум

« Отговор #357 -: март 26, 2010, 12:25:23 »

Момичета, не се шашкайте толкова!
И ние още нямаме диджей, но за сметка на това усилено сортирам цялата ни любима музика, за да направя списък какво точно искам да прозвучи на сватбата. Естествено, ще го координирам с половинката, преди да го връча на диджея, който изберем, но като цяло нещата са ясни. На нашата сватба хората ще са сведени до минимум (и без това няма кой да ги танцува), но ще има 1-2 за цвят и традиция. Чалгата ще е ограничена до списък, който ми понася, и то задължително във втората половина на партито, за да дам възможност на повечето гости, които не я харесват, да си пийнат и да подгреят, преди да ги подложа на това. Бих искала да я избегна изцяло, но няма начин - като жест към брата на годеника ми и няколко негови приятели, които традиционно си прекарват уикендите по чалгаджийниците. Даже мисля да го помоля той да избере десетина песни, които харесва smile.
Но най-вече приемам, че сватбата е нашето тържество и е най-важно ние да се забавляваме, гостите са поканени да почетат празника ни, а не да направим празник за тях.
И за ритуалите имам горе-долу точна идея какво искам, така че няма да е трудно да обясня на избрания диджей какво да прави и какво да не прави. При това положение, когато има ясна концепция за нещата, не смятам, че ще е проблем да получим желаното.
Активен
DjNick Mc
Сватбен ГУРУ
Публикации: 568

Ние можем и знаем как... !!!

« Отговор #358 -: март 26, 2010, 13:39:10 »

michelle,
Никого не обиждаш а и никой няма право да се обижда, защото всеки си има виждане за нещата и има право да ги сподели. Ти не определяш какво да правят другите, така че не се притеснявай. А такива които да те обидят за нищо - дал бог във форума.
Всичко е в твоите ръци и ти заедно с годеникът ти определяте какво да се пуска и какво не.
Dj, е длъжен да се съобрази на първо място с вашите изисквания и ако е в рамките на приетото от вас и с желанията на гостите.
Няма такъв момент на задължителни песни и ритуали така че каквото си изберете това трябва да стане.
Активен
Bankova
Любопитен
*
Публикации: 31

Любовта!? Това сме АЗ и ТИ!

Моят сватбен албум

« Отговор #359 -: март 26, 2010, 13:42:54 »

Vaqq,
просто при финансова възможност, моето мнение че на сватбата е хубаво да има оркестър (за любителите на народната музика , задължително) И dj за останалата , диско, латино и новите песни, които биха затруднили оркестъра и няма как да ги изсвирят, а за хорцата от живото изпълнение по-хубаво няма и къде къде е ПО-добре от това на dj.  Ние нямаме тази финансова възможност и ще сме само с dj, който е И музикант и страхотен водещ. предопредила съм го каква музика да има и какво слушаме и харесваме, тъй че питайте всеки dj ili orkestar би трябвало да се съобрази с това на което най-много държите нали за това им се плаща?
Активен
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: