Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 22:44:45

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: За музиката по сватбите  (Прочетена 202861 пъти)

anelcka80
Сватбен ГУРУ
Публикации: 859

Моят сватбен албум

« Отговор #225 -: август 17, 2009, 18:15:37 »

Аз се извинявам, ако съм засегнала някого. Пак повтарям- това си е моето мнение. Така или иначе ние няма да имаме никакви ритуали в нашето тържество. После 90% от гостите слушат всякаква музика, а останалите 10% ще се чувстват така, както примерно 10% на всички сватби не слушат чалга. Но това си е нашето решение. Както и да е, не исках да прозвучи нападателно и да отварям излишна дискусия.  Wink
Активен
vesince
Сватбар
Публикации: 247

г-жа Русинова

Моят сватбен албум

« Отговор #226 -: август 17, 2009, 19:39:21 »

Аз имам един много съществен (поне за нас) въпрос. Може ли някой да ми каже, какви са основните хора, които ще ни трябват за сватбата?  blush  Аз мога 1-2, но милото хич и сега сме се снабдили със самоучител, но те там са 100, а и милото не е особенно въодушевен, та ми се иска само необходимите да минем, но нямаме представа кои са  pardon
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2079

Загубил всичко, не загубвай себе си ...

Моят сватбен албум

« Отговор #227 -: август 17, 2009, 19:50:56 »

vesince, моите наблюдения са, че освен правото разбира се, най-често се пускат Ганкино (не безизвестната "Бяла роза" - дежурна на всички сватби), Еленино, Дайчово хоро, гръцко и македонско някакво.
Като особено Елениното, обикновено го играят 95% жени.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #228 -: август 26, 2009, 10:06:27 »

Весенце, повечето от тези които ги е изброила Бубка са направо висш пилотаж...На моята сватба аз съм мн. зле и мъжът ми и той, натова отгоре аз съм от южна, той от северна България и така...започнах с право...игра се още тракийско, което аз водех като право give_rose, от уроците успях да науча само "бяла роза" и дунавско и с тези три хора приключих...а и македонско девойче и ръченицата покрай пилето и тортата и  така...останалото гостите си го поръчваха и аз и милото пляскахме, те ни играха pleasantry. Пък и то от дългата рокля нищо не се вижда, само да не се "дърпаш в другата посока". Само ще допълня, че много зависи какви са ти гостите....От моята страна всичките баха едни с "дървени крака", като мен, но от страна на мъжът ми....яко хора, та задължителна програма няма...
Активен
DjNick Mc
Сватбен ГУРУ
Публикации: 568

Ние можем и знаем как... !!!

« Отговор #229 -: август 27, 2009, 10:45:33 »

Относно музиката и подбора на плейлиста за сватбата:

Бих могъл да твърдя, че това е едно не малко перо в организацията на една сватба.
Една част от младоженците твърдо обявяват чи празникът е техен и музиката ще е тяхната - любимата.
Празникът си е на младоженците, това никой не го оспорва, но и гостите са там а те очакват и тяхната музика да прозвучи в един момент. Много е отговорен моментът в който ще определите какво да се слуша и какво не. Dj може да има предложения и идеи които да сподели с вас, но разбирасе е длъжен да се съобрази изцяло с вашето виждане за музиката относно сватбеното парти. Преди да утвърдите плейлистата обаче, трябва да обсъдите някои насоки, които ще ви доведат до правилен избор.

1 - Когато става въпрос за хоро, от значение са регионите от където ще поканите гости. В различните краища на България има много разнообразни и специфични за региона хора. Не всички могат да играят всякакви хора така както са универсални софиянци, поради тов че в София има хора от всякъде.
2 - За стиловете музика разбира се е необходимо съобразяване с възрастовите групи хора, които сте поканили.
3 - Разположете гостите така, че по-възрастните да са максимално отдалечени от мястото където ще се намират озвучителните тела (тонколоните). От практиката мога да споделя, че от неправилно разпределение на възрастните гости в близост до тонколоните в повечето случаи води до забележки за намаляване силата на звука. А за едно парти голям дискомфорт е слабия звук. От друга страна един премерено силен и качествен звук създава настроение и желание за танци.
4 - Ако младоженците проявяват прекалено много индивидуалност в подбора на музиката а аудиторията е доста пъстра по отношение на възраст и местоживеене, това е с риск на дансинга да има една малка част от гостите поради това, че стилът музика не отговаря на техните вкусове.

« Последна редакция: август 27, 2009, 11:03:39 от DjNick Mc » Активен
PlamiD
Новак
*
Публикации: 19

Моят сватбен албум

« Отговор #230 -: август 28, 2009, 14:51:42 »

Здравейте! От доста време само чета във форума, но сега искам да попитам нещо. Ще имаме изнесен ритуал в ресторанта. Много ми се иска да имаме жива класическа музика по време на церемонията. Някой ползвал ли е услугите на някое трио или квартер за класическа музика....или дори само един цигулар...?
Активен
roumyana
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #231 -: август 28, 2009, 15:22:42 »

Plami D ние имахме изнесен ритуал и имахме такова дуо, наистина се получи много добре, малко тъпо се получи при нас, че единия от дуото закъсня, но почти не се усети. имаше озвучаване от самия ДЖ за церемонията и после имахме уелкъм дринк и приемане на поздравленията и тогава беше музиката и после като се качиха всики гости в ресторанта, останахме в градината само ние с кумовете и младоженеца ме поздрави с една песен и си изтанцувахме и беше мн романтично, най-вече това помня.
 въобще не се колебай дали да наемеш, а действай
Активен
PlamiD
Новак
*
Публикации: 19

Моят сватбен албум

« Отговор #232 -: август 28, 2009, 16:44:36 »

Много ти благодаря, roumyana !А дали имаш някакви координати на музикантите и на мен ми се иска нещо такова, както се е получило при вас с питието за добре дошли - страхотно. А относно паричките - колко излиза тази романтика - за музиката питам?
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Публикации: 972

Обичам те повече от всичко!!

Моят сватбен албум

« Отговор #233 -: август 30, 2009, 12:16:55 »

аз съм съгласна че региона е от голямо значение на моята сватба имаша хора от всички краиша на българия и като се пусна право всеки взе да си го играе както шпо неговия край докато накрая всички се загледаха в нашите стъпки и заиграха нашето хоро cleopatra 1tongue
Активен
atsuki
Сватбар
Публикации: 179

Моят сватбен албум

« Отговор #234 -: септември 15, 2009, 18:16:23 »

ние бяхме с оркестък, предварително ги бях предупредила, че имаме гости от каде ли не и хората свириха хора от всички крайща на българия, за да е интересно на всички. накрая се получи страхотен купон  Bravo
Активен
dezmand
Сватбар
Публикации: 185

Моят сватбен албум

« Отговор #235 -: септември 22, 2009, 02:03:33 »

Гостите от моята страна знаят само право хоро и него си играят но хората от Плевен са страшни играджии , та ще има почти от всички хора  danceg Аз успях да науча само ганкиното и ситно влашко ама какво да се прави - ще играя само тях и правото а пък за другите ще гледам и ще пляскам   danceg Bravo
Активен
roumyana
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #236 -: октомври 09, 2009, 12:03:05 »

Много ти благодаря, roumyana !А дали имаш някакви координати на музикантите и на мен ми се иска нещо такова, както се е получило при вас с питието за добре дошли - страхотно. А относно паричките - колко излиза тази романтика - за музиката питам?
оле Плами, как може такова нещо , чак сега виждам че си ме питала и аз не съм ти отговрилиа, ужас, на нас ни излезе 80 лева, имах още една оферта за трио, което ми предложи оператора, нашите музикантои ни ги предложиха от ресторанта, казаха че си работят с тях, така че аз дори не се бях срещала с тях,
Активен
LoveAndLove
Сватбар
Публикации: 188

« Отговор #237 -: октомври 23, 2009, 21:26:36 »

тази година август месец бях на сватба и музиката изобщо не ми хареса...за хората казвам евала българското си е българско и без тях не може.и без евъргриините също. но нали трябва да има за всеки по нещо както се казва...все пак аз си мисля че на сватба все пак трябва да пуснат и поне 1-2 нови песни изглежда ди джея си беше забравил дисковете с новите песни вкъщи...а пък за ПРЕСЛАВА като гост на сватба е много добра идея тя ми е любимката и наистина е много добра певица
Активен
slunceto
Регистриран

Публикации: 5

« Отговор #238 -: октомври 25, 2009, 21:42:33 »

ще идват даже да ме взимат с музика,... :danceg:македонска сватба yahoo

Моля дайте идея за подходящ оркестър за сватбата ми, моляяяя, че май само с Ди Джей няма да стане.ние с моя бъдещ мъж сме си по музиката за душата yahoo
Активен
dark_avenger
Ентусиаст
**
Публикации: 127

« Отговор #239 -: октомври 25, 2009, 22:06:19 »

Слънчето,  аз  мога да ти препоръчам точно такъв дето търсиш ама ти е пълна пощата не мога да ти пратя ЛС, вземи я изпразни и пиши.
Активен
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: