Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 14:13:26

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: За музиката по сватбите  (Прочетена 202645 пъти)

Nimfa
Новак
*
Публикации: 10

« Отговор #255 -: януари 04, 2010, 17:48:57 »

Здравейте , спешно се нуждая от диджей и водещ за сватба с английски език , моля да ми препоръчате такъв ако познавате за София . предварително благодаря
Активен
Daisy 1
Новак
*
Публикации: 18

« Отговор #256 -: януари 06, 2010, 18:48:12 »

И аз много харесвам варианта - поп група+ ди джей. Бях на една такава сватба и беше супер. Групата беше D2, но за нещастие аз не мога да си я позволя. Смятам за важно поп групата да изпълнява освен собствения си репертоар и разни евъргрийни, които да са достъпни и приятни за максимално широк диапазон от възрастови групи - Бийтълс, Абба, т.н..
Има групи за по 1500 - 2000 лв., та ще посмятам и ако бюджета позволи, освен ди джея, ще наемем и група.
Планираме да дадем списък с предпочитания на ди джея, както и да го предупредим, че не искаме поздрави от гостите - направо така да казва, че младоженците са помолили. Това е една порочна, поне според нас, практика, когато гостите си пийнат и започват с поздравите. И един като види, отива и той, и следващия. Разваля се хармонията и линията на музикалните стилове, защото всеки си поръчва нещо, което той си е наумил и наистина си става "сватбарски ди джей". Естествено, при нас ще има различни стилове, за да има за всеки вкус, но без поп-фолк - точно с този стил смятаме да се съобразим егоистично само със себе си и да не го допуснем, въпреки, че в по-късните часове хората обикновено се радват.
Активен
Iwka
Любопитен
*
Публикации: 47

« Отговор #257 -: януари 10, 2010, 13:34:38 »

На мен музиката ми е най-голямото притеснение за сватбата. Първо не можем да се разберем дали да има музика при взимането на булката - аз не искам, нещо не ми се нрави идеята и ще се чувствам неудобно да играя хора на улицата и да се насъберат всички съседи да ме гледат, но пък свекърите много настояват, защото било по-весело, а и как така няма да разберат съседите, че правим сватба. После не можем да се разберем и за музиката в ресторанта - аз искам DJ, а родителите (вкл. и моите) настояват за жива музика с певица. Половинката е в шах и се чуди на кой да угоди... И направо не знам какво да правим. Накрая ще се съглася на компромисен вариант - да има музика при вземането, само и само да има DJ в ресторанта. Не, че не мога да тропна с крак и да кажа, че ще е както аз искам, но като гледам родителите колко се вълнуват за сватбата и как искат за всичко да вземат участие, хич не ми се ще да им скърша хатъра... Освен ако не успея леко леко да ги убедя родителите, че моите варианти са по-добри...
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1484

« Отговор #258 -: януари 13, 2010, 11:08:02 »

От известно време си задавам следния въпрос - как стоят нещата с музиката, пускана от един DJ на сватбата?  huhhuh.gif Дали ангажирането става с уговорката : "Пуснете каквото прецените, само да не е в този и този стил музика". Той ли избира изцяло музиката? Отделни песни ли могат да се поискат ? А как стои момента с това гостите да отиват да си поръчат песен?
 Тормозя се, понеже ако има нещо, за което съм адски критична, то това е музиката  blush  Не говоря конкретно за сватби, а по принцип. Зле звучащата музика ме изкарва напълно извън нерви  blush Извинявам се за отклонението. Но се питам дали е коректно да се обърна към DJ със следната молба: да му покажа песните, които сме избрали ( не защото ни харесват, а защото смятаме, че ще са подходящи за нашите гости и като цяло за сватба) , да ги прослушаме и той/тя да си каже мнението. Някои ще останат, някои ще са от него/нея.
 Друго- за "поръчването" на песни от гостите. По мои лични впечатления, ако това се направи по време на самото тържество, настъпва лек хаос. Обърква ме този момент  nea
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #259 -: януари 13, 2010, 11:14:02 »

michelle повечето ДЖ си имат тяхна си програма и си я следват, така че добре ти в разговора с ДЖ да кажеш каква музика харесваш, какво не искаш да се пуска , както и как да процедира Дж с поздравите, би трябвало да се съобрази с теб. аз на моя му бях дала един много дълъг лист, с песни които задължително да пусне, песни , които да не пуска, както и още по-дълъг лист,за да се ориестира каква музика хаерсвам и мога да кажа, че се справи 100 %. Знам обаче и за такива случаи, в които ДЖ не се съобразява с младоженците, така че е важно на кой ще се спреш
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #260 -: януари 13, 2010, 11:26:24 »

roumyana, благодаря  give_rose Ако правилно разбирам "програма" ще значи подреждането на песните по определен начин, включването на ритуали и т.н. Не значи да си има набор от песни и тях да си пуска винаги, нали? Питам , понеже имах малко особени впечатления от две приятелски сватби на приятели с един и същи DJ. Избраният DJ определено беше професионалист, няма съмнение. Обачеее, поне 10-15 от песните и на двете сватби се повториха( а младоженците са с доста различаващи се музикални вкусове). Като цяло всичко беше толкова сходно. Останах с усещането, че два пъти съм била на една и съща сватба...
  Иска ми се да помоля професионалистите в тази сфера във форума да не ми се сърдят  blush Просто някои неща не са ми много ясни...
Активен
roumyana
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #261 -: януари 13, 2010, 11:45:30 »

ами и аз не искам да обидя професионалистите във форума, но определено ДЖ си имат песни, които си ги пускат винаги, то неслучайно си има такъв израз "сватбарска музика".
и за по-лесно си действат по-определен начин, даже аз като съм говорила с един Дж, той ми обясняваше как за родителите пускал еди какво си, за бабите пускал един какво си, в общи линии си действат по план-програма.
Активен
bubka
Публикации: 2079

Загубил всичко, не загубвай себе си ...

Моят сватбен албум

« Отговор #262 -: януари 13, 2010, 12:10:15 »

michelle, и аз трябва да се съглася, а то е и нормално един DJ да има една "програма" за сватба. Все пак е свикнал с нея и я е оттренирал и т.н.
От друга страна обаче, съм напълно съгласна, че ако младоженците му предоставят списък с песни примерно, или изкажат определени предпочитания - той би трябвало да се съобрази с това.
Както ти казваш за 2-те сватби, на които младоженците са с различни вкусове - ако те не са изказали предпочитания, той няма как да знае това и е нормално да си кара по стандартната програма, освен това, те предполагам се ориентират и по гостите и тяхното настроение - все пак и от тях зависи "да стане купона"
Затова, според мен поне, е добре ако имате някакви по-конкретни желания - да ги споделите с него при срещите, за да му стане ясно и на него и да може да се подготви, ако се изисква от него нещо много в страни от стандартната програма - ако мога така да се изразя  pardon
Активен
Rainwoman
Ентусиаст
**
Публикации: 80

Моят сватбен албум

« Отговор #263 -: януари 13, 2010, 12:16:51 »

michelle, и аз тръгнах с нагласата, че ще дадем на DJ не само пълен списък на песните, които искаме да пусне, че и точния час, в който трябва да прозвучат  blum, но, като се поразчетох във форума, разбрах, че не се прави съвсем така smile.
По прицип се процедира така -  можеш да му дадеш списък с около 20 любими песни, но повече би било неразумно. За различните моменти от сватбата е подходящ различен тип музика и работа на добрия ди джей е да го подбере адекватно. Другият момент е, че любимата музика  на младоженците може и да не става за масово мероприятие, каквото в общия случай е една сватба smile(хора от всякаква възраст с най-различни музикални предпочитания). Добрият ди джей би трябвало да усети настроението на хората и да го поддържа. Разбира се, задължително ще кажеш каква музика като стил предпочитате (което ще стане ясно и от списъка, който ще му дадете), с кои песни да поздрави родителите ви например и каква музика задължително не искате да чувате (при нас без чалга и Бяла роза, плс lol. Кумата ми е била на сватба, на която музиката е била изцяло избрана от младоженците и каза, че те двамата са били единствените, които са се забавлявали smile. Не е задължително винаги да е така, но споделям smile.
Би било хубаво гостите да могат да поръчат някоя и друга песен. На мен поне ми е било приятно да поздравя младоженците с някоя песен, която знам, че е специална за тях и да видя, че са се зарадвали smile. Разбира се, поздравът може да е по-специален за поздравяващия и съвсем не такъв за вас smile, но.... трябва да помислите по въпроса!
DJ-ят сам може да прецени  кога поздравите стават неуместни и като стил, и като количество, така че той би трябвало да контролира нещата (като не ги изпълнява lol.
Нашият DJ ни пита как да процедира, ако някой поиска чалга и сам отговори, че първо казва, че младоженците са помолили такава музика да не се пуска, а, ако поздравяващият е прекалено настоятелен, го моли да получи изричното съгласие на един от младото семейство  blum.
Важното е да имаме късмета да попаднем на добър DJ и гостите да са в добро настроение. Понякога и най-добрият ди джей не може да разчупи скованата публика. Дано на нашите сватби е весело и приятно! smile.

П.П. Поради двете нови мения преди да успея да напиша моето, последното леко се обезмисля и преповтаря, но ми е жал да не си го пусна smile.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #264 -: януари 13, 2010, 13:14:34 »

Благодаря ви много , момичета  give_rose Изключително сте изчерпателни. Rainwoman, не е излишно мнението ти, никак даже  Wink Сега ситуацията ми е много по-ясна, макар вътрешно все още да се бунтувам срещу клишираните "сватбарски" песни. Има прекрасна музика, която не се пуска на всяка втора-трета сватба, но често не бива включена  nea Съгласна съм, че не трябва да е музика, която да допада само на младоженците. По-скоро е необходимо да се съобрази основно с гостите  smile
Bubka, roumyana, благодаря !
 Rainwoman, много се надявам и ние да имаме късмета да попаднем на DJ  като вашия  smile Идеята за диалог между него и младоженците ми допада  good Пожелавам ви всичко на вашата сватба да е така сполучливо и хубаво  give_rose
Активен
Rainwoman
Ентусиаст
**
Публикации: 80

Моят сватбен албум

« Отговор #265 -: януари 13, 2010, 13:34:43 »

.... вътрешно все още да се бунтувам срещу клишираните "сватбарски" песни. Има прекрасна музика, която не се пуска на всяка втора-трета сватба, но често не бива включена
А ето го и съдържанието на вашия списък с любими песни smile. Сподели с ди джея всичките си притеснения и опасения и с общи усилия ще се получи добър краен резултат smile!
Споделяй и тук какво ти харесва, може и нас да подсетиш за подходящи песнички за сватба smile.
Аз също не искам стандартната "сватбарска музика", а нещо по-различно и за ценители smile и затова трябва да се понапънем да изберем алтернативни песни в подходящ стил smile.
Като наближи датата, ще сме по-подготвени. Засега на ди джея му казахме, че обичаме рок и да не пуска никаква чалга, каквито и облаги да му се предлагат smile!
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #266 -: януари 13, 2010, 16:57:04 »

На нашата сватба имаше точно три музикални желания отправени от гостите към ди-джея.И трите бяха от приятелския ни кръг-хора,които най-добре познават музикалните ни предпочитания.
Първата песен беше наша много любима балада,която и без това си беше в списъка за пускане;втората беше"Боят настана"-при което цялата компания се събрахме на дансинга,прегърнахме се и запяхме,което за по-възрастните ни гости се оказа голяма атракция.Какво като не е сватбарска-ние обичаме този род патриотични песни.
Третата песен беше по филма "Черна котка,бял-котак" и въпреки,че спада към чалгата,която не искахме предизвика много смях,луди танци и незабравими приятни спомени.

Мисълта ми,мили дами е,че едва ли хора,които не са ви много близки ще тръгнат да поръчват музика.
А тези,които ще поръчат,познават много добре вкуса ви. smile
Активен
manthebest
Ентусиаст
**
Публикации: 68

« Отговор #267 -: януари 13, 2010, 19:39:55 »

Момичета всичките ви притеснения са излишни даже смешни. Добрия ДЖ усеща какво се харесва и без да го предупредите сам намира баланса в музиката. Вярно е че тряба да му се даде насока какво харесвате и какво не, но бъдете сигурни, че дългия списък с песни, които искате ще го обиди. Това означава, че вие му нямате необходимото доверие. Ако имате предпочитания за музиката направете списък с не повече от 20 песни като конкретни поздрави и толкова. По време на сватбата няма нищо лошо да се поиска песен или направи поздрав. Никой ДЖ няма да откаже, освен оня, който постави условие за заплащане на поздравите. Това е номер на евтините ДЖ - вземат малки хонорари, а после искат по 10 лв. за поздрав. Ял съм им попарата на сватби на приятели ама хак да им е като не гледат кого наемат. За музикалните желания няма система. Гостите и да ви познават и да не ви познават ако им е кеф поръчват песни, ако не-не поръчват. Можете да чуете всякави побъркани музикални желания. Примерно един приятел се напи и искаше ДЖ да поздрави булката с "Тъпа овца", а той се чудеше как да го убеди че тая песен не става за поздрав. При положение, че младоженците не искат чалга има хора дето поръчват мазни кьочеци и се сърдят ако не им се пуснат и вобще не им пука че приятелите им не понасят чалгата. Та такива работи-отплеснах се, но ви го казвам, като човек, който за една година е бил на 5 сватби на приятели. За себе си реших, че ще правя сватба с почерпка на най-близките 20 -25 човека и няма да имам ДЖ. После с прители отиваме на дискотека и там каквото пуснат.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #268 -: януари 13, 2010, 20:43:40 »

Леле какви коментари, цял ден се колебая да пиша или не, ама... ДЖ явно бачкат днес - затова ги няма. Кой готвач, кой монтьор, кой даскал ....Не сте прави при много от нещата. 
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #269 -: януари 13, 2010, 20:50:08 »

Pachoran, напиши ни мнението си  smile Знаеш, че аз специално имам положително отношение към преценката ти за сватбените нещица  smile Признавам, че сигурно не съм права за доста по темата за музиката и DJ. И точно понеже се чувствам объркана, задавам въпроси  blush
Активен
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: